Eşimin kız kardeşi bizimle kalmak istiyor

Eşinin kardeşinin sizde kalmasını istemesi çok normal.Hangi abi kendi evi dururken kardeşini yurtta bırakır.Hele ki kız kardeşini.Zaten eşin sana danışmış kalsın mı diye kabul etmişsiniz.Şimdi gelmesin demek ayıp olur bence.Ayrıca belki iyi anlaşacaksınız ne malum.

Yeni evli çiftlerin yalnız kalmasıdır doğru olan ama görümcen üniversite hayatına alışana kalmalı.Daha sonra kendi ayrılmak isteyecektir zaten.Ön yargılı olma bu kadar.

neden hemen kötü senaryolar üretiyorsunuz ki..
basının tepesinde oturmayacak herhalde..sofraya 1 tabak daha koymakta zor değil..
empati yapsanız biraz belki daha ılımlı olabilirsiniz

neden hemen kötü senaryolar üretiyorsunuz ki..
basının tepesinde oturmayacak herhalde..sofraya 1 tabak daha koymakta zor değil..
empati yapsanız biraz belki daha ılımlı olabilirsiniz

Ben yaptım inan..
Bir kız birde erkek kardesim var canım gibi sevdigim kendimi 1 haftalık evli, kardesimi de konu sahibinin görümcesi gibi düsündüm.
Ben kız kardesime gelme diyemezdim nasıl denilir ki?
:50:
Ama bu durum beni rahatsız etmez miydi? Fazlasıyla ederdi hemde daha 1 haftalık evliysem!
Ben daha evlilik hayatına alısmamısken, birde kız kardesim olacak evde ne bileyim cekinirim en basiti..
Bunda yanlıs anlasılacak birsey yok kendisinden anlayıs beklerdim ki, kardesimde bunu düsünebilecek bir insan.

Valla asagı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık!
En büyük hata aile' de o kız düsünemeyebilir hic unutmam stajım vardı yapacagım yer babamın halasına cok cok yakın benim evime de ulasım olarak cok zordu.
Hala beni cok severdi gel kal diye hep söylerdi. Bir ara orda kalmayı düsündüm daha iyi olur diye. Babam izin vermedi ve neden olmayacagını ekledi. Cokta dogru söylemisti sonra ben niye bunu düsünemedim diye kendi kendimi suclamıstım.
En büyük suc aile' de yani bunu anne ve babanın düsünmesi lazım..
:19:

Son düzenleme:
gorumcem benmde gıcık uyuz hatta bana karsı soguk ve abısınden cok kıskanır
ama bu durumda bnde hayır dıyemem
benm kardesımde olsa esımın kardesıde olsa onu benm evım varken yurtta yatırmak ıstemezdım vcdanen
tamam sevme o ayrı konu ama
yollamakta ıstemezdım esıme karsı
ayrıca o zaten 6 yıl kalmaz
sen yap ıyılıgını halk bılmezse balık bılsın

Pardon, Sanane..:60:

sizin ailenize yılan denmesini istermiydiniz onlar da aile büyükleri?belki sizin gibi düşünenlerin çoğunluğu yüzünden ailelerde saçma bir önyargı var gelinlere karşı.sana ne yi de yakıştıramadımsize.keşke daha saygılı konuşmayı deneseniz.bundan sonraki mesajlarınız görmezden gelinecek benim tarafımdan.iyi geceler.

konu sahibi yoruma açık konu açtı diye bu size onun eşinin ailesine hakaret tarzı cümleler kurma hakkı vermezki.

bende bir görümceyim ve yengem ile 7 yildan daha fazla bir zaman kaldim
Allah onlardan özelliklede yengemden razi olsun bana annemi aratmadi,
o istemeseydi bana kucak acmasaydi kalamazdim abimlerde

ve söyleki yengeme her konuda cok destek oldum,bende onlarda kalmaya merakli degildim ama sartlar bunu gerektirdi
yengem yaklasik 22 yildir hep söyler "görümcemden gördügüm saygiyi öz kardesimden görmedim diye"...

Sizde bence görümcenizle güzel arkadas iki baci olabilirsiniz diye düsünüyorum
o sizden yasi geregi biraz cahil olabilir sabir gerektiren bir sürec sizi bekleyebilir
ama konusa konusa ondan beklentilerinizi anlatip
birbirinize güzel davrandiktan sonra esiniz is´deyken size bir can yoldasi olabilir.

sizin ailenize yılan denmesini istermiydiniz onlar da aile büyükleri?belki sizin gibi düşünenlerin çoğunluğu yüzünden ailelerde saçma bir önyargı var gelinlere karşı.sana ne yi de yakıştıramadımsize.keşke daha saygılı konuşmayı deneseniz.bundan sonraki mesajlarınız görmezden gelinecek benim tarafımdan.iyi geceler.

konu sahibi yoruma açık konu açtı diye bu size onun eşinin ailesine hakaret tarzı cümleler kurma hakkı vermezki.

:60::60::60:
Bana Saygılı Olana Saygılıyım..
Acır Gibi Yazık Falan...:60:
Güldürmeyin Beni..:27:

Kimsenin Ailesine Hakaret Etmedim, Ön Yargı Başınıza Çok İş Açar Dikkatli Olun..
Konuya Yazın Bana Değil..:34:

İkili tartışmalara girmeyiniz lütfen.
Ve lütfen konu aileler olunca bilmediğiniz tanımadığınız aileler hakkında rencide edici yorumlardan kaçınınız.

ve söyleki yengeme her konuda cok destek oldum,bende onlarda kalmaya merakli degildim ama sartlar bunu gerektirdi
yengem yaklasik 22 yildir hep söyler "görümcemden gördügüm saygiyi öz kardesimden görmedim diye"...

o sizden yasi geregi biraz cahil olabilir sabir gerektiren bir sürec sizi bekleyebilir
birbirinize güzel davrandiktan sonra esiniz is´deyken size bir can yoldasi olabilir.

bende tam olarak bundan bahsediyordum canım,çok güzel bir örneksin bu konuya.yengenden allah razı olsun diyeyim ben tekrar.
sonuçta kız yanlız başına yabancı birşehire geliyor abisinin evi varken yurtta kalmak niye.eskiden nineler dedeler anne baba torun görümce amca elti falan hepsi aynı evde kalırmış da ses çıkmazmış,ama şimdi sadece 17 yaşındaki bir kızın varlığı çoğu kişi tarafından rahatsız edici bulunuyor;niçin?eskiden yaşayanlar insani vasıflara sahip değilmiydi?
tek neden sabrımız,tahammülümüz,hoşgörümüz azaldı.keşke daha iyi niyetle baksak.

siz güzel bi istisnasınız ama bu kayınvalide yada görümcesiyle kaldığı halde pek memnun olarak duyduğum 2.kişisin memnun olamayanları sölemeye gerek yok ama yapıcağı bişeyde yok zaten kabul etmiş deniycek ama yanlış hatırlamıorsam görümcem soğuk filan yazmıştı yinede neden bi istisna daha olmasın bu arada hiç sormadık eşin nasıl biri yani aynı durumda senin kardeşin olsa o ne derdi buda çok önemli... hatta öle önemliki bunun cvbı senin cvbın olabilir

evlendiğimizin ilk haftasıydı
kayınvalidem küçük kaynımı eşyalarıyla beraber getirip sizde kalsın artık dedi burada yakınlarda bir yerde okula gitsin falan dedi
daha yeni evliyim donup kaldım ama eşim karşı çıktı sonuç olarak alıp gitti oğlunu
insanın eşinin tutumu çok önemli beni muhatap bile etmedi sağolsun

ankaradaki yurtların neyini beğenmemiş anlmadım bence bahanesi işn o aklına koymuş ona görede tercih yapmış.hadi hafta sonları gelse neyse de sürekli çok saçma yarın bir gün sizin çocuğunuz olunca ne olacak kız eve arkadaşlarını getirmek istiycek belkide derslerim yoğun diye ev işlerinide sana yıkabilir.

bence ilk sene sizde kalması yurtlarda gurbetlik çekmesinden çok daha mantıklı

Siz iyi niyetli yaklaşmış olabilirsiniz, ama evliliğiniz bu kadar hassas bir durumdayken böyle bir misafirliğin söz konusu olması, eşinizin size bunun gibi önemli bir soruyu herkesin içinde sormuş olması tamamen onların kötü niyeti. Aslında ortada "kötü niyet" diyebileceğimiz bir kötülük elbette yok, ama eşiniz size saygı duysaydı size bu soruyu başka zaman sorardı, kendinizi "evet" demek zorunda hissedeceğiniz bir aile yemeğinde değil. Onlar zaten kararlarını vermişler, geriye size evet dedirtmek kalmış, onu da yapmışlar gibi gözüküyor.

Ben misafir ağırlamayı seviyorum, ama değil bir haftalık, on yıllık evli bile olsam böyle uzun bir misafirliği kabul etmezdim. Beş yıldızlı otel konforunda yurtlar bile var, imkânım elverdiğince en güzeline yerleştirir, öz kardeşime göstereceğim yakınlığı ona da gösterir, onu şehre ısındırma planları yapardım... ama o kadar. Bakıma muhtaç değil, yatalak hasta değil, bir şey değil, yurtta kalmak ya da eve çıkmak gibi seçenekler varken neden birilerinin yanına sığınılıyor ki, hem de yeni evli bir çiftin yanına.

O kızın kendisinin rahatsız olması, o evde kendini fazlalık hissetmesi lazımdı her şeyden önce. Sonra da sayın annelerinin "kızım öyle şey mi olur, arada gidersin elbet ama herkes gibi sen de yurtta kalırsın, ayıptır" demesi lazımdı. Sonra da sayın kocanın bu düşüncesini yalnızken açması lazımdı, tabi konu sahibinin bu konuda ne düşündüğü veya hissettiği gerçekten umurundaydıysa...

Konu sadece evde iki yerine üç kişinin yaşayacak olması, masada üç tabak olması falan değil bence, konu sahibine çok haksızlık yapılmış, ben oraya takıldım. Yoksa insanın içinde iyi niyet olduktan sonra o evde can yoldaşı bile olunurdu, zaten kafasını kitaptan kaldırmayacak gibi görünen bir kızcağızın ne zararı olabilir ki? Ama bir yerlerde bir olumsuzluk, negatiflik var sanki.

belki kaynaşmanız için bir vesile olur.

henüz daha yeni evliyken tepki verip eşinizi de arada bırakmayın.

zaten bir iki ay sonra arkadaşlarında kalmalar başlar sonrada ayrı eve çıkabilir.

ve zaten anne babası engel olmalı olunacaksa da...

siz içinizi karartmayın. ve evliliğinizin tadını çıkarın.

şimdilerde bol bol seksi dolaşın. kardeşi eve gelince haliylen herşey değişecek. eşiniz de bu durumun bu sayede farkına varacak.

eşinizin onaylama zihniyeti, kalsın tabi derken düşünemedikleri
sorununuz bu gibi. ve getirdikleri.

evliliklerin ilk seneleri birbirinin davranışlarını kabullenme bakımından
mücadeleci zamanlardır. yüksek sesin cömertce kullanıldığı zamanlardır.
henüz evime, düzenime, beyime, evlendikten sonraki kendime yabancıyken
eşimle özel sorunlarımız da eklenmişken,
yani, ne münasebet canım! yıllarca neden evimden kendimden ödün vereyim?

ya yok! ben eşinizin nasıl düşünemediğindeyim.
yada nasıl düşündüğünde?

Siz iyi niyetli yaklaşmış olabilirsiniz, ama evliliğiniz bu kadar hassas bir durumdayken böyle bir misafirliğin söz konusu olması, eşinizin size bunun gibi önemli bir soruyu herkesin içinde sormuş olması tamamen onların kötü niyeti. Aslında ortada "kötü niyet" diyebileceğimiz bir kötülük elbette yok, ama eşiniz size saygı duysaydı size bu soruyu başka zaman sorardı, kendinizi "evet" demek zorunda hissedeceğiniz bir aile yemeğinde değil. Onlar zaten kararlarını vermişler, geriye size evet dedirtmek kalmış, onu da yapmışlar gibi gözüküyor.

Ben misafir ağırlamayı seviyorum, ama değil bir haftalık, on yıllık evli bile olsam böyle uzun bir misafirliği kabul etmezdim. Beş yıldızlı otel konforunda yurtlar bile var, imkânım elverdiğince en güzeline yerleştirir, öz kardeşime göstereceğim yakınlığı ona da gösterir, onu şehre ısındırma planları yapardım... ama o kadar. Bakıma muhtaç değil, yatalak hasta değil, bir şey değil, yurtta kalmak ya da eve çıkmak gibi seçenekler varken neden birilerinin yanına sığınılıyor ki, hem de yeni evli bir çiftin yanına.

O kızın kendisinin rahatsız olması, o evde kendini fazlalık hissetmesi lazımdı her şeyden önce. Sonra da sayın annelerinin "kızım öyle şey mi olur, arada gidersin elbet ama herkes gibi sen de yurtta kalırsın, ayıptır" demesi lazımdı. Sonra da sayın kocanın bu düşüncesini yalnızken açması lazımdı, tabi konu sahibinin bu konuda ne düşündüğü veya hissettiği gerçekten umurundaydıysa...

Konu sadece evde iki yerine üç kişinin yaşayacak olması, masada üç tabak olması falan değil bence, konu sahibine çok haksızlık yapılmış, ben oraya takıldım. Yoksa insanın içinde iyi niyet olduktan sonra o evde can yoldaşı bile olunurdu, zaten kafasını kitaptan kaldırmayacak gibi görünen bir kızcağızın ne zararı olabilir ki? Ama bir yerlerde bir olumsuzluk, negatiflik var sanki.

çok doğru ifade etmişsiniz. alıntı da yapmak istedim.

insanı üzen düşüncesizlik.

ama ben kendimi düşünmezsem başkaları hiç düşünmüyor.düşünmez de.

kendimi önemsediğimi farkettirmezsem de hiç değişmez bu.

Ben olsam kabul etmezdim sanırım .

Ysni bende bu yıl sınava giricem ve ben olsam yeni evli abimin evine gitmem ..
Nasıl düşüncesizliktir bu bilmiyorum ki..!
Allah yardımcın olsun.
(Kesin konuşmak istemiyorum ama kendinle ilgili en iyi kararı ver. Başkasını değil kendini düşün :) )

Son düzenleme:
Back
X