• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin spermiogram sonucunu değerlendirirmisiniz?

halev

canımın canı hoşgeldin:))
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
6.697
2
156
42
selam hocam eşimin spermiogram testini rica etsem yorumlaya bilirmisiniz

ben 28, eşim 35 yaşında 3 gün sonrasında verilen spermiogram sonucunda çıkan değerler (morfolojiyi yazmamışlar direk İCSİ diye not düşmüş dr )şimdiden teşekkür ederim.
bu arada eşime hiçbir ilaç tedavisi verilmedi bende de TSH yüksekliği var 4,36 kendi drum 2,5 olması gerek dedi ilaç verdi kullandım fayda etmedi ve eşime de proxeed plus, zinco ile evicap ilaçlarını kullandırtmak istiyorum dr tavsiye etmeden sizce sakıncası varmıdır?

Volüm: 4cc
Sayı: 2.7x106/cc(10 üzeri 6)
Likef: 50'dk
Viskozite: Normal
Y.Hücre: 0.2x106/cc
Motilite: %30
İleri Hareketli Sperm Sayısı:0.7x106
İleri Hareketli Sperm %'si: %26
Agglütinasyon: -

Eşinizin sperm analizindeki sayı ve hareketlilik oldukça düşük değerlerde, doğal yoldan çocuk sahibi olmalk açısından bu değerlerle şansınızın düşük olduğunu söylemek mümkün. Ancak kesinlikle doğal yoldan çocuğunuz olmaz diyemeyiz. Bunu ancak sperm sayısı 0 veya hareketlilik 0 ise söylemek doğru olur. Elimizde eğer eşinizide hormon değerlerinde düzensizlik yoksa kesin bir medikal tedavi olanağı bulunmamaktadır. Ancak saydığınız bu gibi destekleyici formülleri denemekte sperm kalitesini arttırmada fayda olabilir.

Back