- Konu Sahibi blackkorchid
-
Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Eşimde varikosel var ve gidip sperm testi yaptırdı doktor ameliyat olmana gerek yok hepsi normal demiş.Sayı ve hareketliliğe baktım normal ama morfoloji %5 çıkmış. Burada okudum kafam karıştı.Morfoloji %4 ten büyük olunca normal mi oluyor arkadaşlar? Ne olur bana yardım edinBeni sizler daha iyi anlarsınız.
Teşekkür ederim canım istanbuldayım.Olmadı söylediğin doktora giderim.Bu doktor nerede?
Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Eşimde varikosel var ve gidip sperm testi yaptırdı doktor ameliyat olmana gerek yok hepsi normal demiş.Sayı ve hareketliliğe baktım normal ama morfoloji %5 çıkmış. Burada okudum kafam karıştı.Morfoloji %4 ten büyük olunca normal mi oluyor arkadaşlar? Ne olur bana yardım edinBeni sizler daha iyi anlarsınız.
mrb ya bunun ıcın hangı dr gıtmemız gerekıyor jınekolog deılmı pekı kadın doğumcular ılgılenıyormu bununla bızde esım ıcın gıtmek ıstıyoruz hem bır muayene olup hemde bu sperm testını falan yaptırmak ıstıyoruz pekı bunları dr mu yonlendıyor. bırde gebzede ıyı bır hekım varmı bu konuyla ılgılı olarak gıdebılecegımız. son bır sey daha bu sperm testı bıraz pahalı sanırım gebzede normal fıyatlarda ve guvenılır neresı var bılen ve yaptıran gıden arkadaslar varsa bılgı ıstıyorum :) teşk.
arkadaşım jiekolog senden kaynaklı sorunlara bakar. sperm testi ve erkek infertilitesiyle ilgili konular için eşin üroloğa gidecek. gebzede doktor vs bilmiyorum ama sizin o taraftakiler genelde özelde medical park ve anadolu sağlığa gidiyor. medical parkın muayenesi sanırım 55 lira falandı ama sperm testini bilmiyorum açar telefonla sorarsın. biz özellerde hep 75-150 lira arası rakamlara yaptırıyorduk. yok devlet istersen pendik marmara üniv hastanesine git. özeller gibi sperm verme odası falan yok. eline bir kap verip tuvalete yolluyorlar. yani eşin biraz sıkıntı yaşar ama doktorları üniv hastanesi olmasından dolayı oldukça iyi. her şey enine boyuna araştırılıyor. tabi doktora tahlile para da ödemiyorsun.
evet şu anki kriterlere göre morfoloji %4'ün üstünde olunca tıbben normal sayılıyor. bu kriter daha önce %12, ondan önce %20'ydi. fakat dünya üzerindeki erkekler gittikçe kısırlaştığı için kriteri düşüre düşüre %4'e çektiler. total sayıda da kriter aynı şekilde 50 milyondu sonra 40 milyon oldu şimdi 20 milyonun altını infertil sayıyorlar.
Merhabalar ,çok açıklayıcı bilgi yazmıssın fakat ben o dedıgın hastaneye gıttım farklı sorunlar yasadım burda hastane hakkında hersey yazılamıyor İnanın nasıl anlatacagımıda bılmıyorum oyuzden ben her hastaneye gdıp en sonra Bu dedıgım hocama gıttım benı kurtardı.55 tl verıyorsun sonuc alamıyorsan 200 verceksin kesın sonuc alcaksın dıye dusunuyorum.Para tabıkı onemlı herkes ıcın ama yasadıgım bazı sıkıntılardan dolayı artık kendı sağlıgımın dahada onemlı oldugunu anladım.
mrb ben birşey sorucaktım eşim sperm testi yaptırdı ama sonucunu aldım doktora gösteremedık
SPERMİOGRAM
miktar:1,5cc
ph:8
sıvılasma müd: 30dk
viskosite:normal
1 ml de sperm sayısı:81,600,000
total sperm sayısı : 122,400,000
1/2 saat sonra
normal hareketli:%60
yavaş hareketli:%10
hareketsiz : %30
1SAAT SONRA
normal hareketli:%55
hareketsiz:%35
2 SAAT SONRA
normal hareketli:%50
hareketsiz:%40
normal yapılı:%65
anormal yapılı:%35
baş anomolisi:%15
boyun anomolisi:%10
kuyruk anomolisi:%10
mikroskopik inceleme :1-2 sperm ana hücresi görüldü.
bu sonuca göre ne söylersınız acaba biz 1 yıldır evliyiz amaçocugumuz olmuor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?