eşimin ve eltimim kayınvalideme karşı davranışları....

Kayinvaliden haketmistir diyenler, bir evladin annesine bagirmasini mazur gorenler
yarin bir gun anne olduklari zaman umarin bu tarz davranislarla karsilasmazlar!!

Bizim dinimizde, adetimizde orfumuzde anneye saygisizlik en buyuk terbiyesizliklerden biriyken
birileri guya akil veriyor "bosver haketmistir"!!!

Pess su zihniyte bakar misiniz? Sanki karsisinda yaramazlik yapmis cocuk var!! Kaldi ki çocugu dahi arkadaslarinin yaninda rencide etmek çok çirkin bir davranis.

Fiziksel siddet ile sözsel siddetin neticesinde insan kalbinde ayni yara açilir. Sozsel siddette, insana karsi yapilmis bir kustahlik, haddi bilmezlik ve saygisizliktir.

Anneye OF demeyi dahi men etmis bir dinin mensuplariyiz. Haklisi haksizi yok bunun, isleri yoluna koymanin yolu bagirip çagirmaktan geçmiyor. Ve insan ne yaparsa onu goruyor(Ne ekerse onu biçiyor). Böylelerini gorunce buna $ukrediyorum!!

Not: Konu sahibi arkadasim sozum yorumlarda saygisizligi hakli bulanlara, uzerinize alinmayiniz zaten dusuncemi bundan onceki yazimda yazdim.

Emin olun o anne eger Kayınvalideyse herseyi hakediyor!! Bunu ben degil, haketmistir diyen insanlar icin söylüyorum. Kendi annelerinizi düsünün bagırsalar annenize ne hissederdiniz? Koca kimsenin bilmedigi neyi bilecek ki? Kadın uzatıyor, oda sinirli biyirmis zaten parlamıs olay bu kadar basit. Ama kesinlikle sinirli olması bu davranısını gizlemez veya onu haklı kılmaz.

İnsanlar yaslanınca böyle oluyorlar demek ki. Annem de eskiden kimseye birsey anlatmazdı simdi ise inceden inceye uzatarak anlatır. Aynı sekilde soru sorar babam araba kullanırken cogu zaman müdahale eder acıkcası herseye karısır ;))

Son düzenleme:
böyle olayları eşimin ailesiyle bi araya geldiğimizde biz de yaşarız malesef..
ben de senin gibi üzülüyorum kocaman kadını nasıl oluyor da hem çocukları hem kocası azarlayabiliyor diye ama insanın elinden kocasını kaş gözle ya da sözle uyarmaktan başka bişey gelmiyo malesef.. zamanında onlar eşlerimizi böyle yetişrtiriyolar, babaları annelerine bunların önünde bağırıp çağırdıkça bizimkiler de normal sanıyor bu gümbürtüleri..
ama ben yine de üzülyorum ne yalan söyliyim.. eşime de diyorum yazık kadın nasıl bozuluyo sabırlı ol azıcık diye ama o da bi sabrediyo iki sabrediyo yine aynı. şükür eskisi gibi davranmıyo gene de :) önceden hiç tahammül edemezdi hemen parlayıverirdi şimdi kardeşi yanımızda bağırdığında hişşt hop falan diyo uyarıyo :)

senin de yapacağın böyle böyle konuşarak yaptığının yanlış olduğuna ikna etmek arkadaşım, başka bi yol gelmyo aklıma..

böyle birşeyde eşini uyarman hoş bir davranış bence.sonuçta bizde anneyiz yada anne olacağız sebep ne olursa olsun evladımın herkesin ortasında bana bağırmasını asla istemem.umarım eşin bundan sonra annesine karşı daha saygılı olur

sanirim yeni evlisiniz,ve kendi ailenizden farkli bir aile icindesiniz haliyle sizin yadirgadiginiz seyler olabilir kelimeler, konusma tarz,i ses tonu.Esinize tepki vermeklede dogru olani yapmissiniz aslinda ama bana kalirsa bu tür olaylarda mumkun oldugunca tarafsiz kalin derim pek fazla yorum yapmayin kimseyi uyarmayin hatta belkide onlarin iletisim tarzi böyledir:44:ben esimle resmen bu konuda kavga ediyodum cok bilirim küs kaldigimi bagirip cagirdigimi sonucta annesi yasini basini almis yetiskin insan benim yanimda yapma bari gururuna dokunur derdim sizin gibi düsünür bi gün cocugum bana yapsa ne kadar uzulurum derdim:50:sonuc:ayni evde yasiyoduk bide esimle annesi tartisiyo bende ciktim esimi sakinlestiriyim ortamdan uzaklastiriyim diye k.validemin tepkisi direkt bana dönüp sen yolluyosun kocani bana dedi:53:sanki benden önce hic bu tur seyler yasamamislar gibi:63:esimle tartisir onunla konusur ama bana günlerce kuserdi:27:bende ne haliniz varsa görün dedim isterlerse birbirini oldürsünler:19:

böyle birşeyde eşini uyarman hoş bir davranış bence.sonuçta bizde anneyiz yada anne olacağız sebep ne olursa olsun evladımın herkesin ortasında bana bağırmasını asla istemem.umarım eşin bundan sonra annesine karşı daha saygılı olur

evet bende hep öyle düşünüyorum ztane bende anne olucam ve bunu eşime bir karısı olarak uyarmak istedim en azından vicdanım rahat olsun diye böyle giderse zaten çok fazla müdahale edemem ana oğul arasınada girmek istemem ama umarım düzelir ne diyim.

sanirim yeni evlisiniz,ve kendi ailenizden farkli bir aile icindesiniz haliyle sizin yadirgadiginiz seyler olabilir kelimeler, konusma tarz,i ses tonu.Esinize tepki vermeklede dogru olani yapmissiniz aslinda ama bana kalirsa bu tür olaylarda mumkun oldugunca tarafsiz kalin derim pek fazla yorum yapmayin kimseyi uyarmayin hatta belkide onlarin iletisim tarzi böyledir:44:ben esimle resmen bu konuda kavga ediyodum cok bilirim küs kaldigimi bagirip cagirdigimi sonucta annesi yasini basini almis yetiskin insan benim yanimda yapma bari gururuna dokunur derdim sizin gibi düsünür bi gün cocugum bana yapsa ne kadar uzulurum derdim:50:sonuc:ayni evde yasiyoduk bide esimle annesi tartisiyo bende ciktim esimi sakinlestiriyim ortamdan uzaklastiriyim diye k.validemin tepkisi direkt bana dönüp sen yolluyosun kocani bana dedi:53:sanki benden önce hic bu tur seyler yasamamislar gibi:63:esimle tartisir onunla konusur ama bana günlerce kuserdi:27:bende ne haliniz varsa görün dedim isterlerse birbirini oldürsünler:19:

evet canım yeni evliyim benimde aslında kardeşim anneme çok ukala ters cevaplar verir babamada aynı şekilde asi bir çocuktu onun içinde çok mücadele verdim ama olmadı kardeşimi değiştirmeyi beceremedim halen aynı eşimle annesi arasına girme gibi niyetim zaten yok ama bu durumu en azından kendi vizdanım için uyarmak istedim böyle devam edersede yapacak çok birşeyim olamıcak zaten.

bayanlar size dün akşam yaşadığım bir olayı üzüntü içinde yazıyorum kayınvalidem tamam bazen çekilmeyen biri olabiliyor sürekli çene çene bazen benimde sinir kat sayılarımı yükseltir ama hiç bir zaman saygısızlık yapmamaya çalışırım alırım karşıma güzel güzel konuşurum yada duymamazlıktan gelirim onu,ama eşim en son dayanamadı ve eltimler görümemler torunlar ben hep birlikte otururken kayınvalidem gene eşime bir konuyu üst üste 5 kere sordu eşim cvp verdi yetinmedi aynı şeyi tekrar sordu eşim baktım yavaş yavaş sinrileniyor eşim anlatmaya çalışıyor annesine kadın 5 dk sonra tekrar aynı şeyi soruyor derken eşim en son kadına bağırdı ben o an ne yapacığımı bilemedim ama şidettli bir bağırmaydı kayınvalidemde çok fena oldu yazık, sonra zaten kalkıyorduk görümcem ile eşim mutfakta bu konu ile özel konuşurken bende kapıda çantamı falan aldım hazırlandım bekliyorum konuşmaların bitmesini ayyy bundan sonrası zaten artık bana pes dedirtti çok meraklı eltimler eşimle görümcemin mutfakta ne konuştuğunu merak etmişler cocuklardan birini mutfağa dinlemeye gönderdiler ben onu orda görünce kolundan tutup fırlattım dedim ne kadar ayıp büyüklerin orda konuşuyor sen onlarımı dinliyorsun,eltimde aman ben görümceden öğrenirim ne konuştuklarını sende kocandan öğrenirsin dedi, bende bilmem gereken birşey varsa anlatır bana kocam dedim şimdi bu olayda çok üzüldüğüm ve sinirlendiğim noktalar...

1- kayınvalide tamam bazen sınırı aşıyor ama o sonuçta bir anne eşim herkezin içinde ona bağırmamalıydı
2- eltimlerin mutfak kapısına çocuk göndermeleri beni pes dedirtti meraklı ve dedikoducu oldukalırnı bilirdim de bu kadar değil
3- birde o olayda sonra eltimelrrin hahahah hahaha dalgaya alamaları beni çok rahatsız etti kadın orda ağlamaklı bunlar hahaha hihiiii

eşime bunalrı söyledim ne duruma düşürdün anneni diye çıtı çıkmadı, birde aranızda serçe hikayesini bilen vardır baba oğul arasında geçen onu eşime anlattım bundan çıakrttığın sonuç ne dedim,eşimde akşamki olay dedi evet dedim,ama çocuk anlamaya bilir dedi bunlar koskocaman insanlardedi, bende işte onalrda yaşlandıkça bizim çoocuklarımız oluyor dedim ..... sen annene saygı duymazsan karına hiç hiç duymazsın dedim,kızlar eşim bazen sinrilerine hakim olamıyor bendede aynı şekidleydi konuşa konuşa biraz düzeltebildim şimdi annesine karşı bu kadar sert çıkmaması için ne yapabilirim..genelde annesine böyle çünkü bende çok rahatsızım bu konuda aralarına çok girmemeye çalışırım ama akşamki olayda biraz konuştum eşimle umarım umarım faydası olur..

seni kutluyorum, o kocaman yüreğine hayranlık duydum....

Allah senin gönlüne göre versin...

Back
X