Eşimin küfür etmesini nasıl engellerim?

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
34
İyi akşamlar hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim 28 haftalık hamileyim. Eşim evlenmeden önce de küfür ederdi hatta bu yüzden defalarca ayrılmıştık. Azaltarak bırakacağım dedi. Evet çok büyük oranda azalttı. En nefret ettiğim şey küfür. Son zamanlarda trafikte çok küfür ediyor hadi ona her zaman kızmıyorum çünkü insan trafikte çok sinirleniyor gerçekten. Bunun haricinde ben bir şeye alınıp yada kırılıp tavır yaptığımda bana küfür ediyor. Tavır yaparak beni o noktaya sen getiriyorsun diyor. Bende küfürün bahanesi olmaz diyorum. Her küfür ettiğinde de iki uç gün küsüyorum konuşmuyorum sonra yine konuşuluyor. Yöntemim mi yanlış anlamadım. Sizce onu küfürden nasıl tamamen vazgeçiririm? Bu konu dışında bir sorunumuz yok. Normalde çok aşırı ince düşüncelidir her şeyime yardım eder her konuda yanımda olur ama bu konu beni çok uzuyor. Ne yapmalıyım?

Lütfen dalga geçecekler değil ciddi anlamda öneride bulunacaklar yazsın
Bu bir alışkanlık ve bırakması kolay değil.
Sonuçta yılların alışkanlığı.
Bu konuda kendisi rahatsız olup düzelmek istemediği sürece sizin yapabileceğiniz çok da fazla bir şey yok.
Bu durum esas ilerde,çocuk yetiştirirken çok büyük bir sorun teşkil edecek.
Bir de yazmadan edemeyeceğim,küsme bir sorun çözme yöntemi değildir tam tersine iletişimi kestiğiniz için karşınızdaki kişiye;
-Sen benim için değerli değilsin,seni konuşmaya değer bulmuyorum mesajı verir ve uzun vadede ilişkiyi dolayısıyla evliliği yıpratır.
Ayrıca sık kullanıldığında varmış gibi görünen etkisini de kaybeder.

İyi akşamlar hanımlar. Ben 3 yıllık evliyim 28 haftalık hamileyim. Eşim evlenmeden önce de küfür ederdi hatta bu yüzden defalarca ayrılmıştık. Azaltarak bırakacağım dedi. Evet çok büyük oranda azalttı. En nefret ettiğim şey küfür. Son zamanlarda trafikte çok küfür ediyor hadi ona her zaman kızmıyorum çünkü insan trafikte çok sinirleniyor gerçekten. Bunun haricinde ben bir şeye alınıp yada kırılıp tavır yaptığımda bana küfür ediyor. Tavır yaparak beni o noktaya sen getiriyorsun diyor. Bende küfürün bahanesi olmaz diyorum. Her küfür ettiğinde de iki uç gün küsüyorum konuşmuyorum sonra yine konuşuluyor. Yöntemim mi yanlış anlamadım. Sizce onu küfürden nasıl tamamen vazgeçiririm? Bu konu dışında bir sorunumuz yok. Normalde çok aşırı ince düşüncelidir her şeyime yardım eder her konuda yanımda olur ama bu konu beni çok uzuyor. Ne yapmalıyım?
Bastada boyleymis neden kabul ettiniz
Evlilikte saygiyi yitirirsiniz ki bence bu asktan daha onemli esim kufuru gec argo sozcuk dahi kullanamaz bana bende ona

bu insanların sevgiliyken karşıdakini her türlü kabul edip evlendikten sonra değişmesini beklemek saçmalık. sevgiliykende böyleymiş değişmez boşuna trip falan atmayın. adamın karakteri böyleyken kabul etmişsiniz alışacaksınız.

Vazgeciremezsiniz, empati yapın sizin eşiniz istemiyor diye vazgeçtiğiniz yada vazgeçerim dediginiz huyunuz varmı?
Uyarın bu uyarı sadece dikkat etmesini sağlar vazgecirmez

Bu saatten sonra değişmesi çok olası değil :/ Belki çocukları olduktan sonra değişen baba modeli olursa daha dikkat edebilir ama sanmıyorum.
Ortaokuldayken küfür kavanozu yapıyorduk biz öyle bir şey deneyin :duduk:

En nefret ettiğim şey küfür. Son zamanlarda trafikte çok küfür ediyor hadi ona her zaman kızmıyorum çünkü insan trafikte çok sinirleniyor.

Bu düşünceye sahipseniz kendinize edince neden rahatsız oluyorsunuz?Demek size de çok sinirleniyor ki ediyor.Ona etti buna etti bana ettisi yok ki küfür küfürdür.Eşinizin öfke kontrol problemi var sanırım.Başkasına ediyorsa size de etmesi normal ben dışarda küfürlü konuşup evde konuşmayan biri olacağını sanmam kabul ederse profesyonel destek almayı teklif edin.

Back
X