Erkek İnfertilitesi eşimin spermiogram testini değerlendirir misiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

_asya_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
145
0
96
İstanbul
Aşağıdaki sperm testi sonucu bebek şansımız var mıdır?
eşimin daha evvel ilk evliliğinden 15 yaşında bir çocuğu var, biz yeni evlendik, benim bebeğim yok, azospermi sonradan olabilir mi??

Volüm: 2.1 cc
pH: 7.65
Yuvarlak Hücre: %5 (lökositler,epiteller,germ hücreleri)
Motilite: Hızlı İleri Hareketli: *%10
Yavaş İleri Hareketli:%3
Yerinde Hareketli: %2
Hareketsiz: %85
İmmotilite: %85 HAREKETSİZ
Likefaksiyon1.cc deki Sperma : -
Total Sperma: < 5.000.000 : 30 dk.
Vitalite: %19
H.O.S Test: %40
Lökosit: 104
MORFOLOJi WHO CRITERIA
Normal yapı: %40 Anormal Yapı: %60
KRUGER
Değerlendirilen Spermatozoid: 33
Normal Yapı : %10
Anormal yapı : % 90

teşekkür ederim. saygılar

morfolojinizde sorun yok canım krugera göre %10 gayet güzel , sizde sayı ve hareket sorunu var ki buda çözülmesi en kolay sorunlardan biri kullanabileceğiniz vitaminler ve besin takviyeleri var sabırla bunları uygularsanız sonuç alırsınız ama doktora muayene olsun eşin belki varikosel varsa ameliyat gerekebilir

teşekkür ederim ama normal kriterlere göre 5.000.000 çok az. sonuç kısmında da oligospermi yazıyor yani düşük...

bizimkide beş milyon canım varikosel varmış ondan kaynaklanıyor diye ameliyat oldu ve şimdide vitaminlerle takviye yapıyoruz yani demek istediğim çocuğun olamayacak gibi bir tablo yok ortada düzeltilebilir rakamlar bunlar moralinizi bozmayın

ilginize teşekkür ederim. yarın doktorumuz ne yapmamız gerektiğini söyleyecek. inşallah çözülür, sabah şoktaydım. şimdi daha iyiyim... hayırlısı olsun...

volüm 3,5
likefaksiyon 30
viskozite normal
aggülütinasyon yok
ph 7,8
sperm sayısı 35mil
motilite 65%
hızlı ileri haraketli 5%
yavaş ileri haraketli 57%
yerinde haraketli 3%
hızlıharaketli sperm sayısı 1mil
yuvarlak hücre 60%

MORFOLOJİ
NORMAL 0%
Dikkat Çeken Durumlar
baş 89%
Boyun 6%
Kuyruk 5%
bana da yorum yapar mısınız kızlarrr :((

teşekkür ederim ama normal kriterlere göre 5.000.000 çok az. sonuç kısmında da oligospermi yazıyor yani düşük...
canım normal yollardan gebe kalmak için düşük, deneme yanılma sürecinde daha çok yıpranabilirsiniz. maddi durumunuz iyiyse tüp bebek düşünün derim. bizimkisi 5 bin felandı. iki denememde de gebe kaldım. ilk bebişimi kaybettim. ikinci denemede buralara kadar geldik kısmet artık.
volüm 3,5
likefaksiyon 30
viskozite normal
aggülütinasyon yok
ph 7,8
sperm sayısı 35mil
motilite 65%
hızlı ileri haraketli 5%
yavaş ileri haraketli 57%
yerinde haraketli 3%
hızlıharaketli sperm sayısı 1mil
yuvarlak hücre 60%

MORFOLOJİ
NORMAL 0%
Dikkat Çeken Durumlar
baş 89%
Boyun 6%
Kuyruk 5%
bana da yorum yapar mısınız kızlarrr :((
canım duruma göre spermlerde çok ciddi morfoloji sorunu var. ancak bu testi yaptırdığın yer önemli. çünkü krugere bakmasını bilen iki elin parmaklarını geçmez. şu anda herkes krugere göre bakıyor doğru dürüst bilen yok ama. iyi bir laboratuvarda tekrarlamanızı öneririm.

Aşağıdaki sperm testi sonucu bebek şansımız var mıdır?
eşimin daha evvel ilk evliliğinden 15 yaşında bir çocuğu var, biz yeni evlendik, benim bebeğim yok, azospermi sonradan olabilir mi??

Volüm: 2.1 cc
pH: 7.65
Yuvarlak Hücre: %5 (lökositler,epiteller,germ hücreleri)
Motilite: Hızlı İleri Hareketli: *%10
Yavaş İleri Hareketli:%3
Yerinde Hareketli: %2
Hareketsiz: %85
İmmotilite: %85 HAREKETSİZ
Likefaksiyon1.cc deki Sperma : -
Total Sperma: < 5.000.000 : 30 dk.
Vitalite: %19
H.O.S Test: %40
Lökosit: 104
MORFOLOJi WHO CRITERIA
Normal yapı: %40 Anormal Yapı: %60
KRUGER
Değerlendirilen Spermatozoid: 33
Normal Yapı : %10
Anormal yapı : % 90

teşekkür ederim. saygılar

oncelikle varikosel olup olmadigini ogrenin
varsa mutlaka ameliyatini olun
ondan sonrada yogun bir sekilde tedaviye baslayin
6 ay icinde hamile kalirsin

oncelikle varikosel olup olmadigini ogrenin
varsa mutlaka ameliyatini olun
ondan sonrada yogun bir sekilde tedaviye baslayin
6 ay icinde hamile kalirsin

arkadasım her varikosel ameliyat edilecek diye bişey yok bazı varikoseller ultrosonda çıkıyor elle hisssedilemiyor ozman ameliyat önermiyorlar doktorlar zaten ameliyat herzaman iyi sonuclar vermiyor çok insan tanıyorum varikoselden ameliyat olmuş ama sperm sayısında bi düzelme olmamış besin takviyesiyle hallediledebiliyor benim eşimde de varikosel var değişken değğerlere sahip 17milyon 13milyon 21 milyon 9milyon hep değişiyor ama hiç doktorlar ameliyat önermiyor gnc nin bi ürününü kullandı e vitamini havuc kürü keçi boynuzu pekmezi ve en son mone kullanıyor bakalım bu değerler daha ne kadar değişecek asılama öneriyor doktorlar ama biz kendiliğinden normal yoollla olsun istiyoruz allah bu yolda kimseyi koşturtmasın hem maddi olarak hem manevi olarak yıpranıyor insan kucaklarımız dolsun insallah:49:

eşnde varikosel olabilir canım. tvde izledim erken yaşta evlenenler çocuk sahibi oluyor ama ileri yaşlarda varikosel olduğunun farkına varmıyor çünkü çocukalrı var dedi dr. varikosel ağır iş yapanlar ayakta fazla kalan erkeklerde daha fazla görülürmüş. yaş ilerledikçe etkisi dahada büyüyor tabiiki. şu andaki durumunuzda hamile kalma şansın var ama sadece şans bir dooktora danışsanız daha iyi olur diğer yöntemleri denemenizi önerebilir.

eşnde varikosel olabilir canım. tvde izledim erken yaşta evlenenler çocuk sahibi oluyor ama ileri yaşlarda varikosel olduğunun farkına varmıyor çünkü çocukalrı var dedi dr. varikosel ağır iş yapanlar ayakta fazla kalan erkeklerde daha fazla görülürmüş. yaş ilerledikçe etkisi dahada büyüyor tabiiki. şu andaki durumunuzda hamile kalma şansın var ama sadece şans bir dooktora danışsanız daha iyi olur diğer yöntemleri denemenizi önerebilir.

Teşekkürler...
evet, eşim akşama kadar ayakta çalışıyor ve işi çok yorucu.. muhtemelen bu yüzden oldu ve evlenene kadar da farkında değildi... Üroloğa yönlendirdi doktorumuz. İlk firsatta gidecek.. Hayırlısı olur inşallah...

volüm: 2
likefaksşyon süresi : 20
vizikozite : <2
KOKU: SPERMİNE
RENK BEYAZIMSI
agglutinasyon : yok
konsantrasyon(milyon/ml) :1
toplam motilite progresif (%) :20
progresif motilite hızlı (%) : 0
progresif motilite orta(%) :18
progresif motilite yavaş(%) : 2
toplam motilite nonprogresif(%) :10
toplam progresif motil sperm/ejekülat (milyon) : 0,4
toplam motilite progresif+ nonprogresif(%) :30
toplam motil sperm/ejekülat (milyon) :0,6
toplam sperm /ejekülat (milyon):2
PHSS-TOTAL progresif hareketli sperm sayısı (milyo :02

volüm: 2
likefaksşyon süresi : 20
vizikozite : <2
KOKU: SPERMİNE
RENK BEYAZIMSI
agglutinasyon : yok
konsantrasyon(milyon/ml) :1
toplam motilite progresif (%) :20
progresif motilite hızlı (%) : 0
progresif motilite orta(%) :18
progresif motilite yavaş(%) : 2
toplam motilite nonprogresif(%) :10
toplam progresif motil sperm/ejekülat (milyon) : 0,4
toplam motilite progresif+ nonprogresif(%) :30
toplam motil sperm/ejekülat (milyon) :0,6
toplam sperm /ejekülat (milyon):2
PHSS-TOTAL progresif hareketli sperm sayısı (milyo :02

canım eşinin değerleri düşük normalde milimde 20 milyon sperm olması gerekiyor
hareket sorununuz da var malesef ve morfolojiye bakılmamış sanırım
yanıltmıyım ama benim anladığım bu
eşinde varikosel varmı

canım eşinin değerleri düşük normalde milimde 20 milyon sperm olması gerekiyor
hareket sorununuz da var malesef ve morfolojiye bakılmamış sanırım
yanıltmıyım ama benim anladığım bu
eşinde varikosel varmı

bilmiyorum ki hiö dr a gitmedi. zaten bu tahlil 1 aylık bir cinsel perhiz sonrası yapımıştı sizce onun etkisi olabilir mi?

Back
X