Erkek İnfertilitesi Eşimin Spermogramını Yorumlayabilirmisiniz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi vapi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

vapi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
194
5
118
Gaziantep
arkadaşlar 8 aylık evliliyiz ilk 3 ay korunduk sonrasında da çok düzenli dikkatli olmadan ilişkiye girdik ve şuana kadar hamile değilim. 2 ay kadar önce eşimle doktora gittik eşim sperm analizi yaptırdı ve sonuçları aşağıdaki şekilde.doktor eşime sperm kalitesinde biraz düşüklük olduğununu söyleyerek TRENTAL,ZİNCO VE l ARGİNİNE diye bir toz ilaç verdi.ayrıca buradaki yorumlara baktıktan sonra eşime keçiboynuzu kürü ve çakşırlı macun tükettiriyorum. doktor bana ise yumurtlamada felan herhangi bir problem olmadığını söyledi ve klomen ilaç verdi.son iki aydır ilaçları kullanıyoruz ve şuana kadar hamile değilim eşimin spermogramını yorumlayıp bize tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Rabbim şu cuma günü hürmetine herkesin gönlündekini hayırlısıyla nasip etmesini temenni ederim sağlıcakla.

SPERMOGRAM
RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000

MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30

MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ

canım sayı iyi ama hız düşük gibi. ilaçlarla, yaptığın kürlerin desteğiyle artar inşallah. bizde de sayı bu civarda hız sizinkine göre daha düşük. bizde l- argınıne kullanıyyoruz. şifa Allahtan sabırla bekliyoruz. biraz rahat ol daha yeni evlisin tez zamanda değerleriniz yükselir ve meleğin kucağına konuverir inşallah.

canım sayı iyi ama hız düşük gibi. ilaçlarla, yaptığın kürlerin desteğiyle artar inşallah. bizde de sayı bu civarda hız sizinkine göre daha düşük. bizde l- argınıne kullanıyyoruz. şifa Allahtan sabırla bekliyoruz. biraz rahat ol daha yeni evlisin tez zamanda değerleriniz yükselir ve meleğin kucağına konuverir inşallah.

aminn canım doktor bu ayda bi gelişme olmazsa aşılama yöntemi yapalım dedi ama eşim pek sıcak bakmıyor.ayrıca E vitamini desteğide alıyoruz.birde proxeed plus diye bir ilaç okudum forumdan çok etkili olduğu söyleniyor belki onuda kullanırız.

aminn canım doktor bu ayda bi gelişme olmazsa aşılama yöntemi yapalım dedi ama eşim pek sıcak bakmıyor.ayrıca E vitamini desteğide alıyoruz.birde proxeed plus diye bir ilaç okudum forumdan çok etkili olduğu söyleniyor belki onuda kullanırız.

doktor bizede proxeed plus verdi. l argınıne ile kullanıldığında daha etkili oluyormuş. devlet karşılamadığından almasanızda olur onun yerine keçi boynuznu kullanın dedi. biraz pahalı bir ilaç ama yaza kadar hamile kalamazsam alalım diyoruz. çünkü faydasını gören arkadaşlar var burda.

doktor bizede proxeed plus verdi. l argınıne ile kullanıldığında daha etkili oluyormuş. devlet karşılamadığından almasanızda olur onun yerine keçi boynuznu kullanın dedi. biraz pahalı bir ilaç ama yaza kadar hamile kalamazsam alalım diyoruz. çünkü faydasını gören arkadaşlar var burda.

valla birazda nasip ilaçlar kürler vesile.Rabbim dilerse 1 spermde bile olabilir hayırlısıyla bekleyeceğiz bakalım

arkadaşlar forumda yeniyim ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum konuya yorum yaparmısınız

gecmis olsun ayni durum benim esimdede var hatta analiz sonuclari hemen hemen ayni, benim esimde de var ameliyat olacak doktor ariyoruz, esinde varikosel olabilir, doktoruyla gorussun derim..

Kızlar eşimin sperm test sonucunu yorumlayabilir misinz..dr a henüz götüremedik..harekette sorun var sanırım..tam olarak değerleri bilmediğim için anlayamadım...6 aydır korunmuyoruz..bu değerlerle doğal yolla hamile kalınır mı acaba?..bende de prolaktin yüksekliği var..

Total:75.600,000

Konsantrasyon: 42.000.000

a)ileri doğru hızlı %5
b)yavaş doğrusal olmayan hareketli %40
c)yerinde hareketli %10
d)hareketsiz %45
morfoloji %60

baş defekti 15 %
boyun anomalisi 15 %
kuyruk defekti 10%

Son düzenleme:
arkadaşlar 8 aylık evliliyiz ilk 3 ay korunduk sonrasında da çok düzenli dikkatli olmadan ilişkiye girdik ve şuana kadar hamile değilim. 2 ay kadar önce eşimle doktora gittik eşim sperm analizi yaptırdı ve sonuçları aşağıdaki şekilde.doktor eşime sperm kalitesinde biraz düşüklük olduğununu söyleyerek TRENTAL,ZİNCO VE l ARGİNİNE diye bir toz ilaç verdi.ayrıca buradaki yorumlara baktıktan sonra eşime keçiboynuzu kürü ve çakşırlı macun tükettiriyorum. doktor bana ise yumurtlamada felan herhangi bir problem olmadığını söyledi ve klomen ilaç verdi.son iki aydır ilaçları kullanıyoruz ve şuana kadar hamile değilim eşimin spermogramını yorumlayıp bize tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim. Rabbim şu cuma günü hürmetine herkesin gönlündekini hayırlısıyla nasip etmesini temenni ederim sağlıcakla.

SPERMOGRAM
RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000

MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30

MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ

CNim morfoloji yazmiyor hic.uzun sure korunmayip hamile kalamayanlarda genelde morfoloji bozuklugu cikiyor

Back
X