eşimin sperm sonucunu yorumlayabilirmisiniz?

pmd06

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
2
0
16
Ankara
d.s.o kriterlerine gore)
miktar : 5.1 ml ph : 7.7
likefikasyon suresi(37c) : 15 dakika
viskosite : normal
gorunum :gri-opak
1. saatte hareketli sperm yuzdesi : % 60
hareketin degerlendirilmesi (1.saat)
(a) hizli ıleri hareketli : % 20
(b) yavas ıleri hareketli : % 40
(c) yerinde hareketli : % 0
(d) hareketsiz : % 40
sperm yogunlugu : 12.000.000/ml
yuvarlak hucre : 1.500.000/ml
lokosit : 1.300.000/ml

sperm morfolojisi (kruger krıterlerıne gore)

ı-normal morfolojılı sperm yuzdesı : % 6
ıı-bas anomalisi : % 92
1-akrozomal defektler : % 8
2-strukturel defektler(amorf,megalo,kucuk,uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 84
ııı-boyun ve araparca (mıdpıece) anomalısı : % 5
ıv- kuyruk anomalısı : % 17
(kuyruksuz, kuyruk aci, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi)
v-sıtoplazmık cıkıntı : % 5
vı-normal bası olup boyun, araparca ve kuyruk anomalısı : % 2
normal sperm yuzdesine gore degerlendirme
> % 14 :fertil
% 5 - 14 :subfertil/fertil
% 1 - 4 :subfertil

hocam bize yardımcı olabilirmisiniz, nasıl bir yol izlememiz gerekir. normal yolla hamile kalma şansım varmı...

Merhaba sperm sayısı düşük bu nedenle normal yolla kendiliğinden gebelik zor ama elbetteki imkansız değil. Bu aşamada eğer sizin yaşınız genç evlilik süreniz kısa ve tüpleriniz açık ise aşılama tedavisi ile başlamanızı önerbilirim. En doğrusu iyi bir infertilite uzmanı tarafından görülüp yönlendirilmeniz olacaktır. Eğer dilerseniz ben zaten bu konuda çalışıyorum bahçeci kliniğinden bana da ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

d.s.o kriterlerine gore)
miktar : 5.1 ml ph : 7.7
likefikasyon suresi(37c) : 15 dakika
viskosite : Normal
gorunum :gri-opak
1. Saatte hareketli sperm yuzdesi : % 60
hareketin degerlendirilmesi (1.saat)
(a) hizli ıleri hareketli : % 20
(b) yavas ıleri hareketli : % 40
(c) yerinde hareketli : % 0
(d) hareketsiz : % 40
sperm yogunlugu : 12.000.000/ml
yuvarlak hucre : 1.500.000/ml
lokosit : 1.300.000/ml

sperm morfolojisi (kruger krıterlerıne gore)

ı-normal morfolojılı sperm yuzdesı : % 6
ıı-bas anomalisi : % 92
1-akrozomal defektler : % 8
2-strukturel defektler(amorf,megalo,kucuk,uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 84
ııı-boyun ve araparca (mıdpıece) anomalısı : % 5
ıv- kuyruk anomalısı : % 17
(kuyruksuz, kuyruk aci, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi)
v-sıtoplazmık cıkıntı : % 5
vı-normal bası olup boyun, araparca ve kuyruk anomalısı : % 2
normal sperm yuzdesine gore degerlendirme
> % 14 :fertil
% 5 - 14 :subfertil/fertil
% 1 - 4 :subfertil

hocam bize yardımcı olabilirmisiniz, nasıl bir yol izlememiz gerekir. Normal yolla hamile kalma şansım varmı...

Merhaba sperm sayısı düşük bu nedenle normal yolla kendiliğinden gebelik zor ama elbetteki imkansız değil. Bu aşamada eğer sizin yaşınız genç evlilik süreniz kısa ve tüpleriniz açık ise aşılama tedavisi ile başlamanızı önerbilirim. En doğrusu iyi bir infertilite uzmanı tarafından görülüp yönlendirilmeniz olacaktır. Eğer dilerseniz ben zaten bu konuda çalışıyorum bahçeci kliniğinden bana da ulaşabilirsiniz. Sevgiler.

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Ben 31 yaşındayım 2 yıllık evliyim daha önce yaptırmış olduğum kontrolde tüplerimin açık olduğu ve yumurtlamanın olduğu söylendi... 8 aydır korunmamamıza rağmen hamilelik oluşmadı. Ankara'da bu konu ile ilgili tavsiye edebileceğiniz infertilite uzmanı varsa yardımcı olurmusunuz.

Merhaba ankarada çok sayıda tüp bebek merkezi bulunmaktadır. Birine mutalaka ulaşabilirsiniz.. Sevgiler.

hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Ben 31 yaşındayım 2 yıllık evliyim daha önce yaptırmış olduğum kontrolde tüplerimin açık olduğu ve yumurtlamanın olduğu söylendi... 8 aydır korunmamamıza rağmen hamilelik oluşmadı. Ankara'da bu konu ile ilgili tavsiye edebileceğiniz infertilite uzmanı varsa yardımcı olurmusunuz.

Back
X