eşimin ve eltimim kayınvalideme karşı davranışları....

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
bayanlar size dün akşam yaşadığım bir olayı üzüntü içinde yazıyorum kayınvalidem tamam bazen çekilmeyen biri olabiliyor sürekli çene çene bazen benimde sinir kat sayılarımı yükseltir ama hiç bir zaman saygısızlık yapmamaya çalışırım alırım karşıma güzel güzel konuşurum yada duymamazlıktan gelirim onu,ama eşim en son dayanamadı ve eltimler görümemler torunlar ben hep birlikte otururken kayınvalidem gene eşime bir konuyu üst üste 5 kere sordu eşim cvp verdi yetinmedi aynı şeyi tekrar sordu eşim baktım yavaş yavaş sinrileniyor eşim anlatmaya çalışıyor annesine kadın 5 dk sonra tekrar aynı şeyi soruyor derken eşim en son kadına bağırdı ben o an ne yapacığımı bilemedim ama şidettli bir bağırmaydı kayınvalidemde çok fena oldu yazık, sonra zaten kalkıyorduk görümcem ile eşim mutfakta bu konu ile özel konuşurken bende kapıda çantamı falan aldım hazırlandım bekliyorum konuşmaların bitmesini ayyy bundan sonrası zaten artık bana pes dedirtti çok meraklı eltimler eşimle görümcemin mutfakta ne konuştuğunu merak etmişler cocuklardan birini mutfağa dinlemeye gönderdiler ben onu orda görünce kolundan tutup fırlattım dedim ne kadar ayıp büyüklerin orda konuşuyor sen onlarımı dinliyorsun,eltimde aman ben görümceden öğrenirim ne konuştuklarını sende kocandan öğrenirsin dedi, bende bilmem gereken birşey varsa anlatır bana kocam dedim şimdi bu olayda çok üzüldüğüm ve sinirlendiğim noktalar...

1- kayınvalide tamam bazen sınırı aşıyor ama o sonuçta bir anne eşim herkezin içinde ona bağırmamalıydı
2- eltimlerin mutfak kapısına çocuk göndermeleri beni pes dedirtti meraklı ve dedikoducu oldukalırnı bilirdim de bu kadar değil
3- birde o olayda sonra eltimelrrin hahahah hahaha dalgaya alamaları beni çok rahatsız etti kadın orda ağlamaklı bunlar hahaha hihiiii

eşime bunalrı söyledim ne duruma düşürdün anneni diye çıtı çıkmadı, birde aranızda serçe hikayesini bilen vardır baba oğul arasında geçen onu eşime anlattım bundan çıakrttığın sonuç ne dedim,eşimde akşamki olay dedi evet dedim,ama çocuk anlamaya bilir dedi bunlar koskocaman insanlardedi, bende işte onalrda yaşlandıkça bizim çoocuklarımız oluyor dedim ..... sen annene saygı duymazsan karına hiç hiç duymazsın dedim,kızlar eşim bazen sinrilerine hakim olamıyor bendede aynı şekidleydi konuşa konuşa biraz düzeltebildim şimdi annesine karşı bu kadar sert çıkmaması için ne yapabilirim..genelde annesine böyle çünkü bende çok rahatsızım bu konuda aralarına çok girmemeye çalışırım ama akşamki olayda biraz konuştum eşimle umarım umarım faydası olur..

bence seninde görmediğin bişeyler var canım. eşin öyle davranmışsa muhakkaki altında başka şeylerde vardır bir tek o olay değildir. benim eşimde kayınvalideme aşırı sabır göstermişt ki bekarken hatatını zehir etmiş resmen. evlendik neler neler yapmadıki kaynanam ama biz genede ikimizde sabırlardayken bir gün tek başınayken kaynanam gene eşimi yönlendirmeye çalışmış. şuna git buna gitme, karın şöyle yapsın bunu yapsın gibi yani ta bana nasıl davranmamı gerektiğini öğretmesini istemiş eşimde bir patlamış bağırmış çağırmış ogünden beridir annem düzelmezse kapısını açmam diyoda başka bişey demiyor. yaşlılar çocuk değiller onlar eskisi gibi evlatlarını yönetmeye çalışıyorlar ama çocukalrı büyüdü farkında değiller. şahsen benim annemdebabamda ne yapmam gerektiğini asla söylemezler kendin bilirsin derler. birde sürekli bişeyler sorup öğrenmek istemekte çok yanlış bişey eşler arasında bile olsa yanlış isterse o kişi söyler zaten.

helal olsun sana valla herkes eşini kayınvalidesi için karşısına almaz ama sen eşini bu davranışı için uyarmışsın.Eltilerinde gerçekten çok terbiyesizce davranmışlar o ne öyle çocuk yolladıp dinletmeler:20:

ya öncelikle seni tebrik ediyorum,
sen son derece aklı başında olgun ve vicdan sahibi bir insansın:)

Eşine annesi konusunda ,sen saymazsan başkası hiç saymaz mantığı iyi olmuş,çünkü

gerçektende öyle..ayrıca kayınvalidenizin belkide hafızayla ilgili

sağlık sorunları olabilir,konuları uzatması belki farkında olmadan unutuyordur,ondan tekrar soruyordur.

eltileriniz gerçekten çok cahilce hareketlerde bulunmuşlar,sanırım onları eğitmekte size düşüyor..

Allah yardımcınız olsun..

bence seninde görmediğin bişeyler var canım. eşin öyle davranmışsa muhakkaki altında başka şeylerde vardır bir tek o olay değildir. benim eşimde kayınvalideme aşırı sabır göstermişt ki bekarken hatatını zehir etmiş resmen. evlendik neler neler yapmadıki kaynanam ama biz genede ikimizde sabırlardayken bir gün tek başınayken kaynanam gene eşimi yönlendirmeye çalışmış. şuna git buna gitme, karın şöyle yapsın bunu yapsın gibi yani ta bana nasıl davranmamı gerektiğini öğretmesini istemiş eşimde bir patlamış bağırmış çağırmış ogünden beridir annem düzelmezse kapısını açmam diyoda başka bişey demiyor. yaşlılar çocuk değiller onlar eskisi gibi evlatlarını yönetmeye çalışıyorlar ama çocukalrı büyüdü farkında değiller. şahsen benim annemdebabamda ne yapmam gerektiğini asla söylemezler kendin bilirsin derler. birde sürekli bişeyler sorup öğrenmek istemekte çok yanlış bişey eşler arasında bile olsa yanlış isterse o kişi söyler zaten.

haklıolabilriisn canım ben birde 3aylık evliyim bilemdiğim görmediğim şeyler vardır benimde kayınvalidem şuna git buna git yönlendirmeye çalışır mesala abyramda oldu ilk bayrammızdı eşim gene söylendi annesine sana geliyorum ya yeter dedi, birde anne anne gibi değil karışır eder yönlendirmek ister ama çoocukları hiç onu dinlemez sadece kayınvalidem ağzını yormakla ve yediği azarla kalır. bende ailemde hiç böyle şey görmedim ailemde karışmaz benim biz ne karar verirsek o, gerçi benimkayınvalidemde hiç anne gibi değildi mesala evlendik bizde hiç krş maddi manevi desteği yok eşimde ünvdede okurken bile inşaatalrda çalışmış garsonluk yapmış okumuş annesi yardım etmemiş durumu yokmu dersen benim kendi ailemden iyi ama fedakarlıkalrını karşılaştırınca kayınvalidem hiççç hiç bir fedakarlığı olmamış çoocuklarına

ya öncelikle seni tebrik ediyorum,
sen son derece aklı başında olgun ve vicdan sahibi bir insansın:)

Eşine annesi konusunda ,sen saymazsan başkası hiç saymaz mantığı iyi olmuş,çünkü

gerçektende öyle..ayrıca kayınvalidenizin belkide hafızayla ilgili

sağlık sorunları olabilir,konuları uzatması belki farkında olmadan unutuyordur,ondan tekrar soruyordur.

eltileriniz gerçekten çok cahilce hareketlerde bulunmuşlar,sanırım onları eğitmekte size düşüyor..

Allah yardımcınız olsun..

kayınvaliemin hafız ilgili bir proplemi yok haketten susmak bilmiyro mesala eşim araba kullanırken kayınvalidem ,nedden bu yolda gidiyorsun neden buraya saptın neden arabayı solladın vb......artık ben dönerim kayınvalideme elimle sus işareti yaparım eşim sinirlencek dedim derim sinirlenince sinirlendi olur dedim falan böyle şeyler hep yaşıyoruz.

helal olsun sana valla herkes eşini kayınvalidesi için karşısına almaz ama sen eşini bu davranışı için uyarmışsın.Eltilerinde gerçekten çok terbiyesizce davranmışlar o ne öyle çocuk yolladıp dinletmeler:20:

bende kayınvalidemle çok anlayaşamam hatta bigün dediğin gibi kayınvalidem yüzünden eşimle konuşucam hiç aklıma gelmezdi :) ama üzüldüm gerçekten eltielrim terbiyesizliklerine eşimin çok sert çıkışına kayınvalidemin ağlamaklı haline sonuçta ayrın öbürgün bizde anne baba olucaz evladımız böyle davranırsa diye düşündüm hemen.

Bana kırılma ama neden konularını tek bir başlık altında birleştirmiyorsun? Her olayla ilgili ayrı bir başlık.

Bir de eltimin cocuğunu fırlattım ifadesi bana cok sert geldi. Böyle birşey yapmamışsındır gerçi, ifaden budur öyle değil mi?

Bana kırılma ama neden konularını tek bir başlık altında birleştirmiyorsun? Her olayla ilgili ayrı bir başlık.

Bir de eltimin cocuğunu fırlattım ifadesi bana cok sert geldi. Böyle birşey yapmamışsındır gerçi, ifaden budur öyle değil mi?

eltimin çoocuğu değildi görümcemin çoocuğuydu yani mutfakta kocamla konuşuyorlardı fırlattım dediyesem kolundan çektim zaten istesemde fırlatamam benim 2 katım çoocuk:)

yok canım neden kırlayım ki çünkü yaşadığım zaman anltıyorum olay tazeyken şimdi bu olay dün akşam oldu ne yapsaydım bekleyip biriktirip mi anlatsaydım

yok canım neden kırlayım ki çünkü yaşadığım zaman anltıyorum olay tazeyken şimdi bu olay dün akşam oldu ne yapsaydım bekleyip biriktirip mi anlatsaydım

hahahaha bekletip, biriktirip :)

Yok canım yaa; eşimin ailesi ve sülalesi diye bi başlık ac günbegün yaz :1:

bence kayınvalden haketmiştir... boşver sen geçenlerde bi konu açmıştın ben yokken evime misafir gelcek diye yanlış hatırlamıyosam kızgındın kayınvaldene en azından böle bişi yapmaz belki... eşinin bi bildiği vardır bence.

eltinlere gelince onlarda çok ayıp etmişler o konuda haklısın seviyelerini göstermişler

bence kayınvalden haketmiştir... boşver sen geçenlerde bi konu açmıştın ben yokken evime misafir gelcek diye yanlış hatırlamıyosam kızgındın kayınvaldene en azından böle bişi yapmaz belki... eşinin bi bildiği vardır bence.

eltinlere gelince onlarda çok ayıp etmişler o konuda haklısın seviyelerini göstermişler

evet kesinlikle eşim haklı ama sürekli böyle ,evet canım bensiz misaifr getiren kaynanam bende çok anlaştığım söylenemez ama saygısızlık etmemeye çalışırım lafımı esirgemem ama güzel güzel konuşmaya çalışırım.

Kaynanamın 5 oğlu var ne yapsa ne etse diğer oğullari idare eder sadece biri hariç her geldiğinde ortalığı allak bullak edip memleketine gider her geldiğinde söylediği beni bu iğrenç dünyaya niye getirdin yani evlat çok olunca huzur bozan oluyor buda dengeyi sağlayor ,huzur bozmak neymiş kaynana anlıyor ,yoksa iyice tepemize çıkacar,sanırım senin kaynanada bunama var, yada kulakları tıkalı açtırmak gerek bizim kaynanada bunlar mevcut değil ondada dünya hırsı mevcutnin kaynanada bunama var, yada kulakları tıkalı açtırmak gerek bizim kaynanada bunlar mevcut değil ondada dünya hırsı mevcut

haklıolabilriisn canım ben birde 3aylık evliyim bilemdiğim görmediğim şeyler vardır benimde kayınvalidem şuna git buna git yönlendirmeye çalışır mesala abyramda oldu ilk bayrammızdı eşim gene söylendi annesine sana geliyorum ya yeter dedi, birde anne anne gibi değil karışır eder yönlendirmek ister ama çoocukları hiç onu dinlemez sadece kayınvalidem ağzını yormakla ve yediği azarla kalır. bende ailemde hiç böyle şey görmedim ailemde karışmaz benim biz ne karar verirsek o, gerçi benimkayınvalidemde hiç anne gibi değildi mesala evlendik bizde hiç krş maddi manevi desteği yok eşimde ünvdede okurken bile inşaatalrda çalışmış garsonluk yapmış okumuş annesi yardım etmemiş durumu yokmu dersen benim kendi ailemden iyi ama fedakarlıkalrını karşılaştırınca kayınvalidem hiççç hiç bir fedakarlığı olmamış çoocuklarına

Sizin esinizle konusup ona gormediklerini gostermenizi taktir ediyorum, gerçekten vicdan sahibi bir insanmissiniz. Kayinvalideniz hiç kale alinmadigi için çokca tekrarliyor olmali, yazik uzuldum onun için...
Yalniz Istediginiz kadar bilmediginiz seyler olsun, haksizlik etmis olsun, o onun annesidir bagirmak azarlamak çok yaralayici, yazik gunah... Esiniz ve diger çocuklar için hakli olduklari yanlar vardir bir sebep vardir diye asla dusunmemelisiniz. Anneye bagirmanin hakli bir sebebi olamaz. Velevki anne çildirtacak dahi olsa. Bir arkadas rahatsizlik olabilecegini yazmis ona katiliyorum. Benim de anneannem bir hadiseyi pespese defalarca anlatir, hemde az oncesinde hiç anlatmamis gibi. Bende her defasinda ilk kez anlatiyormus gibi dinlerim, ne yapayim kadin hasta, yasli... Sonrada konuyu degistirip unutturmaya çalisirim.

Esinizi bu konuda uyarmaya ve yonlendirmeye devam etmelisiniz. Belli ki esiniz sizin telkinlerinizi ciddiye aliyor. Annesini de bir parça ciddiye alip diger kardes ve aile fertlerine de ornek olsa. Bir de su var, kayinvalidenizin arzulari ve dusunceleri size uygun gelmiyor olabilir. Bunu ifade etmenin de bir uslubu olur, kirip, dokmekle olmaz. Cevremde ornekleri var, oyle bir insan nasil davranir nelere sebep olur anlayabiliyorum. Her seye ragmen sabir. Kayinvalidenize karsi sayduyunuzun ve merhametinizin surekliligini dilerim...

Öncelikle tebrik ediyorum seni maşallah:nazar:
Ama karışma bence benim eşimde annesine bağırıyordu çok anlata anlata şimdi bağırmıyor böyle oluncada kayınvalide tepeme çıktı diyebilirim :31:Arada uyar eşini ama çok karışma

sizin esinizle konusup ona gormediklerini gostermenizi taktir ediyorum, gerçekten vicdan sahibi bir insanmissiniz. Kayinvalideniz hiç kale alinmadigi için çokca tekrarliyor olmali, yazik uzuldum onun için...
Yalniz ıstediginiz kadar bilmediginiz seyler olsun, haksizlik etmis olsun, o onun annesidir bagirmak azarlamak çok yaralayici, yazik gunah... Esiniz ve diger çocuklar için hakli olduklari yanlar vardir bir sebep vardir diye asla dusunmemelisiniz. Anneye bagirmanin hakli bir sebebi olamaz. Velevki anne çildirtacak dahi olsa. Bir arkadas rahatsizlik olabilecegini yazmis ona katiliyorum. Benim de anneannem bir hadiseyi pespese defalarca anlatir, hemde az oncesinde hiç anlatmamis gibi. Bende her defasinda ilk kez anlatiyormus gibi dinlerim, ne yapayim kadin hasta, yasli... Sonrada konuyu degistirip unutturmaya çalisirim.

Esinizi bu konuda uyarmaya ve yonlendirmeye devam etmelisiniz. Belli ki esiniz sizin telkinlerinizi ciddiye aliyor. Annesini de bir parça ciddiye alip diger kardes ve aile fertlerine de ornek olsa. Bir de su var, kayinvalidenizin arzulari ve dusunceleri size uygun gelmiyor olabilir. Bunu ifade etmenin de bir uslubu olur, kirip, dokmekle olmaz. Cevremde ornekleri var, oyle bir insan nasil davranir nelere sebep olur anlayabiliyorum. Her seye ragmen sabir. Kayinvalidenize karsi sayduyunuzun ve merhametinizin surekliligini dilerim...

arkadaşım güzel yorumun için teşekkürler aynı fikrideyim benimde dediğim gibi zaman zaman kaynanamla çakıştığım noktalar oluyor ama saygısızlık yapmamaya çalışırım eşimdede dedim sen haklıyken haksız duruma düştün , katılıyorum ne olursa olsun anne bağırmaması lazım ben kendi annemi düşündüm direk erkek kardeşimde yeri gelir annemi tersler eder ben çok kızarım nasıl kendi anneme bu şekilde davranılması hoşuma gitmiyorsa başka birine göz göre göre davranılamsı vicdanım el vermez zaten.

Kayinvaliden haketmistir diyenler, bir evladin annesine bagirmasini mazur gorenler
yarin bir gun anne olduklari zaman umarin bu tarz davranislarla karsilasmazlar!!

Bizim dinimizde, adetimizde orfumuzde anneye saygisizlik en buyuk terbiyesizliklerden biriyken
birileri guya akil veriyor "bosver haketmistir"!!!

Pess su zihniyte bakar misiniz? Sanki karsisinda yaramazlik yapmis cocuk var!! Kaldi ki çocugu dahi arkadaslarinin yaninda rencide etmek çok çirkin bir davranis.

Fiziksel siddet ile sözsel siddetin neticesinde insan kalbinde ayni yara açilir. Sozsel siddette, insana karsi yapilmis bir kustahlik, haddi bilmezlik ve saygisizliktir.

Anneye OF demeyi dahi men etmis bir dinin mensuplariyiz. Haklisi haksizi yok bunun, isleri yoluna koymanin yolu bagirip çagirmaktan geçmiyor. Ve insan ne yaparsa onu goruyor(Ne ekerse onu biçiyor). Böylelerini gorunce buna $ukrediyorum!!

Not: Konu sahibi arkadasim sozum yorumlarda saygisizligi hakli bulanlara, uzerinize alinmayiniz zaten dusuncemi bundan onceki yazimda yazdim.

Son düzenleme:
[ı]öncelikle tebrik ediyorum seni maşallah:nazar:
Ama karışma bence benim eşimde annesine bağırıyordu çok anlata anlata şimdi bağırmıyor böyle oluncada kayınvalide tepeme çıktı diyebilirim :31:arada uyar eşini ama çok karışma
[/ı]

evet yazmıştım zaten az önce hep böyleler eşimle ,karışmazdım ama akşam şiddet artınca sadece eşimi uyarmak istedim gerçi eşim karıştırmaz etmez onda güvenim var sadece biraz sakin olsun isterim çokta karışmam zaten anne oğul arasına

Kayinvaliden haketmistir diyenler, bir evladin annesine bagirmasini mazur gorenler
yarin bir gun anne olduklari zaman umarin bu tarz davranislarla karsilasmazlar!!

Bizim dinimizde, adetimizde orfumuzde anneye saygisizlik en buyuk terbiyesizliklerden biriyken
birileri guya akil veriyor "bosver haketmistir"!!!

Pess su zihniyte bakar misiniz? Sanki karsisinda yaramazlik yapmis cocuk var!! Kaldi ki çocugu dahi arkadaslarinin yaninda rencide etmek çok çirkin bir davranis.

Fiziksel siddet ile sözsel siddetin neticesinde insan kalbinde ayni yara açilir. Sozsel siddette, insana karsi yapilmis bir kustahlik, haddi bilmezlik ve saygisizliktir.

Anneye OF demeyi dahi men etmis bir dinin mensuplariyiz. Haklisi haksizi yok bunun, isleri yoluna koymanin yolu bagirip çagirmaktan geçmiyor. Ve insan ne yaparsa onu goruyor(Ne ekerse onu biçiyor). Böylelerini gorunce buna $ukrediyorum!!

Not: Konu sahibi arkadasim sozum yorumlarda saygisizligi hakli bulanlara, uzerinize alinmayiniz zaten dusuncemi bundan onceki yazimda yazdim.

kesinlikle size katılıyorum benim söyleyeceklerimi söylemişsiniz :46: :46:

Back
X