Eşimin Öfke Nöbetleri

Eşimle evleneli 1 yılı geçti. Uzun bir sevgilik dönemimiz vardı. Beniçok seven, bir dediğimi 2 yapmayan sakin ,anlayışlı, mantıklı bir adamdı. Ben biraz daha zor bir insandım ona göre. Sevgililk döneminde hiç bir problem yaşamadım. Hep alttan alan taraf o oldu. Nişanlıklık dönemimizde başlangıçta iyidi. Ama evlenmemize bir kaç ay kala onda değişiklikler fark ettim. Daha sinirliydi. En küçük şeyde bile aşırı tepki veriyordu. Ben ozaman maddi sıkıntılarına, evlilik telaşına verdim. Evlendik. Ama siniri hiç geçmedi. Bende alttan alan biri değilim. Bazen o kadar küçük şeylerde o kadar büyük kavgalar ediyoruz ki. En son kavgamızı anlatıyorum. Pazar sabahı markete gittik. Kahvaltılık alışveriş yaptık. Kasaya geldik. Kasada 2 simittin kenara bırakıldığını gördüm. Çıtır çıtır çok güzel gözüküyordu. Bunuda alalım dedim. O da üstünde barkatu yok boşver geçmez kasadan dedi. Ben de olsun bir sorim kasiyer kıza smit için gerek yoktur belki ver dedim. Bana kızmaya başladı . Düştün bir simittin derdine napıcaksın simidi şimdi. Eşyaları geçir böyle azarladı. Kimse duymadı ama ben çok üzüldüm. Aldık arabaya geçtik. Benim sinirim bozuldu ağlıyorum. Ben ağlayına bu iyice çıldırdı. Hep ağlıyomuşum bıkmış benden. Gitti bir fırının önüne sana şimdi 10 tane simit alıcam falan diyip saçmalıyor .Arabayı öyle hızlı kullandıki sinirinden dedim şimdi kaza yapıcaz.O gün zehir oldu. Bir önceki kavgamız , eşim beni her akşam işten arabayla alıyor. Beni yaklaşık yarım saat beklemek zorunda çün ben işten ondan sonra çıkıyorum.Geçen işten erken çıkmış. Beni tabi bu sefer daha uzun bekledi. Bana diyo ki sende erken çık. Ben erken çıkamıyorum. Öle bir şansım yok mak. 5 dk önce çıkabilirim. Geldim arabaya sen niye erken çıkmıyorsun. Ne var sanki çıksan. Sanki nerde çalışıyosun .Aldığın para iki kuruş. Valla dedim bende bayılmıyorum. Şartlar bu. Durumun varsa çalışmım dedim. Bu sefer ben zaten kendime harcıyormuşum. Evet çeyizi kredi ile aldım onu ödüyorum. Onun babası yardımcı oldu. Benim ailem yardımcı olamadı. Anneme biraz maaşımdan destekte oluyorum. Ama ondan para almıyorum kendi paramla destek oluyorum. Bigün çok iyi davranıyo bana.Doğum günümde en çok istediğim şeyi hediye aldı. Çok pahalı olmasına rağmen. Bi gün çok kötü. Basit bişeyden kıyamet kopuyor.Bu davranışları beni delirtiyor. Yani şuan napıcağımı şaşırdım. Çözümde bulamıyorum.

Bazı erkekleri böyle idare etmek gerekiyor belki de :KK64:
Dönemsel sinirleri bozulup karşılarında ki insanı hayrete düşürebiliyorlar.
Benim eşimde de zaman zaman böyle oluyor.
Alıştım bu haline..

Ailenize verdiğiniz miktar çok büyük. Yalnız çeyiz derken yanlış anlaşılmış sanırım mobilya vs de almışsınız çeyiz kapsamında. Bu durumda ödenen kredi ikinizi de bağlayan birşey. Sadece sizin borcunuz olmuş olmuyor.
Simit için ağlamanızı da anlayabiliyorum inanın ki. Ama doğru olan ağlamadan o simidi almanızdı ve ya öff iyi be deyip bırakıp biraz surat yaptıktan sonra barışmanızdı.
Adam her ay annesine para verse hem borcumuz var hem ailesine veriyor diye taşlanır burda. Aileniz hem destek olmamış hem her ay para yolluyorsunuz adam da size birşey demiyor. Sinirleri yıpranmış. Maddi konulardaki yıpranmışlığı sinir olarak çıkıyor sizden benden söylemesi.
Başkası konu açmış zorla istiyor diye. Eşiniz sizden istemiyor bile. Biraz sitem etmesi çok normal geldi bana.

Bu öfke nöbetleri ileri de daha da kötüye gidebilir? Karşılıklı konussaniz olmadı bir yardım almayi deneseniz

Siz eşimin ailesi düğünde katkıda bulunmadı ve eşim her ay yardım ediyor deseniz gerçekten taşlanırdı burda . zaten ailenize yardım etmenize ses etmeyen masiniza karışmayan adam iyi yani bence :))) . ona sorsan oda senden bıktığını söyleyecektir belkide. Canım sikkindi ugrasamadim simit almakla oturdu ağladı artık cekemiyorum diycektir belkide ...

Bence siz genel manada adamın sinirlerini bozmuşsunuz. Artı maddi olarak eve biraz daha destek olmalısınız. Eşiniz asabi olabilir ama bence bunun sebebi sizden ve bir şeylere dolmasından kaynaklanıyor.

Konuya diyecek pek bir şeyim yok.
Ben de böyle tavırlarla karşılaşsam sinirden o an 'simit' için ağlardım.
Bu çocukluk, şımarıklık değil, aksine bu kadar küçük bir şey yüzünden hakaret işitmeyi kaldıramamaktan olur.
Eşinizin iş yerinde sıkıntıları olabilir ya da diğer üyelerin dediği gibi bir şeylerin hıncını sizden çıkarıyor olabilir.
Sonuç olarak normal bir zamanda adam akıllı konuşmayı denemelisiniz.
Yeni evliliklerde saçma sapan sorunlar olabiliyor, ben de yaşadım ve 1 yıl sürdü dengeyi kurabilmemiz.

Maddi konuya gelince...
Sizin maaşınıza ihtiyacınız olmadan yaşayabildiğinize göre, hiç eşinize vermek ya da eve katkıda bulunmak durumunda değilsiniz.
İster gider alışveriş yaparsınız, ister taksit ödersiniz isterseniz de annenize verirsiniz.
Zaten eşiniz maaşınızı 3 kuruş diyerek küçümsediğine göre, size oranla oldukça iyi kazanıyor ve ihtiyacı yok demektir.
Burada 'eşim ailesine para veriyor' gibi konularda her zaman şunu desteklemişimdir eğer; aileler zorluk çekiyorsa ya da çocuğunun ihtiyacını, evinin ekmeğini eksik etmediği, eşini kıt kanaat yaşamaya mahkum bırakmadığı sürece istediğini yapabilir.
Ben çalışmadığım halde eşimin aylık kazancını tam olarak bilmiyorum esnaf zaten, ilgilenmedim de.
Tek bildiğim, ailesiyle arasında para ayrımı olmadığıdır.
Yani onlar mal mülk alacağı zaman bizim bir malımız onlara gidebiliyor, ya da eşimin ihtiyacı olduğunda babası ona destek çıkabiliyor anladığım kadarıyla.
Bundan bana ne yahu?
Aç değilim, açıkta değilim, normal bir şekilde yaşayıp gidiyorum.
İster adam ailesine ev alsın, ister üstüne başına harcasın.
Alın teri onun, beni alıştığım yaşam standardını düşürmediği, borç batağına saplamadığı sürece hakkım var mı sızlanmaya?
Onun bana verdiği parayı da benim ne yapacağım kimseyi ilgilendirmez, kalkıp bana birgün böyle harcayamazsın, onu bunu alamazsın, ailene veremezsin diyemez kendi kazanmış olsa bile!
Siz eşinizin aldığına verdiğine ya da biriktirdiğine karışmıyorsanız onun sizden böyle bir beklentide olması anlamsız olur.
Zaten altınları vermişsiniz, eve ailesinin yaptığı masrafı geri iade edebilirdi, belki de etti.
500 tl günümğzde hiç de büyük bir meblağ değil, açlık sınırından kimsenin haberi yok herhalde...

Konuyu okudugumda benimde ilk aklıma gelen kadın erkeği bu hale sokmuş oldu. Yorumlara baktım benimle dusuncesi ortak birçok kişi var.. bunu kötü bi eleştiri olarak algilamayin. Her daim gerçekleri duymak en iyisidir sizde buna istinaden daha dikkatli olursunuz. Inşallah aranizdaki tüm problemleri cozersiniz bende yakında calismaya baslycam bakalım benimki nasıl olacak bana karşı :)

Konu sahibesi yasadiklariniza cok uzuldum. Ve yorumlarin bu denli sert olusunu da yadirgadim acikcasi.
Tamam simit meselesi hakkinda asiri tepki vermis olabilirsiniz. Fakat biz burda" erkek gozuyle bakmayi ogrenmeliyiz" derken erkekler bu hususta ne kadar " kadin gibi hisli bakabilmeyi" ogrenecekler. Erkek dusmanligim falan da yok ama bu duruma cok sinir oluyorum.

Olayda ki objenin "simit" olusu mu basitlestiriyor bu mevzuyu. Mesela simit yerine cok farkli seyler koyalim. Almaya gucu yettigi halde, alabiliyor oldugu halde nisan hazirligindaki kiza bu tavirla höt höt bi nisanli erkek konussa esya alisverisinde, ne kadar farkli yaklasilir degil mi. Cunku kalp kiriliyor. Ayrila kadar gider yorumlar.Burdaki olay simit esya degil tavir.

Ben sizin bu durumdaki tavrinizi cok anormal bulmamakla birlikte "atlatabilirdiniz gecistirebilirdiniz,sakince cozum odakli yaklasabilirdiniz" diye dusunuyorum.

Ve eger "simit"ten cikan tavirlariniz cocukcaysa eger o arabayi saga sola deli danalar gibi surmek,sizin ve diger hic sucu olmayan insanlarin hayatini tehlikeye atmak daha cocukca. Daha aynali tahirce. Bu ne Allah askina ya.

Bunun yaninda yorumlardan yola cikarak soyluyorum. Bi kadin calismak zorunda degildir. Eger kadin ekstra ekstra fedakarliklarla calisiyorsa erkekte ekstra ekstra fedakarliklar yapacak. Gunumuz Turkiyesinde calismayan bi suru evli kadin var. Benim annem de calismiyor. Eve maddi olarak katkisi yok. Bu durumda babamin boyle tavirlari olmuyor. Annemin calistigi donemde babam annemin maasina dokunmamistir. Annem ev ekonomisine kendi istegiyle katkida bulundu hep. Esinize yorumlarda hak verilen yeri, "ekonomik olarak destek olmayisinizdan dolayi cezalandiriliyor" olmaniz kabul edilir sey degil. Hem cinslerimin bu mevzuyu boyle sindirmelerine cok uzuldum. Ceyiz aldiysaniz onu oduyorsaniz da bundan esinizin de yuzu agariyor. Ne demek sen ceyizini oduyosun katkin olmuyor o yuzden adam bunalmis (!)Sok oldum yorumlara:KK57:

Ben cok evli insanlarin problemlerine yorum yapmak istemem. Ama su yorumlara gercekten tahammul edemedim. Bu sekilde size yaklasmak belki yanlis. Lutfen olabildigince aranizdaki saygiyi koruyun. Elbette iliskinizi yipratmayin. Orantili tepkiler koyun fakat durum su yorumlar gibi de degil.

Son düzenleme:
Anneniz emekli masiyla gecinemiyormu benim annemin masi olmadigi halde benim parami almaz birde ceyize ailelerde yardim etmeli ben o kadar mas alsam eve esime bi katkim olmasa vicdanim sizlar esinin siniri kucuk seylerede olsa erkekler basit seylere sinirlenebiliyor bazen birbirinizi yipratip sogutmayin ki onunuzdeki uzun yillar cekilmez olmasin

simit konusunda cok haklisiniz cunku ordaki me zu simit degil zaten. kucucuk bir sey icin verdigi asiri tepki. aniden sinirlenmesi sizi aglatan. gururunuz kirilmis ozetle. Ama... eslerden birinin cok zengin olunmadigi takdirde ve ailesinin cok cok ihtiyaci olmadigi takdirde ( saglik sorunu gibi) ailesine duzenli olarak para vermesi hic hos bir sey degil. ben calismiyorum esim de bana bakiyor evet. ama ben calissam ve anneme yardim etsem esim " sen annene ver ben sana bakiyim esseginiz miyim ben sizin" derdi. hakli da. bunu ben de calissam ve o annesine verse ben de derim. cunku artik siz bir ailesiniz. YANLIS anlasilmasin ihtiyac olur 5000 de verilir ama bu borctur ve zaten ailelerde bunu kabul etmemelidir bence. cunku etik degil hos degil. adil degil...haaa ama eslerin durumu harikadir bir eli yagda bir eli baldadir ister ailesine 100000 verir ayda o ayri... ozetle duzenli bir sekilde annenize para vermeniz hic dogru degil. emin olun cok sabirli bir esiniz varmis ben bunu asla kabul edemezdim. kendimi enayi gibi hissederdim. o zaman ben de kendi anneme veriyim derdim

Ev hazıtrlığı dönemimde yüklü bir kredi çektim. Ayda 1400 ödüyorum. Eşimde kredi çekti ama onund ödediği bir çok şey var. Ben krediyi kendim için çekmedim. İkimizin evi neticede. Aileme yardım derken 500 TL civarında bir yardımım oluyor. Babam vefat etti Annem emekli maaşıyla geçiniyor. Ona destek olmak durumundayım.Geri kalan evet kişisel harcamalar. Aylık maaşım 2600..Kredim yüklü olduğu için böyle. Ama şöyle bir durumda var. Düğün altınlarımdan bir kuruş bile almadan hepsini eşimi verdim. Şuan ben çalışmıyor da olabilirdim. Benim eşime bir katkım yok ama eşiminde bana bir katkısı yok. Evimiz zaten kendi evimiz. Yemek ve faturalar var sadece.
cok ozur dilerim biraz onceki mesajimda tam okumadan yorum yaptigim icin...altinlara dokunmadan esinize vermissiniz babaniz vefat etmis annenize yardim etmeniz cok dogal o halde. ben maddi sikinti yasiyorsunuz sandim. cogu insan oyle sanmis sanirim. eger ev de kendi evinizse maasinizi 500 eksik kabul etsin. sonucta krediyi kendi zevkiniz icin cekmemissiniz ve tr sartlarinda 2600 az bir rakam degil herkes 10 bin almiyor. hatta cogu insan almiyor. o yuzden bir onceki yorumumu silebilsem.silerdim :(

Üf yok simit icin değilmiş bağırmışmış, gururu kırılmış, ağlamış.. Markette insan içindesin ya. Benimde yanımdaki saçma sapan sebepten milletin ortasında cırk cırk ağlasa iki kat sinir olurdum. Adam sevgili olduğunuz yıllar boyu alttan alsın, uyumlu olsun, dediğini ikiletmesin bunlar iyiydi devir tersine dönünce gururu kırılmaya başlamış hanımın. Bıktırana kadar ugraşmışsın demek ki. Evlenirken yardımı olmayan ailesine eşim her ay 500tl verse ben sorun çıkarırdım şahsen. Adamı doldurmuşsun.

Back
X