- 6 Aralık 2009
- 439
- 213
- 323
- Konu Sahibi Sympathique
-
Merhaba yazdiklarinizi okuyunca cok duygulandim yillarca cocuk sahibi olmayip daha sonra mucize yasayanlar var insallah Allah size bana tum isteyenlere nasip eder benim de esimde sperm sayisi sifir keciboynuzu denedik fayda etmedi simdi havuc suyu ginseng ceviz fln yiyor esim ve sigarayi bıraktı insallah faydasi olur da hayirli haberler aliriz5 yıldır evliyiz. hiç korunmadık. eşim malesef azosperm. ne kadar çaresiz kalındığını çok iyi biliyorum. buradaki herkesi o kadar iyi anlıyorum ki, ne duygularımı ne de yaşadıklarımızı burada anlatabilmem imkansız. yıllarca test yapıldı hiç sperm bulunamadı. ne kadar bitkisel kür varsa hepsini uyguladık. ibrahim saraçoğluna raporlarımızı, sonuclarımızı gönderdik. kendi sattığı bir çaydan aldık. 1 paketi 2 yıl önce 100 liraydı şu an ne kadar bilmiyorum. Sağolsun her sorumuza cvp verdi. kendisiyle de telefonda konuştuk bize keçiboynuzu kürü önerdi. 3 ay harfi harfine uyguladık sonuç alamadık. 1 yıl boyunca tıp fakültesine gittik. bugün git 2 ay sonra gel derken 1 yılımız orada hiçbir şey anlamadan geçti. sonrasında tüp bebek merkezine tekrar gittik. her testin sonucu azosperm yani hiç sperm yok. ne canlı ne cansız ne ölü ne yavaş, ne hızlı .. HİÇ YOK. her teste gidişimizde Allahım ne olur 1 tanecik de olsa bulunsun diye dua ederek gittik. ameliyat dediler. 1 günde ayağa kalkar. bulunma ihtimali yüksek. tese, tesa ne varsa yapıldı. eşim daha ameliyat masasındayken bulunamadı demişler. ağlayarak çıktı ameliyathaneden. ikinci testistenden de bakalım mı demişler. hayır demiş. tek testisten yapıldı ameliyat ama öncesinde sperm bulunabilmesi için ne bir ilaç verildi ne bir öneride bulunuldu. apar topar taburcu ettiler. elimizde de bulunamadı die iki satır evrak. eşim tam 2 hafta yattı. sadece pansumana ve tuvalete kalktı. şimdi ne bir daha ameliyat olmak istiyor ne de bir şeyler yiyip içmek istiyor. bu arada nisan yağmurları , yasin zincierleri, macunlar, ballı karışımlar , kimden de duysak aldık uyguladık denedik. ameliyatn üstünden 3 gün geçti telefon açtım tüp bebek merkezine . biz hiçbir şey anlamadık ne yapacağız biz şimdi dedik. evet bulunamamş üzüldüm dedi doktor. ne yapalım bumu yani dedim bir çözüm yok mu?. ankarada bu işin uzmanları dedi bana. o kadar üzüldük ki. boşu boşuna ödediğimiz onca para, oncu umudumuz , bizi yeniden deneme hevesnden bile vazgeçirdiler. biraz toparlanınca bir ürolog bulduk. bize bazı ilaçlar verdi. 3 ay kullandık. test yaptırdık sonuç yine aynı . belki eşim amelyat olmadan önce bazı ilaçlar kullansaydı bulunabilirdi. lütfen bu hataya düşmeyin. özellikle 1 tane bile sperm varsa kürleri uygulayın, ialçları kullanın ve öyle deneyin. herşeyimiz normal. genlerimize bile bakıldı. sadece sebepsiz azosperm ! ameliyat edilmemiş bir testisimiz daha var. içimde de bir umut . umudum her daim baki fakat eşim ameliyat olmak istemiyor. böyle böyle 5 yıl olacak. evlat edinmeye karar verdik. bu hafta başvuruya gideceğiz. kim nerede bu dert ile yanıp tutuşuyorsa Rabbim tez vakitte muradına erdirsin.
Merhaba yazdiklarinizi okuyunca cok duygulandim yillarca cocuk sahibi olmayip daha sonra mucize yasayanlar var insallah Allah size bana tum isteyenlere nasip eder benim de esimde sperm sayisi sifir keciboynuzu denedik fayda etmedi simdi havuc suyu ginseng ceviz fln yiyor esim ve sigarayi bıraktı insallah faydasi olur da hayirli haberler aliriz
Merhaba yazdiklarinizi okuyunca cok duygulandim yillarca cocuk sahibi olmayip daha sonra mucize yasayanlar var insallah Allah size bana tum isteyenlere nasip eder benim de esimde sperm sayisi sifir keciboynuzu denedik fayda etmedi simdi havuc suyu ginseng ceviz fln yiyor esim ve sigarayi bıraktı insallah faydasi olur da hayirli haberler aliriz
5 yıldır evliyiz. hiç korunmadık. eşim malesef azosperm. ne kadar çaresiz kalındığını çok iyi biliyorum. buradaki herkesi o kadar iyi anlıyorum ki, ne duygularımı ne de yaşadıklarımızı burada anlatabilmem imkansız. yıllarca test yapıldı hiç sperm bulunamadı. ne kadar bitkisel kür varsa hepsini uyguladık. ibrahim saraçoğluna raporlarımızı, sonuclarımızı gönderdik. kendi sattığı bir çaydan aldık. 1 paketi 2 yıl önce 100 liraydı şu an ne kadar bilmiyorum. Sağolsun her sorumuza cvp verdi. kendisiyle de telefonda konuştuk bize keçiboynuzu kürü önerdi. 3 ay harfi harfine uyguladık sonuç alamadık. 1 yıl boyunca tıp fakültesine gittik. bugün git 2 ay sonra gel derken 1 yılımız orada hiçbir şey anlamadan geçti. sonrasında tüp bebek merkezine tekrar gittik. her testin sonucu azosperm yani hiç sperm yok. ne canlı ne cansız ne ölü ne yavaş, ne hızlı .. HİÇ YOK. her teste gidişimizde Allahım ne olur 1 tanecik de olsa bulunsun diye dua ederek gittik. ameliyat dediler. 1 günde ayağa kalkar. bulunma ihtimali yüksek. tese, tesa ne varsa yapıldı. eşim daha ameliyat masasındayken bulunamadı demişler. ağlayarak çıktı ameliyathaneden. ikinci testistenden de bakalım mı demişler. hayır demiş. tek testisten yapıldı ameliyat ama öncesinde sperm bulunabilmesi için ne bir ilaç verildi ne bir öneride bulunuldu. apar topar taburcu ettiler. elimizde de bulunamadı die iki satır evrak. eşim tam 2 hafta yattı. sadece pansumana ve tuvalete kalktı. şimdi ne bir daha ameliyat olmak istiyor ne de bir şeyler yiyip içmek istiyor. bu arada nisan yağmurları , yasin zincierleri, macunlar, ballı karışımlar , kimden de duysak aldık uyguladık denedik. ameliyatn üstünden 3 gün geçti telefon açtım tüp bebek merkezine . biz hiçbir şey anlamadık ne yapacağız biz şimdi dedik. evet bulunamamş üzüldüm dedi doktor. ne yapalım bumu yani dedim bir çözüm yok mu?. ankarada bu işin uzmanları dedi bana. o kadar üzüldük ki. boşu boşuna ödediğimiz onca para, oncu umudumuz , bizi yeniden deneme hevesnden bile vazgeçirdiler. biraz toparlanınca bir ürolog bulduk. bize bazı ilaçlar verdi. 3 ay kullandık. test yaptırdık sonuç yine aynı . belki eşim amelyat olmadan önce bazı ilaçlar kullansaydı bulunabilirdi. lütfen bu hataya düşmeyin. özellikle 1 tane bile sperm varsa kürleri uygulayın, ialçları kullanın ve öyle deneyin. herşeyimiz normal. genlerimize bile bakıldı. sadece sebepsiz azosperm ! ameliyat edilmemiş bir testisimiz daha var. içimde de bir umut . umudum her daim baki fakat eşim ameliyat olmak istemiyor. böyle böyle 5 yıl olacak. evlat edinmeye karar verdik. bu hafta başvuruya gideceğiz. kim nerede bu dert ile yanıp tutuşuyorsa Rabbim tez vakitte muradına erdirsin.
Selam.Bizde sizin gibi düşünüyoruz.Sebebini bilmek lazım önce ama görüştüğümüz doktorlar bir sebeb gösteremiyorlar(Kaan Aydos dahil).Geçirilen ateşli bir hastalık,alınan bir darbe,cocukken geçirilen kabakulak vb sebeplerden biri olabilir diyorlar.Zaten sebepler üzerinde de durmadılar.Kaan hocaya gittiğimizde bizede size gönderdiği tedavi şemasını anlattı.Bunun dışında günde 10 havuç,haftada 4-5 gün etli nohut yemeği,günde 2 bardak ısırgan otu suyu,günde 4-5 incir yapın dedi.Eşim iki hafta ilacları kullanıp,bunları uyguladı.İki hafta sonra spermogramda sperm sayısı yine sıfır çıkınca bunları uygulamaktan vazgeçti.Ben devam et yemeye dedim ama eşim bıraktı.Ankarada Hakan Yaralı ile de görüştük Ocak ayında.O da ilaç tedavileri eskilerde kaldı mikrotese yaparız yoksa 6 ay sonra bir ikincisi yapılır yine bulunamazsa yapacak bir şey yok ilaçlarla olmaz dedi.merhaba öncelikle allah yardımcınız olsun. biz de nisan ayının son haftasında ilk defa kaan aydosa gideceiz. bize de bir tedavi şeması göndermiş. 2 haftalık ilaç kullanımı sonrası sperm testi . eğer olumsuz olursa micro tese yazıyor. biz daha önce farklı bir merkezde bir testisten micro tese olduk ama sonuç olumsuzdu. eğer bize de size söylediği gibi micro tese derse, biz de ameliyat olmayı düşünmüyoruz. çünkü daha önce de iğnesiz ilaçsız bir micro tese geçirdik ve çok zordu. zor ikna ettyim eşimi. umarım bize de hemen ameliyat demez. kaan hoca olumsuz söylerse ben de ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası. emre bakırcıoğlu istanbulda bir de ona gitmemiz çok zor olur. siz emre bakırcıoğlu ile görüşebildiniz mi.burdan da yazar mısınız o da mı aynı şeyi söyleyecek acaba? sebebini bilmek lazm bence. bir sebebp söylendi mi size ?
arkadaslar bugun doktordan geldim benim rahim filmim normal iyi cikti
esimin test sonucu ise sperm sayisi 0 mis:çok üzgünüm:
doktor 1 olsa tup bebek yapicaktim ama hic yok dedisenağlama
1 ay sonrasina tekrardan test verdi , tek care sigarayi birak belki bi ihtimal yukselebilir az dahi olsa tup bebek uygularim dedi:Saruboceq:
simdi sizden yardim istiyorum sitede okadar yazi var hepsini tek tek okumadim cunku kafam cok karisti sabahtan beri aglamakliyim
sperm sayisini yukseltmek icin formul varmi
sizlerde cevrenizde hic kimsede oldumu
neolur bu konuda bilgilendirin cok ihtiyacim var cok kotuyumsenağlama
:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
[bu konuyu acali 3 sene oldu ve suan ben Hamileyim :)
cok iyi biliyorumki netten arastirmada yada kkde arastirmada bu konu cok cikiyor
bende bu yaziyi yazmak istedim
bu konunun uzerinden cok seyler gecirdik ve 3 sene sonra yuzumuz guldu :)
herseyi bastan sona kadar yazdim ,bizim gibi ayni problemi yasayanlara belki umut olur diye
Rabbim dileyen isteyen herkese bu guzel duyguyu nasip etsin insallah
ve yazim burda okumak isteseniz, bilgilendirmek istedim
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...de-mucizemidir-sonunda-bende-hamileyimmm.html
arkadaslar bugun doktordan geldim benim rahim filmim normal iyi cikti
1 ay sonrasina tekrardan test verdi , tek care sigarayi birak belki bi ihtimal yukselebilir az dahi olsa tup bebek uygularim dedi:Saruboceq:
simdi sizden yardim istiyorum sitede okadar yazi var hepsini tek tek okumadim cunku kafam cok karisti sabahtan beri aglamakliyim
cok iyi biliyorumki netten arastirmada yada kkde arastirmada bu konu cok cikiyor
herseyi bastan sona kadar yazdim ,bizim gibi ayni problemi yasayanlara belki umut olur diye
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...de-mucizemidir-sonunda-bende-hamileyimmm.html
Mrb uzun zaman olmus ama yine sansimi deneyip sormak istiyorm nasil hamile kaldnz detayli anlatr misinzarkadaslar bugun doktordan geldim benim rahim filmim normal iyi cikti
sizinde mi eşiniz azospermMrb uzun zaman olmus ama yine sansimi deneyip sormak istiyorm nasil hamile kaldnz detayli anlatr misinz
Canım, benim eşimde kemoterapi'den dolayı azosperm bizde de sperm sayısı 0'dı hiç yoktu.Bu arada eşim 2 aylık iğne tedavisi gördü ve ardından mikrotese oldu sonuç yine aynı hiç sperm bulunamadı. Umudumuzu iyice kaybetmiştik artık,bu arada biz 10 senelik evliyiz.Ardından netten araştırmalarım sonucu Celalettin Peru adında doktoru buldum hemen randevu alıp gittik. Eşimin celalettin peru'da gördüğü tedavi sonucu çok az da olsa sperm üretimi başladı çok şükür. Hatta şu an dondurulmuş spermlerimiz bile mevcut,biz buralara kadar bile geleceğimizi hayal edemiyorduk Rabb'ime binlerce kez şükürler olsun. Yani demem o ki kendini bu kadar üzme, yıpratma canına yazık. Seni çok iyi anlıyorum ama şimdi şöyle düşün, milyonlarca insan var bu hastalıkla uğraşan bir tane sperm için savaşan milyonlarca insan. Sizin hiç değilse bir kaç tane olsa da var,en azından tüp bebek deneme şansınız var. Allah yardımcınız olsun inşallah..bu yazdığınız bana da Umut olur inşallahiçim o kadar sıkılıyor ki . 2 ayrı yerde yaptırdığımız sperm sonuçları;9 milyon 13 milyon iken son sperm testimizde 3 tane çıktı. Moralimiz alt üst oldu . Tüp bebek yaptıracağız . Bnm yaşım 28 eşim 31 . Eşime hissettirmek istemiyorum ama oturup hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum .
Çok geçmiş olsun öncelikle . İnşallah o dondurulmuş olanların hepsi size umut olur. Allah dayanma gücü versin bize gerçekten. Bişey sormak istiyorum . 3 sperm var ya bizim en fazla 3 embriyo demek oluyor bu değil mi? Yani 3 denemeden sonra bir daha şansımız yokCanım, benim eşimde kemoterapi'den dolayı azosperm bizde de sperm sayısı 0'dı hiç yoktu.Bu arada eşim 2 aylık iğne tedavisi gördü ve ardından mikrotese oldu sonuç yine aynı hiç sperm bulunamadı. Umudumuzu iyice kaybetmiştik artık,bu arada biz 10 senelik evliyiz.Ardından netten araştırmalarım sonucu Celalettin Peru adında doktoru buldum hemen randevu alıp gittik. Eşimin celalettin peru'da gördüğü tedavi sonucu çok az da olsa sperm üretimi başladı çok şükür. Hatta şu an dondurulmuş spermlerimiz bile mevcut,biz buralara kadar bile geleceğimizi hayal edemiyorduk Rabb'ime binlerce kez şükürler olsun. Yani demem o ki kendini bu kadar üzme, yıpratma canına yazık. Seni çok iyi anlıyorum ama şimdi şöyle düşün, milyonlarca insan var bu hastalıkla uğraşan bir tane sperm için savaşan milyonlarca insan. Sizin hiç değilse bir kaç tane olsa da var,en azından tüp bebek deneme şansınız var. Allah yardımcınız olsun inşallah..
Bide nasıl bir tedavi görmüştünüz? Biz şuan combi fertil e vitamini, keçiboynuzu kürü ve soğuk pres havuç suyu ,cevizli muz gibi şeyler yapıyoruz bilmiyorum ne kadar etki edecekCanım, benim eşimde kemoterapi'den dolayı azosperm bizde de sperm sayısı 0'dı hiç yoktu.Bu arada eşim 2 aylık iğne tedavisi gördü ve ardından mikrotese oldu sonuç yine aynı hiç sperm bulunamadı. Umudumuzu iyice kaybetmiştik artık,bu arada biz 10 senelik evliyiz.Ardından netten araştırmalarım sonucu Celalettin Peru adında doktoru buldum hemen randevu alıp gittik. Eşimin celalettin peru'da gördüğü tedavi sonucu çok az da olsa sperm üretimi başladı çok şükür. Hatta şu an dondurulmuş spermlerimiz bile mevcut,biz buralara kadar bile geleceğimizi hayal edemiyorduk Rabb'ime binlerce kez şükürler olsun. Yani demem o ki kendini bu kadar üzme, yıpratma canına yazık. Seni çok iyi anlıyorum ama şimdi şöyle düşün, milyonlarca insan var bu hastalıkla uğraşan bir tane sperm için savaşan milyonlarca insan. Sizin hiç değilse bir kaç tane olsa da var,en azından tüp bebek deneme şansınız var. Allah yardımcınız olsun inşallah..
Evet ama dediğim gibi güvenilir, işinde başarılı bir doktor bulup eşiniz tedavi olabilir,böylece sperm sayısı artabilir ve tüp bebek deneme şansınızı yükseltebilirsiniz.Çok geçmiş olsun öncelikle . İnşallah o dondurulmuş olanların hepsi size umut olur. Allah dayanma gücü versin bize gerçekten. Bişey sormak istiyorum . 3 sperm var ya bizim en fazla 3 embriyo demek oluyor bu değil mi? Yani 3 denemeden sonra bir daha şansımız yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?