Eşimin kötü alışkanlıkları.

Sizin bahsettiğiniz ot sarılıp içilen ot değil sanırım.Arkadaşlar yanlış anlamış.Güneydoğu illerindede çok yaygındır ''ot atmak''.

Sigara bağımlılığı gibi birşey,ağıza alınıp birsüre ağızda tutulduktan sonra tükürülüyor.Genelde kırsal kesimde sigaradan çok daha ucuz olduğu için tercih ediliyor ve bakkallarda satılıyor.Zararı sigaradan çok ama uyuşturucu maddeler kadar ağır bağımlılık yapmıyor.

Eşinizin tek problemi ''ot atmak'' olsa idi bırakabilir derdim size ama anlattığınız kadarıyla hiç mutlu olmadığınız bir evliliği sürdürmeye çalışıyorsunuz.Daha da beteri bile bile çocuk yapmak istiyorsunuz.Evliliği bitirmek veya bitirmemek sizin kararınız ama lütfen bu mutsuzluğa birde bebek eklemeyin.Sırf siz annelik duygularınızı tatmin edeceksiniz diye masum bir bebeği mutsuzluğunuza ortak etmek istemeniz büyük bir bencillik.
yok kagida sarilan ve kafa yapan ot..üzgünüm..suan odamda icilmis olan..cocuk konusunda ne deseniz haklisiniz. bir konuda varki erkek olsun olmasin kadin basta kendine güvenip yapmazmi cocugu.tmm baba cok önemli ama önce anne degilmi..
tskrler

yok kagida sarilan ve kafa yapan ot..üzgünüm..suan odamda icilmis olan..cocuk konusunda ne deseniz haklisiniz. bir konuda varki erkek olsun olmasin kadin basta kendine güvenip yapmazmi cocugu.tmm baba cok önemli ama önce anne degilmi..
tskrler

bAbasız büyüdün mü sen hiç konu sahibi?

slm kimse kimsenin demesiyle birsey yapmaz.ben derdimi yazdim burdaki laflar tokat gibi geldi.bir yil önce olsa yada bekar olsan bende ayni yazardim..ben bugün birseylerin kararini aliyorum.ve arkaddaslarin kizmasi falan hepsi dogru.ben kendi hayatim icin birsey yapamiyorum cocuguma birsey veremem.sabah karar verdim ama sizlerden duymak daha ii oldu

ilk evliligim cok erken yasta oldu.o zaman konusmak nedir bilmiyordum bile.koca ne yaparsa hakliydi.o kadar cok psikolojik ve bedenen siddet gördümki.hastalandim ve aileme birakti.cogu seyden haberim olmadi.
sonra okudum ünvr.gittim.calistim.ve bununla tanistim.ailem canimdan önemli ama cok yanimda olmalari destek vermeleri mümkün degil.esimle tanistik asik oldu bana bende cok sevdim bir bucuk yil ciktik hersey cok iyiydi.cok tartisiyorduk ama geri barisiyorduk..ayni evde yasamaya baslamak herseyi bitirdi galibba.
suan is bakiyorum.dil de ögreiyorum.ama daha eksik.kafami toplayamiyorum.
otun zararlarini ccok arastirdim.
paranoya gibi örnekler var zaten.ama onun acisindan düsünüp anlayisli olmak istiyorum.

siddet uygulama egilimi yok.yada o safhaya getirmedim.
ama hep babasinin siddetin den dert yaniyordu.birde cevresinden utanir galiba.birde almanyada kadina siddete karsi agir cezalari var polisten korkuyor..
gelecegi bosanirsam.türkiyeye döner ve tekrar is ararim.ailem maddi desdek verir.antalyada otellerde is bulurum.
calisirim.tek basima ve bi bayan olarak cok zor.turizde calismak.ailem yanimda olsa bir otursak.daha cesaretli olurum.
ama suda var evlendigimizin ilk gününden bu yana degismelerde var.
dinledigin icin tskürler

arkadaslar iyi veya kötü yorum yazan herkese tskr.birde ben almanyadayim.bura tr den daha farkli.burda ot normal gibi.burda bosanmis cocuklar cokta problem yasamiyor..tmm babasiz olmasini bende istemem.ama esime güvenipte bu karari olumlu yada olumsuz yapamam.ben esime güvenmiyorum zaten.ha ii bi baba olur oda ona kalmis.ama ben anne olmak cok istiyorum.esime benzemesini inanin hic istemem cocugum olursa.ama bosanirsam.millet ne der,tamam takmayin demek kolay ama yapilmiyor.bide siz düsünün.ve terar tanisip evlenmek.

babam var.ama etkin degil öyle.

ya baştan okudum konunu sen paranoyak bir babaya sahip olmak ne demek biliyor musun!

benim babam öyle,neler çektiğimizi bir ben bilirim bir de kardeşim,hala da çekiyoruz

sırf yalnız kalmamak için çocuk istiyorum da istiyorum dıye tutturmuşsun bi türkü
sabah tamam vazgeçtim deyip aksamda sadece annesi yetmez mi diyecek kadar düşüncelerin dalgalanıyor

daha mantıklı düşünemezken oyuncak bebek mi besleyeceğini sanıyorsun!

ama kesin kocan otu bırakır paranoyakta olmaz demi...

kusura bakma inanılmaz kızdım sana sen paranoyak olma ihtimalini bildiğin bir adamdan sırf kendi isteğin için çocuk yapıp o çocuğun hayatını mahvetmek istiyorsun

bi çocuğun babaya ihtiyacı olmasaydı babalar hiç olmazdı hehalde sadece anneleri olurdu değil mi?

babam etkin değildi diyorsun benim babamda maalesef öyleydi...
ama bu, bu kadar bencil olmanın aksine seni daha duyarlı yapmalı

35 hatta 40 yaşına kadar vaktin var neyin acelesi bu?
anlamadım ki ben...

burada boşanmış aile çocukları sıkıntı çekmiyor demişsin nerden biliyorsun o çocukların ruhunu kalbini de mi görebiliyorsun sen kendini nasıl bi kandırıyorsun?

Son düzenleme:
tskrler

bu düşünceleriniz çok yanlış,çok...hayır kadın sadece kendine güvenip yapmaz çocuğu..eşine,yaşam şartlarına da güvenir,çocuğunu nasıl bir ortamda büyüteceğini hesaplar,uygun şartları sağlar.emin olun baba da anne kadar önemlidir.bakın odanızda ot içiyor eşiniz ve o adamdan çocuk yapmak istiyorsunuz.bu bile bile lades demek oluyor..şu anda sağlklı düşünemiyorsunuz bence.

tskrler

Bukadar kötü olduğuna inanmak istememiştim,kesin normal ottur dedim ama bildiğimiz uyuşturucu madde kullanan bir adamdan çocuk yapamazsınız.

Gidin sperm bankasından sperm alın daha iyi.

Bukadar kötü olduğuna inanmak istememiştim,kesin normal ottur dedim ama bildiğimiz uyuşturucu madde kullanan bir adamdan çocuk yapamazsınız.

Gidin sperm bankasından sperm alın daha iyi.

Aynısını yazacaktım bende. İnsan çocuk yapmadan önce tabiki önce kendine güvenmeli hem maddi hem manevi şartlarına. Ama tek başına kendine güven kesinlikle yetmez. Aynı şekilde dünyaya getireceğin çocuğun babasınada güvenmem gerekir. Çocuk annenindir der annem hep kendine güveniyorsan yap dedi bana zamanında ama eşim zaten iyiydi bu cümleleri kurduğunda. İyi bir evliliğim sorumluluk sahibi bir eşim varken bile bana nasihatı önce kendine güven oldu. Haklıda tabiki anne çok daha önemli bişey. Üstelik ben babasız çocuk büyütmenin karşısında olan bir insanda değilim. Ama senin yerinde olsaydım herşeyim dört dötlük bile olsa sırf ot içiyor diye eşimden çocuk yapmazdım. Geçtim otun eşine vereceği zararı ilerde paranoyak yapar vs bunlarıdan çok daha önemli kısmı var madde kullanan bir babadan olacak çocuğun bir sürü hastalığı olma ihtimali bile var. Önce bu kısmını araştır istersen.
Bu evlilikten bu adamdan çocuk yapacağına siperm bankası aracılığıyla çocuk yapman çok daha sağlıklı olacaktır.

babam var.ama etkin degil öyle.

işte canm, anne ya da babadan biri etkin olmayınca çocuk da hayatını etkileyecek önemli kararlarda (eş gibi, iş gibi) hata yapabiliyor.
aaaa, adam bi de esrarkeş mi çıktı:((( canm sakın çocuk yapma. hatta hemen tedaviye başlasın, olmazsa kabul etmezse de ayrıl yanii. sana çok zararı olur(kendine olanı geçtim artık)))

Son düzenleme:
otu evde icmiyordu.yada ben uyudugum zaman iciyordu.cebinde buldugumda bi parca buldum.kokulari unutmam ve iii ayirt ederim..komsuya gittigim ikikez evde ictigini farkettim..kabul etmedi baska birsey dedi kafayi yedin getireyimde sende ic dedi..arastirdim öldürmüyor..üzüldüm buna:43: sadece kafasini bozuyor paranoya yaparmis..ayda bin tl yi geciyor lotosu..

dedınızkı ızne gıttıgınde ot vardı baya getırmıs burada ıse ayda bın tl yı gecıyor loto parası sız nerede yasıyorsunuz esınız ızınden sonra ot getırdı ıse tl baska hangı ulkelerde kullanılıyor ?

Back
X