• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimin tayini ve uzuun ayrilik :(((

Şırnak hakkari olsa anlarızda Ağrı ilk defa duydum doğu görevleri 2 yıl diye biliyodum 4 yılı da ilk duydum
uzun bi süre geçer diyenlere basit tabi :34:
valla olabildiğince en yakınından bi ev tutar yinede giderdim :41:

Dört yıl cok uzun benim sevgilimin de boyle bi gorevi var ve evlendikten sonra ben onla gitmeyi dusunuyorum yapamam çünkü o kadar uzun sure siz nasıl yapabileceksiniz cok zor kaldıki ağrı bence iyi Şırnak Hakkari'de evli olup dogu gorevlerini yapann arkadaslarım var..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum. Karisik bir durum evet. Kimi agrida yerlesim yeri olmadigini nerden cikardin demis kimi doguyu ne saniyorsun kimi lojman niye yok demis kimi durumun sacmaligindan bahsetmis v.s...Butun ihtimalleri deneyecegiz elbette. Illaki hic kimse normal sartlarda asla esinden ayrilmak istemez. Bazen yorum yaparken sanki ozellikle tenkit edici ve acimasiz oluyoruz. Insallah Allah bir kapi acacak konuya son noktayi koyarken iyi niyetli olanlarin duama amin demesi yeterli... yinede herkese tekrar tesekkurler...

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum. Karisik bir durum evet. Kimi agrida yerlesim yeri olmadigini nerden cikardin demis kimi doguyu ne saniyorsun kimi lojman niye yok demis kimi durumun sacmaligindan bahsetmis v.s...Butun ihtimalleri deneyecegiz elbette. Illaki hic kimse normal sartlarda asla esinden ayrilmak istemez. Bazen yorum yaparken sanki ozellikle tenkit edici ve acimasiz oluyoruz. Insallah Allah bir kapi acacak konuya son noktayi koyarken iyi niyetli olanlarin duama amin demesi yeterli... yinede herkese tekrar tesekkurler...

canım burda kimse seni tenkit etmiyor ama
sende hemen sana bişey denmiş uyguluyorsun gibi tavırlar var k.bakma da
4 yıl çok çok uç bir zaman insanlar iyiliğine konuşuyor
ne olursa olsun git eşinle onu demek istiyoruz
sen de çalışıyor musun bu arada?

Gitsem bile en yakin yerlesim yerinde kalacagim fakat 2 ayi buluyormus zaman zaman eve gitmeleri ve benim ozel bir saglik problemim var yalniz kalamiyorum gece gunduz acil bi durumda yanimda olamayacak gitsem bile.

Gitsem bile en yakin yerlesim yerinde kalacagim fakat 2 ayi buluyormus zaman zaman eve gitmeleri ve benim ozel bir saglik problemim var yalniz kalamiyorum gece gunduz acil bi durumda yanimda olamayacak gitsem bile.

benim tanıdığım bir abla var. oda senin gibi eşi gittiği yere götüremedi. oğlu rahatsızdı. götürse zor olacağı için abla gitmedi... onların ilişkileri sorunsuz devam ediyor... olabilir mi evet, ama zordur diye tahmin ediyorum.... Allah yardımcınız olsun.

Kurumda çalışyorsanız,eşiniz eş durumundan tayin isteyebilir....
Bildiğim buydu değişmediyse tabi...

Arkadaşımın eniştesi polisti Ağrı ya gitti karısını ve küçük oğlunu götürmedi 2 sene sonra döncem nasılsa diye.7 ay sonra orda bulduğu bi öğretmenle aldattı.güzeller güzeli bi kadındı mahvoldu 4 ay içinde boşandılar... umarım demek istediğim anlaşılmıştır :20:

bence de gitmelisin burada ki herkes senin için, evliliğiniz için yorum yapıyor konu sahibi....

Şırnak hakkari olsa anlarızda Ağrı ilk defa duydum doğu görevleri 2 yıl diye biliyodum 4 yılı da ilk duydum
uzun bi süre geçer diyenlere basit tabi :34:
valla olabildiğince en yakınından bi ev tutar yinede giderdim :41:

benim bildiğim malatyada 6 yıl....değişiyor yani ...2..4..6 yıl olabiliyor doğu görevleri

Esimden isi dolayisiyla 4 yil ayri kalacagim. Daha ilk gunu bile geciremezken 4 yili nasil gecirecegim bilmiyorum. Birileri Allah kavustursun dedikce agliyorum surekli. Icim dolu dolu ve cok aciyor. Bu zaman zarfinda hem aile butunlugumuzu hemde ruhsal sagligimi nasil koruyacagim daha once buna benzer bisey yasamis veya yasayan birileri var midir acaba ya da onerileri olanlar :((((

4 yıl çok uzun bir süre allah kolaylık versin eşiniz ne iş yapıyor ki bu kadar uzun süreli ayrı kalmak zorundasınız?

Kurumda çalışyorsanız,eşiniz eş durumundan tayin isteyebilir....
Bildiğim buydu değişmediyse tabi...

hanım ablam erkek kadına bir defaya mahsus tabi olabiliyor..onun haricinde hep kadın erkeğe tabidir tayinlerde...zorunluysa her halükarda doğuya gidecekler

ben 3 yıl kaldım...birde çocuk vardı...ama hiçde zorlanmadım...maddi açıdan sıkıntım yoktu...pekte zor olmadı...

Son düzenleme:
Şimdi önce yerleşim yeri olmayan bölge diyorsunuz sonra insanlar Ağrı'da nasıl yerleşim yeri yok terör bölgesi bile değil deyince de şartları zorlayacağız bakıcaz diyorsunuz şartlar zorlanabiliyorsa orada kalacak imkan da var demektir 4 sene çok çok uzun bir zaman 20 saat mesafeden ha dediğine de gelinmez. Mesafeler sizi de onu da soğutur ayrıca ona orada destek olacak biri lazım. Hakkari Şırnak gibi yerlere bile gidiyorlar ki orada bile çatışma yapılan yerlerin ortasında evler var. Yine de götürüyorlar. Benim işyerinden arkadaşımın eşi polis Van'a gitti göreve karışık o zamanlar arkadaşları mı şehit olmadı, camları mı aşağıya inmemiş ama bırakmamış kocasını bende bırakmazdım ne olursa olsun yerleşim yerinden uzak bile olsa görev yapacağı yer, 20 saat mesafeden daha iyidir. Akşamları yanında olur. 4 sene kabul edilebilecek bir zaman değil ama mecburi görevde iki sene diye biliyorum ben.

hanım ablam erkek kadına bir defaya mahsus tabi olabiliyor..onun haricinde hep kadın erkeğe tabidir tayinlerde...zorunluysa her halükarda doğuya gidecekler

Birde kurum çalışanı mı acaba onuda bilmiyoruz ki,1 kere oluyorsa aslında bunda da olur,eğer ilk tayini ise..
Gerçi memur olupta doğuda şubeleri omayan yerler var..
Tanıdık var eşi gitti doğuya 4 sene ayrı idiler,bayan gidemedi sadece kurum ankara olduğu için..

Eşimde 2 sene doğuda ohal bölgesinde kaldı, o dönemde ailenin gidebileceği bir yer değildi..
Kızm ve ben lojmandaydık,gerçi okul taşınma olmasın diye kendimiz istedik şark görevini..
Heleki 4 yıl cidden zor,kolay olmaz ...

benim anladığım konu sahibinn eşi 20 günlük işte bi aylık göreve çıkıyor evine gelemiyor....muhtemelen özel harekattır..yada tsk da görevlidir...normal şartlarda eş kesinlikle bırakılmaz ama konu sahibin sağlık sorunu varmış...bölük pörcük anlatmış..konun başında herşeyi net anlatsaydı millet ona göre yorum yapardı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Back
X