Eşimin Kuzeni

Herkez liseli kizdan mi korktun demiste burda daha once bir arkadasimiz konu acmisti evli ve 1 cocuklu kocasi kizin liseli kiz kardesiyle kacmisti yanlis hatirlamiyosam olmuck diye bisey yok sil gitsin o seni silip engellemis iyi yapmissin abisini seven karisinida severdi art niyet yoksa dimi ama

İşte benim kafamı kurcalayan soru şu: Bunu her erkek yapar mı? Yani her erkek belli şartlar sağlanırsa bir liselinin peşinden gider mi? Benim ummak istediğim cevap hayır. her erkek yapmaz. O zaman da sütü bozuk bir insansa, birinin kızkardeşi ile kaçabilecek kapasitede bir insansa bu insanla bir ömür geçirmeye değer mi? Etrafımızdaki bütün liselileri kocamızdan uzak tutabilir miyiz? Eşimizin etrafındaki tehdit oluşturabilecek bütün kadınlara müdahale edebilir miyiz? Bir noktada bir eşyayı korumuyoruz. Kendi aklı iradesi olan bir erkekten bahsediyoruz. Hiç mi ona güveneceğimiz noktalar yok. Facebooktan ordan burdan telefon mesajı günlük hayatta bir resmi beğenildi, bir iltifat aldı diye eşimin gönlü kayacaksa işimiz var. Cidden işimiz var. Ben onun annesi değilim. Bütün arkadaşlarını her şeyini didik didk takip edemem. O bana bir söz verdi evlenirken. Sadakat sözü. Bunu tutamayacak bir adamsa ben her şeyini kontrol etsem gene yapar. Bu sözü tutabilecek biriyse de feriştahı gelse umrunda olmaz. Umarım Allah bize sözlerini tutanlarla karşılaştırmıştır, karşılaştırır.

İşte benim kafamı kurcalayan soru şu: Bunu her erkek yapar mı? Yani her erkek belli şartlar sağlanırsa bir liselinin peşinden gider mi? Benim ummak istediğim cevap hayır. her erkek yapmaz. O zaman da sütü bozuk bir insansa, birinin kızkardeşi ile kaçabilecek kapasitede bir insansa bu insanla bir ömür geçirmeye değer mi? Etrafımızdaki bütün liselileri kocamızdan uzak tutabilir miyiz? Eşimizin etrafındaki tehdit oluşturabilecek bütün kadınlara müdahale edebilir miyiz? Bir noktada bir eşyayı korumuyoruz. Kendi aklı iradesi olan bir erkekten bahsediyoruz. Hiç mi ona güveneceğimiz noktalar yok. Facebooktan ordan burdan telefon mesajı günlük hayatta bir resmi beğenildi, bir iltifat aldı diye eşimin gönlü kayacaksa işimiz var. Cidden işimiz var. Ben onun annesi değilim. Bütün arkadaşlarını her şeyini didik didk takip edemem. O bana bir söz verdi evlenirken. Sadakat sözü. Bunu tutamayacak bir adamsa ben her şeyini kontrol etsem gene yapar. Bu sözü tutabilecek biriyse de feriştahı gelse umrunda olmaz. Umarım Allah bize sözlerini tutanlarla karşılaştırmıştır, karşılaştırır.

bu söyledikleriniz doğru olması gereken davranışlar yaşantılar.. ancak duygular (herşey) her zaman aynı olmaz. insanların anı anını tutmayabilir. beşer şaşar.. olmaz olmaz ..
bazen hiç yapmam dediğimiz şeyi yaparız. yani olayları kişiyi genellemek olmaz.. en azından ben öyle düşünürüm.

Son düzenleme:
çok ağır konuşmuşsun ama bi dur düşün karşındakini anlamaya çalış bence.. benim annemle babamın evliliği aldatma yüzünden bitti ve bu olay ben tam evlendiğim sıralarda oldu.. belkide benim içimde derin yaralar açtı.. belki de bu yüzden ben eşime güvenemiyorum.. niye güveneyim ki.. benim kendi annem babam bana bunları yaşatmışken niye yani asla yapmaz diyim.. yapar çünkü o da insan.. anlatabildim mi yaşadıklarımdan dolayıdır belki bu güven sorunum..

evet benimde yaşım küçük ama ben kaldıramayacağım şeyler yaşadım hemde neler anlatsam inanamazsın.. hemde bunları bana kendi ailem yaşattı.. o yüzden bana olgun değilsin demeye hakkın yok kusura bakma da..

kuzen konusuna gelirsek eşim iş yerinde birsürü bayanla muhatap oluyor peki ben neden onları kıskanmıyorum.. birsürü kuzeni var bahsettiğimin dışında.. onları neden çok sevip kardeş gibi görüp kıskanmıyorum acaba.. bu kızın hal ve tavırlarından dolayı olabilirmi..

cnm liseye giden kız hiçte çocuk değildir bana göre. insanlar lise zamanında nişanlanıp evleniyolar. ayrıca kız bariz bi şekilde size tepki gösterip sizi fs ten silmiş. eşinizin yanına oturmak için türlü numara yapmış özellikle. ayrıca akraba evliliği yapan bir sürü insan var.. neden olmasın. belki eşine platonik aşık. evlenme hayali kuruyordu olamazmı yani. siz evlenince de sana kıl oldu.

ayrıca hiç bir kadın durduk yere paniklemez. biz kadınların 6. hissi kuvvetlidir. tehlikeyi hissederiz veee hareke geçeriz :) bence silmekle iyi yapmışsın.
sinirlenmekte çoook haklızın. cnm üzülme hiç. insanlar kendi başlarına gelmeyince empati yapmıyor. karşısındakini anlamıyor.

birde kendi başlarına gelsin olgunluk fln hikaye oluyor. feryat figan ortalığı ayağa kaldırıyorlar.
eşin silerse deki o kız beni fs ten sebepsiz yere silmiş bende onu sildim . ondan hoşlanmıyorum oda benden hoşlanmıyor dersin. haa benim kuzenim ekliyeceğim tekrar derse aile huzurumuzdan benden önemliyse ekle cnm dersin bitti gitti.

Bir de olaya karşı tarafın penceresinden bakmak lazım.Eee sen bu kıza bu kadar gıcıksan,çokta normal davranmıyorsundur.O da senşn bir hareketine bir tavrına,ya da birine onun hakkında dediğin birşeyi duyup sinirlenmiş seni silmiş olabilir.Hoşgeldin demedi diyorsun.Olabilir.Herkes yakınlık kuracak diye birşey yok.Düşünememişte olabilir.Lise1 veya 2 ye gidiyor diyorsun.Senin yaşın kaç bilmiyorum ama,liseye giden bir kızdan da yok düğün telaşında beni gezdir dememeliydi gibi düşünceli davranışlar bekleyemezsin.Sonuçta eşine abi diye hitap ediyor.Sen bu aileye yeni girdin.Öncesindeki yetişme tarzları,birbirleriyle olan samimiyetlerini bilemezsin.Senin eşinle yıldızı daha çok uyuyor daha yakın olmuş olabilirler.Nihayetinde kuzenler.Facete imkansız aşk gibi şeyler yazdı diye,hemen eşine maledemezsin.Kimsenin günahını alma.Eşine duygusal bir açılması,ters ayıp bir hareketi mi olmuş.Şu an değil,senden önce olmuş mu? Sanırım kız biraz da güzel olsa gerek.Kız birşeyler hissetse bile,bunu dikkate alıp lafını etmen,eşine tavır alman,insanların içinde bunu belli eder şekilde çalışman hoş değil.

bu söyledikleriniz doğru olması gereken davranışlar yaşantılar.. ancak duygular (herşey) her zaman aynı olmaz. insanların anı anını tutmayabilir. beşer şaşar.. olmaz olmaz ..
bazen hiç yapmam dediğimiz şeyi yaparız. yani olayları kişiyi genellemek olmaz.. en azından ben öyle düşünürüm.

Haklısınız ben ne yapmam dediğim şeyleri yaptım. Hiç büyük konuşmamak lazım ama işte beşer şaşacaksa fanusın içine koysan şaşar. Ben eşimin facebookundan birini silmek durumuna gelsem çok üzülürüm. Eşimin beni o duruma getirmemesi gerekir. Varsa ters bir durum kendisi halletmeli. Yoksa ters bir durum durumun neden ters olmadığını bana anlatmalı.
Burada bazı arkadaşların konuları oluyor. kıskanç sevgilileri/nişanlıları facebooktan bütün amca dayı kuzen ne varsa sildiriyor. Zaten facebookta normal erkek arkadaşının ekli olması imkansız. O zaman o erkeklerde kendi çapında korumaya çalışıyor diyebilir miyiz? Önceden önlemini alıyor diyebilir miyiz?
Bakın benim eşimin beni tavlamış olan bütün özelliklerine eminim etrafında hayran daha bir sürü kız vardır. Hatta benim kendi şirketimde çalışan benden önce eşime selam veren kızlar var. Bu kızlar çok ileri gitmedikleri sürece beni rahatsız etmiyor. Aksine eşime bak sen ne kadar da popülersin kızlar sana hasta falan demişliğim vardır. Bu kızlar 23-24 yaşında hem de. 16 yaşında daha karakeri tam oturmamış bir çocuk değiller. Ben bu kızlara cadolozluk yapsam ben komik duruma düşerim. Tutup da eşime ilanı aşk etmedikleri sürece resmini beğenmişler falan hikaye. Bir gün kızın teki de eşime ilanı aşk ederse de eşimin bana laf düşürmeden olayı halletmesini beklerim. Oturup mahalle kadınları gibi saçını başını mı yolayım yol ortasında. Sen benim kocama nasıl bunu yaparsın diye carlıyım mı ne yapayım. Burda durumu idare edecek olan eşimdir.

Birinden çok rahatsız olup ailecek facebooktan çıkarabiliriz ama eşimden uzak tutmak için facebooktan çıkarmak bana gereksiz geliyor. Çünkü tek yol facebook değil ve bu bir çözüm değil.

Son düzenleme:
"Aman ha koz vermeyelim" bu nasıl cümle? Kızlar çabuk ergenleşiyor biyolojik bir gerçek bu bu kadar üstünü örtmeye çalışmanın ne anlamı var ?
15 yaşında bir kızında artık çocuk olmadığını düşünüyorum.

Ben artik konuyu geçtim, burdakiler halen tuturuyorlar 15,16 yasindaki kiz çoçuk degil diye.

Tamam, o zaman evlendirme yasi 15 yasinda olsun. Hepimiz toplu bir sekilde 15 yasindaki çoçuklarimizi evlendirelim, ne derseniz?

O yasta cinsel iliski yasasinlar, bebek dogursunlar, sonuçta çoçuk degiller demi? Hatta çoçuk olmadiklarindan dolayi, 25-40 yas arasindaki (hatta daha yasli bile olabilir) erkekler ile evlensinler. Nede olsa çoçuk degiller, o yastaki erkekleri zaten bastan çikarabiliyorlar, yani evlenmesinde ne var degilmi?

Simdi gerçekten soruyorum. 15 yasindaki kiziniz, kuzeniniz, yegeniniz varmi? Onlari geçtim, kendiniz 15 yasindaki hallerinizi hatirliyormusunuz? Simdi bu gözünüzde canlandirdiginiz kisileri evlendiklerini düsünün, ardindan bebek yaptiklarini düsünün. Siz kizinizi 15 yasinda evlendirirmiydiniz?

Bu soru size ne kadar saçma geliyorsa. "Onlar çoçuk degil, kocalarimizi kapiyorlar" demeleri bana bir o kadarda saçma geliyor.

Back
X