Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence de düşündüğünüz gibi daha mantıklı duruyorAnnemler bizim bulunduğumuz şehre yakın dönüşte de uğrayabilirim diye düşündüm. Corona süresince çok görüşemedik bir kaç ay önce gittim annemlere ama eşim on ay oldu o baya özledi memleketini diye biraz o hasret gidersin diye düşündüm
Bu kadar rahatsız oluyorsanız gitmeyin, eşiniz de kırılmayacak madem....Hep denedim iş var işte ilgilenemedik vs dediler biz döndüğümüz gün görümcem kahve keyfi storyleri attı balkondan kuzenleriyle pasta yapmış keyif fotoğrafları attı o yüzden çok haz etmiyorum bana gelince yanar döner biraz
Bu kadar mı fenayız, illa o tepedekilerle bir toslayacağız ki ne kadar ciddi olduğumuzu anlasınlarYok ben sinirlenince (boylesi durumlarda) gözüm aşk maşk gormuyor. Koç burcu![]()
![]()
Kızlardesımın gorumcesıdeBu kadar rahatsız oluyorsanız gitmeyin, eşiniz de kırılmayacak madem....
Benim eşimin ailesi de karadenizli o yüzden çay fındık zamanları insanların ne kadar sıkıntı çektiklerini biliyorum. Bende rahatıma aşırı düşkün bir insanım ama bencil bir insan değilim. Görümcenizin lafında bence ters birşey yok. İnsanların canı burnunda o nemde bazen çok sıcak bazen buz gibi havada ıslak ıslak toz toprak içinde kısıtlı bir zamanda iş yetiştirmeye çalışıyorlar, sabah ezanından hava kararana dek....bazen yorgunluktan banyo yapmaya yemek yemeye takatleri kalmıyor....evlerinin düzeni alt üst oluyor....hem bedensel hem psikolojik bir mücadele.....onlar bu haldeyken sizin gidip prenses gibi bir köşede elinizi hiçbirşeye sürmeden bir karış suratla şikayet ede ede oturmanız bir de ayağınıza misafir gibi hizmet beklemeniz ihtimaline karşı iş yapmayacaksanız gelmeyin demiş,haklı demiş.
Ya eşiniz yalnız gidecek ya iş zamanı gitmeyeceksiniz.
Ben olsam gider onlar tarlada bahçede çalışırken bir kap sıcak yemeklerini pişirir döndüklerinde hazır sofraya oturturdum.görümcenizin kuzenleriyle keyif yapmasına hasetleneceğinize siz de bir tatlı yapın demleyin çayınızı yada yapın kahvelerinizi görümcenize çok yoruluyorsun gel şöyle gelin görümce bir keyif yapalım biraz dinlendireyim seni diyin.insanlara biraz anlayışlı olun hallerinden anladığınızı gösterir bir adım atın.karşınızdakinin yerinde olsanız nasıl olurdu biraz düşünün çok zor değil.
Merhametli olmak her zaman kazandırır.
Ne niyetle demişse demiş abisiyle kendisi arasındaki mesele kimi ne ilgilendirir.bir cevap hakkı varsa bu abisinin hakkı,kırılma hakkı varsa bu abisinin hakkı,mesafe koyma hakkı varsa bu abisinin hakkıKızlardesımın gorumcesıde
Abısıne artık srn bu evde mısafırsın demıs ıyı nıyetle demıstır heralde![]()
Yanı gelınle ılgılı degılNe niyetle demişse demiş abisiyle kendisi arasındaki mesele kimi ne ilgilendirir.bir cevap hakkı varsa bu abisinin hakkı,kırılma hakkı varsa bu abisinin hakkı,mesafe koyma hakkı varsa bu abisinin hakkı
Benim eşimde kardeşinden onu kızdıracak yada kıracak birşey duyunca benimle paylaşıyor ben hiç dolmuyorum,ben boş bir insanmıyım ki benim dışımdaki bir mevzudan nemalanıp dolayım.eşimi sakinleştiririm, teselli veririm, bana düşen budur.Yanı gelınle ılgılı degıl
Ama hıcbırsey soylemeyıp evde eslerıne bak benden kucuk bunu bunu soyledı dıye yakınınca
Eslerıde dolmus oluyor
Ne niyetle demişse demiş abisiyle kendisi arasındaki mesele kimi ne ilgilendirir.bir cevap hakkı varsa bu abisinin hakkı,kırılma hakkı varsa bu abisinin hakkı,mesafe koyma hakkı varsa bu abisinin hakkı
Bana kardeslerım haddını asacak konusmalar yapamazBenim eşimde kardeşinden onu kızdıracak yada kıracak birşey duyunca benimle paylaşıyor ben hiç dolmuyorum,ben boş bir insanmıyım ki benim dışımdaki bir mevzudan nemalanıp dolayım.eşimi sakinleştiririm, teselli veririm, bana düşen budur.
Siz neyi savunuyorsunuz anlayamadım
Görümcesi bu şekilde konuşamaz diyorsunuz ama konuşmuş,demekki konuşulabiliyor,senin benim yapamaz edemez dememizle olmuyor.biri haddini aşıyorsa cevap hakkı muhatabınındır,karısının kocasının onun bunun değil.lafın muhatabı olmadığı halde işgüzarlık yapıyorsa bu da had bilmezliktir.beni bağlayan düşünce de buBana kardeslerım haddını asacak konusmalar yapamaz
Bende onlara
Herkes cevabını verır
Gorumcesı busekılde konusamaz koskoca ınsanlara sızın dusuncenız sızı baglar sadece benım dusuncem benı
Kım muhattabın yerıne konussun demısGörümcesi bu şekilde konuşamaz diyorsunuz ama konuşmuş,demekki konuşulabiliyor,senin benim yapamaz edemez dememizle olmuyor.biri haddini aşıyorsa cevap hakkı muhatabınındır,karısının kocasının onun bunun değil.lafın muhatabı olmadığı halde işgüzarlık yapıyorsa bu da had bilmezliktir.beni bağlayan düşünce de bu
Biz sizinle çooook farklı yerlerden bakıyoruz benim size birşey anlatabilmem imkansızKım muhattabın yerıne konussun demıs
Aklı olan kendını savunur coluk cocuga maskara olmaz
Ayni benim eş ailemKaradeniz geliniyim on yıllık hiç girmedim bahçeye işçi tutuyorlar kaynanam da girmiyo isci yemegini de o yapar çok söyleniyolar buralar sana kalsın diyemi ugrasiyoruz evimiz viran olucak sanami kalıcak sanki ben yalvardım beni alın diye köyden alsaydıniz oğlunuz yalvardı evlendi dedim ben köy kızımıyim ne bileyim köy isi senin gibi işçi tutarım sen ölünce merak etme dalda bırakmam diyorumama ev temizliği bende her gittiğimde uzun kaldığım için ne işi varsa dip köşe yaparim işimi yapıp bol kitap çay keyfi yapiyorum alıştılar artık bana sen bildiğin için kasisin yok Karadeniz de gelinin çalısı makbuldür iki dakikada ne işler yaptı aklım sasti ne çalış gelin falancanin gelini diye bide kıyas yapılır
allah yardımcımız olsun ne diyim
Medeniyet budur.Hep Karadeniz gelininden iş beklenmiş bizdede tam tersi çay zamanı gelmeyin çok ilgilenemeyiz buralarda çok iş oluyor derler hep gerçi işçiler toplsada yinede yemeği falan oluyor. Zaten çay zamanı kimseye misafir gidilmez kültürü var bizde hep çay arası gideriz yediğim masayı kaldırırken yardım ederim genelde başkada iş yapmam misafirim sonuçta. Hem anne der şehirdışından gelmiş gelini çayda çalıştırmak ayıptır. kendi ailenize gidin gelini çalıştırmak da nedir ya cidden
Siz dua edin yazın bir sure
Benim eşimin ailesinin tarlaları var
Yaz kış ekiyorlar
Uçak kuşu yakalayıp tarlaya götürecekler
Ben sadece yaz biliyordum ne yazı
Dört mevsim çalışıyorlar
Birde kalabalıklar ve ekmek hamur işi tam gaz
Bulaşık vs hiç söylemiyorum
Yine de siz şükredin sizinki azmis.
Ahh herşey bekleniyor herşeyHep Karadeniz gelininden iş beklenmiş bizdede tam tersi çay zamanı gelmeyin çok ilgilenemeyiz buralarda çok iş oluyor derler hep gerçi işçiler toplsada yinede yemeği falan oluyor. Zaten çay zamanı kimseye misafir gidilmez kültürü var bizde hep çay arası gideriz yediğim masayı kaldırırken yardım ederim genelde başkada iş yapmam misafirim sonuçta. Hem anne der şehirdışından gelmiş gelini çayda çalıştırmak ayıptır. kendi ailenize gidin gelini çalıştırmak da nedir ya cidden
karadenizde findik cay vs is bitmiyor. gitmeyebilirsiniz siz deHanımlar merhaba
Bu hafta açıklamalara göre eşimle memleketine gitmeyi planlıyoruz. Yalnız eşim Karadenizli ben minnoş bir Anadolu kızıyım. Evlendiğimizden beri hep iş vakti yoğunluk olduğu dönemler gittik hiç keyifli geçmedi hep bir sorun stres vs neyse işte görümcemde iş yapmayacaksınız gelmeyin gibi bir cümle kurdu az önce eşim gidersek sürpriz yapacak her zaman ki gibi. Ki ben gelme gitme konularında hiç sevmem sürprizi haber verilsin herkes ona göre hazırlık yapsın pat diye kimseyi karşılamakta istemem, karşılamakta istemem. Hep iş misafir ve yoğunlukla geçen memleket mevzusu yüzünden ufak tefek sorunlar yaşıyoruz eşimle. Ben deniz manzaralı evimizde oturup da bir kahve içemiyorum herkes iş iş diyor. Oturup ne aklı başında yemek yiyebiliyoruz. Nede hani hasret giderebiliyoruz. Ben alışmışım ailemden gittiğim zaman oturup karşılıklı vakit geçirmeye. İş derdinden bende yoruluyorum sürekli yemek temizlik kalabalıktan. Huff anlayacağınız tüm tatilimiz balayımız en güzel zamanlarımızın orada yoğunlukla geçmesi sinirimi bozuyor. Eşimde beni götürmemeyi annemlere bırakmayı teklif etti sırf orada görümceme biraz bişeyler söylerim ortam gerilir diye biliyorum yani sebebini. Neyse sizce eşimi tek göndermeli miyim onunla gitmeli miyim?