• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin vefat etmiş eski eşi

Daha onceki mesajlarımda dedigim gibi rahmetli olmus bırıyle ugracak kadar cahil degilim egıtımli gormus gecirmiş biriyim karsıdaki kişi sizinde tarif ettiginiz sekilde davranıyor uc yıl gormezden geldım ama insani bazı duygularımız var artık son noktadayım
Esinle bu konu konusuldu mu hiç, ne dusunuyor, ne dedi?

5 sene önce ölen birini hala sosyal medyada paylaşmak! Eğer bunu iyi niyetle gerçekten yengeyi sevdiği için yapıyorsa takıntı haline getirmiştir. Çevremde 5 sene önce ölmüş birinin fotoğrafını inatla paylaşmaya devam eden bir örnek hiç olmadı. Tedavi olması gerekir.

Eğer kötü niyetle yapıyorsa burada en büyük kötülüğü kardeşine yapıyor. Ölmüş birini kullanarak diğerinin duygularına oynuyor. Çok fena bu da.

Bence siz karışmayın konu sahibi. Tepkisiz kalın. Allah rahmet eylesin, gördükçe Fatihanızı okuyun geçin. Niyet ne olursa olsun en masumu vefat eden kadın çünkü. Siz tepkisiz kaldıkça bu paylaşımların biteceğini düşünüyorum.

Konu madem rahmetli ile ilgili değil neden başlık onunla ilgili peki? Gorumcemin yaptığı, gorumcemin densizligi, gorumcemin vsvs bir sürü başlık varken? Siz resmen ölmüş gitmiş insanı takiyorsunuz. Ama gorumcenizin yaptığı da doğru değil tabi sizin anlattıginiza bakarak bu da. Belki gerçekten çok seviyordu ve yeni bir kayıptı falan🙄

5 sene önce ölen birini hala sosyal medyada paylaşmak! Eğer bunu iyi niyetle gerçekten yengeyi sevdiği için yapıyorsa takıntı haline getirmiştir. Çevremde 5 sene önce ölmüş birinin fotoğrafını inatla paylaşmaya devam eden bir örnek hiç olmadı. Tedavi olması gerekir.

Eğer kötü niyetle yapıyorsa burada en büyük kötülüğü kardeşine yapıyor. Ölmüş birini kullanarak diğerinin duygularına oynuyor. Çok fena bu da.

Bence siz karışmayın konu sahibi. Tepkisiz kalın. Allah rahmet eylesin, gördükçe Fatihanızı okuyun geçin. Niyet ne olursa olsun en masumu vefat eden kadın çünkü. Siz tepkisiz kaldıkça bu paylaşımların biteceğini düşünüyorum.
Çok tesekkur ederim 🙏

Konu madem rahmetli ile ilgili değil neden başlık onunla ilgili peki? Gorumcemin yaptığı, gorumcemin densizligi, gorumcemin vsvs bir sürü başlık varken? Siz resmen ölmüş gitmiş insanı takiyorsunuz. Ama gorumcenizin yaptığı da doğru değil tabi sizin anlattıginiza bakarak bu da. Belki gerçekten çok seviyordu ve yeni bir kayıptı falan🙄
Dikkat cekmek için

Böyle bir durumda sizin yerinizde olsam instagramdan kısıtlar ne hikayelerini ne de gönderilerini görmek zorunda kalırdım. Kendi kendine paylaşır dururdu. Bende bu durumu eşime falan yansıtmazdım, aramın böyle bir durum yüzünden açılmasını istemezdim.
Herkesin kendi sosyal medyası, nasıl kullanacağına onlar karar verebilirler sadece. Takip etmek istemezsek çıkarız, ha takip ettiysek ailedense de neden takipten çıktın zırvalıklarıyla da uğraşmak istemezsek kısıtlarız olur biter.
Belki gerçekten vefat eden yengesini çok seviyordur, özlüyordur o yüzden paylaşıyordur bunu bilemeyiz. Ha ölen bir kadını sırf sizinle arası bozuk diye kullanıyorsa da yazıklar olsun, böyle bir insanla mesafenizi koruyun geçin. Takılmaya bile değmeyecek bir konu.

Tam olarak bu damarıma basmak için
Ben sizi haklı bulamadım.
Yakınen bir akrabamız gencecik yaşında vefat etti, çocukları karısı kaldı.
Ola ki bir gün evlenirse, o adama ölen kuzenimizi anlatır, tanımasını sağlardık.
Elbette her görüşmede laf ona da gelirdi.
Bu o adamı rahatsız etmek için değil, yaşadığımıza ortak olsun o da tanısın, ruhu şad olsun diye olurdu.
Ölümle boşanma başkadır, ölüler yitip gitmez anılarda saklıdır/

herhalde eski yengesini cok seviyordu ve kaybettiği için de oldukça üzgün. hanımefendiye Allah rahmet etsin, ben sizi haklı buldum ama onu da haklı buldum. bilemiyorum ne diyecegimi
Insanlar ne kadar iyi niyetli ya kendimi kötü hissettim bana göre kimse eski yengesini bu kadar sosyal medyada paylasip duracak kadar cok sevemez bana inadına yapıyor gibi geldi

Insanlar ne kadar iyi niyetli ya kendimi kötü hissettim bana göre kimse eski yengesini bu kadar sosyal medyada paylasip duracak kadar cok sevemez bana inadına yapıyor gibi geldi
sürekli paylasiyorsa bisey diyemem tabi. haklısınız kim kimi sürekli paylaşıyor ki:s iş biraz inada ve ignelemeye kaçmış gibi

Kadın yaşasa anlarım hani kocamın aklı çelinir, iletişime geçerler falan diye sinirlenirim ama vefat etmiş bir insanla ilgili ne gelişme olabilir ki… eşim de hayatına yön vermek istemiş, benimle evlenmeyi tercih etmiş… böyle konularda soğukkanlıyımdır. Hiç tepki vermezdim ben olsaydım. Tepki görmeyen hareketler zamanla söner.

Kadın yaşasa anlarım hani kocamın aklı çelinir, iletişime geçerler falan diye sinirlenirim ama vefat etmiş bir insanla ilgili ne gelişme olabilir ki… eşim de hayatına yön vermek istemiş, benimle evlenmeyi tercih etmiş… böyle konularda soğukkanlıyımdır. Hiç tepki vermezdim ben olsaydım. Tepki görmeyen hareketler zamanla söner.

Artık öyle yapacagım haklısınız ilk kez konu actım burda iyiki acmısım 🙏

merhaba fikirlerinize çok ihtıyacım var.esiminde benimde ikinci evliligimiz birbirimizi çok sevıyoruz çok seviyoruZ.
proplemim su esimin ailesi özellikle gorumcem surekli esimin vefat eden esının resimlerini sosyal medyada paylasarak guya yas tutuyor yeni bir evlilik varken sızce bu ese dosta aileye karsı benim adıma kotu bır sey degilmi bundan rahatsı oluyorum ve bunu bilerek yapıyor
Kendince tek yengesi o banada abla dıyor her sekılde eskıyı hayatımızda tutuyor ve esimle bu yuzden huzursuz oluyoruz uyarmama ragmen yapıyor
Numarasını sosyal med sildim nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum
Ne isin var gorumceyle cahil degilsin bosver