• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kumar bağımlılığı j

ygmrtrhn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Eşimin 8 yıldır kumar bağımlılığı varmış. Ben bunu evlendikten sonra öğrendim. Birkaç defa yakalandı paralar kaybettik. Şimdi yatılı tedavi görüyor ama ben evliliğimi devam ettirip ettirmeme konusunda çok kararsızım. Bir çocuğumuz var ama ben psikolojik olarak çok bunaldım. Sizce tedaviden sonra bu bağımlılık biter mi?

Eşimin 8 yıldır kumar bağımlılığı varmış. Ben bunu evlendikten sonra öğrendim. Birkaç defa yakalandı paralar kaybettik. Şimdi yatılı tedavi görüyor ama ben evliliğimi devam ettirip ettirmeme konusunda çok kararsızım. Bir çocuğumuz var ama ben psikolojik olarak çok bunaldım. Sizce tedaviden sonra bu bağımlılık biter mi?
Yatılı tedavi kısmına geçtiyseniz eşiniz başka sorunları da vardır tek sorun kumar değildir kumar yerine gördüğü herhangi başka popüler bir şeye de bağımlı olabilir bilemiyorum 8 yıl fark edilmeyecek bir süre değil kandırmış sizi bi şekilde başka bir hayat sürdürcek şansınız varsa kaçın gidin hiç uğraşmayın elin bağımlısının borçlarını ödemeyin bedavadan yine oynar

Öncelikle Allah yardımcınız olsun . Bunlar ciddi bağımlılıklar maalesef bir süre vazgeçilse bile tekrar devam ediyorlar. Kendi babam bu yüzden canından oldu sonunda kumar bir hastalıktır korkunç bir hastalık annem için her zaman keşke babamı bıraksaydı derim çünkü anneme ve bize yaşattıkları akıl almaz şeylerdi... Düzeldi sanırsınız ama her seferinde daha yıkıcı olur sonucu çok üzgünüm...

Sizde biliyorsunuz düzelmeyeceğini ha kendimi ve evladımı yuvam dağılmasın diye feda etmek istiyorum,ömür boyu bitmeyecek borçların altında kalmak ve bu çıkmaza evladımıda dahil etmek istiyorum diyorsanız devam edin ama unutmayın tercihlerinizin sonucunu yaşayacaksınız...

Ayrılırsanız hepten çöküşe geçer toparlanamaz gibi geliyor bana tedavisini olsun önce sonra yavaş yavaş bırakın elini.

Yorumcuların aksini söyleceğim. Babamda kumar bağımlısıydı varımız yoğumuz kumarda gitti + alkol babamda Adana yatılı tedavi görmüş babamın hastaneden sonra eve geldiğini hayal meyal hatırlıyorum yüzüne nur inmiş gibiydi benim canımmm babamdı. Babamın hastaneden çıktığını duyan pislik bir arkadaşı gece yarısı evimizin kapısına dayandı ve babamı çağırdı annem çığlık çığlığa kaldı gitmeyeceksin diye babam adamla konuştu babam o gün akşam gitmedi (iradesi güçlü geldi belki de tedaviler etki etki bilmiyorum) sonra ki akşamda kumar arkadaşları kapımıza geldi vs ne kadar zaman sonraydı bilmiyorum babamın dengesi arkadaşlarından birisi beni gördü ve bana şarapçının kız baban evde mi diye sordu bende cevap verdim ona küfürlü 😁 olayı babama anlattım ve şunu söyledim babama senin içkin ve kumarın yüzünden arkaşlarım benimle oynamak istemiyor ki evet babamın alışkanlıkları yüzünden bazı arkadaşlarımın annesi asla benimle ya da kardeşlerimle oynamalarına izin vermezlerdi.

Neyse lafı kısa keseyim babam ilçeden köye taşındı kendisini hiç kimsenin bilmediği bir köye 26 yıldırda kumar ve içki hayatında yok 😇 eşiniz tedavi olsada kumar arkadaşları var ise peşini bırakmayacaklar, hoş şimdi ki kumar ile 30 yıl önce ki oynan kumar aynı değil. Babam mekan değiştirerek kurtuldu. İnşallah eşinizde kurtulur

Çok sevdiğim ama aynı zamanda içimi burkan bir atasözü vardır:"Garibin çilesi mezarda biter."
Eşinizin kumar bağımlılığı bitmez.Bir kere yapan bir daha yapar.Kariyerim boyunca bunu 263737 kere gördüm ve her seferinde bir kez daha haklı çıktım.O yüzden sizin atasözündeki garip olmamak için bu evliliği bitirmeniz gerekiyor.

Burada çok kumar konusu okudum ama böyle bir şeyi ilk defa okuyorum. Teşhisi ne ki yatılı tedavi görüyor?
Kumar bağımlılığı için hastaneye yatırılıyor. Dürtülerini durdurmak için yoğun ilaç tedavisi ve psikolojik destek alıyorlar genelde. Ben de yakın akrabamın ziyaretçisi oldugumdan biliyorum. O madde bagımlılıgından yattı ama oldugu katta kumar bağımlılarıda vardı.
Ordayken ve çıktıktan sonra yoğun ilaç tedavisi alıyorlar ama bence iyileşmez.
konu sahibi boşanmalı.

Yorumcuların aksini söyleceğim. Babamda kumar bağımlısıydı varımız yoğumuz kumarda gitti + alkol babamda Adana yatılı tedavi görmüş babamın hastaneden sonra eve geldiğini hayal meyal hatırlıyorum yüzüne nur inmiş gibiydi benim canımmm babamdı. Babamın hastaneden çıktığını duyan pislik bir arkadaşı gece yarısı evimizin kapısına dayandı ve babamı çağırdı annem çığlık çığlığa kaldı gitmeyeceksin diye babam adamla konuştu babam o gün akşam gitmedi (iradesi güçlü geldi belki de tedaviler etki etki bilmiyorum) sonra ki akşamda kumar arkadaşları kapımıza geldi vs ne kadar zaman sonraydı bilmiyorum babamın dengesi arkadaşlarından birisi beni gördü ve bana şarapçının kız baban evde mi diye sordu bende cevap verdim ona küfürlü 😁 olayı babama anlattım ve şunu söyledim babama senin içkin ve kumarın yüzünden arkaşlarım benimle oynamak istemiyor ki evet babamın alışkanlıkları yüzünden bazı arkadaşlarımın annesi asla benimle ya da kardeşlerimle oynamalarına izin vermezlerdi.

Neyse lafı kısa keseyim babam ilçeden köye taşındı kendisini hiç kimsenin bilmediği bir köye 26 yıldırda kumar ve içki hayatında yok 😇 eşiniz tedavi olsada kumar arkadaşları var ise peşini bırakmayacaklar, hoş şimdi ki kumar ile 30 yıl önce ki oynan kumar aynı değil. Babam mekan değiştirerek kurtuldu. İnşallah eşinizde kurtulur
Sizin hikayenizin güzel bitmesine cok sevindim🥹🩷

Kumar bağımlılığı yanında başka psikolojik rahatsızlıklar getiriyor ki siz 8 yıldan bahsediyorsunuz. Kumar bağımlılığı vücut kimyasını bozuyor, hormonlar dengesini şaşıyor. Bipolar bozukluk, depresyon, manik atak, şizofreni ye neden oluyor. Kumar bağımlılığının getirmiş olduğu sıkıntılar piskozu tetikler, o yüzden ben kumar bağımlılığına sadece bağımlılık olarak bakmıyorum

Benim babamın kumar bağımlılığı vardı hem de bayağı ciddi boyuttaydı, ne zaman annemin kesin boşanmaya kararlı olduğunu gördü bıraktı.Evde sadece kendi kendine iskambil kartlarıyla oynardı hepsi o, demem o ki iradeli insan bırakabiliyor.

Back
X