slm kimse kimsenin demesiyle birsey yapmaz.ben derdimi yazdim burdaki laflar tokat gibi geldi.bir yil önce olsa yada bekar olsan bende ayni yazardim..ben bugün birseylerin kararini aliyorum.ve arkaddaslarin kizmasi falan hepsi dogru.ben kendi hayatim icin birsey yapamiyorum cocuguma birsey veremem.sabah karar verdim ama sizlerden duymak daha ii oldu
ilk evliligim cok erken yasta oldu.o zaman konusmak nedir bilmiyordum bile.koca ne yaparsa hakliydi.o kadar cok psikolojik ve bedenen siddet gördümki.hastalandim ve aileme birakti.cogu seyden haberim olmadi.
sonra okudum ünvr.gittim.calistim.ve bununla tanistim.ailem canimdan önemli ama cok yanimda olmalari destek vermeleri mümkün degil.esimle tanistik asik oldu bana bende cok sevdim bir bucuk yil ciktik hersey cok iyiydi.cok tartisiyorduk ama geri barisiyorduk..ayni evde yasamaya baslamak herseyi bitirdi galibba.
suan is bakiyorum.dil de ögreiyorum.ama daha eksik.kafami toplayamiyorum.
otun zararlarini ccok arastirdim.
paranoya gibi örnekler var zaten.ama onun acisindan düsünüp anlayisli olmak istiyorum.
siddet uygulama egilimi yok.yada o safhaya getirmedim.
ama hep babasinin siddetin den dert yaniyordu.birde cevresinden utanir galiba.birde almanyada kadina siddete karsi agir cezalari var polisten korkuyor..
gelecegi bosanirsam.türkiyeye döner ve tekrar is ararim.ailem maddi desdek verir.antalyada otellerde is bulurum.
calisirim.tek basima ve bi bayan olarak cok zor.turizde calismak.ailem yanimda olsa bir otursak.daha cesaretli olurum.
ama suda var evlendigimizin ilk gününden bu yana degismelerde var.
dinledigin icin tskürler
arkadaslar iyi veya kötü yorum yazan herkese tskr.birde ben almanyadayim.bura tr den daha farkli.burda ot normal gibi.burda bosanmis cocuklar cokta problem yasamiyor..tmm babasiz olmasini bende istemem.ama esime güvenipte bu karari olumlu yada olumsuz yapamam.ben esime güvenmiyorum zaten.ha ii bi baba olur oda ona kalmis.ama ben anne olmak cok istiyorum.esime benzemesini inanin hic istemem cocugum olursa.ama bosanirsam.millet ne der,tamam takmayin demek kolay ama yapilmiyor.bide siz düsünün.ve terar tanisip evlenmek.
babam var.ama etkin degil öyle.
ya baştan okudum konunu sen paranoyak bir babaya sahip olmak ne demek biliyor musun!
benim babam öyle,neler çektiğimizi bir ben bilirim bir de kardeşim,hala da çekiyoruz
sırf yalnız kalmamak için çocuk istiyorum da istiyorum dıye tutturmuşsun bi türkü
sabah tamam vazgeçtim deyip aksamda sadece annesi yetmez mi diyecek kadar düşüncelerin dalgalanıyor
daha mantıklı düşünemezken oyuncak bebek mi besleyeceğini sanıyorsun!
ama kesin kocan otu bırakır paranoyakta olmaz demi...
kusura bakma inanılmaz kızdım sana sen paranoyak olma ihtimalini bildiğin bir adamdan sırf kendi isteğin için çocuk yapıp o çocuğun hayatını mahvetmek istiyorsun
bi çocuğun babaya ihtiyacı olmasaydı babalar hiç olmazdı hehalde sadece anneleri olurdu değil mi?
babam etkin değildi diyorsun benim babamda maalesef öyleydi...
ama bu, bu kadar bencil olmanın aksine seni daha duyarlı yapmalı
35 hatta 40 yaşına kadar vaktin var neyin acelesi bu?
anlamadım ki ben...
burada boşanmış aile çocukları sıkıntı çekmiyor demişsin nerden biliyorsun o çocukların ruhunu kalbini de mi görebiliyorsun sen kendini nasıl bi kandırıyorsun?