Erkek İnfertilitesi Eşimin sperm testi yardım eder misiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

blackkorchid

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
32
0
16
İstanbul
Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Eşimde varikosel var ve gidip sperm testi yaptırdı doktor ameliyat olmana gerek yok hepsi normal demiş.Sayı ve hareketliliğe baktım normal ama morfoloji %5 çıkmış. Burada okudum kafam karıştı.Morfoloji %4 ten büyük olunca normal mi oluyor arkadaşlar? Ne olur bana yardım edin:( Beni sizler daha iyi anlarsınız.

Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Eşimde varikosel var ve gidip sperm testi yaptırdı doktor ameliyat olmana gerek yok hepsi normal demiş.Sayı ve hareketliliğe baktım normal ama morfoloji %5 çıkmış. Burada okudum kafam karıştı.Morfoloji %4 ten büyük olunca normal mi oluyor arkadaşlar? Ne olur bana yardım edin:( Beni sizler daha iyi anlarsınız.

Canım bu konu hakkında bilgim yok fakat ağbımde sımdı o testi yaptıracak bu hafta ama sana sunu soleyebılırm bılmıyorum nerde otruyorsun fakat Prof Dr SÜLEYMAN ENGİN AKHAN hocama bir görün derim telefonla özel cebını ara bu konuyla ılgılı sıze gelebılırmıyım dıye sor ,Siz ne düşünüyorsunuz vs ..? Hoca mukemmel agbım ona gıdecek ben tesadüf bu doktoru gordum ama cok bılgılı.

Teşekkür ederim canım istanbuldayım.Olmadı söylediğin doktora giderim.Bu doktor nerede?

Doktorun yeri Nişantaşında internet sitesinde açık adresi yazıyor.Hoca için kefil bile olurum :) okadar iyi yani.Oturur seni dinler derdine yapılacak birşey varsa şayet derman olur.Yani ben bu doktorun üzerine doktor tanımıyorum.Özelden msn adresin varsa yaz ordan haberleşiriz dediğim gibi ağbımde yaptıracak haberleşiriz.

mrb ya bunun ıcın hangı dr gıtmemız gerekıyor jınekolog deılmı pekı kadın doğumcular ılgılenıyormu bununla bızde esım ıcın gıtmek ıstıyoruz hem bır muayene olup hemde bu sperm testını falan yaptırmak ıstıyoruz pekı bunları dr mu yonlendıyor. bırde gebzede ıyı bır hekım varmı bu konuyla ılgılı olarak gıdebılecegımız. son bır sey daha bu sperm testı bıraz pahalı sanırım gebzede normal fıyatlarda ve guvenılır neresı var bılen ve yaptıran gıden arkadaslar varsa bılgı ıstıyorum :) teşk.

mrb ya bunun ıcın hangı dr gıtmemız gerekıyor jınekolog deılmı pekı kadın doğumcular ılgılenıyormu bununla bızde esım ıcın gıtmek ıstıyoruz hem bır muayene olup hemde bu sperm testını falan yaptırmak ıstıyoruz pekı bunları dr mu yonlendıyor. bırde gebzede ıyı bır hekım varmı bu konuyla ılgılı olarak gıdebılecegımız. son bır sey daha bu sperm testı bıraz pahalı sanırım gebzede normal fıyatlarda ve guvenılır neresı var bılen ve yaptıran gıden arkadaslar varsa bılgı ıstıyorum :) teşk.

arkadaşım jiekolog senden kaynaklı sorunlara bakar. sperm testi ve erkek infertilitesiyle ilgili konular için eşin üroloğa gidecek. gebzede doktor vs bilmiyorum ama sizin o taraftakiler genelde özelde medical park ve anadolu sağlığa gidiyor. medical parkın muayenesi sanırım 55 lira falandı ama sperm testini bilmiyorum açar telefonla sorarsın. biz özellerde hep 75-150 lira arası rakamlara yaptırıyorduk. yok devlet istersen pendik marmara üniv hastanesine git. özeller gibi sperm verme odası falan yok. eline bir kap verip tuvalete yolluyorlar. yani eşin biraz sıkıntı yaşar ama doktorları üniv hastanesi olmasından dolayı oldukça iyi. her şey enine boyuna araştırılıyor. tabi doktora tahlile para da ödemiyorsun.

evet şu anki kriterlere göre morfoloji %4'ün üstünde olunca tıbben normal sayılıyor. bu kriter daha önce %12, ondan önce %20'ydi. fakat dünya üzerindeki erkekler gittikçe kısırlaştığı için kriteri düşüre düşüre %4'e çektiler. total sayıda da kriter aynı şekilde 50 milyondu sonra 40 milyon oldu şimdi 20 milyonun altını infertil sayıyorlar.

arkadaşım jiekolog senden kaynaklı sorunlara bakar. sperm testi ve erkek infertilitesiyle ilgili konular için eşin üroloğa gidecek. gebzede doktor vs bilmiyorum ama sizin o taraftakiler genelde özelde medical park ve anadolu sağlığa gidiyor. medical parkın muayenesi sanırım 55 lira falandı ama sperm testini bilmiyorum açar telefonla sorarsın. biz özellerde hep 75-150 lira arası rakamlara yaptırıyorduk. yok devlet istersen pendik marmara üniv hastanesine git. özeller gibi sperm verme odası falan yok. eline bir kap verip tuvalete yolluyorlar. yani eşin biraz sıkıntı yaşar ama doktorları üniv hastanesi olmasından dolayı oldukça iyi. her şey enine boyuna araştırılıyor. tabi doktora tahlile para da ödemiyorsun.

Merhabalar ,çok açıklayıcı bilgi yazmıssın fakat ben o dedıgın hastaneye gıttım farklı sorunlar yasadım burda hastane hakkında hersey yazılamıyor İnanın nasıl anlatacagımıda bılmıyorum oyuzden ben her hastaneye gdıp en sonra Bu dedıgım hocama gıttım benı kurtardı.55 tl verıyorsun sonuc alamıyorsan 200 verceksin kesın sonuc alcaksın dıye dusunuyorum.Para tabıkı onemlı herkes ıcın ama yasadıgım bazı sıkıntılardan dolayı artık kendı sağlıgımın dahada onemlı oldugunu anladım.

evet şu anki kriterlere göre morfoloji %4'ün üstünde olunca tıbben normal sayılıyor. bu kriter daha önce %12, ondan önce %20'ydi. fakat dünya üzerindeki erkekler gittikçe kısırlaştığı için kriteri düşüre düşüre %4'e çektiler. total sayıda da kriter aynı şekilde 50 milyondu sonra 40 milyon oldu şimdi 20 milyonun altını infertil sayıyorlar.

Çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için.Sadece bundan emin olmak istiyordum.Doktorda demiş ama yinede sormak istedim.Burada çok tecrübeli arkadaşlar olduğu için.Allah razı olsun senden.

Merhabalar ,çok açıklayıcı bilgi yazmıssın fakat ben o dedıgın hastaneye gıttım farklı sorunlar yasadım burda hastane hakkında hersey yazılamıyor İnanın nasıl anlatacagımıda bılmıyorum oyuzden ben her hastaneye gdıp en sonra Bu dedıgım hocama gıttım benı kurtardı.55 tl verıyorsun sonuc alamıyorsan 200 verceksin kesın sonuc alcaksın dıye dusunuyorum.Para tabıkı onemlı herkes ıcın ama yasadıgım bazı sıkıntılardan dolayı artık kendı sağlıgımın dahada onemlı oldugunu anladım.

arkadaşım sen de haklısın ama cevap verdiğim arkadaş anladığım kadarıyla şu ana kadar konuyla ilgili hiç doktora gitmemiş, hiç spermiogram yaptırmamış. yani ortada bir teşhis ve veri yok. direkt bir profesörle başlamasının anlamı yok zira belki de gidip spermiogram verecekler her şey normal çıkacak. hastane sormuş ben kendisine alternatifli özel ve devlet olmak üzere bildiklerimden cevap vermeye çalıştım. sözüm kanun değil ya, kendisi de araştırır uygun bir yere gider. ayrıca şu da var herkesin verecek 200 lirası olmayabilir. belki daha mütevazı ücretli hatta mümkünse ücretsiz bir yer araştırıyordur. ben kendim su an 6,5 aylık hamileyim. ileri bir yaşta hamile kaldığım için 2li testlerim için 3. ayımda 350 lira verip bir profesöre gittim, ama burada soran olsa şu şu devlet hastanelerinde var, özellerde de şurası şurası şu kadara yapıyor derim. çünkü bu testler devlette bedavaya, özelerde de 60-70 liraya yaptırılabiliyor. elbette gittiğim doktor mesleğinde 1 numara bir hekimdi ama bakalım herkes benim gibi risk taşıyor mu? bir profesöre gitmesine gerek var mı? ya da gidebilecek parası var mı? ha ben daha kapsamlı bir doktora gitmek istiyorum diyene elbette bilgisini veririm o başka. ama bence herkese de peşinen git filanca profa demek çok doğru değil. olan var olmayan var, göz önünde bulundurmak lazım.

Son düzenleme:
mrb ben birşey sorucaktım eşim sperm testi yaptırdı ama sonucunu aldım doktora gösteremedık

SPERMİOGRAM
miktar:1,5cc
ph:8
sıvılasma müd: 30dk
viskosite:normal
1 ml de sperm sayısı:81,600,000
total sperm sayısı : 122,400,000
1/2 saat sonra

normal hareketli:%60
yavaş hareketli:%10
hareketsiz : %30

1SAAT SONRA
normal hareketli:%55
hareketsiz:%35

2 SAAT SONRA

normal hareketli:%50
hareketsiz:%40

normal yapılı:%65
anormal yapılı:%35
baş anomolisi:%15
boyun anomolisi:%10
kuyruk anomolisi:%10

mikroskopik inceleme :1-2 sperm ana hücresi görüldü.

bu sonuca göre ne söylersınız acaba biz 1 yıldır evliyiz ama :( çocugumuz olmuor

mrb ben birşey sorucaktım eşim sperm testi yaptırdı ama sonucunu aldım doktora gösteremedık

SPERMİOGRAM
miktar:1,5cc
ph:8
sıvılasma müd: 30dk
viskosite:normal
1 ml de sperm sayısı:81,600,000
total sperm sayısı : 122,400,000
1/2 saat sonra

normal hareketli:%60
hareketsiz : %30

1SAAT SONRA
normal hareketli:%55
hareketsiz:%35

2 SAAT SONRA

normal hareketli:%50
hareketsiz:%40

normal yapılı:%65
anormal yapılı:%35
baş anomolisi:%15
boyun anomolisi:%10
kuyruk anomolisi:%10

mikroskopik inceleme :1-2 sperm ana hücresi görüldü.

bu sonuca göre ne söylersınız acaba biz 1 yıldır evliyiz ama :( çocugumuz olmuor

Değerleriniz çok güzel, içiniz rahat olsun:29:

arkadaslar esımın sperm sonucu bu banada yardımcı oln lutfen bır sıkıntı varmı bılmek ısttıyorum...
Miktar: 4.8CC
Renk:Opak
Reaksiyon:Alkalı
Vıskozıte:Normal
Likefaksıyon:25 Dakika
Icc Spermazatoon:80 Mılyon
Total Spermazatoon:384 Milyon
Hızlı Hareketlı: %36
Yavas Hareketli:%12
Yerınde hareketlı:%14
Hareketsiz:%38
Lökosıt:25-30
Aglütinasyon:Negatıf
Who Krıteri: %4
Kruger Krıterı: Normal %1
Bas defektı:%74
Boyun defektı:%6
Kuyruk defektı:%16
14 iyi morfolojı
5-14 G-Pattern normal prognoz
0-4 Kotu pattern prognoz

arkadaslar esımın sperm sonucu bu banada yardımcı oln lutfen bır sıkıntı varmı bılmek ısttıyorum...
14 iyi morfolojı
0-4 Kotu pattern prognoz

14 iyi morfolojı
0-4 Kotu pattern prognoz

fsh 1.88 ,Lh 5 12 volüm, 8 ml likefaksiyon 15 dk ,ph normal, sayı 5 ml, total hareket 35 ,baş anatomisi 98 ,boyun antomisi 1, kuyruk anotomisi1, ½34 oranında globozosperm sonucu cevalarmısız

Back
X