Esimin kizi varmis... Yikildim

Konunun başından beri "ben.. ben şöyle hissediyorum, ben şöyle düşünüyorum, ben şöyle yaptım" diyorsunuz, hep "ben" var konuda.
Halbuki bu konu sizin değil eşinizin konusu öncelikle.

Haberi bile olmayan bir çocuğu çıktı bir anda. Siz boşanıp gitseniz de o çocuk o adamın hayatı boyu çocuğu olacak. Sizin uzaklaşma, gitme şansınız var, onun yok.

O bir baba. Çocuk büyütmenin ne olduğunu biliyor ve kızınızla yaşadığı her şeyi diğer kızıyla kaçırdı. Bunun ne kadar zor bir şey olduğunu düşünebiliyor musunuz bir anne olarak?

Sizin için de kabul etmesi illa ki zordur ama kendinizi merkezine oturtmayın bu olayın. Merkezde eşiniz var.

Adamı günlerdir evden kovacak kadar kendinize döndürmüşsünüz olayı.

Zaten tamamen kendime odaklandigimi ve esimi dusunmedigimi soyledim defalarca. Kendime yapilmis bir haksizlik olarak goruyorum ve evet esimin ne hissettigini dusunecek durumda degilim

Bence ne kadar zamana ihtiyacın varsa kendine o zamanı ayırmalısın konu sahibi.
Kendin için yapmalısın bunu.
Bence şu an eşini düşünmemek , kendine odaklanmak hakkın.
Görür o kayınvalide diye bişeylere hemen girişip , sonra yine keskin sirke misali küpüne zarar vermek var.
Kendine zaman ver , iyi düşün .
Öfken , hıncın biraz azalsın , nasıl olur olabilir mi bilmiyorum ama alış duruma biraz olsun.
Sonra eşin yine şimdi düşündüğü gibi , düşünürse konuşursunuz..

Bir de arkadaşlar bu konuda mesele k.v. , eşin önceki cinsel yaşamı falan değil.
Yapı meselesi bu , benzer yapıda değilseniz böyle düşünmeniz çok normal.
Burda mesele şu ki konu sahibi açık açık diyor, çok sevsem de başkalarıyla paylaşmak zorunda kalacağım bir adamla evlenmezdim diyor .
Burda mesele bağ , adamın başka bi yerde çok başka insanlarla artık asla kopmayacak bir bağı var.

Bu tamamen ilişkiden beklentiyle alakalı bir durum.

Evet kesinlikle ayni dusunceleri paylasiyorum. Onceden haberim olsaydi evlenmezdim.

Zaten tamamen kendime odaklandigimi ve esimi dusunmedigimi soyledim defalarca. Kendime yapilmis bir haksizlik olarak goruyorum ve evet esimin ne hissettigini dusunecek durumda degilim
Eşinize duble haksızlık olduğu düşünüyorum.

Tabii ki siz ne hissediyorsanız öyle davranacaksınız ama eşiniz bu kadar büyük bir haksızlığa uğramışken bir de elinde olmayan, haberi bile olmayan bir olay yüzünden karısının evden kovması ayrı bir haksızlık.

Ben eşinizin yerinde olsam bu kadar zor günde bir tekme de siz attığınız için oldukça kırılıp içerlerdim herhalde. Umarım eşiniz öyle değildir de siz ne yapacağınıza karar verdiğinizde sıkıntı olmaz.

Eşinize duble haksızlık olduğu düşünüyorum.

Tabii ki siz ne hissediyorsanız öyle davranacaksınız ama eşiniz bu kadar büyük bir haksızlığa uğramışken bir de elinde olmayan, haberi bile olmayan bir olay yüzünden karısının evden kovması ayrı bir haksızlık.

Ben eşinizin yerinde olsam bu kadar zor günde bir tekme de siz attığınız için oldukça kırılıp içerlerdim herhalde. Umarım eşiniz öyle değildir de siz ne yapacağınıza karar verdiğinizde sıkıntı olmaz.

Bosanma lafi hic gecmedi ama su durumda bosanmak isterse itiraz etmeyecegim.

Benim bu durumu omur boyu sindirememe durumum olursa zaten evli kalamayiz, yipraniriz.

Bosanma lafi hic gecmedi ama su durumda bosanmak isterse itiraz etmeyecegim.

Benim bu durumu omur boyu sindirememe durumum olursa zaten evli kalamayiz, yipraniriz.

son derece merak içerisinde soruyorum eğer eşiniz daha önce evlenmiş ayrılmış olsa idi ve bir kızı olsaydı onunla evlenmezmiydiniz cidden ?

Arkadaslar mesajlariniz ve desteginiz icin cok cok tesekkurler. Kizim biraz huzursuz uyanmak uzere benden etkileniyor malesef, o yuzden cevap yazamasam da tek tek firsat buldukca toplu cevap yazacagim.

Fikirleriniz silkelenmemi sagliyor

dunya da hersey biz insanlar icin..
herseyi sindirmek cok kolay degil ama imkansiz da degil..
evliliginiz esnasinda bi aldatma soz konusu degil,sizden onceki beraberliginden bi bebegi oldugundan dahi haberdar degil adam..
bence en magdur kisi esiniz..
annesi arkasindan is ceviriyor.
esi evden kovuyor.
seneler sonra tanimadigi bilmedigi kizi ortaya cikiyor.
ve goznuru kizinizi sevmekten bir anda mahrum birakiliyor..

bilmiyorum sizin acinizdan elbette zordur kabullenmek ama esinizin sinavi hic kolay degil..
adama tekmeyi vuran vurana..

kvnizinde niyeti acik,elindeki en guclu kozu oynayip evliliginizi sarsmak amacinda..ki ulasmisa benziyor..
bence bikac gun icinde esinizi cagirin ve bu krizi nasil yoneteceginizi konusun.
siz bir ailesiniz..
ortaya cikan eski sevgilinin kurdugu baska bi aile var,inanin o kadin size musallat olmaz..olsaydi simdiye kadar duzeninizi kendi eliyle bozardi..
siz ne yapin edin kvden uzak durun.

Evet evlenmezdim.

o halde eşinizle aşk evliliği yapmadığınızı varsayarak üzüldüm eşiniz adına..
kendimi sizin yerinize koydum ve evet şok edici bir durum.. ama ne sizin ne eşinizin kontrolünde insiyatifinde olan bir durum değil..
eşinizin sizin kızınızdan başka bir çocuğun babası olduğu gerçeği asıl sizi rahatsız eden anladığım kadarıyla..
eşiniz içinse durum sadece şok olmaktan ibaret değil bir yerlerde hiçbir anısına eşlik edemediği varlığından bile haberi olmadığı bir çocuk sahibi oldu birden bire.. bunun üstüne evinden kovuldu yine müdahale şansı olmadığı bir durum yüzünden ..
bilemiyorum eşinizin yerinde olsam şok halinizi anlayabilirim elbet ama bundan ötesi bana değer vermediğinizin göstergesi olurdu..

Konunun başından beri "ben.. ben şöyle hissediyorum, ben şöyle düşünüyorum, ben şöyle yaptım" diyorsunuz, hep "ben" var konuda.
Halbuki bu konu sizin değil eşinizin konusu öncelikle.

Haberi bile olmayan bir çocuğu çıktı bir anda. Siz boşanıp gitseniz de o çocuk o adamın hayatı boyu çocuğu olacak. Sizin uzaklaşma, gitme şansınız var, onun yok.

O bir baba. Çocuk büyütmenin ne olduğunu biliyor ve kızınızla yaşadığı her şeyi diğer kızıyla kaçırdı. Bunun ne kadar zor bir şey olduğunu düşünebiliyor musunuz bir anne olarak?

Sizin için de kabul etmesi illa ki zordur ama kendinizi merkezine oturtmayın bu olayın. Merkezde eşiniz var.

Adamı günlerdir evden kovacak kadar kendinize döndürmüşsünüz olayı.

Hmm.
Bir şey sorucam.
Sizin bakış açınız sizce de çok eril değil mi ? .
Bence öyle çünki.
Bir kadının hayattan , evlilikten beklentileri söz konusu ve tabiki "ben" diyecek.
Canı bu kadar yanarken aman kocam diyemez şu anda.
Toplum olarak nasıl değersizleştiriyoruz kendimizi kadınlar olarak.
Yok eşinden soğutma kendini , yok kayınvalidenin istediği bu , yok haberi yokmuş.
Konu sahibi bunları bilmiyo mu sizce , biliyo .
Konuyu açan da o , eşi değil.
Bu yüzden onun konusu .
Lütfen biraz empati kurun konu sahibiyle .
Diğer çocuğun babasıyla kaçan zamanlarını zahmet olmazsa annesi düşünsün.
Konu sahibi bu konuda bence "Ulan banane beee" diyebilir , ben de derdim.

o halde eşinizle aşk evliliği yapmadığınızı varsayarak üzüldüm eşiniz adına..
kendimi sizin yerinize koydum ve evet şok edici bir durum.. ama ne sizin ne eşinizin kontrolünde insiyatifinde olan bir durum değil..
eşinizin sizin kızınızdan başka bir çocuğun babası olduğu gerçeği asıl sizi rahatsız eden anladığım kadarıyla..
eşiniz içinse durum sadece şok olmaktan ibaret değil bir yerlerde hiçbir anısına eşlik edemediği varlığından bile haberi olmadığı bir çocuk sahibi oldu birden bire.. bunun üstüne evinden kovuldu yine müdahale şansı olmadığı bir durum yüzünden ..
bilemiyorum eşinizin yerinde olsam şok halinizi anlayabilirim elbet ama bundan ötesi bana değer vermediğinizin göstergesi olurdu..

Ask evliligi yaptim ama bu esimi her sekilde kabul edecegim anlamina gelmiyor. 21 yasinda bekar bir kadinken evet cocugu olan bir adamla evlenmezdim. Bu konuda bu kadar netken su anki ruh halimi esim beni iyi tanidigi icin anlar.

Hmm.
Bir şey sorucam.
Bence öyle çünki.
Bir kadının hayattan , evlilikten beklentileri söz konusu ve tabiki "ben" diyecek.
Yok eşinden soğutma kendini , yok kayınvalidenin istediği bu , yok haberi yokmuş.
Bu yüzden onun konusu .

Aynen oyle.
Ben anac bir insan degilim. Kendi cocugum haric kimseyi dusunemiyorum ozellikle boyle bir durumda

Hmm.
Bir şey sorucam.
Bence öyle çünki.
Bu yüzden onun konusu .
Sizce öyle olabilir. Bence değil.

Konu sahibine de belirttiğim gibi, ben olayı adamı evden kovmaya kadar getirmeyi eşinin bu kadar zor zamanlarında bir tekme daha atmak olarak değerlendiriyorum.

Kadınları değersizleştirmekle ne ilgisi var anlamadım, "aa diğer kadınla çocuğu evinize alın, komün hayatı yaşayın siz bakın onlara" mı demişim?

Kendisiyle alakası olmayan bir dönemde yaşanmış, eşinin bilgisi dahilinde olmadan gelişmiş ve çok sonra ortaya çıkan bir durum. Evliyken eşi başkasından çocuk yapmış da al bağrına bas demişim gibi ajite etmeyin lütfen dediklerimi.

Empati kurdum, empati kurduğum için de aklımdan geçen bazı sözcükleri kırmamak adına konu sahibine yazmadım. Kurmasam inanın başka kelimelerle yazardım konuyu okuduktan sonra düşündüklerimi.

Siz konu sahibiyle aynı düşünce yapısında olduğunuz için aynı yaklaşımı sergiliyorsunuz, doğal. Ben değilim, o nedenle de konu sahibinin bu derece tepkisini -yineliyorum kendi fikrimdir- fazla buluyorum.

Sizce öyle olabilir. Bence değil.

Konu sahibine de belirttiğim gibi, ben olayı adamı evden kovmaya kadar getirmeyi eşinin bu kadar zor zamanlarında bir tekme daha atmak olarak değerlendiriyorum.

Kadınları değersizleştirmekle ne ilgisi var anlamadım, "aa diğer kadınla çocuğu evinize alın, komün hayatı yaşayın siz bakın onlara" mı demişim?

Kendisiyle alakası olmayan bir dönemde yaşanmış, eşinin bilgisi dahilinde olmadan gelişmiş ve çok sonra ortaya çıkan bir durum. Evliyken eşi başkasından çocuk yapmış da al bağrına bas demişim gibi ajite etmeyin lütfen dediklerimi.

Empati kurdum, empati kurduğum için de aklımdan geçen bazı sözcükleri kırmamak adına konu sahibine yazmadım. Kurmasam inanın başka kelimelerle yazardım konuyu okuduktan sonra düşündüklerimi.

Siz konu sahibiyle aynı düşünce yapısında olduğunuz için aynı yaklaşımı sergiliyorsunuz, doğal. Ben değilim, o nedenle de konu sahibinin bu derece tepkisini -yineliyorum kendi fikrimdir- fazla buluyorum.

Dedigim gibi esim sizin gibi dusunurse ve bosanmak isterse benden karsit bir tepki gormez.

Bosaninca kizindan da bosanmayacagina eminim cunku inanilmaz iyi bir baba. Bosanma konusunda tek dusundugum kendi kizim olur.

Çok haklısın yıkılmakla. Bence biraz kafanı dinle ondan snra eşinle konuşursun. Sağlıklı düşünmek için fırsat ver kendine. Eşinin haberi yokmuş ki tavrini koy ama fazlasını yapma bence

Ask evliligi yaptim ama bu esimi her sekilde kabul edecegim anlamina gelmiyor. 21 yasinda bekar bir kadinken evet cocugu olan bir adamla evlenmezdim. Bu konuda bu kadar netken su anki ruh halimi esim beni iyi tanidigi icin anlar.

ooo küçükmüşsünüz siz..
ben 21 yaşında bırakın çocuklu adamı çocuksuzla bile evlenmezdim bu konuda hak verdim size..

bu durumda yapmanız gereken kendinize zaman tanımak olayı sindirmek olacaktır.. daha sonra konuşarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum sonuçta dediğim gibi her ikinizinde insiyatifinde olmayan bir şey bu..

Benzer bir konu olmuştu daha öncede...
Dna istesin bence esin kvnin planı da olabilir bu sizi birbirinizden soğutmak için yapmış da olabilir...

Bu zamana kadar neden ortaya çıkmadı??
Neden o kadın eşine söylemedi bu durumu?? Ne cesaret habersiz tek başına doğurabildi??

Daha bir dünya soru getirir bu konu insanın aklına... Kabullenip oturmasın yerinde, üstüne gitsin olayın dna muhabbetini muhakkak istesin tam emin olun...

Benzer bir konu olmuştu daha öncede...
Dna istesin bence esin kvnin planı da olabilir bu sizi birbirinizden soğutmak için yapmış da olabilir...

Bu zamana kadar neden ortaya çıkmadı??
Neden o kadın eşine söylemedi bu durumu?? Ne cesaret habersiz tek başına doğurabildi??

Daha bir dünya soru getirir bu konu insanın aklına... Kabullenip oturmasın yerinde, üstüne gitsin olayın dna muhabbetini muhakkak istesin tam emin olun...

Benim doktora yaptigim uzmanlik alanim genetik. Kabul etseler ben bile yaparim DNA testini ama kizimla olan benzerligini gorseniz hic gerek yok. Kizim halasinin kucuklugunun kopyasi.

Esim rus eski sevgilisi de rus. O yuzden tek basina anne olmakta bi sorun olmamis. Su an evli zaten baskasiyla

Back
X