• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin yaptığı haksızlıklar...

KristalKelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
341
11
118
öncelikle herkese merhabalar
daha önce de eşim ve ailesiyle yaşadığım problemlerle ilgili bi konu açmıştım. üzerinden zaman geçti ve biz evleneli 16 ay oldu. ama bir arpa boyu yol alamadık. en son yarı yıl karnesinde kayınvalidem bize geldi. yanında görümcemin 9 yaşındaki kızını da getirmiş. eşim yanımızda olduğu zaman ben onun sevgili geliniyim. eşim işe gidince laf sokmanın haddi hesabı yok. eşimi özel konuşmak için mutfağa ya da yatak odasına çağırsam torununu gönderip bizi dinlettiriyo. ben hemşireyim bi gece nöbete gittim. giderken herşey iyi hoş geldim eşime bişeyler olmuş. kayınvalidem de gece 2 ye kadar oturduk oğlumla dertleştim dedi kinayeli bi şekilde. hatta ve hatta biz zaten seni istemiyoduk ki biz haticeyi (akrabalarından biri) istiyoduk dedi.
hadi ben bunları kafama takmim ama eşim de beni suçlayıp annesine toz kondurmuyo. sürekli beni kötülüyo. annem herşeye rağmen yuvamı dağıtmamam için beni o kadar çok destekledi ki sizlere anlatamam. fakat bi sorunum var ki artık eşimin bana dokunmasını bile istemiyorum. beni öptüğü zaman o kadar rahatsız oluyorum ki. çok soğudum eşimden. bu işin sonu ne olacak bilmiyorum...

sanırım rahatsızlığınızı açık açık zaten konuştunuz ve işe yaramıyor.. (toz kondurmuyor dediğiniz için vardım bu kanıya) o halde bir süre mesafeli davranabilirsiniz.. tavır koyun.. ve bu konudaki ciddiyetinizi idrak etsin.. kaynanana gelince madem öyle kocasına alsın haticeyi çok istiyorsa!!!!!!:47: kudurdum sinirden o lafa yahuuu!

sanırım rahatsızlığınızı açık açık zaten konuştunuz ve işe yaramıyor.. (toz kondurmuyor dediğiniz için vardım bu kanıya) o halde bir süre mesafeli davranabilirsiniz.. tavır koyun.. ve bu konudaki ciddiyetinizi idrak etsin.. kaynanana gelince madem öyle kocasına alsın haticeyi çok istiyorsa!!!!!!:47: kudurdum sinirden o lafa yahuuu!

ewet ben yapı olarak herşeyi açık açık konuşurum sanırım en büyük hatam da o. artık öyle bi duruma geldim ki alsın oğlunu da haticesini de hiç gözümde değil. benim maaşımla ev kredisi ödüyoruz şu anda eşim de ev masraflarını karşılıyo. kadın tutturmuş oğlumun evi oğlumun eşyaları (ki eşyaların hepsini benim ailem aldı) ben ne diye gece gündüz çalışıyorum o zaman?

haticeye değil netice bak desene k.valideye:52::52:

ilahi laf mı yok..eşini de kendinden soğutma boşuna..

bu tip kaynanalar ev bozar...seninki de öyle...walla çocuk yapma sakın ..eşin ana sözü dinliyo ise
zamanı gelince elinden tut anasına götür, anasının memesine de ağzını daya eşinin ...çünkü anasının
memesi ne kdr tatlıysa bu tipler bi kurtulamıyorlar ana sevdasından....sora da hatçemi ayşemi
isterse harem kursun...hem çalış hem laf duy...pehhhh.....

bu tip kaynanalar ev bozar...seninki de öyle...walla çocuk yapma sakın ..eşin ana sözü dinliyo ise
zamanı gelince elinden tut anasına götür, anasının memesine de ağzını daya eşinin ...çünkü anasının
memesi ne kdr tatlıysa bu tipler bi kurtulamıyorlar ana sevdasından....sora da hatçemi ayşemi
isterse harem kursun...hem çalış hem laf duy...pehhhh.....

aynen öyle. daha önce ki konumda da bahsetmiştim bunların benim evimde bi çay kaşığı bile yok üstüne düğünde toplanan takıya bile el koyacak kadar adi insanlar bide üstüne biz zaten seni istemiyoduk bize kalsa haticeyi alırdık diyo. eşim de beni atıp onları tutuyo. acı bi gerçek ki şu artık eşimi görmeye tahammülüm yok

sewgili erkek ve erkek aileleri anlamam anlayamıyorum anlayamıyacağım neden?neden erkekler ewlendikleri zaman hayatı ve etrafı yuvayı sadece kendi ailelerinden ibaret görürlerki kendi ailesi misafirliğe gelince yüzünde güller açan erkekler neden bayanın ailesine aynı özeni göstermezlerki ailelerinin yanında her şeye itina gösterirler bayanın ailesinin yanında tartışıp surat 5 karış etrafta dolaşmaktan çekinmezlerki?onlarınkisi ana olur ya bizimkisi??????????????onun akrabasının çocuğu ewde bişey kırsa sadece sinirlenirde bayanın akrabasının çocuğu yapınca neden bayanın başının eti yenirki?????????erkek ailesi hergün gelsede oğlumun ewi olurda neden bayanın ailesi 2 gün gelse hergün geliyo olurki???????bayan neden alttan almak zorunda kalır yuvasını niye o ayakta tutmakla yükümlüdür????bir kadın kayınvalide olunca neden bir kadına bunu yapar???????aklım almaz fikrim durur bu noktada.....

canım işin zor.kayınvalide ile mücadele etmekten ve politik olmaktan başka yol yok.eşinle aranı bozma.hiçkimse kolay kolay ailesine toz kondurmaz.onu anlamaya çalış.eşine hiçbir zaman annesini kötüleme.

cnm eşinle aranı bozma :40:...çocuk da asla yapma eşinin gözü açılana kadar hoş pek açılacagada benzemiyoda.:50:..inşlh kabusun biter :45:alie eş ne demek anlar herkesin yeri ayrı oldugu gibi artık bir evi barkı ve çalışıp didinene bir eşi oldugunun farkına varır...:44::44::44:

Evet eşin haksızlık yapıyor. Ama sizde sessiz kalmak yerine sesinizi biraz çıkarın. Kayınvalideniz kimsenin olmadığı ortamda yapıyorsa yapacağını, siz de o zamanlarda cevap verip; eşinin yanında canım cicim oynarsınız. Kuralına göre oynamak lazım. Canınıza yazık değil mi?:72:

daha önce de eşim ve ailesiyle yaşadığım problemlerle ilgili bi konu açmıştım. üzerinden zaman geçti ve biz evleneli 16 ay oldu. ama bir arpa boyu yol alamadık. en son yarı yıl karnesinde kayınvalidem bize geldi. yanında görümcemin 9 yaşındaki kızını da getirmiş. eşim yanımızda olduğu zaman ben onun sevgili geliniyim. eşim işe gidince laf sokmanın haddi hesabı yok. eşimi özel konuşmak için mutfağa ya da yatak odasına çağırsam torununu gönderip bizi dinlettiriyo. ben hemşireyim bi gece nöbete gittim. giderken herşey iyi hoş geldim eşime bişeyler olmuş. kayınvalidem de gece 2 ye kadar oturduk oğlumla dertleştim dedi kinayeli bi şekilde. hatta ve hatta biz zaten seni istemiyoduk ki biz haticeyi (akrabalarından biri) istiyoduk dedi.
hadi ben bunları kafama takmim ama eşim de beni suçlayıp annesine toz kondurmuyo. sürekli beni kötülüyo. annem herşeye rağmen yuvamı dağıtmamam için beni o kadar çok destekledi ki sizlere anlatamam. fakat bi sorunum var ki artık eşimin bana dokunmasını bile istemiyorum. beni öptüğü zaman o kadar rahatsız oluyorum ki. çok soğudum eşimden. bu işin sonu ne olacak bilmiyorum...

Öncelikle yaşadığın gerçekten sinir bozucu ve zor bir durum. Devamlı eşin ile senin aranda ikili oynayan birinin olması, bu kişinin de kayınvaliden olması çok sık yaşanan ve duyduğumuz birşey.
Eşine duyduğun soğukluğu anlıyorum. Evli değilim, fakat nişanlıyım. Benim de kayınvalidem - daha evli olmamamıza rağmen - bazen saçma sapan davranışlarda bulunuyor.
Bu davranışlarının sonucu nişanlıma patlıyor, çünkü o da bütün bunlara bazen kayıtsız kalabiliyor. Ben de çileden çıkıyorum o zaman.
Bayan olarak, hepimizin beklentisi güvendiği adamdan biraz olsun destek, olanları tüm açıklığı ile görebilme, anlattıklarımıza biraz olsun kulak vererek değerlendirme... ama nerdeee..
Hamurları odun bunların...

Herneyse, niyetim seni gaza getirmek veya seni yönlendirmek değil.
Fakat şu fikrimi belirtmek isterim doğrusu, senin kayınvalidenin burada açıkça niyeti ne? Senin ile oğlu arasında soğukluk yaratmak.
Bunu zaten alenen belirtiyor, seni istememişte, filancayı istemişte, madem o kadar istiyorlardı alsalardı, oğulları sanki hint kumaşı! Tövbe yarabbim. :47:
Sen her ne kadar kendini eşine karşı soğumuş, onun anlayışsızlığından dolayı yılmış hissetsende, özellikle kayınvalidenin yanında, eşinle geçirdiğiniz zamanlarda bence ondan çok uzaklaşma.
Kayınvaliden emeline ulaşmış olacak yoksa. Buna müsade etme derim, senin için zor bir durum, Allah kolaylık versin inşallah...

Kesinlikle katılıyorum. Kıymet bilmeyen insanlar işte...
Anlamıyorum ben bu kadınları, kendileri hiç mi gelin olmadılar, eşlerini hiç mi sevmediler?
Annem yıllarca kayınvalide kahri çekti, onun yaşadığı olumsuzlukların sonuçlarını kendim bile gördüm, ama yapılan yapanın yanına kalmıyor.
Allah büyük... Herkesin gönlüne göre verir inşallah, herkes hak ettiğini görecek bu hayatta ve öbür dünyada...

dün akşam eşimle gene tartıştık. bana karşı neden tavırlısın ne zaman vazgeçeceksin böyle davranmaktan diyo. suç hep bende. kendi yaptıklarını hiç bi zaman sorgulamıyo. sanırım sevgim yavaş yavaş tükeniyo.

Öncelikle yaşadığın gerçekten sinir bozucu ve zor bir durum. Devamlı eşin ile senin aranda ikili oynayan birinin olması, bu kişinin de kayınvaliden olması çok sık yaşanan ve duyduğumuz birşey.
Eşine duyduğun soğukluğu anlıyorum. Evli değilim, fakat nişanlıyım. Benim de kayınvalidem - daha evli olmamamıza rağmen - bazen saçma sapan davranışlarda bulunuyor.
Bu davranışlarının sonucu nişanlıma patlıyor, çünkü o da bütün bunlara bazen kayıtsız kalabiliyor. Ben de çileden çıkıyorum o zaman.
Bayan olarak, hepimizin beklentisi güvendiği adamdan biraz olsun destek, olanları tüm açıklığı ile görebilme, anlattıklarımıza biraz olsun kulak vererek değerlendirme... ama nerdeee..
Hamurları odun bunların...

Herneyse, niyetim seni gaza getirmek veya seni yönlendirmek değil.
Fakat şu fikrimi belirtmek isterim doğrusu, senin kayınvalidenin burada açıkça niyeti ne? Senin ile oğlu arasında soğukluk yaratmak.
Bunu zaten alenen belirtiyor, seni istememişte, filancayı istemişte, madem o kadar istiyorlardı alsalardı, oğulları sanki hint kumaşı! Tövbe yarabbim. :47:
Sen her ne kadar kendini eşine karşı soğumuş, onun anlayışsızlığından dolayı yılmış hissetsende, özellikle kayınvalidenin yanında, eşinle geçirdiğiniz zamanlarda bence ondan çok uzaklaşma.
Kayınvaliden emeline ulaşmış olacak yoksa. Buna müsade etme derim, senin için zor bir durum, Allah kolaylık versin inşallah...

Kesinlikle katılıyorum. Kıymet bilmeyen insanlar işte...
Anlamıyorum ben bu kadınları, kendileri hiç mi gelin olmadılar, eşlerini hiç mi sevmediler?
Annem yıllarca kayınvalide kahri çekti, onun yaşadığı olumsuzlukların sonuçlarını kendim bile gördüm, ama yapılan yapanın yanına kalmıyor.
Allah büyük... Herkesin gönlüne göre verir inşallah, herkes hak ettiğini görecek bu hayatta ve öbür dünyada...

kendimi hala kandırmaya çalışıyorum ama sanırım bu işin sonu yok. inanın söz yüzüğünü taktığımız ilk günden beri ağlıyorum.

ewet ben yapı olarak herşeyi açık açık konuşurum sanırım en büyük hatam da o. artık öyle bi duruma geldim ki alsın oğlunu da haticesini de hiç gözümde değil. benim maaşımla ev kredisi ödüyoruz şu anda eşim de ev masraflarını karşılıyo. kadın tutturmuş oğlumun evi oğlumun eşyaları (ki eşyaların hepsini benim ailem aldı) ben ne diye gece gündüz çalışıyorum o zaman?

Sizin gibi insanların değeri bilinmiyorda ondan çalışıyorsunuz:( Bazen düşünüyorum, çalışmayıp eve hiçbir katkısı olmayan, ama istekleri bitmeyen bayanlar daha kıymetli oluyor. Evlenirken ağzımı açıp birşey istemedim, nişanlıyken bayram hediyesi dahi almadılar. Evimize bir çöp bile almadılar. Şuan mobilyaların taksitlerini ben ödüyorum, babamın evinde oturuyoruz, eşimin ailesinin hiçbir desteği olmadı. Ama eşim yinede onlara toz kondurmuyor. Bunları söylediğimde ben bencil ve suçlu oluyorum! Bizim için o kadar kredi çekip düğün yapmışlar. Düğün dediğide kendi memleketlerinde kendi akrabalarına düğün. Sanki bana ne faydası oldu, hiçbir arkadaşımı bile çağıramadım, o kadar uzaktıki mesafe. Haklarını yemeyim eşimin ailesi bana hep iyi davrandı, hiçbir kötü laflarını duymadım, beni hep el üstünde tuttular. Ama niyeyse eşim onlar kadar iyi davranamıyor bana. Konuşmaya başladığımda susturuyor beni. Birde geçen gün kendi dedi, yardım etselerdi keşke bu kadar borcun altında ezilmezdik, sonra bu lafın üstüne gerçi edeceklerdi biz istemedik, herşeyimizi kendimiz alırız dedik diyor:47: Ben öyle birşey dediklerini hatırlamıyorum, uydurma şimdi dedim. Eşim böyle bana karşı hep ailesini savununca ondan soğuyorum. Ki ben ailesini severim, kırıcı cümleler kullanmam. Sadece bu konuda sıkıntımı dile getirdiğimde eşim hemen sinirlenir bana..

kendimi hala kandırmaya çalışıyorum ama sanırım bu işin sonu yok. inanın söz yüzüğünü taktığımız ilk günden beri ağlıyorum.

Daha önce de dediğim gibi, Allah sana kolaylık ve sabır versin.
Ama hiç birşeyi de oluruna bırakma bence. Hiç kimse bu kadar üzülmeyi hak etmez.
Karşındaki insanları en iyi tanıyan sensin, nasıl davranman gerektiğini en iyi yine sen bileceksin.
İnşallah arandaki mesafeyi korur ve gerekli şekilde hareket edersin.

üzme kendini, eşin kayınvalidenin dolmuşuna binmiş gidiyor.

Allah yardımcın olsun. genelde böyle, eşi dolmuşa binenler çoğunlukta...

üzme kendini, eşin kayınvalidenin dolmuşuna binmiş gidiyor.

Allah yardımcın olsun. genelde böyle, eşi dolmuşa binenler çoğunlukta...

o kadar soğudum ki eşimden yanımda olsun bana dokunsun istemiyorum. yaklaşmaya çalışıyorum olmuyo. yavaş yavaş sona geliyoruz galiba.

ne gariptirki bizde aşk evliliği yaptık aynı durum bendede var benide istemediler pek nedeniyse istanbullu oluşum onlar yozgatlı onlara ayak uyduramazmışım istanbuldakiler neki ben anlayamıyorum ve ikide bir banada kaynanam diyorki oğluma kız bakacaktım oranın adetine göre kapı kapı kız bakılıp gezilir uygun olanı beğenilir kız bakamamış oğluna içinde kalmış yok kız babaları bile gelip ağız ucuyla oğullarını istemiş bizim kızımızı al demişmiş vs vs rabbim herkesin gönlüne göre versin eltimi bunlar beğenip aldı hemde kaynanam şu 1yıldır bi geçimsizlik bi geçimsizlik eltim bunların canına okudu alt katta kalıyordu taşındı uzağa gitti şimdi eltim kötü ben iyiyim çünkü her hizmetlerini ben yapıyorum bana muhtaç kaldılar ama yaptıklarınıda dediklerinide asla insan unutamıyor aynı senin durmundayım yatağa girince kocam dokunsun bile istemiyorum buda seni tutmayıp ezişinden kaynaklanıyor eşimde bu durumu farkettiki gecen söyledi sen beni sevmiyorsun artık diye bende söyledim nedenlerini sana tavsiyem hiç takma çocukta şu ara yapma hiçbişey olmuyormuş kocan yokmuş kendi başınaymışın gibi davran umursamadığını kendinde ayakta kalabildiğini gördüklerinde onlar senin peşinde dolaşıyor oda sorar sana sende sebeplerini söylersin ondan sonra bak nasıl kıymetli oluyorsun:)

Back
X