eşimin unutkanlığı

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
merhaba hanımlar,

Buda dert mi demeyin lütfen. Benim eşimle iletişim problemimiz var. Problem bende ona olan iletişim değil ondan bana gelmeyen şeylerden kaynaklanıyor.

Eşim bana bazı şeyleri aktarmıyor ve hep unuttum dıye es geçiyor. Bugun doktora gittim evime cok yakın hemen bir eşofman çektim çıktık, bi baktım ki kv de orda. Onunda basla doktorda kontrolü vardı kadın biz oraya gideceğiz diye oda ordan randevusunu almış, içeri bi gırdımkı esım aaa annem gelmış bizden once dedi.
yaww o kadar sınırlendım kı paspal bı sekılde çıktım kadın karsım gıymıs suslenmı ben gelın olarak sankı yanında mahcup oldum. bana soyleseydı bende bı cekı düzen verırıdım kayınvalıdemın karsına bu sekılde çıkmazdım. dıyorumkı nıye soylemıyorum bu sekılde çıktım evden ne bıleyım soylemedım mı ben sana dıyor.

ama bunun gıbı bır suru ornek, esım kv lere uğruyor bana soylemıyor kv ıle konuşurken ogrenıyorum,haftasonu plan yapıyorlar ben gıdılecegı gun ogrenıyorum aa soylemedım mı ben sana dıyor. adamdan bana verı akısı yok, böyle oluncada kotu oluyorum sınırlenıyorum. daha öncede aılesıyle sıkıntılarımız vardı kustuk konuşmadık kacga ettık, hepsını atlattık atlatamadık derken benden bısey gızleme dedıkce o bana bısey anlatamaya hatta ufak böyle seylerı bıle söylemeye unutur oldu. şakın mıdır nedır anlamadım.

offff

Sizsiz yapılan plana uymamakla işe başlayabilirsiniz.

Dalgın olabilir eşiniz, ama size sormadan plan yapması size danışmaya gerek görmediğinin kanıtı.

öyle yapıncada ben kotu oluyorum gelmek ıstemıyor mu bıze dıyorlar:( şimdi kavga ettık senın sorunların var kackere soyledım ınsan karısına haber vermeyı nasıl unutur anlamıyorum dedım mal mal bakıyor. ben sınırlenınce karşılıkta vermıyor. ıyımı kotumu huyu anlamadım yaaaaa ,

ben slaak salak bağıran kadın gıbıyım kendı kendıme konuşuyorum adamdan ses gelmiyor. sen bana haber vermedıgınde ben ogrendgımde yada böyle karşılaşınca mahcup olmuyr musun bana karsı dıyorum ne varmış halınde nolmus senı böyle gorsuyse dıyor ,

sen bana sabır ver yarabbım bu adama ben nasıl knusayım bağırıyorum olmuyor, sankınce soyluyorum olmuyor, küsüyorum olmuyor, napayım nasıl davranayım arkadaşlar

merhaba hanımlar,

Buda dert mi demeyin lütfen. Benim eşimle iletişim problemimiz var. Problem bende ona olan iletişim değil ondan bana gelmeyen şeylerden kaynaklanıyor.

Eşim bana bazı şeyleri aktarmıyor ve hep unuttum dıye es geçiyor. Bugun doktora gittim evime cok yakın hemen bir eşofman çektim çıktık, bi baktım ki kv de orda. Onunda basla doktorda kontrolü vardı kadın biz oraya gideceğiz diye oda ordan randevusunu almış, içeri bi gırdımkı esım aaa annem gelmış bizden once dedi.
yaww o kadar sınırlendım kı paspal bı sekılde çıktım kadın karsım gıymıs suslenmı ben gelın olarak sankı yanında mahcup oldum. bana soyleseydı bende bı cekı düzen verırıdım kayınvalıdemın karsına bu sekılde çıkmazdım. dıyorumkı nıye soylemıyorum bu sekılde çıktım evden ne bıleyım soylemedım mı ben sana dıyor.

ama bunun gıbı bır suru ornek, esım kv lere uğruyor bana soylemıyor kv ıle konuşurken ogrenıyorum,haftasonu plan yapıyorlar ben gıdılecegı gun ogrenıyorum aa soylemedım mı ben sana dıyor. adamdan bana verı akısı yok, böyle oluncada kotu oluyorum sınırlenıyorum. daha öncede aılesıyle sıkıntılarımız vardı kustuk konuşmadık kacga ettık, hepsını atlattık atlatamadık derken benden bısey gızleme dedıkce o bana bısey anlatamaya hatta ufak böyle seylerı bıle söylemeye unutur oldu. şakın mıdır nedır anlamadım.

offff

onlarin bu aaah unutum, aaahh soylemedimi laflari hep bahane canim:)
ben esimide bu aralar cocuk gibi eyitiyorum,
bir sey yaparken once benim fikrimi soracaksin,
bir pilanin varsa, biri gelip, gidecekse one benimle tanisacaksin.

bu gercekten saygiyla ilgili bir sey.
hasas bir konu benim icinde.
cidden bazi yeni evli erkekler bunu bilmiyor, ve ogrenmesi gerekiyor. ben bunu bugun ikinci deva sanirim soyluyorum burda.

"Bana veri akışı yok" demişsiniz ya çok güldüm nolur kusura bakmayın çünkü anlattıklarınız bizde de yaşanıyor ☺️ Eşim söyleyip söylemediğini hatırlamaz,çok önemsemez de zaten ancak zaman geçtikçe biraz daha birbirimize alıştık, alışıyoruz.Mesela ailesinin ve kardeşlerinin misafirliğe geleceğini bana 1 saat kala haber vermesinden sonra ki geçirmiş olduğum sinir krizi sonrası eşim daha dikkatli 😱 Tabi ki onlar önemsemedikleri için asıl sıkıntı burada başlıyor, onlara göre ev tertemiz pastaneden de kek çörek alınır yani ne ki beyin ameliyatı değil sonuçta(!)Sizin kv denizin karşısına hazırlıksız çıkma durumlarınızı inanın bende çok yaşadım.Ancak eşime kırıcı olmayan ama sert bir şekilde kendimi ifade ettim ha anladı mı tam olarak değil ama ben başka ne yaptım bunun yanı sıra evimi daha tertipli ve son dakika gelebilecek misafirlere karşı daha hazırlıklı tutmayı alışkanlık haline getirdim, dışarı çıkarken asla ama asla hazırlıksız çıkmamaya başladım (çünkü birden tüm sülalenin yanına gitme buluşma gibi kararlar alınabiliyor hala(!)yani kısacası erkeklerin genelinin bizim gibi duyarlı ve düşünceli olmalarını maalesef çok bekleriz😊

Son düzenleme:
yeni evlide değiliz ki gercektende değişmeyecek sanırım,

biz 6 yıllık evlıyız daha öncede dediğim gibi kendi ailesi hakkındada cok seyı bana anlatmadı. burada butun evlı kadınların yasadı kaynana görünce elti sorunları ysadım, bana bişey anlatmadığı içinde ben hep habersız kendı kendıne salak durumuna dusen kışı oldum. şimdi bu kucuk dediğim seyleri bile anlatmıyorsa bu hala benden bıseylerde gızlıyorur dıye dusunmeye başladım.

bide ben konuşurken cevap vermıyor sessız sessız duruyor sınırlenıyorum ıyıce ,

yemegı yaptık masayı hazırladım yemek hazır dedım oyalana oyalana 15 dk sonra oturdu masaya bende yedım kalktım, şimdi mutfakta cay yapıyor kendı kendıne , bu adama vursam ses gelmiyor. sızınde kocalarınız sessız insanlar mı acaba sessız tepkısız ınsanların ortak ozellıgımı bu geçiştirmek,unutmak.

Benim eşimde öyleydi bende herşeyi ona tam tekmil anlatıp rapor verirdim baktım ondan tık yok. Bende naptım artık anlatmamaya başladım merak edip çatlıycak o soracak taktiğim :34: sorgulamaya başladı yok bişey her zamanki şeyler falan diyerek geçiştirdim sonrada sen bana anlatıyormusun ben sana anlatıcam deyince oda anlatmaya başladı... Erkekler kendilerinin yaptıklarını onlara uygulamadan algılamıyor bence ben eşimde bunu keşvettim.. Ne yaparsa aynısıyla karşılık alıcağı için asla yapmaz...

Benim eşimde öyleydi bende herşeyi ona tam tekmil anlatıp rapor verirdim baktım ondan tık yok. Bende naptım artık anlatmamaya başladım merak edip çatlıycak o soracak taktiğim :34: sorgulamaya başladı yok bişey her zamanki şeyler falan diyerek geçiştirdim sonrada sen bana anlatıyormusun ben sana anlatıcam deyince oda anlatmaya başladı... Erkekler kendilerinin yaptıklarını onlara uygulamadan algılamıyor bence ben eşimde bunu keşvettim.. Ne yaparsa aynısıyla karşılık alıcağı için asla yapmaz...

deneyeceğim ama ben böyle olamıyorum, özelşikle de esime önceden planlanlardan bahsetmem lazım, benım esım bırkaç iş yapıyor bu sebeple önceden haber vermem lazım. bide evden işe, işten eve bir kadınım bebegımde var. onun gıbı olamam rahatsız olduğum seyı yapamıyorum sonra ayrı bır rahatsızlık duymaya başlıyorum ama yınede deneyecegım en azından fırsat yaratmaya calısacagım

ben eşimden memnunu,.çok konuşan adamı ben sevmem çok konşan çok palavracı oluru
yeni evlide değiliz ki gercektende değişmeyecek sanırım, biz 6 yıllık evlıyız daha öncede dediğim gibi kendi ailesi hakkındada cok seyı bana anlatmadı. burada butun evlı kadınların yasadı kaynana görünce elti sorunları ysadım, bana bişey anlatmadığı içinde ben hep habersız kendı kendıne salak durumuna dusen kışı oldum. şimdi bu kucuk dediğim seyleri bile anlatmıyorsa bu hala benden bıseylerde gızlıyorur dıye dusunmeye başladım. bide ben konuşurken cevap vermıyor sessız sessız duruyor sınırlenıyorum ıyıce , yemegı yaptık masayı hazırladım yemek hazır dedım oyalana oyalana 15 dk sonra oturdu masaya bende yedım kalktım, şimdi mutfakta cay yapıyor kendı kendıne , bu adama vursam ses gelmiyor. sızınde kocalarınız sessız insanlar mı acaba sessız tepkısız ınsanların ortak ozellıgımı bu geçiştirmek,unutmak.

deneyeceğim ama ben böyle olamıyorum, özelşikle de esime önceden planlanlardan bahsetmem lazım, benım esım bırkaç iş yapıyor bu sebeple önceden haber vermem lazım. bide evden işe, işten eve bir kadınım bebegımde var. onun gıbı olamam rahatsız olduğum seyı yapamıyorum sonra ayrı bır rahatsızlık duymaya başlıyorum ama yınede deneyecegım en azından fırsat yaratmaya calısacagım

Tabiki herkesin hayatı ve sorumlulukları farklıdır canım bu konuda sana hak veriyorum.. Ben gayet basit şeylerden bahsettim aslında bende eşimden habersiz bir plan yada program yapmıyorum tabiki.. Ama erkeklerde hani ya unuttum , ne biliyim söyliycektim ama tamamen kafamdan tamamen çıkmış , yada daha da üste çıkmak için bir fırsat vermiyorsun ki insana söylesek gibilerinden konuşmalar illaki yapıyolardır. Bu insanların eşlerini tanımasıyla alakalı.. Ben eşimi yürüyüşünden ses tonu ve hal ve tavırlarından bir şeyler karştırdığını yada sakladığını anlarım.. Bu da onun bende öğrenmek istediği şeyleri iş yerimdeki günlük olaylar , ailevi konular vs. bunları sorgulayıp kendisi anlatmayınca bende ceza olarak ona bu şekilde karşılık verdim.. Misal sevmediğim hoşlanmadığım bir arkadaşıyla buluşucak sen git bende arkadaşımla buluşucam gibi:34:

Son düzenleme:
Canım normal bir erkek esin. Ben her şeyi tek tek soruyorum sunu gördün mü şu kişi aradı mı? Ne dedi? Gibi bir sürü soru soruyorum :-)
Mesela eşim annesiyle telde konuşuyor 10 dk ne dedi diyorum iyiymiş diyor, 10 dk da başka ne anlattı diyorum ne bileyim kafama mı koyucam diyor :-D aktaramiyor yani. Ben de çareyi sürekli sorarak buldum ne yapayım..

Canım normal bir erkek esin. Ben her şeyi tek tek soruyorum sunu gördün mü şu kişi aradı mı? Ne dedi? Gibi bir sürü soru soruyorum :-)
Mesela eşim annesiyle telde konuşuyor 10 dk ne dedi diyorum iyiymiş diyor, 10 dk da başka ne anlattı diyorum ne bileyim kafama mı koyucam diyor :-D aktaramiyor yani. Ben de çareyi sürekli sorarak buldum ne yapayım..

Ay çok güldüm ilahii :1:

bende soruyorum ondan sonra öğreniyorum, niye sormadan soylemıyorsun dıyorum, soyleyecektım sen sordun dıyor :52: valla delırtcek bu adam benı.

normal dıyorsunuz yanı eşin ? allahım bana normal gelmiyor ama :4: bide susar konuşmaz ona da sınır oluyorum.

ayyy aynısı valla, benımkıde konusyor , nasıllarmış ne konuştunuz dıyorum , selamı varmış sana dıyor :36: ee banada verseydın bende konusaaydım dıyorum bazen "ne bılıyım aklıma glemdı" dıyor . eee başka ne konuştunuz bır sorun mu var dıyorum " ne sorun olcak nasılsın ıyımısın dıye konuştuk allah allah onumu ezberleyeyim dıyor

Bence bunu erkeğe değil de bütün evli çiftlere genelleyebiliriz.

Ben iş yerinde ne olursa olsun akşam eşime anlatırdım, onun gün içinde yaşadığı önemli olayları ise iş arkadaşıyla telefonda konuştukları sırada öğrenirdim. Bana neden anlatmıyorsun dediğimde "aman ne bileyim işte :S " diye bir cevap alırdım..

Şimdi de ben anlatmıyorum çok önemli bir şey olmadıkça.

erkekler unutkanlığın arkasına saklanıyor ya.önemsemiyolar onlar için ayrıntı gereksiz.şimdi arıcaklar anlatcaklar söylicekler falan ooo..peşin peşin yapmak varken zor geliyor onlara.bazen hattaa üstte de çıkarlar..söylememişim işte nolmuş söylesem değişcekmiydi farklımı olcaktı gelmicekmiydinn falan.istemiyosunlara kadar gidiyo

Çok ilginçmiş benim nişanlım da her şeyi ayrıntısıyla aktarır hatta 3-5 kere anlatır.
O kadar çok konuşur ki artık özet geç derim:33:
Dedim acaba evlenince sus pus olur mu, uzaktayım diye mi anlatıyor.Nikah günü almak için yanlarına gittm bir kaç günü beraber geçirdik. Neler yaptığımızı da en ince ayrıntısına kadar anlattı annesine. Şu otobüse bindik, oradan indik falanca metroya bindik, yürüdük, hastaneye gittik, sonra kahvaltı yapamamıştık simit aldık...:9::9::9:
Bizdeki konuşmayan, anlatmayan taraf da benim ama ben öğretmen olduğum için o kdar çok konuşuyorum ki artık konuşmaktan bıktım, dinlemekten de. Sessizlik arıyorum şöyle leb demeden de leblebi anlaşılsın diye kısacık cümleler kuruyorum. Hatta neredeyse telepati yöntemini denicem o derece bıkkınım:9:

erkekler unutkanlığın arkasına saklanıyor ya.önemsemiyolar onlar için ayrıntı gereksiz.şimdi arıcaklar anlatcaklar söylicekler falan ooo..peşin peşin yapmak varken zor geliyor onlara.bazen hattaa üstte de çıkarlar..söylememişim işte nolmuş söylesem değişcekmiydi farklımı olcaktı gelmicekmiydinn falan.istemiyosunlara kadar gidiyo

aynen dediğiniz gibi bazı arkadaşlar saygı demıs buna, saygı duymuyor mu yani bana,

benım esımde böyle dıyenler sız eslerınızın bu yaptıklarını nasıl karşılıyorsunuz benım gıbı kavgamı edıyorsunuz yoksa sızdemı gecıstırıyorsunuz.

ben annesı gıbı hep sormakta ıstemıyorum artık sordukça bısey anlatınca daha cok sınırlenıyorum.

Yeni evli olsanız tamam diyecem henüz birbirinize alışma aşamasındasınız ama 6 yıllık evlisiniz ve sonradan oluşan bir durum galiba, acaba eşinizde gerçekten unutkanlık problemi olmasın.B12 vitamini eksligi olan insanlarda aşırı miktarda unutkanlık olur ilk başlarda basit olarak başlar daha sonraki günlerde yada yıllarda unutkanlık artmaya başlar.

Back
X