Erkek İnfertilitesi Eşimin spermiyogramını yorumlayabilirmisiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

lightlife

eylülde geeeeellll :)
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
8.728
40
358
Diğer
Selam kızlar

5 senelik evliyiz ve ilk 2 sene çocuk düşünmedik. 3. sene düşünmeye başladık ve 2009 mart ayında hamile kaldım 1 ay sonra da mol gebelik sebebi ile kürtaj oldum. 1 sene gebelik yasağından sonra şimdi tekrar bebek istiyoruz fakat nisan ayından bu yana gebelik olmadı. Muayeneve hormonel testlerimde bir sorun görülmüyor. Eşim spermiyogram yaptırdı ama yorumu nedir bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

MAKROSKOPİ

Sıvılaşma süresi 15 dakika
Görünüm gri-opak
Hacim 2.5 mL,pH 7.5

MİKROSKOPİ

Sperm sayısı 22 mil/mL
Total sperm sayısı 55 mil/ejakulat
Lökosit Sayısı 0.4 mil/mL
Aglütinasyon negatif
Vitalite -
Total Hareketlilik % 54
İleri hareketli % 51
Yerinde hareketli % 3
Hareketsiz % 46

MORFOLOJİ (Kruger kriteri)

Normal % 2
Baş anomalisi % 77
Boyun-orta parça a. % 10
Kuyruk anomalisi % 8
Sitoplazmik damlacık % 3

Kaynak : WHO 2010 Semen analysis, Cambridge Univ. Press

Fruktoz 265 m

lightlife morfolojı dısında degerler ıyı.bızım de morfolojı % 2 malesef.sayıda 18 mılyon .sızın 22 mılyonmus.bızım ılerı hareketlı % 26 yavas % 28 yanı toplam % 54.sızın toplam % 53.ama sızın ılerı hareketlı super % 51.degerler yakın sızınle.bızde marttan berı beklıyoruz olmadı daha.pekı esınde varıkosel falan varmı.urologa muayene oldumu.bızde varıkosel cıktı 3 ay once amelıyat oldu esım.bakalım morfolojıyı duzeltebılecekmı amelıyat.beklıyoruz.rabbım en kısa zamanda gonlundekını gobusune koysun ınsallah

canım bu yöntemle yaptırdığın testler tıpta artık çok da geçerli kabul edilmiyor.testini kruger yöntemiyle yaptırman,gerçeklik adına daha faydalı olacaktır.yine de benim gördüğüm kadarıyla herşey normal.

yorumun için teşekkürler hazel. biz ilk defa yaptırdığımız için testi yorumlayamadık ve doktorumuz bugün muayenehanesine gelmeyecekmiş ve kendisine ulaşamadığım için sizin tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum. morfolojinin düşük olması gebe kalmayı etkiliyor değilmi? size doktor bu değerler için ne dedi peki?
bu arada eşim muayene olmadı bu testi benim doktorum istedi. varikoselin belirtisi varmı hazel? olmadı ürolağada gidicez ama 1 senede bu teste ikna ettim artık onun içinde 1 sene geçer diye düşünüyorum

yorumun için teşekkürler milka beyaz ama biz pek fazla bilgli olmadığımız için gittiğimiz laboratuara hang,i yöntemle yapıldığına dair sorma eğilimimizde olmadı maalesef ama söylediğin iyi oldu bi dahaki sefere yine yaptıracak olursak testi yaptırmadan önce bu yöntemle yaptırmak istediğimizi de belirtiriz. Ama morfoloji sanırım kruker yöntemi ile diye parantez içinde belirtmiş hepsimi kruker yöntemi ile olmalıydı? yani diğerleri ne yöntemi ile yapılmışki? belirtilmemiş ama aşağıda dipnot olarak belirtmiş.

Canim sayi ve hiz guzel fakat morfoloji biraz kotu . yani 22 milyonun sadece yuzde 2 si normal sperm yani 800 bin sanirim dolleyebilen sperm.
Birkac ay sonra tekrar test yaptirisiniz olmadi asilama yaptirsiniz.

Canim testin zaten Kruger e gore yapilmis sorun yok:)

Canim niye moralin bozuluyorki. Esimin spermleri sizinki gibi olsa ben sevincten havalara ucardim. Durumunuz kotu degilki.

kötü demişsinya morfolojiye onun içn moralim bozuldu ama buna da şükür. kafam karıştı bu değerlerle hamile kalınması zor yani anca aşılama mı olması lazım yani? eniyisi o valla gidicen yaptırıcan aşılama yada tüp bebeği yan gelip yatıcan sonra kaydirigubbakcemile3 işte süreçler ve maddiyat insanı zorluyor boshayallersmile bu morfolojinin yükselmesi için eşime uygulayacağım bi kür varmıdır peki? şuan keçiboynuzu pekmezi içiyor sabah akşam. bunun dışında ne yapabiliriz.. evde polen var ayrıca polen bal içirsem nasıl olur :jeyyar:

lightlife sızın zaten krugere gore bakılmıs.krugere gore bakılan sadece morfolojı oluyor.dıger degerler zaten her zaman WHO ya gore olur.yanı sızın testte problem yok

sayı ml de 20 mılyon olmalı sızın 22 mılyon yanı sınırın bıraz ustu guzel.
ılerı hareket en az % 25 olmalı ve toplam % 50 olmalı hareket.sızın ılerı % 51 toplamda % 53 super

morfolojı kurgere gore % 4 ıle % 14 arası olmalıymıs.bızım alt sınırında altında malesef.morfolojı sperm kalıtesı demek.yanı sperm kalıtesı yuksek olursa yumurtayı dolleyebıleck spermde cok olur ve cabuk hamıle kalırız.% 2 sansı dusuruyor.bıraz zaman alıcak galıba

varıkosel testıslerdekı damarların genıslemesıymıs.bacaklardakı varıs gıbı.evde sende bakabılırsın.ellemeden bakınca yada esın ıkınsın ozaman bak.damarlar bellı oluyorsa genıslemıs damarlar o zaman var demek.tabı aslında bunu dr daha ıyı anlar.ama merakını gıderrsın bu sekılde.varıkosel olunca genısleyen damarlardan kan akımı olmuyormus .ve spermlerın kalıtesını bozuyormus.cunku testıslerdekı ısıyı arttırıryomus varıkosel.ısıda spermlerı öldürüyormus.bence bıran once ıkna et gıdın dr. a .gercı esım 3 ay once amelıyat oldu.daha hamıle kalamadım.1 ay sonra test yaptrcaz bakalım duzeldımı dıye.

teşekkür ederim hazel. inşallah gideriz doktora. size de geçmiş olsun inşallah çok beklemeden hayırlı sağlıklı sıhhali bebişlerimiz olur :) yanlız dikkat et bebiş değil bebişlerimiz :) Allah mı söyletti ne :)

Canim bizim ileri hizli ve morfoloji SIFIR Esim ameliyat oldu ve suan gun asiri gobekten igne oluyor . Neler cektigimizi bilemezsin yapmadigimiz kalmadi ama ben yinede cok umutluyum
sizin durumunuz kotu degilki yani normal hamilelik bile olusabilir sadece zaman alir . Yasin musaitse bekle zaten acele etme . Yumurta takibi yaptir ilacla hamileligi dene hicbiri olmazsa asilamaya gecersin.
Sen beni yanlis anladin sizin durum dusundugun kadar kotu degil sadece orfolojiniz diger degerlere gore kotu ki yuzde 2 bile cok insanin sevinebilecegi bir deger
Sen esine mutlaka 3 ay keciboynuzu kuru yap her sabah aksam icsin o degerleri cok arttiriyor. Birde iyi bir multuvitamin icsin duzenli olarak sigara ve alkol kesinlikle yasak .
Birbirinize iyi bakin :)

Ah canim keske :)
Biz bu ay tup bebege basliyoruz insallah Allah soyletmistir:))
Canim benimolumunekankayizsmile

çok sağol krishazel eşim sigara kullanmıyor zaten keçiboynuzunun pekmezini kullanıyor ama ben kürü tam anlamıyla yapsam iyi olacak.
Allah gönlünüze göre versin canım

krishazel esıme dr. ılac vermedı ılk 4 ay.son 1 ayımız kaldı 4 ayın dolmasına.o zaman test sonucuna gore ılac verıcekmıs.sımdı ılacsız devam edıyoruz.ılk 2 ay hıcbısı kullanmadı esım kür falanda.son 3 hafta basladım kecıboynuzu suyuna .pekmezını de yıyor.bal-polen arısutu yıyor .o kadar.bırde bol maydanoz ve roka yıyor.bı yararı varmı suan test yaptrmadan bılemıycem.ınsallah kotu bır surprızle karsılasmayız

merhaba lightlife,sizin testte eksik bilgiler var,tüm değerlerin kruger yöntemiyle belirlenmesi gerekiyor.kolaya kaçılmış.spermiogramlarda testi uygulayan laborantın yorumu çok önemli,yani tecrübeli olması gerekiyor,biz 3 kez yinelettik,1i bambaşka bir sonuç çıkarmıştı,o da malum devlet hastanesiydi.o yüzden sana tavsiyem bu konuda uzman olan tüpbebek merkezlerini tercih et.3 sayfalık ayrıntılı bir spermiogram veriyorlar eline.ben morfoloji hakkında yorum yapmak istemedim çünkü tıpta en az 2 defa tekrarlanmayan spermiogramın bi geçerliliği yok.kruger yönteminde (senin testte sadece toplam ileri hareket değerini yazmış) ileri hareketin bile çeşitleri var, +4 ileri hareket ve +3 ileri hareket şeklinde.bu değerleri yazsaydın sana sağlıklı bir bilgi verebilirdim.yine de aklına takılan birşey olduğunda mutlaka yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…