• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin oglunun sevgilisi....

şimdi çok bariz bir gerçek var. bu hepimiz için geçerli.
hiç kimse aptal değil. eşin de çocuklar da hatta eve gelen sevgili de, herkes herşeyin farkında.
ama bir gerçek daha var ki insanlar bencil. farkında oldukları şey işlerine gelmiyorsa kimse sesini çıkarmaz.
ortada korkunç bir maduriyet var. ama madur olan sessiz. şikayet etmiyor.
kimin seni düşünüp de düzeni değiştirmesini bekliyorsun ki.
herkes çok acımasız. ağlamayan çocuğa meme vermezler diye bir laf vardır.
eşin bile durumunu bildiği halde birşey yapmıyor. sesini çıkarsan ne yapar acaba çok merak ettim.
sen bir an önce ayrı evde yaşamak istediğini ve ehliyet almak istediğini söyle. tuttur.
delimisin sen ne işin var o evde. biz böylemi konuştuk başta desene söz vermiş.
hesap sorma hakkın var. bunu o da biliyor. ve inan şaşırıyor neden hala sesi çıkmıyor diye.
ama tabi işine geliyor onun da. çok kötü.
kaç yaşındasın

bir de şunu düşün,
eşin, çocuklar yada oğlanın sevgilisi, hangisi senin şu anki pozisyonunda bu kadar süre kalırdı acaba.

şimdi çok bariz bir gerçek var. bu hepimiz için geçerli.
hiç kimse aptal değil. eşin de çocuklar da hatta eve gelen sevgili de, herkes herşeyin farkında.
ama bir gerçek daha var ki insanlar bencil. farkında oldukları şey işlerine gelmiyorsa kimse sesini çıkarmaz.
ortada korkunç bir maduriyet var. ama madur olan sessiz. şikayet etmiyor.
kimin seni düşünüp de düzeni değiştirmesini bekliyorsun ki.
herkes çok acımasız. ağlamayan çocuğa meme vermezler diye bir laf vardır.
eşin bile durumunu bildiği halde birşey yapmıyor. sesini çıkarsan ne yapar acaba çok merak ettim.
sen bir an önce ayrı evde yaşamak istediğini ve ehliyet almak istediğini söyle. tuttur.
delimisin sen ne işin var o evde. biz böylemi konuştuk başta desene söz vermiş.
hesap sorma hakkın var. bunu o da biliyor. ve inan şaşırıyor neden hala sesi çıkmıyor diye.
ama tabi işine geliyor onun da. çok kötü.
kaç yaşındasın

Cok konustuk canim bunlari hemde senin söylediklerinden cok daha fazlasini, hatta ben Türkiye ye geri döndüm tekrar sözler verildi ve tekrar hic biri yerine getirilmedi..

Isin ilginc yani, ben her ehliyet almak istedigimde esim suan durumunun müsait olmadigini ancak daha ileride alabilecegimi söyledi ama benim ehliyete harcanacak kadar parayi sadece 1 gün icinde oglunun kislik arabasina harcadi :(( gelde buna haksizlik deme..

gercekten son derece rahatsiz edici bir durum.Cekincelerini de anliyorum senin.Madem öyle hic bir islrini yapmayin.Siz onlarin hizmetcisi degilsiniz.Gayet rahat hareket edin bence.uyarmaya gelince üvey anne oluyorsunuz,peki deger durumlarda nesiniz.Her seyin bir siniri vardir.herkes haddini bilmelidir.

Yoruldum artik bütün bunlardan, iyi olmaya calistikca daha da kötü oluyorum :(( diyorum ya gidecek yerim olsa saniye durmayacagim, benim anahtarimi da ona versin, zaten istedigi saatte girip cikiyor daha da rahat eder en azindan :((
Kendimi evimde gibi hissetmiyorum, sanki otelde yada pansiyonda kaliyormus gibi hissediyorum, sonra kendime kizmaya basliyorum acaba ben cok mu abartiyorum diye.. Gece kalkiyorum lavoboya girecegim bir bakiyorum ki banyodalar, sinirlerim alt üst oluyor..

İyi olmaya çalıştıkça kötü olursunuz..
Oysa sert karakter böyle midir? Arada iyi bir iki şey yapar ve herkesçe "mükemmel" ilan edilir.. çünkü ondan iyilik beklenmez...
Sizden şu an "kabalık" beklenmeyeceği gibi... kaldı ki bu kabalık olmayacaktır, sadece öyle görülecektir...
Bir insan sizin karakterinizin yumuşaklıklarını hissettiği an, kötü anınıza denk gelmesi para etmeyecektir.. Zira ona göre siz, ince düşünen, fazlaca yumuşak birisinizdir.. ve zayıf noktalarınızı da bilir... Anlık kötü oluşlarınızda, sizi "Daima kötü ve kaba" ilan ederek, ve bunu her fırsatta söylerek sizi incitebileceğini bilir... gerçeğin bu olmadığını ikinizde bilirsiniz.. ama o 1-0 öndedir, çünkü sizin bu düşüncesinden incineceğinizi bilir.. ve incinirsiniz.. Sonra ilişkiler daha karmaşıklaşır ve kötüleşir.. Bu nedenle aslında her zaman çekinilen biri olmak gerekir.. Ama bunlar ilk tanışmada karaktere oturtulması gereken mesafelerdir... Şu an için ne yapılabilir bunu düşünmeli...
Bir kere sanırım o eve siz sonradan gelin gittiniz.. Bu nedenle de kendi eviniz gibi davranmakta çekinmiş olabilirsiniz ilk zamanlar... Ancak siz o evin "Babası" dolayısıyla sahibi ile evlisiniz.. En kısa zamanda bu bilinci bir şekilde edinmeniz gerek.. Temizlik yapmak için onları beklemek.. gürültü yapmaktan çekinmek?? bunlar bana açıkçası hoş gelmedi.. Keşke bu kadar ince düşünmeseniz..
Başka bir eve çıkacak kadar büyümüş ancak anladığım kadarıyla baba bu olaya sıcak bakmıyor..
Orada tanıdıklarınız varsa (arkadaş, akraba, komşu) gün aşırı, mümkünse erken saatlerde kahvaltıya, öğle yemeğine, gün oturmasına çağırın.. Sizin de arkadaşlarınız olması gayet normaldir.. madem bir evde kargaşa hüküm sürecek ve bu normal karşılanacak, o halde bu biraz da sizin hakkınız.. Biraz da onlar rahatsız olsun.. ve hatta şunu biraz da doğal yapın.. yüksek sesle konuşun, gülün.. gürültülü aktiviteler gerçekleştirin (açın müziği karşılıklı oynayın)... Ne yapabilir ki?
Orayı kendi eviniz haline getirin...
Eşinize bakıyorum da.. ondan bir şey beklemek biraz mucize olacak...
Benim aklıma böyle bir çözüm geliyor.. ben bunu yapardım...
Biraz da mesafe koyun isterseniz kendisiyle aranıza... Eşinize de, yaşantısını tasvip etmediğinizi gayet soğukkanlılıkla söyleyin.. Doğallıkla, aşağılamadan oğlunu sürekli ayıplayın ki... oğlu sizin hakkınızda çemkirmeye başlarsa, eşiniz yanınızda dursun...
Selamlar

merhaba

bu tek başınıza üstesinden geleceğiniz bir sorun değil haliyle

o evde eşinizin desteğini almak zorundasınız ama zaten mesele eşinizin

buna tepki vermemesi..bence eşiniz bu durumdan çok rahatsız değil yani oda oğlunun

o şekilde yaşamasına alışmış ve gerçekten rahatsız olsaydı kavga etmek şart değil sakinliklede

halledilebilirdi..babalarıyla çatışma içerisinde değillerse, onun rica ettiği bir durumu ya da bir uyarıyı

kaale almaları gerekmez mi..eşiniz arabasını alıyorsa oğluna, ayrı bir ev masrafını da karşılabilir yoksa
o evin içinde bu tarz br yaşatıyla ne sizin özel hayatınız var ,ne de o kızın ve erkeğin...

düğüm noktası eşiniz...oğlu almanya kültüründe yetişmiş olabilir ve o kız da öyle yetişmiş belli ki..ama

eşiniz de o kültürden rahatsız oluyorsa meseleye çözüm bulmalı..sizin

zaten o gençle tartışmaya girmeniz olayları halletmez çünkü belli ki size aldırmıyorlar ikiside..iletişiminiz yok yani..

eşinize rahatsızlığınızı ısrarla iletin.ben başka çıkar yol göremiyorum...

son olarak da odanıza kapanmayın..siz kaliteli davranışınızdan ötürü odaya

kapanıp onlarla karşılaşmak istemyorsunuz anlıyorum sizi ama sakın kendinizi hapsetmeyin..

tv izledinizi diye onlara hesap vermek zorunda değilsiniz,her yaptığınız hareketi bize inat
yaptı derler diye etiketlemeyin..sınırlamayın kendinizi lütfen...

ve çok içten söylüyorum dilerim bu mesele hallolur..hoş olmayan ortamda yaşamak çok zor olsa

gerek çünkü...

suc ne o kizda nede oglunuzda en büyük suc esinizde oglunu yetistirirken saygi ögretmemismi hadi sizi gectim adamin babasina saygisi yokki babasi yan odadayken eve kiz atmalar falan valla bende avrupadayim böyle bir rezillik ne gördüm ne duydum maden öyle tutsun kendine bir garsoniyer ne halt ediyorsa etsin cok sinirlendim suan valla nasil katlaniyorsunuz hayret böyle bir seyse musade etmeyin lütfen bizim bir yetistirilme tarzimiz var kültürümüz var böyle rezilliklker acik secik yapilmaz

İş çığırından çıkmadan bir çözüm bulmanız gerekiyor,bu şekilde yaşayamzsınız bir gün mutlaka patlarsınız olan evliliğinize olur..eşinizde bitiyor iş,neden sizi bu şekilde gibi yaşatıyor ki,bunun için mi evlendiniz..eğer madem o kız gelmeye devam ediyor,rahatınıza bakın kendi eviniz değil mi,o utanmıyorsa siz niye utanıyorsunuz..ayrı eve çıkmıyorlar,baba parası yiyorlar siz de bunların içinde yaşıyorsunuz,böyle ömür mü geçer,hayat insanın eline bir kere geçer,boşuna harcanıyor oralarda,yazık size :(((..bir an önce bu meseleyi çözün,çözülmüyorsa eşinizi biraz yalnız bırakın da aklı başına gelsin,size destek olmalı..

İyi olmaya çalıştıkça kötü olursunuz..
Oysa sert karakter böyle midir? Arada iyi bir iki şey yapar ve herkesçe "mükemmel" ilan edilir.. çünkü ondan iyilik beklenmez...
Sizden şu an "kabalık" beklenmeyeceği gibi... kaldı ki bu kabalık olmayacaktır, sadece öyle görülecektir...
Bir insan sizin karakterinizin yumuşaklıklarını hissettiği an, kötü anınıza denk gelmesi para etmeyecektir.. Zira ona göre siz, ince düşünen, fazlaca yumuşak birisinizdir.. ve zayıf noktalarınızı da bilir... Anlık kötü oluşlarınızda, sizi "Daima kötü ve kaba" ilan ederek, ve bunu her fırsatta söylerek sizi incitebileceğini bilir... gerçeğin bu olmadığını ikinizde bilirsiniz.. ama o 1-0 öndedir, çünkü sizin bu düşüncesinden incineceğinizi bilir.. ve incinirsiniz.. Sonra ilişkiler daha karmaşıklaşır ve kötüleşir.. Bu nedenle aslında her zaman çekinilen biri olmak gerekir.. Ama bunlar ilk tanışmada karaktere oturtulması gereken mesafelerdir... Şu an için ne yapılabilir bunu düşünmeli...
Bir kere sanırım o eve siz sonradan gelin gittiniz.. Bu nedenle de kendi eviniz gibi davranmakta çekinmiş olabilirsiniz ilk zamanlar... Ancak siz o evin "Babası" dolayısıyla sahibi ile evlisiniz.. En kısa zamanda bu bilinci bir şekilde edinmeniz gerek.. Temizlik yapmak için onları beklemek.. gürültü yapmaktan çekinmek?? bunlar bana açıkçası hoş gelmedi.. Keşke bu kadar ince düşünmeseniz..
Başka bir eve çıkacak kadar büyümüş ancak anladığım kadarıyla baba bu olaya sıcak bakmıyor..
Orada tanıdıklarınız varsa (arkadaş, akraba, komşu) gün aşırı, mümkünse erken saatlerde kahvaltıya, öğle yemeğine, gün oturmasına çağırın.. Sizin de arkadaşlarınız olması gayet normaldir.. madem bir evde kargaşa hüküm sürecek ve bu normal karşılanacak, o halde bu biraz da sizin hakkınız.. Biraz da onlar rahatsız olsun.. ve hatta şunu biraz da doğal yapın.. yüksek sesle konuşun, gülün.. gürültülü aktiviteler gerçekleştirin (açın müziği karşılıklı oynayın)... Ne yapabilir ki?
Orayı kendi eviniz haline getirin...
Eşinize bakıyorum da.. ondan bir şey beklemek biraz mucize olacak...
Benim aklıma böyle bir çözüm geliyor.. ben bunu yapardım...
Biraz da mesafe koyun isterseniz kendisiyle aranıza... Eşinize de, yaşantısını tasvip etmediğinizi gayet soğukkanlılıkla söyleyin.. Doğallıkla, aşağılamadan oğlunu sürekli ayıplayın ki... oğlu sizin hakkınızda çemkirmeye başlarsa, eşiniz yanınızda dursun...
Selamlar

Öncelikle yorumunuz icin tesekkür ederim, olaya farkli acilardan bakarak yorumlamissiniz.. Iste bu nedenle bazen böylesi durumlarda insanin dis bir göze ihtiyaci olabiliyor..

Sizinde söylediginiz gibi ben evlenerek yaklasik 2,5 yil önce geldim buraya, haliyle tamami ile yabanci bir ortam, dil problemi, bulundugun ortama adapte olma süreci derken insan fazlasiyla yipraniyor, birde bunlarin üzerine aile icersinde ki problemler yüklenince insanin omuzlarina tasiyabileceginden cok daha fazla yük biniyor..

Burdaki insanlarin geneli kendi kabuguna cekilmis bir vaziyette yasiyor, dost, arkadas edinmek hic de o kadar kolay degil.. Benim de sadece 1-2 tanidigim kisi var fakat onlarla da birkac ay da bir görüsmek mümkün oluyor sadece, hal böyle olunca sizin söylemis oldugunuz seyleri uygulayabilmek pek de mümkün degil maalesef..

Mesafeden bahsetmissiniz, evet yakin bir zamanda esimle aramizda bir mesafe olusacak fakat bu duygusallik olarak degil kilometre bazinda cünkü yakin zamanda Türkiye ye gidiyorum ve yaklasik 2 ay kadar kalmayi düsünüyorum.. Bu sürecte esim de, bende sanirim bazi seyleri daha iyi bir sekilde gözden gecirme firsati bulacagiz...

Bencede konusularak cozulmiycek birsey yok, konusmalisin canim gerekirse hatta esinin oglu ilede konusmalisin, kiz ilede, nasil birkizmis buda anlamadimki? nede bitmez bir iliski imis evlensinler bagri mumkun degil mi? yas gelmis 25e? ama onlara kizipta yuvani dagitmamalisin..

can sıkıcı bir durum haklısın tepkinde ve senin yapabileceğin bir şey yok gibi gözüküyor...
asıl suçlu bu tavizi baştan verin eşinde bu birkaç yıllık mesele değil zamanında verilen tavizler bu raddeye kadar gelmiş,
belkide sizinle evleneceği zaman çocuklarını uyarabilirdi sonuçta siz aileye sonradan katıldınız bu dumlardan rahatsız olabileceğin
eş adayının aklına gelmemiş mi? kesinlikle suç eşinde...
şimdi bu durumu anlatsan da anlamaz kendi çocukların değil sonuçta suçlu sen olursun.
bari yattıları odayı ve atrafı temizlemeleri,düzenlemeleri gerektiğini söyle onu yapsınlar.

suc ne o kizda nede oglunuzda en büyük suc esinizde oglunu yetistirirken saygi ögretmemismi hadi sizi gectim adamin babasina saygisi yokki babasi yan odadayken eve kiz atmalar falan valla bende avrupadayim böyle bir rezillik ne gördüm ne duydum maden öyle tutsun kendine bir garsoniyer ne halt ediyorsa etsin cok sinirlendim suan valla nasil katlaniyorsunuz hayret böyle bir seyse musade etmeyin lütfen bizim bir yetistirilme tarzimiz var kültürümüz var böyle rezilliklker acik secik yapilmaz

Aslina bakarsaniz tam tersi bir durum :)) benim esimin ailesi asiri mutehassip bir aile, zaten kayinvaldem ve kayinpederim hacidir..

Benim esimin ogullari hayatlarinda bir kez olsun babalarina HAYIR kelimesini kullanmamislardir, babalarinin karsisinda ne bacak bacak üstüne atarlar ne de uzanip yatarlar.. Zaten is disinda da ayni ortam icinde bulunmazlar, babalariyla sohbet de bulunmazlar, babalari evdeyken yanina gelip konusmazlar, sadece bir selam verip odalarina cekilirler..

çok şaşırarak okudum bu yazdıklarını... orası bekar evimi sanki öyle kafalarına göre girip çıkmalar beraber kalmalar filan... hadi kızdan geçtim kızın terbiyesiz olduğu ortada, evleneceğin insanın ailesine karşı böyle kendini rezil bi duruma sokuyo ama eşinizi anlayamıyorum nasıl izin veriyo bu duruma...birde saygısızlar çırılçıplak yakalanıyo filan bu durumda senin diil onun utanması lazım aslında ama ağır konuşucam ar damarı çatlamış o kızın o utanmaz bide niye bakıyosun der sana üstüne... peki bunlar evlenmeyeceklermi? madem 3 yıldır birliktelermiş bari evlendirin sonu naparlarsa yapsınlar kendi özel hayatları yüzünden sizin evliliğinizi sarsmasınlar en azından... Çok sabırlısın gerçekten imrendim sana şu konuyu okurken bile sinirim bozuldu çok iyi dayanıyosun,Allah yardımcın olsun

Tüm yorumları okudum, bence de eşinizde bitiyor bu olay ama eşiniz böyle belli etmeden sizi idare etmeyi çok güzel başarıyor gibi görünüyor. öyle ki 2.5 senedir evlisiniz, daha evlenmeden ayrı ev sözü verilmiş ama tutulmamış. muhtemelen hayır bu evde yaşıycaz da demiyor size, ama bi şekilde idare ediyor. oğlundan rahatsız olduğunu da söylüyor ama ondan da rahatsız değil bence. size karşı öyle söylüyor. maddi olarak da sorununuz yok anladığım kadarıyla, çocuklarının dağılmasını istemiyor eşiniz, onların bi şekilde başında olmaya çalışıyor. bu zamana kadar herhangi bir şey yapmadıysa şimdiden sonra da eşiniz birşey yapmayacaktır bence ne yazık ki.

ne edepsiz kızmış o yaa, konuşulsada bişey değişceni sanmıyorum çünkü arsız yüzsüz bişey bu, bu kadar meraklılarsa birbirlerine ayrı eve çıksınlar işsiz bile olsalar avrupanın bazı ülkelerinde devlet bakıyo diye biliyorum

Bence kesinlikle haklısınız...
Ne günlere kaldık, kızın ailesi yok mu nasıl geliyor kalıyor :S
Bu durumdan şikayet etmekte çok haklısınız, hiç utanma kalmamış...

eşinizle bu konuyu konuşma konusunda pes etmeyin. gerekirse tekrar tekrar defalarca anlatın, dile getirin. eğer onu kendi oğlu ile konuşmaya ikna etmezseniz uzun vadede bunun bedeli sizin için daha ağır olur. bu yüzden kıyaslama yoluna gidersek ısrarlı sonuçlar sonucunda alacağınız sonuç çok daha anlamlı. bu yönden bu konuyu tekrar konuşun eşinizle. siz araya girmeyin. ne de olsa kendi oğlu, kendi konuşmalı. biraz daha ağırlığınızı koyun, bu durumun sizi ne kadar üzdüğünü ve rahatsız ettiğini anlatın.

ayrıca bu tür birşeye eşinizin göz yumması gerçekten çok üzücü bir durum. umarım çocuk da kendi hatasını görür...kendisi görene kadar da siz pes etmeyin, isteğinizde ısrar edin...

Back
X