Eşimin şüpheli yazışması...Hayalkırıklığım...

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.088
19.385
Bunca zamandır burayı takip ederim. Böyle bir konu açmak için buraya üye olabileceğim aklımın ucundan geçmezdi, ama demek ki insanın büyük konuşmaması lazım bu hayatta...

7 yıldır çok sevdiğim, sevildiğim bir ilişki yaşıyorum. Üniversitede tanıştığımız, bu zamanakadar beni bir kez olsun kırmamış bir insan var hayatımda. Değil beni, bir karıncayı bile incitmekten imtina eden, hassas, ailemin bayıldığı, kendisinin de mükemmel bir ailesi olan...Dışardan hayranlık duyulan ve beğenilen bir çiftiz. Düşünce yapılarımız, hayata bakışımız, kimyamız, herşeyimizle uyumlu, mutlu bir çiftiz...Bu güzel birlikteliği ocak ayında nişan ve mayıs ayında nikahla taçlandırdık. Kısmetse 3 ekimde de düğünümüz var.

7 yıllık ilişkimiz boyunca eşimin bir kez olsun beni kırıcı, incitici bir hareketi olmadı. Dürüst bir adam, vicdanlı bir adam. Adam gibi adam dediklerinden. Düne kadar bir kadına bakarken görsem muhakkak başka bir şey vardır diye düşünürdüm. Dürüst, asla benden bir şey saklamayan biridir. Bir kez olsun üzmedi beni, hele ki aldatmakmış, 3. kişiymiş, başkalarında böyle hikayeler duyduğumda çok üzülen biriydim hep. Daima en ufak bir şüphede ilişkinin bitirilmesi gerektiğini savunan, herşeyin güven temelli olduğunu düşünen ben...

Dün damatlık bakmaya gittik ona. İki tane telefon kullanıyor eşim, biri kendisinin, diğeri şirket telefonu. İki telefonu da daima ortadadır. Zaman zaman birbirimizin telefonunu kurcalarız. Yıllardır böyledir ve ikimizi de rahatsız etmez. Damatlık giymeye kabine gittiğinde şirket telini kurcaladım sıkıntıdan oturduğum yerde. Watsapp yazışmalarında Kate isimli bir bayanla yazışmalarını gördüm. Çok fazla yabancı müşteriyle konuşmaları olur ve iş üzerinedir hepsi. Derken gayri ihtiyarı konuşmalarına girdim bu Kate ile. Çok fazla mesaj vardı, en sondakiler gözüme çarptı. Hobilerinden, hoşlandığı müziklerden bahsetmişler, arada birkaç espiri, gülücük vs...Eşim boş zamanlarda neler yapmaktan hoşlandığını sormuş, Kate hanımefendi ile ortak noktaları çıkmış vs vs...Yazışmalar çok fazlaydı. Konuşmanın başına gidemedim. Eşim kabinden çıktı, kapattım. Dükkanda işimizi hallettikten sonra çıkmak üzereyken "Bu ne?" dedim sadece elimde konuşmalar açıkken...Saniyenin onda biri kadar bir sürede eşimin yüzünde panik gördüm, "Saçma sapan bişey, anlatırım. Bir çıkalım da" dedi. O an onu yakalamışım gibi hissettim. Bu zamana kadar hiç teklemeden konuşan, saklayacak hiçbir şeyi olmayan bir adam...

Kendisi bir müşteriymiş, eşimin şirketinin eski çalışanlarından biri o müşteriyi eşime yönlendirmiş. Eşim de iş bağlamaya çalışıyormuş. Müşterilerle her zaman böyle sohbetlerimiz oluyor dedi. Gayet sakin biçimde, hatta gülerek açıklamalar yaptı. Eşim de beni kıskanırmış demek değşik bir duyguymuş vs diye şakalar yaptı, çünkü bu zamana kadar çok kıskanan oydu. Beni yakın erkek arkadaşlarımdan bile kıskanan mesajlarımı didik didik eden hep oydu yıllarca...Çok canım yandı, "Ne gerek vardı kişisel sohbetlere?" dedim. Haklısın, ben de senin böyle yazışmalarını görsem sorarım ama vicdanım rahat, asla başka bişi düşünmedim, zaten hemen X Beye yönlendirdim dedi patronunu kastederek. O an bana zehir oldu. Konuşmadım, tavır yaptım. Şok olmuştum çünkü. Beni kenara çekti ve "Aşkım, geçen yıl en kötü olduğumuz dönemde bile (geçen yıl ayrılmanın eşiğinden dönmüştük, benden kaynaklanan sorunlardı çoğunlukla) asla kimseyle konuşmadım, aklımdan başka biri asla ama asla geçmedi, geçemez. Benden şüphe etmen beni yaralar, sakın yanlış anlama. Ne zaman seni üzdüğümü gördün" vs tarzında konuştu. Gayet ikna edici, bunu inkar edemem. Ortada güvenimi sarsacak elle tutulur bir şey de yok belki ama onun o ilk andaki tavırları, paniği...Belki bir saniyelikti ama midemi bulandırdı.

Derken ben wc ye girdim, beni bekledi. Çıktık, arabaya bindik. "Konuşmalarınızın tamamını okumak istiyorum" dedim. "Ben sildim aşkım onları" dedi. Beni beklerken silmiş. Neden dedim, sen inirlendin ya, bir daha görmemen için vs dedi. Boğazım düğümlendi. Neden sildi ki?

Dediğim gibi ona inanıyorum, inanmak istiyorum. İşi gereği yurt dışına çıkıyor, yabancılarla iletişim içinde devamlı. Ama bir kez olsun şşüpheleneceğim, beni üzen yanlış bir hareketi olmadı. Yüzde yüz on güvenim var. Bana olan tutkusunu aşkını biliyorum. N e kadar vicdanlı ve güvenilir bir adam olduğunu da biliyorum...Her erkek bir yana o bir yanadır benim için bu hayatta...Uzun uzun konuştuk...Ama ben içimdeki kıskançlığı ve merakı soküp atamıyorum. Konuşmaları geri getirmenin bir yolu yok mu? Haksız mıyım, büyütüyor muyum? İçimi dökmek istedim...

Bu arada ısrarla saklayacağı bir şey olsa neden telefonu ortada bıraksınmış, onu söylüyor. Unutup gittiğim bir şey, sen yanlış anlayacaksın diye panik oldum diyor.

yani kişisel algılamayın ama herkes mükemmel bir eşim var mükemmel geçen yıllarımız deyip parantez içinde boşanmanın eşiğine geldik diyorlar ya arada komik geliyor valla bana :KK45:

neyse bence boşuna endişeleniyorsunuz ortada böyle bir durum olsa o mesajlar çoktan silinirdi yani bekletmezdi diye düşünüyorum

Sinek küçük ama mide bulandirir derler..keşke olmasaymis ama olmuş. .Eşini bizden daha iyi tanırsin..böyle bişey yapacağına ihtimal de vermiyorsun,bence kapat konuyu güzel gunlerinizin tadını çıkar. silmesine gelince belki daha detaylı ortak ozelliklerden konusmuslardir ,belki bayan konuşmayı uzatmis musteri diye tersleyememistir..olay uzar sen üzülürüm diye silmistir..zor biliyorum,o eski tilsim bi süre belkide olmick ama unutmaya çalış. .

Ben hiç inanmam ilişkilerin böyle anlatıldıgı gibi kusursuz olduguna. 7 senede 1 kez bile seni kırmadı demek ha? Çok ilginç.
Neyse... Bana buyutulecek bir sey gibi gelmedi. O kadar guvenen insan bu kadarcık seyden suphe duymaz diye düşünüyorum. İlişkiniz anlattıgınız gibi mukemmelse abartıyorsunuz suanda.

Ön not: İlişkilerin güven üzerine kurulu olması gerektiğine bu kadar bağlı olan insanların telefonları kurcalamaları bana ironik geldi.

Orta yorum: Anlattığınız tipte bi adamın aldatmayacağına ben buradan ikna oldum; ama bu başkalarından hoşlanmayacağı, duygularının değişmeyeceği anlamına gelmez. Ve karar aşamasındayken bunlar eşten saklanır haliyle. Aldatmaz, ama başkasına aşık olursa sizi adam gibi terk edebilir, bunları bilmek lazım.

Kafana takacak bişey değil,her erkekte vardır bu tür seyler..flörtleşme gibi yazışırlar..boşver ciddi bişey yok ortada.

yani kişisel algılamayın ama herkes mükemmel bir eşim var mükemmel geçen yıllarımız deyip parantez içinde boşanmanın eşiğine geldik diyorlar ya arada komik geliyor valla bana :KK45:

neyse bence boşuna endişeleniyorsunuz ortada böyle bir durum olsa o mesajlar çoktan silinirdi yani bekletmezdi diye düşünüyorum

valla komik mi değil mi bilemiyorum ama bu zamana kadar böyle bir problem asla yaşamadığımızı, değil böylesini, yoldan geçen birine dahi kafasını çevirip bakacak biri olmadığını anlatmak istedim. beni ne kadar yaralayıp şaşırttığını anlatmak için bazı detayları verdim.

Madem öyle neden kendi telefonu sana verip al oku deyip, seni utandırmadı? Sen ondan şüphelendiğin icin tokat niteliğinde olurdu bu halbuki. Bence başka bişeyler var gibi, keşke direk sormak yerine gizliden araştırsaydın

evet ben de bunun pişmanlığını yaşıyorum şu anda. keşke hemen söylemeyip, mesajların tamamını okusaydım daha sonra. çünkü asla telini elime aldığımda ne yapıyorsun vs demez. ama bocaladım o anda ne yapacaığımı bilemedim çünkü daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. çok şaşırdım ve kendimi tutamadım.

Kendisi çok kıskanç bir insanmış, arkadaşlarınıza bile karışıyormuş, neden acaba?
Çünkü Kişi kendinden bilirmiş işi.
valla bu zamana kadar ben de ona böyle söyledim. bana hep kızdı bunu dediğim için. çevrede güvenilecek adam kalmamış dikkatli olmalıyız der durur hep. beni çok sevdiği beğendiği için başkalarının da böyle hissedebilmesinden korkar bana karşı. kıskançlığı bu yüzden.

evet ben de bunun pişmanlığını yaşıyorum şu anda. keşke hemen söylemeyip, mesajların tamamını okusaydım daha sonra. çünkü asla telini elime aldığımda ne yapıyorsun vs demez. ama bocaladım o anda ne yapacaığımı bilemedim çünkü daha önce hiç böyle bir şey yaşamadık. çok şaşırdım ve kendimi tutamadım.
İşte kadınız, ben olsam bende direk sorardım sanırım içim içimi kemirirdi sanırım. Ama ben direk o zaman ver Mesajları okuycam derdim. Cünkü sonradan ne dese desin, inanmam

işte buna dayanamam...beni çok yaralar başkasıyla flörtleşmesi vs...Benden başka bir kadına ilgi duyabilmesi fikri bile beni çok yaralıyor.
Hayır flörtleşiyor demedim onu bilemem.sanki flörtleşiyor gibi yazışır.bize öyle gelir.boşver gercekten ortada takılacak bi durum yok.

Sinek küçük ama mide bulandirir derler..keşke olmasaymis ama olmuş. .Eşini bizden daha iyi tanırsin..böyle bişey yapacağına ihtimal de vermiyorsun,bence kapat konuyu güzel gunlerinizin tadını çıkar. silmesine gelince belki daha detaylı ortak ozelliklerden konusmuslardir ,belki bayan konuşmayı uzatmis musteri diye tersleyememistir..olay uzar sen üzülürüm diye silmistir..zor biliyorum,o eski tilsim bi süre belkide olmick ama unutmaya çalış. .

şu anda kapatmış gibiyiz. dün bayağı canımı sıktı ve ona da belli ettim. konuştuk uzun uzun. ama hala geçmedi işte bendeki etkisi, durup durup onunla konuşmak istiyorum bunu. bunu yapmamak için de içimi burda dökmek istedim.

İşte kadınız, ben olsam bende direk sorardım sanırım içim içimi kemirirdi sanırım. Ama ben direk o zaman ver Mesajları okuycam derdim. Cünkü sonradan ne dese desin, inanmam

dükkandan çıkmak üzereydik, sonra da ben wc ye gitmek istedim zaten. yüzümü yıkamak, kendimi toparlayp kırıcı olmamak için...çıktığımda ise silmişti. mesajları okuyabilseydm şu anda bu konuyu açmaya gerek bile duymayacaktım belki. kendi içimde halledebilecektim. merakım gidecekti. konuşmaların gerisinde ne var, ne kadar sohbet etmişler nelerden bahsetmişler beynimi kemiriyor şu anda. neden hemen alelacele sildi diye kendi kendimi yiyorum şu anda...

Ayrıca Yukarıda yorum yapan arkadasa Katılıyorum. Mükemmel bi ilişki yoktur, varsa ayrılmanın eşiğine gelinmez, kavga cıkmaz. Hayatı bana dar etti demişin kıskançlıklarıyla, bunun neresi Mükemmellik

valla onun kıskançlıkları dozunda olduğu sürece beni rahatsız etmedi bu zamana kadar. çnkü beni çok beğendiğini sevdiğini bildiğim için başkalarının da bana beğeni duyabileceğini ilgi duyabileceğini düşünmesi gurumu okşadı içten içe...yakın erkek arkadaşlarımın bile içten içe beni beğenebileceklerini düşünmesi demek beni ne kadar sevip beğeniyor diye düşünmeme neden oldu hep. kendisi de çevresindeki insanlarla mesafelerini iyi ayarlayablen biri olmuştur her zaman. özellikle de kadınlarla olan saygı çerçevesindeki seviyeli yaklaşımına yıllardır hep takdirle bakmışımdır iş hayatında özellikle. malum çeşit çeşit insanla muhattap oluyor yerlisi yabancısı...

X