EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

ya ufacık çocuk babasını kıskanıyordur seninde baban şimdi bile başkasıyla evlense tanışsan gidip boynuna sarılmazsın

ya ufacık çocuk babasını kıskanıyordur seninde baban şimdi bile başkasıyla evlense tanışsan gidip boynuna sarılmazsın
bilmeden konuşmasak diyorum?
annem öldü 4 ay sonra uvey annem geldi evimize kalkıpta tokat atmadım.
üstelik üvey annem ve babamın gizli aşkı yüzünden annem intihar etmişken ve onu ben bulmuşken kalkıpta tokat atmadım. öyle yetiştirilmedim çünkü.

bende 30 yaşında kız vurmuş sandım ,biraz çocuk psikolojisinden anlayın lütfen ama nalamınızı beklemek nekadar doğru çocuğu olmayan biri için anne ve babalar çocuklarını herşeyden üstün tutarlar...ben öyleyim mesela kimse umrumda olmaz..bence sen onla arkadaş olmaya çalış bana vurdu diyeceğine hediyeler al güzel giydir kız çocukları bunları seveer birde yeri gelec3ek kacgada edeceksinizi hemen babasına söyleyip üstünemi salacaksın pes yani..evlenirken çocuğu oldunu biliyordun sanırım
7 yasında her istediğini yapsın mı o halde. ciddi ciddi atılan bir tokat?
sen bana tokat attın çok iyi oldu diye hediyeler almalıydım o zaman. evlenirken cocugu oldugunu bilmem çocugun benı dovsede sövsede ben alınmam darılmam manasına gelmiyor ki.

davranısın yanlış oldugunu bilmesi gerek sonuçta. ilk hatası " yanlışlık adı altında" babası tarafından geçiştirildi diyelim. bundan sonraki her hatalarında babasının ses çıkarmayacağını zannedecek. kendi çocucugumda olsa kızardım. terbiyesizlik bu sonucta nasıl alısırsa o şekil buyuyecek.

ona hediyeler elbetteki alıyorum gezdiriyorum saçlarını yapıyorum beraber süsleniyoruz. tamamen kaskatı uvey evlat muamelesi görmüyor.

arkadaş gibi olmak istiyorum. hem evlendiğimizdede kimse anne demesi için baskı yapmadı çocuga. hayır ben anne demek istiyorum sana dedi. ne anne de nede deme diye baskıda bulunmadık.

benim açımdan bir dediği 2 olmazken el üstünde tutarken birazcık da saygı olmalıymış bunu eksik vermişim bunu öğrendim.

kırılmasın incinmesin diye çoğu hatasını görmezden gelince neler olduğunu gördüm.
mesele yaşı değil.
mesele "bana" tokat atmasıda değil
mesele kendinden yaşça büyük birine saygısızlık etmesi. el kaldırması...
ve onu eğitecek babanında hatasını ört pas etmesi...

YAPMAYIN ARKADAŞLAR ÇOCUK DA OLSA YAPTIĞI YANLIŞI YANLIŞ OLDUĞU SÖYLENMELİ VE GEREKLİ TEPKİ VERİLMELİ BABASI BAŞASIYLA EVLENMİŞMİŞ ŞU OLMUŞ BU OLMUŞ ÖLÜM YOK UCUNDA KALDI Kİ BABASI ANLAŞILAN O Kİ BAŞINDAN ATMAMIŞ BERABER TAKILABİLŞYORLAR.öfkesini kontrol etmeyi 4 5 yaşında öğrenememiş bir çocuğun gelecekteki hayatı ve kendine yetebilen sağlam karakteri için her yaptığını aman çocuk diye hoş görmek ona en büyük cezadır aslında.her kime yaparsa yapsın bu yaptığı karşılıksız kalmamalı konu sahibi arkadaş daha msafeli ve soğuk olmasını tavsiye ediyorum kıza karşı eğer merak edip sorarsa bana attığın tokatın acısı geçmedi desin bunu emin olun benim2,5 yaşındaki oğlum anlıyo koca kız mı anlamıcak!
eşinize de kızdım neyse

merak ediyorum bu "aman yeaa daha çocuk vursun ne olacak" diyen arkadaşların çocuklarına, aynı yaş grubundan başka bir çocuk tokat atsa aynı tepkiyi verirler mi? eminim verirler, sonuçta vuran da çocuk ne olacak değil mi? :KK14:
yani ben anlamıyorum. çocuk sahibi oldukları için çocugu düşünüyorlar ya azıcıkta bu pencereden empati yap. madem o empatiyi çok iyi yapıyorsun. koy bakalım beni kendinin yerine. hadi sana atılsın tokat. " tatlım bu güzel olmadı bi daha at" mı diyecek acaba kendisi. sinirlenecek kızacak. bagırmak isteyecek bu kesin net bişi
aksini idda edene inanmıyorum.

kendi çocugu bile vursa insan sinirleniyor. (eltim ve görümcemin kucuk cocuklarından biliyorum)

üzüyor bu tür yorumlar beni ya :( kendimi vicdansız gaddar hissediyorum resmen:(

YAPMAYIN ARKADAŞLAR ÇOCUK DA OLSA YAPTIĞI YANLIŞI YANLIŞ OLDUĞU SÖYLENMELİ VE GEREKLİ TEPKİ VERİLMELİ BABASI BAŞASIYLA EVLENMİŞMİŞ ŞU OLMUŞ BU OLMUŞ ÖLÜM YOK UCUNDA KALDI Kİ BABASI ANLAŞILAN O Kİ BAŞINDAN ATMAMIŞ BERABER TAKILABİLŞYORLAR.öfkesini kontrol etmeyi 4 5 yaşında öğrenememiş bir çocuğun gelecekteki hayatı ve kendine yetebilen sağlam karakteri için her yaptığını aman çocuk diye hoş görmek ona en büyük cezadır aslında.her kime yaparsa yapsın bu yaptığı karşılıksız kalmamalı konu sahibi arkadaş daha msafeli ve soğuk olmasını tavsiye ediyorum kıza karşı eğer merak edip sorarsa bana attığın tokatın acısı geçmedi desin bunu emin olun benim2,5 yaşındaki oğlum anlıyo koca kız mı anlamıcak!
eşinize de kızdım neyse
bundan sonra öyle olacağım canım zaten.
neye uğradıgımı şaşırdığım için ve o dakika eşimi ve ne yapmış olursa olsun çocugu kırmamak için sustum ben

yani ben anlamıyorum. çocuk sahibi oldukları için çocugu düşünüyorlar ya azıcıkta bu pencereden empati yap. madem o empatiyi çok iyi yapıyorsun. koy bakalım beni kendinin yerine. hadi sana atılsın tokat. " tatlım bu güzel olmadı bi daha at" mı diyecek acaba kendisi. sinirlenecek kızacak. bagırmak isteyecek bu kesin net bişi
aksini idda edene inanmıyorum.

kendi çocugu bile vursa insan sinirleniyor. (eltim ve görümcemin kucuk cocuklarından biliyorum)

üzüyor bu tür yorumlar beni ya :KK43: kendimi vicdansız gaddar hissediyorum resmen:KK43:

yok herkes psikolog, herkes pedagog, herkes çocuk gelişim uzmanı, herkes sosyolog ondan öyle yorumlar..

dur ben de bir tespit bırakayım ortalığa: kimse kendi canı yanmadan, karşıdakinin yanan canını anlamaz..

kendi çocuğu tokat yiyen, karşıdaki çocuğun psikolojisini düşünemez olur, neden? çünkü çocuğu dayak yemiştir, kilitlendiği konu odur..

neyse böyle gelmiş, böyle gider.. Bir daha sana vurur ya da vurmaya teşebbüs ederse, iki elini tut, göz seviyesine eğil ve kararlı bir ses tonuyla "bir daha kesinlikle yaşanmayacak böyle bir olay, seni seviyorum ve bu sevgimin azalmasını istemiyorum. beni sevmeyebilirsin, ama saygı duymak zorundasın küçük hanım" de.. bunu kararlı ve hafif yüksek bir ses tonuyla ve özellikle babasının yanında söyle.. sakın seni birisinin savunmasını bekleme.. o zaman savunan kişi yokken yakmaya çalışır canını, gerek yok..

yok herkes psikolog, herkes pedagog, herkes çocuk gelişim uzmanı, herkes sosyolog ondan öyle yorumlar..

dur ben de bir tespit bırakayım ortalığa: kimse kendi canı yanmadan, karşıdakinin yanan canını anlamaz..

kendi çocuğu tokat yiyen, karşıdaki çocuğun psikolojisini düşünemez olur, neden? çünkü çocuğu dayak yemiştir, kilitlendiği konu odur..

neyse böyle gelmiş, böyle gider.. Bir daha sana vurur ya da vurmaya teşebbüs ederse, iki elini tut, göz seviyesine eğil ve kararlı bir ses tonuyla "bir daha kesinlikle yaşanmayacak böyle bir olay, seni seviyorum ve bu sevgimin azalmasını istemiyorum. beni sevmeyebilirsin, ama saygı duymak zorundasın küçük hanım" de.. bunu kararlı ve hafif yüksek bir ses tonuyla ve özellikle babasının yanında söyle.. sakın seni birisinin savunmasını bekleme.. o zaman savunan kişi yokken yakmaya çalışır canını, gerek yok..
her cümlene birebir katılıyorum ya duygularımın resmen tercümanı oldun.

tavsiyenede bayıldım. 2. kez tekrarlanırsa kullanacağım bu taktiği

ben evlat nasıl bir duygu bilmiyorum ki. anneliği tadmadan nasıl annelik yapayım ona . evlat duygusunu bilmeden nasıl evlat gibi sarılayım. :KK43: bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama.
Ben zaten size evlat olarak gormek zorundasiniz, annesi gibi olmalisiniz demedim yanlis anlamayin. Bence de cok dogal bu, empati yapiyorum 23 yasindayim ve cocuk nedir, ne hissettirir en ufak fikrim yok. Sevdigim adamin cocugu olsa elbette bir anne olamam, siz de olamazsınız. Tam da bu sebeple arkadasin dedigi gibi cocuga tokat atsaniz o tokat annesinin attigi tokat gibi olmayacak. Bunu anlatmak istedim.

Belki kıza babası neden yaptın bu yaptığın kötü vb... derse kız senin yanında azarlandığı ya da ayıplandığı için de seni suçlayabilir. Babam o kadın yüzünden bana kızdı diyebilir!.
Bence ilk seferinde babasının tepki vermemesi normal bu olay 2-3-4-5 tekrarlarsa o zamanlar da babası tepki vermezse kızarsın!.
Nihayetinde çocuk daha lütfen kızma onu da anlamaya çalış işin çok zor arkadaşım Allah yardımcın olsun

Aman çocuktur döver de sever de diyelim bari? Konu sahibimiz,esiniz uyarmaliydi orda bir hata olmus gecistirilmemeliydi.Bir daha tekrarlarsa uyarin.Ki tekrarlayacaktir ilk hareketiyle tepkinizi olcmus.Baba destegi var mi diye.Bir daha benzeri olay yasanirsa uyarin kizinizi ve esinizi

Belki kıza babası neden yaptın bu yaptığın kötü vb... derse kız senin yanında azarlandığı ya da ayıplandığı için de seni suçlayabilir. Babam o kadın yüzünden bana kızdı diyebilir!.
Bence ilk seferinde babasının tepki vermemesi normal bu olay 2-3-4-5 tekrarlarsa o zamanlar da babası tepki vermezse kızarsın!.
Nihayetinde çocuk daha lütfen kızma onu da anlamaya çalış işin çok zor arkadaşım Allah yardımcın olsun

azarlanmayacak cocuk asla benı yanlıs anlamayın.
"kendinden yasca buyuk kişilere el kalkmaz kızım bu çok yanlış bir davranıştır" denecek hepsi bu. ne kaş çatarak dicek nede bagırarak güzel tatlı bir ses tonuyla söyleyecek ve onun o ses tonu bile çocugu sakınleştreck. olay baba da yaa ben ona karar verdim.

sonuçta yüz veriyo çocuckta astarını böyle istiyo.

Aman çocuktur döver de sever de diyelim bari? Konu sahibimiz,esiniz uyarmaliydi orda bir hata olmus gecistirilmemeliydi.Bir daha tekrarlarsa uyarin.Ki tekrarlayacaktir ilk hareketiyle tepkinizi olcmus.Baba destegi var mi diye.Bir daha benzeri olay yasanirsa uyarin kizinizi ve esinizi

tekrarlayacagını bende düşünüyorum. çünkü yüz buldu babasından.
ama bir daha bu kadar sessiz kalmayacağım.
2,5 yasında eltimin oğlu var o bile önceden çok vururdu cocuklara eltim üzülürdü nolacak bu diye. kaynım hep büyük insana konuşur gibi konuşuyordu oğlum büyüklere ve kendin gibi çocuklara asla el kaldırma. diye durmadan konusurdu. suan cocuk değil büyüklerine kendi yasıtlarına bile asla el kaldırmaz.. ki bunu 7 yasındaki kız mı anlamıcak.

Ben zaten size evlat olarak gormek zorundasiniz, annesi gibi olmalisiniz demedim yanlis anlamayin. Bence de cok dogal bu, empati yapiyorum 23 yasindayim ve cocuk nedir, ne hissettirir en ufak fikrim yok. Sevdigim adamin cocugu olsa elbette bir anne olamam, siz de olamazsınız. Tam da bu sebeple arkadasin dedigi gibi cocuga tokat atsaniz o tokat annesinin attigi tokat gibi olmayacak. Bunu anlatmak istedim.
ya zaten asla o şekilde bir tepki veremem. dediğin gibi. beni annesi olarak görmek zorunda değil. bende evlat olarak görmek zorunda değilim.

kusura bakma ters tepki verdiysem bazı arkadaşların yorumlar cidden üzüyor insanı. en ufacık seyde babasını üstüne mi salacaksın falan.

sanki adamı doldurup cocugun üstüne salmışım gibi muameleler falan :(

azarlanmayacak cocuk asla benı yanlıs anlamayın.
"kendinden yasca buyuk kişilere el kalkmaz kızım bu çok yanlış bir davranıştır" denecek hepsi bu. ne kaş çatarak dicek nede bagırarak güzel tatlı bir ses tonuyla söyleyecek ve onun o ses tonu bile çocugu sakınleştreck. olay baba da yaa ben ona karar verdim.

sonuçta yüz veriyo çocuckta astarını böyle istiyo.

kocan yanlış davranmış.çocuğa müdahele etmeliydi ve onunla güzelce konuşup özür dilemesini sağlamalıydı.

tekrarlayacagını bende düşünüyorum. çünkü yüz buldu babasından.
ama bir daha bu kadar sessiz kalmayacağım.
2,5 yasında eltimin oğlu var o bile önceden çok vururdu cocuklara eltim üzülürdü nolacak bu diye. kaynım hep büyük insana konuşur gibi konuşuyordu oğlum büyüklere ve kendin gibi çocuklara asla el kaldırma. diye durmadan konusurdu. suan cocuk değil büyüklerine kendi yasıtlarına bile asla el kaldırmaz.. ki bunu 7 yasındaki kız mı anlamıcak.

Cocuk 15 gunde bir yaniniza geliyor muhtemelen annesi tarafindan dolduruluyor dediginiz gibi annesi sucluysa bu bosanmada 'bak kizim ben boyle yaptim'demez buyudugunde de.7 yaş masum bir yas degil 9-10 yasinda cocullar ergenlesiyor artik cocuktur bu yapar eder denirse onu alinamaz bu durumun.Yasadiklarindan sizi suclamis sizi yuva yikan diye tanitmis da olabilir annesi.Bunlarin gecici bir durum olmasini temenni ediyorum.Kucuk demeyeyim de egitilmeye musait bir yas.Sert olmayin yapici olun cok karisik cumleler kurmayin kiziniz ile.Dediginiz bir cumleyi carpitabilir keskin ve kisa ifadeler kullanin.En azindan buyuyene kadar

ya zaten asla o şekilde bir tepki veremem. dediğin gibi. beni annesi olarak görmek zorunda değil. bende evlat olarak görmek zorunda değilim.

kusura bakma ters tepki verdiysem bazı arkadaşların yorumlar cidden üzüyor insanı. en ufacık seyde babasını üstüne mi salacaksın falan.

sanki adamı doldurup cocugun üstüne salmışım gibi muameleler falan :KK43:
Yok anliyorum kesinlikle. Ama bence de babasinin ne olursa olsun uyarmasi gerekirdi. Cocugun hircinliginin altinda yatan sebepler vardir suphesiz. Pedagog yardimi da alinmali bence. Cocuktur, kiskandi falan gibi sığ bir mantikla yaklasilmamali. Cocuk da olsa kimseye zarar vermemesi gerektigini bilmeli. El kol koordinasyonu saglayamayacak yasta da degil, caninizi acitmak amaciyla vurmus yani. Size degil bir arkadasina da tokat atsa yine tepki verilmeli bence. Nasil yaklasilmali nasil bir tepki verilmeli cocugu incitmeden bilemeyeceğim icin de pedagog en mantiklisi diye dusunuyorum.

şok oldum
7 yaşındaki bir çocuk nasıl tokat atar ya
heleki babasının yanında vurması hiç normal degil
eşin tepkisiz kalmamalıydı
dedigin gibi azar olarak degilde
kızım bu yaptıgın çok yanlış ayıp sen annene hiç tokat attın mı o da senin annen
özür dile falan deseydi keşke

Back
X