Eşimin öfkesiyle baş edemiyorum.

Narsist erkek nüfusunda patlama var sanırım. Çok iyi biliyorum ki böyle bir insanla ne kadınlığını doya doya yaşarsın ne de anneliğini. Asla tedaviyi kabul etmezler. Çünkü onlar doktorlardan bile akıllıdır. Sütte leke vardır onlarda asla yoktur. Sen sorun çıkmasın diye alttan alırsın o kendini haklı sanır. Ağır aşağılık kompleksi vardır. Böyle adamlardan ne evlat olur ne koca ne de baba. Onlar için bir kurbandan öteye gidemezsin. Adam bildiğin kan emici kaç kurtar kendini de çocuğunu da. Evet boşanmak hiç kolay değil hele bir de evladın varsa kadın gibi değil anne gibi düşünüp hareket ediyosun ama sonu yok. Böyle adamlarla son yok şekil a ben 1 hafta sonra boşanıyorum 6 yıl bendeki peygamber sabrı sayesinde katlandığım lanet adamdan.
 
Merhaba herkese
buraya derdimi yazmadan önce çok düşündüm. Ama başka çarem kalmadı. Çünkü beni tanıyan kimseye anlatamıyorum. Ve tek başıma düşünmekten yoruldum.
Öncelikle şunu söyliyim eşimle üniversite de tanıştık ilişkimizin 3. Yılında evlendik evlenmeden önce de sinirlendiği zamanlar öfke krizleriyle kalbimi kırardı itiraf edeyim ama ben hep lüzumsuz konular diye affederdim. Neden bilmiyorum hep değişeceğine inandım çünkü beni inandırıyodu. Sanırım en büyük hatayı burada yaptım. Öyle böyle 3 yıl sevgili kaldık sonra evlendik. Eşimin bilmediğim bazı yönlerini keşfetmeye başladım. Ailesini tanıdım ve öfkesinin nedenini buldum. Ben bana saygısızlık yaptığında ona karşı çizgimi bozmamaya çalışıyordum ama benim de sabrım artık taşmıştı aramızda saygı denen şey tamamen yok olmaya başladı.
Bir diğer sıkıntı da artık eşim ailemin içine girip onları tanımaya başladı. Tandıkça da ilk başta çok sevmiş gibi konuşuyodu ama sonra birinde bi kusur görünce bütün söylemleri değişip ailemin arkasından saygısızca konuşuyordu. Ben böyle yaptığında ona kızdığım için beni onlarla bir olmakla suçlayıp kendisinin haklı olduğunu benim ona hiç destek vermediğimi söylüyordu. Giderek bu tarz tartışmalar çoğalmaya başladı ve eşim ne zaman ailemle ilgili bi konu açılsa saygısızlaşıp hakaret ediyordu. Elbette ki ben çok kötü hissediyodum ama bi şekilde orta yolu bulmaya çalıştım. Çünkü benim ona itiraz etmem sonuç vermiyordu. Gittikçe şiddetli bi şekilde tartışıyoduk. Beni de ailemi de hiç bi zaman olduğumuz gibi kabul etmedi hep beklentileri vardı. Karşılık bulamayınca da sinirlenip hakaret ediyordu.
Ben şuan hala dayanamıyorum bu duruma ailemi ziyarete gittiğimizde diken üstünde oluyorum hep bi yerden kavga çıkarıcak beni rezil edicek korkusu taşıyorum. Son çözümü ben yalnız giderek buldum. Zaten o da gelmek istemiyor. Ama çare olmadı ben ailemin evindeyken telefonda bana sorular sorup yine onlarla ilgili kötü sözler söylemeye başladı. Beni ailemden soğutmaya çalışıyor. Aklı sıra onların açığını yakalayıp haklı olduğunu kanıtlayacak. Bildiğiniz ailemle kafayı bozmuş gibi. Üstelik ailemden kimseyle geçmişte bi münakaşa yaşamamıştı. Hep kendi kendine kurduğu düşünceler yüzünden evde huzursuzluk çıkardı.
Ama benim asıl üzüldüm şey onun öfke patlamaları. Ben artık ailemden geçtim bi tane oğlumuz var 10 aylık. O büyüdükçe babasının sorunlarını görecek. Aynı öfke krizlerine maruz kalıcak. Fiziksel şiddet uygulamasa bile sözlü ve duygusal şiddetiyle tanışacak. Çok çaresiz kaldım eşim sadece bizimle ilgilendiği zaman iyi bi eş. Ama aşamadığı şeyler yüzünden korkunç birine dönüşüyor ondan giderek soğuyorum. İtici gelmeye başlıyor. her kavgamızda keşke evlenmeseydim diyorum. Yumuşayınca unutmaya çalışıyorum. hakaretlerini bağırıp çağırmalarını en son tartışmamızda küfür bile etti hem bana hem aileme. Çılgın gibiydi. Acilen psikiyatriste gitmesi gerektiğini düşünüyorum ama asla kabul etmiyor sorunlu olduğunu. Ben değişirsem o da değişirmiş ama mümkün değil çünkü benim normal olarak söylediğim şeyleri bile yanlış anlayıp hakaret ediyor. Aslında onun sorun olarak gördüğü şeyler herkes açısından normal olan şeyler. Ama o kadar kötü bi bakış açısı var ki her şeyi yanlış yorumluyor. Ve durup dururken huzursuzluk çıkarıyor.
Ben kendim için ve oğlum için en doğru kararı vermek istiyorum lütfen yargılamadan bana yardımcı olur musunuz.
Fiziksel şiddetede başlayacak gibi duruyor.
Acilen çocuğu alıp ailenizin yanına gidin ve tedavi olmadan kendini düzeltmeden o eve dönmeyeceğinizi söyleyin.
Cidden tedavi olmazsa eve dönmeyinde stresten hasta eder bu adam sizi
 
Aile buyukleri varsa onlar devreye girsin ve acilen bir psikiyatra goturun. Bu soyledikleriniz basit gibi görünen ama ileride ciddi sorunlar olusturabilecek seyler. Siz ikna edemiyorsaniz onun sevdigi deger verdigi biri bunu soylerse belki ikna olabilir.
İkna edemiyorum ama edicem çünkü benden başka kimsenin söylediği şeyleri ciddiye almaz kendi ailesine bile pek saygısı yoktur. Zaten olsada farketmez benden başka kimse onun bu yönünü anlayamaz. Bir şekilde göstermem lazım durumun ciddiyetini
 
Siz ne olur ne olmaz ailenize hakaret ederken ki söylemlerini kaydedin telefonunuza, mesajlarını da saklayın. Adam düzelmeye ya da terapiye yanaşmaz da boşanmak zorunda kalırsanız elinizde kozunuz olur. Bu adam uzlasacak biri değil çünkü
 
Böyleleri alttan aldıkça, olgun davrandıkça cozutur. Bu gibilerle daha deli olacaksın. Korkmadığını göstereceksin. Ne yani adam aileme dümdüz gidecek ben de öyle oturup dinleyecem, sabır gösterecem! Kurban olsun aileme o kim ki? Gerçekten yazık size. Hayat geçer mi böyle biriyle? Kim ne yapmış de beyefendi herkese nefret dolu?
 
Narsist erkek nüfusunda patlama var sanırım. Çok iyi biliyorum ki böyle bir insanla ne kadınlığını doya doya yaşarsın ne de anneliğini. Asla tedaviyi kabul etmezler. Çünkü onlar doktorlardan bile akıllıdır. Sütte leke vardır onlarda asla yoktur. Sen sorun çıkmasın diye alttan alırsın o kendini haklı sanır. Ağır aşağılık kompleksi vardır. Böyle adamlardan ne evlat olur ne koca ne de baba. Onlar için bir kurbandan öteye gidemezsin. Adam bildiğin kan emici kaç kurtar kendini de çocuğunu da. Evet boşanmak hiç kolay değil hele bir de evladın varsa kadın gibi değil anne gibi düşünüp hareket ediyosun ama sonu yok. Böyle adamlarla son yok şekil a ben 1 hafta sonra boşanıyorum 6 yıl bendeki peygamber sabrı sayesinde katlandığım lanet adamdan.
Allah yardımcınıx olsun
 
Çift terapisine gidin. Sen sorunlusun, tedavi olman lazım yerine karşılıklı iletişimimiz bozuk, sen öfke ve sinirle ifade etmeyi normal görüyorsun ve ben de seni anlayamıyorum, senin bu şekilde konuşman benim sana olan saygımı kaybediyorum. Bence ikimizin de birileriyle konuşmaya ihtiyacım var.
 
Ben sizin konunuza eşinize benzeyen biri olarak cevap veriyorum, belki o seviyeye gelmedim ama benzediğimi düşünüyorum
Ben dışarıda ya da başka insanlarla çok iyiyim
Ama eşimle birlikteyken öfke patlamaları yaşıyorum
Yaptığı bazı şeyleri hep kötü niyetli gibi görüyorum
Güvenemiyorum. Kaybetme korkusu yaşadığım için sevgimi çok fazla gösteremiyorum. Saçma gelebilir ama birçeşit korunma içgüdüsü diyelim. Aslında böyle yapınca daha çok kaybediyoruz, ama elimde değil
Sorum şu, acaba eşinizin de güven problemi olabilir mi? Kaybetme korkusu yaşıyor mu? Belki de kaybetme korkusundan dolayı sizi ailenizden soğutmaya çalışıyordur, tek dayanağınız kendisi olsun istiyordur. Hayatında eğer çok darbe almışsa o yüzden de sizin hep kötü niyetli olduğunuzu sanıyordur, her dediğinizin altında bir artniyet arıyordur. Depresyonda olabilir, belki iş hayatında çok mutsuzdur. Bir de bu tarz kişilerin tartışma konuları incir çekirdeğini doldurmaz, o sebeple kolay affedersiniz, ama süreklilikten dolayı yıpranırsınız.
Bu söylediklerim sadece tahmin tabi.
Bunun çözümünü sağlayacak olan şey psikolojik tedavi ve bunu kabul etmesi.
Ben kabul ediyorum mesela. Çünkü ben de çok üzülüyordum. Eşimi seviyorum. Psikolojik tedavi alıyorum. Sizin de eşinizi ikna etmeniz gerekiyor kesinlikle.
Benim ayrıldığım eşimde bu tarz şeyler yaptı ve tek kötü tarafı empati yapamıyor olması ve ona göre normal olması bu davranışlarının ailenin sevgisizliği kendini dışlanmış hissetmesi karşıaınxakini de temelinde eziklik hissiyatını eşinden çıkarıyor onun ufacık kusurlarını bile büyütüyor kendini mükemmel göstermek için çok üzücü geröekten 😢
 
Katıldığım bir seminerde erkeklerin uçurumun kenarına gelmeyi bırak, tel elle tutunup düşeceğini anladıkları zaman değişmeye karar verdiklerini duymuştum. Evliliğini hemen bitirmek gibi bir kararın yoksa taşları yerinden oynatmalısın, biraz sallanıp dengeyi bulmaya çalışması lazım. Baktın oda işe yaramadı kendi ve evladının mutluluğunu düşünmeye mecbursun. Çocuğunun sorunlu ve sinirli bir baba yüzünden psikolojisi bozulmuş, travmalarını atlatamamış bir yetişkin olmasına izin verme.

Sende ben böyle yaşarım diye düşünme çünkü bire süre sonra böyle kalmayacaksın. Tahammül sınırın iyice zorlanacak belki kalmayacak, yaşadığın psikolojik baskı senide öfkeli ve sinirli biri haline getirecek. Hatta evladına bile belki. O zaman daha önce herşeyi değiştirmeliydim diyeceksin.
Allah herkese bir defa doğma ve bu hayatı yaşama şansı vermiş, enerjini emen insanlar yüzünden kendine o hayatı zehir etme.
 
Aileme sebepsiz laf edecek inşanın evini başına yıkarım.
Sizin bir idare etmeniz yüzünden adam bu kadar çirkinleşmiş. Başta tepkinizi doğru bir şekilde koysaydınız böyle olmazdı.
Yumuşamasını bekleyip her şeyi unutmaya devam edin.
 
Merhaba herkese
buraya derdimi yazmadan önce çok düşündüm. Ama başka çarem kalmadı. Çünkü beni tanıyan kimseye anlatamıyorum. Ve tek başıma düşünmekten yoruldum.
Öncelikle şunu söyliyim eşimle üniversite de tanıştık ilişkimizin 3. Yılında evlendik evlenmeden önce de sinirlendiği zamanlar öfke krizleriyle kalbimi kırardı itiraf edeyim ama ben hep lüzumsuz konular diye affederdim. Neden bilmiyorum hep değişeceğine inandım çünkü beni inandırıyodu. Sanırım en büyük hatayı burada yaptım. Öyle böyle 3 yıl sevgili kaldık sonra evlendik. Eşimin bilmediğim bazı yönlerini keşfetmeye başladım. Ailesini tanıdım ve öfkesinin nedenini buldum. Ben bana saygısızlık yaptığında ona karşı çizgimi bozmamaya çalışıyordum ama benim de sabrım artık taşmıştı aramızda saygı denen şey tamamen yok olmaya başladı.
Bir diğer sıkıntı da artık eşim ailemin içine girip onları tanımaya başladı. Tandıkça da ilk başta çok sevmiş gibi konuşuyodu ama sonra birinde bi kusur görünce bütün söylemleri değişip ailemin arkasından saygısızca konuşuyordu. Ben böyle yaptığında ona kızdığım için beni onlarla bir olmakla suçlayıp kendisinin haklı olduğunu benim ona hiç destek vermediğimi söylüyordu. Giderek bu tarz tartışmalar çoğalmaya başladı ve eşim ne zaman ailemle ilgili bi konu açılsa saygısızlaşıp hakaret ediyordu. Elbette ki ben çok kötü hissediyodum ama bi şekilde orta yolu bulmaya çalıştım. Çünkü benim ona itiraz etmem sonuç vermiyordu. Gittikçe şiddetli bi şekilde tartışıyoduk. Beni de ailemi de hiç bi zaman olduğumuz gibi kabul etmedi hep beklentileri vardı. Karşılık bulamayınca da sinirlenip hakaret ediyordu.
Ben şuan hala dayanamıyorum bu duruma ailemi ziyarete gittiğimizde diken üstünde oluyorum hep bi yerden kavga çıkarıcak beni rezil edicek korkusu taşıyorum. Son çözümü ben yalnız giderek buldum. Zaten o da gelmek istemiyor. Ama çare olmadı ben ailemin evindeyken telefonda bana sorular sorup yine onlarla ilgili kötü sözler söylemeye başladı. Beni ailemden soğutmaya çalışıyor. Aklı sıra onların açığını yakalayıp haklı olduğunu kanıtlayacak. Bildiğiniz ailemle kafayı bozmuş gibi. Üstelik ailemden kimseyle geçmişte bi münakaşa yaşamamıştı. Hep kendi kendine kurduğu düşünceler yüzünden evde huzursuzluk çıkardı.
Ama benim asıl üzüldüm şey onun öfke patlamaları. Ben artık ailemden geçtim bi tane oğlumuz var 10 aylık. O büyüdükçe babasının sorunlarını görecek. Aynı öfke krizlerine maruz kalıcak. Fiziksel şiddet uygulamasa bile sözlü ve duygusal şiddetiyle tanışacak. Çok çaresiz kaldım eşim sadece bizimle ilgilendiği zaman iyi bi eş. Ama aşamadığı şeyler yüzünden korkunç birine dönüşüyor ondan giderek soğuyorum. İtici gelmeye başlıyor. her kavgamızda keşke evlenmeseydim diyorum. Yumuşayınca unutmaya çalışıyorum. hakaretlerini bağırıp çağırmalarını en son tartışmamızda küfür bile etti hem bana hem aileme. Çılgın gibiydi. Acilen psikiyatriste gitmesi gerektiğini düşünüyorum ama asla kabul etmiyor sorunlu olduğunu. Ben değişirsem o da değişirmiş ama mümkün değil çünkü benim normal olarak söylediğim şeyleri bile yanlış anlayıp hakaret ediyor. Aslında onun sorun olarak gördüğü şeyler herkes açısından normal olan şeyler. Ama o kadar kötü bi bakış açısı var ki her şeyi yanlış yorumluyor. Ve durup dururken huzursuzluk çıkarıyor.
Ben kendim için ve oğlum için en doğru kararı vermek istiyorum lütfen yargılamadan bana yardımcı olur musunuz.
Aileden ne istiyor?
Hayır biyerden soınra sanane onların hayatlarından demek lazım yani.
Fiziksel olmasa bile psikolojik siddet var evde.
Değer mi?
Benim esimde de benzer huylar var,öfke patlamaları yok ama hep bi elestirme,ben bilirimcilik.
Dikkat ettim kvde kpder sürekli yarıs halinde.
Herkes sürekli en iyisini bildiğini savunuyor.
Ben acık acık söylüyorm artk böyle devam edersen bizi unut diye.
Yaslanınca cekmem ben seni diyıorm.
Canıma yazık yani.
 
Narsist erkek nüfusunda patlama var sanırım. Çok iyi biliyorum ki böyle bir insanla ne kadınlığını doya doya yaşarsın ne de anneliğini. Asla tedaviyi kabul etmezler. Çünkü onlar doktorlardan bile akıllıdır. Sütte leke vardır onlarda asla yoktur. Sen sorun çıkmasın diye alttan alırsın o kendini haklı sanır. Ağır aşağılık kompleksi vardır. Böyle adamlardan ne evlat olur ne koca ne de baba. Onlar için bir kurbandan öteye gidemezsin. Adam bildiğin kan emici kaç kurtar kendini de çocuğunu da. Evet boşanmak hiç kolay değil hele bir de evladın varsa kadın gibi değil anne gibi düşünüp hareket ediyosun ama sonu yok. Böyle adamlarla son yok şekil a ben 1 hafta sonra boşanıyorum 6 yıl bendeki peygamber sabrı sayesinde katlandığım lanet adamdan.
+1000
 
Her konuda çözüm bulunabiliyor eşin annesi babası akrabaları ama ya kendisi? Durumunuz çok zor Rabbim yardım etsin. Aileniz hakaretleri ya da hal ve hareketlerini bir gün elbet anlar biraz belki alttan alır ya sonra ?
 
Merhaba herkese
buraya derdimi yazmadan önce çok düşündüm. Ama başka çarem kalmadı. Çünkü beni tanıyan kimseye anlatamıyorum. Ve tek başıma düşünmekten yoruldum.
Öncelikle şunu söyliyim eşimle üniversite de tanıştık ilişkimizin 3. Yılında evlendik evlenmeden önce de sinirlendiği zamanlar öfke krizleriyle kalbimi kırardı itiraf edeyim ama ben hep lüzumsuz konular diye affederdim. Neden bilmiyorum hep değişeceğine inandım çünkü beni inandırıyodu. Sanırım en büyük hatayı burada yaptım. Öyle böyle 3 yıl sevgili kaldık sonra evlendik. Eşimin bilmediğim bazı yönlerini keşfetmeye başladım. Ailesini tanıdım ve öfkesinin nedenini buldum. Ben bana saygısızlık yaptığında ona karşı çizgimi bozmamaya çalışıyordum ama benim de sabrım artık taşmıştı aramızda saygı denen şey tamamen yok olmaya başladı.
Bir diğer sıkıntı da artık eşim ailemin içine girip onları tanımaya başladı. Tandıkça da ilk başta çok sevmiş gibi konuşuyodu ama sonra birinde bi kusur görünce bütün söylemleri değişip ailemin arkasından saygısızca konuşuyordu. Ben böyle yaptığında ona kızdığım için beni onlarla bir olmakla suçlayıp kendisinin haklı olduğunu benim ona hiç destek vermediğimi söylüyordu. Giderek bu tarz tartışmalar çoğalmaya başladı ve eşim ne zaman ailemle ilgili bi konu açılsa saygısızlaşıp hakaret ediyordu. Elbette ki ben çok kötü hissediyodum ama bi şekilde orta yolu bulmaya çalıştım. Çünkü benim ona itiraz etmem sonuç vermiyordu. Gittikçe şiddetli bi şekilde tartışıyoduk. Beni de ailemi de hiç bi zaman olduğumuz gibi kabul etmedi hep beklentileri vardı. Karşılık bulamayınca da sinirlenip hakaret ediyordu.
Ben şuan hala dayanamıyorum bu duruma ailemi ziyarete gittiğimizde diken üstünde oluyorum hep bi yerden kavga çıkarıcak beni rezil edicek korkusu taşıyorum. Son çözümü ben yalnız giderek buldum. Zaten o da gelmek istemiyor. Ama çare olmadı ben ailemin evindeyken telefonda bana sorular sorup yine onlarla ilgili kötü sözler söylemeye başladı. Beni ailemden soğutmaya çalışıyor. Aklı sıra onların açığını yakalayıp haklı olduğunu kanıtlayacak. Bildiğiniz ailemle kafayı bozmuş gibi. Üstelik ailemden kimseyle geçmişte bi münakaşa yaşamamıştı. Hep kendi kendine kurduğu düşünceler yüzünden evde huzursuzluk çıkardı.
Ama benim asıl üzüldüm şey onun öfke patlamaları. Ben artık ailemden geçtim bi tane oğlumuz var 10 aylık. O büyüdükçe babasının sorunlarını görecek. Aynı öfke krizlerine maruz kalıcak. Fiziksel şiddet uygulamasa bile sözlü ve duygusal şiddetiyle tanışacak. Çok çaresiz kaldım eşim sadece bizimle ilgilendiği zaman iyi bi eş. Ama aşamadığı şeyler yüzünden korkunç birine dönüşüyor ondan giderek soğuyorum. İtici gelmeye başlıyor. her kavgamızda keşke evlenmeseydim diyorum. Yumuşayınca unutmaya çalışıyorum. hakaretlerini bağırıp çağırmalarını en son tartışmamızda küfür bile etti hem bana hem aileme. Çılgın gibiydi. Acilen psikiyatriste gitmesi gerektiğini düşünüyorum ama asla kabul etmiyor sorunlu olduğunu. Ben değişirsem o da değişirmiş ama mümkün değil çünkü benim normal olarak söylediğim şeyleri bile yanlış anlayıp hakaret ediyor. Aslında onun sorun olarak gördüğü şeyler herkes açısından normal olan şeyler. Ama o kadar kötü bi bakış açısı var ki her şeyi yanlış yorumluyor. Ve durup dururken huzursuzluk çıkarıyor.
Ben kendim için ve oğlum için en doğru kararı vermek istiyorum lütfen yargılamadan bana yardımcı olur musunuz.
Bazı adamlar takıntılı ya
 
X