eşimin üşengeçliği

leplepi

kaldır başını gör işte bak neler var
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
517
85
323
merhaba arkadaşlar:) aynen yazdığım gibi eşim çok üşengeç. iş konusunda çalışkandır ama iş saatleri dışında sanki adamda mıknasıs var, tekli koltukta da demir ; bir yapışıyor anam kaldıramazsın. bu yüzden birçok şeyi ertelediğim oluyor aile gezmelerimiz planlarımız vs vs en basiti diyelimki evde ekmek yok sırf üşendiği için hamur aç börek yap diyor yada soğan kalmadı hemencik marketten alırmısın diyorum yemek soğansız olsun bişey olmaz diyorr yada planlamışız bir yere gitcez sonra gitsek olmazmı ara arkadaşını gelemeyeceğimizi söyle ben evde takılcam diyor sırf bu sebeplerden çok tatrıştık başka yönleriyle mükemmel bi koca ama böyle tembelliğini hazmedemiyorum bir yere gitsek bile dönüşünü dert ediyor ne yapıcam bilmiyorum bazı sabahlar onu heveslendrip yürüyüşe çıkarmayı denedim ama olmadı zaten gelseydide kesin çimlerde uyurdu :97::97::59::59::59:

Bana cok benziyor. Allahtan eşim aceleci. Dengeliyoruz. :1: Sizin de dengelemeniz lazim. Huy bu degistiremezsin ama bence guzelce konus. En azindan sana biraz ayak uydurmasi lazim.

merhaba arkadaşlar:) aynen yazdığım gibi eşim çok üşengeç. iş konusunda çalışkandır ama iş saatleri dışında sanki adamda mıknasıs var, tekli koltukta da demir ; bir yapışıyor anam kaldıramazsın. bu yüzden birçok şeyi ertelediğim oluyor aile gezmelerimiz planlarımız vs vs en basiti diyelimki evde ekmek yok sırf üşendiği için hamur aç börek yap diyor yada soğan kalmadı hemencik marketten alırmısın diyorum yemek soğansız olsun bişey olmaz diyorr yada planlamışız bir yere gitcez sonra gitsek olmazmı ara arkadaşını gelemeyeceğimizi söyle ben evde takılcam diyor sırf bu sebeplerden çok tatrıştık başka yönleriyle mükemmel bi koca ama böyle tembelliğini hazmedemiyorum bir yere gitsek bile dönüşünü dert ediyor ne yapıcam bilmiyorum bazı sabahlar onu heveslendrip yürüyüşe çıkarmayı denedim ama olmadı zaten gelseydide kesin çimlerde uyurdu :97::97::59::59::59:

karakteri öyle demekki canın onu öyle kabul et, valla bende çok üşengeç bi insan olduğumdan bişey diyemedim:1::1: bizim evde de öyle acil ekmek alınmaz pilav yaparım mesela ekmek yoksa:1:

Ahaha son cümleye koptm.:)belki çok yorgun oluyodur.hani işte çok çalışkandır demişsnz ondan söyledim.kaç yıllık evlisiniz
Bende öyleym mesela eksik bişey varsa gdp almak yerine eksiksiz yapıyorum.
Yemegi üşengeçlikten hep soguk yiyorum:)

Son düzenleme:
Yuz versem aynisini yapacak bir es adayim var maalesef.
Hatta yaptigi seyler de var...
Adayligindan bile tereddut ediyorum artik...

Ona iliskide karsilikli sorumluluklarini anlattiniz mi kavga etmeden?
Evet cocuk gibi konusmaktan bahsediyorum.
Ekmek almaya kirkyilda bir usenilir aman beyimiz yorulmasin diye size borek actirabiliyor... bunun bencillik oldugunu anlatin.

Ayrica yuruyus ornegi de sizle her saniye ayni seyi yapmak zorunda degil fakat gezmeye gitme, yuruyuse cikma bu ne boyle... siz onun evdeki esiri degilsiniz. Kendin yap derse de her seyde ayni tavri gostererek sizi genel olarak yalniz biraktigini ve kotu hissettignizi paylastiniz mi?

Tartisma demissiniz, icerigi ve bicimi nasil oluyor? Ve sonrasindaki tepkisi?

İşyerinde çok yoruluyorsa eve gelince canı dışarı çıkmak istemiyordur da ondan.
Açıkçası ben de çok çok özel bir durum olmadığı sürece pek dışarı çıkmaktan hoşlanmam.
Evin rahatı hiç bir yerde yok inan ki.
Hele aile gezmesi vs. çok sıkıcı geliyor.

bana akıl verin derken üşengeçlerin arasına düştün kk da da hadi bakalım:1::1:

ayyyy aynı bennnn:9:
iş satleri dışında eşim bana gaz veriyor hadi aşkım sofrayı toplayalım hadi makineye dizelim, hadi salonu tolayalım, hadi çamaşır atalım
bıraksa akşamları tv karşısından bi saniye kalkmam ama yok :52:

Bana cok benziyor. Allahtan eşim aceleci. Dengeliyoruz. :1: Sizin de dengelemeniz lazim. Huy bu degistiremezsin ama bence guzelce konus. En azindan sana biraz ayak uydurmasi lazim.
bende sakinim hani öyle çok kıpır kpır değilim ama çok neşeliyim mutlu olmayı çok seviorum ama keşke azıcık aktif olsa ne güzel olurdu acaba huymu gerçekten nasıl diyeyim yani değişmezmi cidden :)

karakteri öyle demekki canın onu öyle kabul et, valla bende çok üşengeç bi insan olduğumdan bişey diyemedim:1::1: bizim evde de öyle acil ekmek alınmaz pilav yaparım mesela ekmek yoksa:1:
cnm bu arada eşim damak tadına çok düşkündür aceleye getirmez inan , markete gitmez 2 dk , ama sabreder 1 saat sonra böreği kapar :) tabi ben mahfolurum yedikleri nereye gidiyor diyede hep merak edeim ççok kilolu değildir kendisi

Ahaha son cümleye koptm.:)belki çok yorgun oluyodur.hani işte çok çalışkandır demişsnz ondan söyledim.kaç yıllık evlisiniz

gerçekten işte çalışkandır. 6 yıllık evliyiz ama son zamanlarda artık çok gözüme batıyor çocuğumuzda yok. bazen acaba hayattanmı soğuttum diye düşünüyorum aama sevgisini hep dile getirir o yüzden vesvese diyorum geçiyorum

Yatası var adamın bırak yatsın bıkar herhalde.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bıkarmı acaba hiç sanmıyorum yavru kediler gibi kıvrılmayı çok seviyor :)

Bizimkide pc sandalyesine yapışıyo. En azından oyun bağımlısı değil seninki.
malesef bu bağılılık bizdede var ama üşengeçlik bundan kaynaklı değil dışarı çıkmayı sevmiyor işte kv çok severim oraya gitsek orda bile kalıyoruz 2 sokak var aramızda :((

Yuz versem aynisini yapacak bir es adayim var maalesef.
Hatta yaptigi seyler de var...
Adayligindan bile tereddut ediyorum artik...

Ona iliskide karsilikli sorumluluklarini anlattiniz mi kavga etmeden?
Evet cocuk gibi konusmaktan bahsediyorum.
Ekmek almaya kirkyilda bir usenilir aman beyimiz yorulmasin diye size borek actirabiliyor... bunun bencillik oldugunu anlatin.

Ayrica yuruyus ornegi de sizle her saniye ayni seyi yapmak zorunda degil fakat gezmeye gitme, yuruyuse cikma bu ne boyle... siz onun evdeki esiri degilsiniz. Kendin yap derse de her seyde ayni tavri gostererek sizi genel olarak yalniz biraktigini ve kotu hissettignizi paylastiniz mi?

Tartisma demissiniz, icerigi ve bicimi nasil oluyor? Ve sonrasindaki tepkisi?
konuşmaya genelde ben başların neden böylesin bir rahatsızlığınmı var kendini güçsüzmü hissediyorsun vs vs vurgulu sorular sorarım ama eşim inanki seni üzmek için değil ben böyle rahat hissediyorum diyor .kestirip atıyor . genellikle planlarımız bozulduğunda çıldırıyorum. ağlıyorum sinirimden . kendin git hiç demedi ama desede çok kırılırım heralde.tartışmalarımız bu sebepten daha çok oluyor çünkü sonrasında imalı sözler duyuyorum etraftan kesin onun yüzünden gelemediniz genemi evde kalmak istedi diye ..

İşyerinde çok yoruluyorsa eve gelince canı dışarı çıkmak istemiyordur da ondan.
Açıkçası ben de çok çok özel bir durum olmadığı sürece pek dışarı çıkmaktan hoşlanmam.
Evin rahatı hiç bir yerde yok inan ki.
Hele aile gezmesi vs. çok sıkıcı geliyor.
ama süreklide olmazki cnm benim azcık hareket lazım :)

bana akıl verin derken üşengeçlerin arasına düştün kk da da hadi bakalım:1::1:
gerçekten kız vazmı geçsem konudan :)

ayyyy aynı bennnn:9:
iş satleri dışında eşim bana gaz veriyor hadi aşkım sofrayı toplayalım hadi makineye dizelim, hadi salonu tolayalım, hadi çamaşır atalım
bıraksa akşamları tv karşısından bi saniye kalkmam ama yok :52:
ooo süpermiş aman nazar değmesin zindelik herzaman iyidir tadını çıkarın :)

Son düzenleme:
Oğlak burcu mu eşin..Ben de işte çok çalışkanım ama evde canım hiçbişey yapmak istemez..

Amaaaan etraf ne derse desin.
Bana neler diyorlar bir bilsen.
Bir de yalnız yaşıyorum ben. Çağırdıkları zaman gitmediğimde sadece ben istemediğim için olduğu o kadar belli ki...
Sonra yorulup hasta olunca bana elalem bakmıyor.
Canım ne isterse onu yaparım,evimde olmayı seviyorum işte ne yapayım.
Sen de adamı bırak nasıl rahatsa öyle yaşasın.
Seni üzecek,kıracak bir hareketi yoksa önemseme derim.

Oğlak burcu mu eşin..Ben de işte çok çalışkanım ama evde canım hiçbişey yapmak istemez..
yay burcu eşim nekadar da çok benzeri varmış şaştım kaldım:53::53::53:

Amaaaan etraf ne derse desin.
Bana neler diyorlar bir bilsen.
Bir de yalnız yaşıyorum ben. Çağırdıkları zaman gitmediğimde sadece ben istemediğim için olduğu o kadar belli ki...
Sonra yorulup hasta olunca bana elalem bakmıyor.
Canım ne isterse onu yaparım,evimde olmayı seviyorum işte ne yapayım.
Sen de adamı bırak nasıl rahatsa öyle yaşasın.
Seni üzecek,kıracak bir hareketi yoksa önemseme derim.[/Q aslında dert ettiğim etraf değil sadece onun hakkında konuşmalarına sinir oluyorum eşimi ççok seviyorum zaten başk yönlerden çok mutluyuz ama buda canımı sıkıyor bazen işte

adam işten geliyor ve yorgun demekki be kuzum
gitme bu kadar üzerine
:50::50::50::50::50:
tek kusuru bu olsun

bıkarmı acaba hiç sanmıyorum yavru kediler gibi kıvrılmayı çok seviyor :)

malesef bu bağılılık bizdede var ama üşengeçlik bundan kaynaklı değil dışarı çıkmayı sevmiyor işte kv çok severim oraya gitsek orda bile kalıyoruz 2 sokak var aramızda :((

konuşmaya genelde ben başların neden böylesin bir rahatsızlığınmı var kendini güçsüzmü hissediyorsun vs vs vurgulu sorular sorarım ama eşim inanki seni üzmek için değil ben böyle rahat hissediyorum diyor .kestirip atıyor . genellikle planlarımız bozulduğunda çıldırıyorum. ağlıyorum sinirimden . kendin git hiç demedi ama desede çok kırılırım heralde.tartışmalarımız bu sebepten daha çok oluyor çünkü sonrasında imalı sözler duyuyorum etraftan kesin onun yüzünden gelemediniz genemi evde kalmak istedi diye ..

ama süreklide olmazki cnm benim azcık hareket lazım :)

gerçekten kız vazmı geçsem konudan :)

ooo süpermiş aman nazar değmesin zindelik herzaman iyidir tadını çıkarın :)

Insanlar zaten esinizi o haliyle kabul etmis... o da hayatindan memnun.
Fakat asil sorun onun "rahatliginin" sizin hayatinizi zorlastirmasi.

Ben de biraz usengec biriyimdir, sabah taze ekmek almaya cikmak istemiyorsam krep yaparim.
Sogan da olmayiversin der yemegi eksik yaparim, bir dahakine de dersimi alir mumkun oldugunca malzemeyi son dakikaya birakmamaya calisirim vs.

Fakat sizin verdigniz ornekler daha farkli.

Her defasinda "borek yap" demeye size kiymaya cekinmeyecek biri var...
Sizin de heves ettiginiz ve haftalar oncesinden ayarladigniz bir seyi hastalik vs olmadan keyfi olarak iptal etmeyi sorun olarak gormeyen, hem sizin hem de diger insanlarin programina saygisi olmayan bencillikte biri soz konusu olan.

Herkesin onun keyfine gore yasamadigni, biraz empati yapmasi gerektigni anlatin...
Eger sozlu olarak anlamiyorsa empatiyi uygulamali olarak kendi cani yanarak anlamasini saglayin.
Mesela bir dilim ekmek kaldiysa siz yiyin borek yapmayin... usengeclik ile aclik arasinda kendi tercihini yapsin...
Siz programinizi yapin gezin o birsey istediginde umitlendirip son dakika vazgecin, hem hayal kirikligi hem de programinin bozulmasindan oturu alternatifi olmamanin nasil birsey oldugnu anlasin.
Tabi bu ornekler en son care...
Onunla kavga etmek yerine sakince bu durumun sizi uzdugunden, hep onun usengecliklerine gore hareket etmek zorunda kalmanin "keyfini" beklemenin sizi yordugundan bahsedin.
Bazi seyleri cocuk gibi aciklayip anlatana kadar farkina varmiyorlar... cunku onlara normal geliyor...

Esinizinki usengecligi aşip bencillige dusuncesizlige dogru yol almis maalesef.

Insanlar zaten esinizi o haliyle kabul etmis... o da hayatindan memnun.
Fakat asil sorun onun "rahatliginin" sizin hayatinizi zorlastirmasi.

Ben de biraz usengec biriyimdir, sabah taze ekmek almaya cikmak istemiyorsam krep yaparim.
Sogan da olmayiversin der yemegi eksik yaparim, bir dahakine de dersimi alir mumkun oldugunca malzemeyi son dakikaya birakmamaya calisirim vs.

Fakat sizin verdigniz ornekler daha farkli.

Her defasinda "borek yap" demeye size kiymaya cekinmeyecek biri var...
Sizin de heves ettiginiz ve haftalar oncesinden ayarladigniz bir seyi hastalik vs olmadan keyfi olarak iptal etmeyi sorun olarak gormeyen, hem sizin hem de diger insanlarin programina saygisi olmayan bencillikte biri soz konusu olan.

Herkesin onun keyfine gore yasamadigni, biraz empati yapmasi gerektigni anlatin...
Eger sozlu olarak anlamiyorsa empatiyi uygulamali olarak kendi cani yanarak anlamasini saglayin.
Mesela bir dilim ekmek kaldiysa siz yiyin borek yapmayin... usengeclik ile aclik arasinda kendi tercihini yapsin...
Siz programinizi yapin gezin o birsey istediginde umitlendirip son dakika vazgecin, hem hayal kirikligi hem de programinin bozulmasindan oturu alternatifi olmamanin nasil birsey oldugnu anlasin.
Tabi bu ornekler en son care...
Onunla kavga etmek yerine sakince bu durumun sizi uzdugunden, hep onun usengecliklerine gore hareket etmek zorunda kalmanin "keyfini" beklemenin sizi yordugundan bahsedin.
Bazi seyleri cocuk gibi aciklayip anlatana kadar farkina varmiyorlar... cunku onlara normal geliyor...

Esinizinki usengecligi aşip bencillige dusuncesizlige dogru yol almis maalesef.
cnm inanki bnim dilimden konuştun haklısın bir anım geldi aklıma bir dilim ekmek kalmıştı hemen yarısını kaptım ötekide elimde ben yutp diğer yarısını yemekle meşgul olduğum anda elimden yedi hemen çocukgibi olduk bende eşime yapıştırdım lafı '' aaa nekadar kıvrak bi hareketti senden beklemezdim helal olsun canm ' 2 gün sonra eşimin cevabı ' ben okadar tembelmiyim sözlerin canımı yaktı' ama gülerek resmen evcilik gibi oldu ya şimdi yemek hazırlayacağım çıkmak zorundayım söyleiklerin çok doğru ama bazen hissettiriyorum ona yaptığının bencillik olduğunu zaten beni üzen tarafıda o bencilce davranması üşenmiş süsü vererek

Back
X