eşimin yazışmalarını okuyun!!!

çok çok abartılıacak bir yazışma değilki...ayrıca kuzeniyle masum bi konuşma yapmış..allah aşkına hangimiz kayınvalidemizle yaşamak istiyoruz ki yani çok anormal birşey yazmamış.

bencede kötü bişey yazmamış sonuçta,görmek istemediğini dile getirmiş..dedikodu yok bişey yok

merhaba ben yakın zamanda yine konu acmıstım esimle sorunlarımız wardı. esimin anneme, aileme karsı olan tutumuyla ilgili. gecen gün barısmıstık ama sorunlarımızı konusmadan, halletmeden. zaten konusmadan benim içiimde bu sorunların bitecegine inancm yoktu uzatmamak için konustum sadece. 2 gündür iyiydik. taaki ben eşimin kız kuzeni war onunla olan konusmalarını facede tesadüfen okuyunca... bir de siz okuyun bakalım ne düşünceksiniz...
bu arada ailemle aynı sehirde oturmuyoruz. esimin kuzeni benim ailemle aynı sehirde yasıyor. kuzeniylee benim yakın bi arkadasım ortak arkadasımız. we o ortak arkadasın haftasonu düğünü wardı. ben düğüne gidememiştim ama annem we kız kardesim gitmişlerdi.buyrun okuyun :

eşim:kız düğün nasıldı?
kuzeni:güzeldii..oynadık eğlendik
eşim:benim kaynanayı gördün mü :)
kuzeni:resmini gördüm sadece baldızla ikisini. takıda çekiyolar ya.bizim fotoları alırken gördm
eşim:iyi olmuş görmediğin :)
kuzeni:sen yeterince görmüşsün :)
eşim:evet
kuzeni:gerek yok dimi benim görmeme :)
eşim:tabi tabi :)
kuzeni:biz ..... ekibi olarak masamız ayrıydı kimseyi görmedik oyüzden
eşim:inş uzun süre bende görmem:)
kuzeni:inşallah ozmn Allah gönlüne göre versin:)

işte bayanlar ben bunlaru okuyunca beynimden wurulmus gibi oldum. zaten ne hissetgini biliyordum ama bir de gözlerimle de görüp okuyunca kesin emin oldum artık. annemle ilgili düşüncelerine mi üzüleyim,;aile sorunlarımızı ifşa eder gibi, cok da asırı samimi olmadıgı bi kuzeniyle annemi cekiştirir gibi arkasından konustugma mı üzüleyüm bilemedim. cok kötü oldum bunları okuyunca. ama bu konuyu konusmakta kararlıyım da faceden okudugum bu özel iletiyi ona söleyip sölememkte kararsızım . ne düşünecegimi bilemiyorum artık.. lütfen paylasımlarınızla bana yardımcı olun... cok kırgın we yorgunum artık:(((((
ne yapacagımı, durumu nasıl düzeltebilecegimi bilemiyorum........

Bence düşünme bunları, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Sen eşinin ailesiyle nasılsın??? Kendinden yola çık. Eğer saygısız davranıyorsa ona göre davran ama gerisini düşünme derim ben. Bunun sonu yok çünkü...

konu sahibinden alıntı: "ya gercekten umudum kalmadı artık. her seferinde ben aptal gibi bigün herseyin düzelecgine inanırken üstüne böle bişeyi görmek bütün umutlarımı tüketti. bu önyargı niye, bu sewgisizlik niye. benim annem oldugu gibi bi kadındır, içi dışı birdir. hemen yüzüne söyleyebilir ama asla patawatsızlık noktasında değildir!!! bugüne kadar benim eşimle ilgili de ne bana ne eşimin yüzüne onunla ilgili olumsuz bişey söylememiştir. sadece onun annesine göre daha konuskandır. sanırım eşime ters gelen noktaları bunlar ama insan hiç mi çaba göstermez sırf eşinin annesi oldugu için. aslına bakarsanız asıl ben onun ailesinden hoşlanmıyorum ama bunu ne bu forumda ne aileme ne bi arkadasıma dile getirmiyorum. bana göre pek cok ters gelen seyleri war ama ben onlar için caba gösteriyorum. ama aynı caba esimde yokk"

bahçelerde börülce, aman uzak olsun benim görümce !!
diye bi konu açmışsın arkadaşım.. kendinle çelişiyorsun bence.. nasıl ki senin bişeyleri paylaşmaya ihtiyacın var eşinin de olabilir. evet erkekler bunu kadınlara göre daha az yapar ama sanırım annen biraz bişeyler yapmış olabilir.. çünkü bişey yapmayan masum kişi hakkında durduk yere kimse bişeyler söylemez kızmaz.

Son düzenleme:
konu sahibinden alıntı: "ya gercekten umudum kalmadı artık. her seferinde ben aptal gibi bigün herseyin düzelecgine inanırken üstüne böle bişeyi görmek bütün umutlarımı tüketti. bu önyargı niye, bu sewgisizlik niye. benim annem oldugu gibi bi kadındır, içi dışı birdir. hemen yüzüne söyleyebilir ama asla patawatsızlık noktasında değildir!!! bugüne kadar benim eşimle ilgili de ne bana ne eşimin yüzüne onunla ilgili olumsuz bişey söylememiştir. sadece onun annesine göre daha konuskandır. sanırım eşime ters gelen noktaları bunlar ama insan hiç mi çaba göstermez sırf eşinin annesi oldugu için. aslına bakarsanız asıl ben onun ailesinden hoşlanmıyorum ama bunu ne bu forumda ne aileme ne bi arkadasıma dile getirmiyorum. bana göre pek cok ters gelen seyleri war ama ben onlar için caba gösteriyorum. ama aynı caba esimde yokk"

bahçelerde börülce, aman uzak olsun benim görümce !!
diye bi konu açmışsın arkadaşım.. kendinle çelişiyorsun bence.. nasıl ki senin bişeyleri paylaşmaya ihtiyacın var eşinin de olabilir. evet erkekler bunu kadınlara göre daha az yapar ama sanırım annen biraz bişeyler yapmış olabilir.. çünkü bişey yapmayan masum kişi hakkında durduk yere kimse bişeyler söylemez kızmaz.

Şayet isim, adres verilerek bir şeyler anlatılsaydı o zaman dedikodu olurdu.

Buranın adı da "Bir Derdim Var" topiği değil, "Dedikodu" topiği olurdu, karıştırmamak lazım.

Birini başka birine, hem de tanıdığı birine ismini vererek çekiştirmek, gıybetini yapmak hem büyük ayıp hem de günahtır. Eşiniz çok ayıp etmiş, ayrıca eşler arasında gizli saklı, özel konuşma diye bir şey olmamalı. Senin yazışmalarını okuman onun dedikodusu yanında devede kulak kalır.

canım hemen kotuye yorma .bu yazdıkları espırılı bır uslupla yazılmıs cumleler .
yanı orada bır espırı yapılıyor .cıddı cıddı oturup konusulmus seyler degıl bunlar .
hanı genel de ıyı de olsa kotu de olsa kayınvalıdeler ıcın hep espırılı kelımer vardır yaa
öyle bırsey tatlım .mısal bır turku vardır "kaynanayı kaynar kazana atmalı "dıye :1:
yanı bu turkuyu soyleyenlerın hepsı kaynanadan nefret ettıgı ıcın soylemez ,
gulup oynamak espırı amaclı hıtaplardır bunlar .cok fazla takılma bence .
cıddıye alınacak bır konusma olmamıs araların da .

İnsanlar birbirlerini sevmeyebilirler.ama saygı duymak zorundalar.esinin annenle karşılıklı geldiginde ona karşı bir saygısızlığı olmadıgı müddetçe olaya müdahil olman yanlış olur.bu tür iliskilerde hep olur k.valide gelini sevmez,gelin k.valideyi,dünürler birbirini sevmez.damat k.pederi. Vs.hepimiz arkadaşlarımızla kuzenlerimizde birilerinin dedikodusunu yapıyoruz.dedikodu kötü birsey ama yapılıyor.hic yapmıyorum diyen ver mıdır.insan keske sevse aslında o öyle biri değil diye düşünüyorsun ama yapacak birsey yok.hepimiz maskelerle dolaşıyoruz insanların icinde.sosyal iliskilerin bir gereği olarak sevmediğimiz insanlarla yeri gelip konuşmak,yeri gelip aynı ortamı paylaşmak zorunda kalabiliyoruz.esinin de bu konuda hakkı oldugunu düşünüyorum .bir sekilde sosyal dengelerini kurmaya çalışıyor.bu konuyla ilgili ondan hesap sorarsan bu durumu her ınsanda olduğu gibi onda da olan ozel sınırlarına müdahale olarak algılar .artik senin yanında rahat hareket edemez .sana kızmaya baslar.iliskileriniz gerilir .hic gerek yok.bence bunları okumamış gibi davran.seni çok rahatsız ettiyse eger bundan sonra ozel yazışmalarını okuma..görmemiş olursun sinirin bozulmaz.

eşinin anneni kuzen bi çok yakın bir akrabaya çekiştirmesi bana çok anormal gelmedi.Eşim anneme kızsa ben uzun uzun avukatlığını yapmam annemin.öncelikle evliliğim önemli.zaten sorunlarınız varmış,konuşabilir.
Allah gönlüne göre versin ne demek,bu tuhaf.
senle ne konuştuğu daha önemli.
bende birine kızgınken oooo yağıp esebilirim.öyle böyle konuşabilirim.yanlış bi şey bile yapabilirim.Ama bunlar geçip aslolan evliliğim kalabilir.

belki eşin kendince şakalaşmıştır benim kocamında şaka yollu bu tür konuşmaları olur ama hiç hoş değil bunun şakası olmaz :20:eşini uyar canım tartışmadan kırıldığını üzüldüğünü söyleyerek konuş hesap sorar ginbi değilde çok kırıldığını belirterek konuş.eşin umarım seni anlar:31:

eşimle bugün nihayet konusabildim. yazısmaları okudugumu ima etmedim. iyiki de etmemişim dedim sonradan cünkü hiç gerek yoktu. annemi sewmedigini we görüşmek istemedigini acıkca söyledi. eskiden tatillerimizin yarısını benim memleketmde yarısını onunkinde gecirirdk. şimdiyse ben gelirim bikac gün kalırım we giderim. sen istedgn kadar kalırsın dedi bana. anneme karsı bu tutumunun sebebini de sordugumda (benim haberim yoktu) ewliliğimizin ilk yılında annem bize kalmaya geldiklerinde söyledigi bi söz içine yerleşmiş. bide bikaç kez söyledigi sözler.. mesela bizim, ailemin sehrine ".....ya ne zaman tayin isyeceksniz fln diye ona sormaları"ws onları büyütmüş büyütmüş şimdi istememe noktasına gelmiş. bundan sonraki ilişkimiz için oldukca endişeliyim. üstüne gitmemeye kararlıyım zaten gidersem daha cok ters tepecektir ama hala ileride bir düzelme olacagını ümit ediyorum. we bana acık acık bırakın ailemin oldugu sehre tasınmayı, onların bile bizim oldugumuz sehre tasınmasının sorun yaratacagını, ilerde ayrılmamıza sebep olacagını ima etti. son durum hakkında ne diyorsunuz???

eşimle bugün nihayet konusabildim. yazısmaları okudugumu ima etmedim. iyiki de etmemişim dedim sonradan cünkü hiç gerek yoktu. annemi sewmedigini we görüşmek istemedigini acıkca söyledi. eskiden tatillerimizin yarısını benim memleketmde yarısını onunkinde gecirirdk. şimdiyse ben gelirim bikac gün kalırım we giderim. sen istedgn kadar kalırsın dedi bana. anneme karsı bu tutumunun sebebini de sordugumda (benim haberim yoktu) ewliliğimizin ilk yılında annem bize kalmaya geldiklerinde söyledigi bi söz içine yerleşmiş. bide bikaç kez söyledigi sözler.. mesela bizim, ailemin sehrine ".....ya ne zaman tayin isyeceksniz fln diye ona sormaları"ws onları büyütmüş büyütmüş şimdi istememe noktasına gelmiş. bundan sonraki ilişkimiz için oldukca endişeliyim. üstüne gitmemeye kararlıyım zaten gidersem daha cok ters tepecektir ama hala ileride bir düzelme olacagını ümit ediyorum. we bana acık acık bırakın ailemin oldugu sehre tasınmayı, onların bile bizim oldugumuz sehre tasınmasının sorun yaratacagını, ilerde ayrılmamıza sebep olacagını ima etti. son durum hakkında ne diyorsunuz???

canım kımse kımseyı sevmek zorun da degıl ama saygı gostermek zorundadır .
cunku o senın annendır .o yuzden tatlım esın annenı sevmek zorun da degıl tabıkı de ama saygı gostermelı .
ayrıca annen esıne tam neler soyledı de esın bu kadar net bır sekıl de konusmak ıstemedıgını belırttı ?

olayı bence abartmaya hiç gerek yok konusma masumca bır konusma sen hiç mi kayınvalıden hakkında konusmadın bu zamana akdar allah askına . . valla abartma olayı bence kımse kımseyı sevmek zorunda degıl fakat saygı duymak zorunda o yuzden saygısında kusur etmesın yeter sen gıtmek istemıyorsan kayınvalıdene sende gıtme bu kadar basıt yaaa

merhaba ben yakın zamanda yine konu acmıstım esimle sorunlarımız wardı. esimin anneme, aileme karsı olan tutumuyla ilgili. gecen gün barısmıstık ama sorunlarımızı konusmadan, halletmeden. zaten konusmadan benim içiimde bu sorunların bitecegine inancm yoktu uzatmamak için konustum sadece. 2 gündür iyiydik. taaki ben eşimin kız kuzeni war onunla olan konusmalarını facede tesadüfen okuyunca... bir de siz okuyun bakalım ne düşünceksiniz...
bu arada ailemle aynı sehirde oturmuyoruz. esimin kuzeni benim ailemle aynı sehirde yasıyor. kuzeniylee benim yakın bi arkadasım ortak arkadasımız. we o ortak arkadasın haftasonu düğünü wardı. ben düğüne gidememiştim ama annem we kız kardesim gitmişlerdi.buyrun okuyun :

eşim:kız düğün nasıldı?
kuzeni:güzeldii..oynadık eğlendik
eşim:benim kaynanayı gördün mü :)
kuzeni:resmini gördüm sadece baldızla ikisini. takıda çekiyolar ya.bizim fotoları alırken gördm
eşim:iyi olmuş görmediğin :)
kuzeni:sen yeterince görmüşsün :)
eşim:evet
kuzeni:gerek yok dimi benim görmeme :)
eşim:tabi tabi :)
kuzeni:biz ..... ekibi olarak masamız ayrıydı kimseyi görmedik oyüzden
eşim:inş uzun süre bende görmem:)
kuzeni:inşallah ozmn Allah gönlüne göre versin:)

işte bayanlar ben bunlaru okuyunca beynimden wurulmus gibi oldum. zaten ne hissetgini biliyordum ama bir de gözlerimle de görüp okuyunca kesin emin oldum artık. annemle ilgili düşüncelerine mi üzüleyim,;aile sorunlarımızı ifşa eder gibi, cok da asırı samimi olmadıgı bi kuzeniyle annemi cekiştirir gibi arkasından konustugma mı üzüleyüm bilemedim. cok kötü oldum bunları okuyunca. ama bu konuyu konusmakta kararlıyım da faceden okudugum bu özel iletiyi ona söleyip sölememkte kararsızım . ne düşünecegimi bilemiyorum artık.. lütfen paylasımlarınızla bana yardımcı olun... cok kırgın we yorgunum artık:(((((
ne yapacagımı, durumu nasıl düzeltebilecegimi bilemiyorum........

böyle bir konuşma yapılabilmesi için annenizle eşinizn bir sorun yaşamış olması gerekiyor. ya da annenizden bir konuda aşırı bir sertlik ya da tepki.....???? hngisii oldu? durup dururken böyle birşey sylemez herhalde insan konunun özünü bilmiyorm ama aralarnda bir problem mı vr ?

olmamış tbi annenin bizm yaşadığımz şehre ne zmn tayin istiyceksiniz demesi... erkekler gururludur biriktirir biriktirir snra bunları davranış biçimlerine yansıtır. zaten erkeklerin çoğunda bir kaynana antipatisi vr... şöyle ki gelip kalacak korkusu evde kaynana varken rahat edememe...birşeylere hep karışıcak korkusu vs vs bu hepsinde hemen hemen vr...

insanın içi dışı bir olması güzlk birşey ama evlenmiş gitmş artık yuvasını kurmuş yni.. damadına bir kaç kez ns zmn tayin istiyceksiniz diye tekrarlaması hoş olmamış... içgüveysi olmıycak sonçta aynı şehirde de olsan evler yollar ayrı olacak.bunun sürekli tekraralanması eşinizn canını sıkmış normaldir.benm kayınvalidem bna böyle dese bunu bir kaç kez tekrarlasa bn tepki gösterirdim...o da rahatsızlığını kuzeniyle paylaşmış sizdebir konu açmışsınz sizde derdinizi paylaşmışsınız o yine bir kişiye paylaşmış siz bütün kk yla ....eğer buna çekiştirme dersek sizn çekiştirmeniz onunkini döver. :9:

İyi anne olması, iyi kayınvalide olduğu anlamına gelmez canım.
Bırak sorunlarını kendileri halletsin. Eşin annen hakkında olumsuz
konuşursa, Anneliğinden memnunum, hiç şikayetim yok. Lakin kayınvalidem
olsaydı neler hissederdim bilmiyorum. haklı olabilirsin diyebilirsin.

bence yazışmalardan bahsetmeden ben sorunların çözüldüğüne inanmıyorum sen annemlerden hoşlanmıyorsun konuya gir ve konuş.bu arada gerçekten haklısın çok sinir bozucu olmuş

Esımın yazısmaları baslıgını gorunce esınızın sevgılısıyle yazısmaları sanmıstım canım bız burda neler neler okuduk bu yazsmalar onların yanında devede kulak adamın bırı sevgılısıyle yazısıyo karısı yakalıyo adam karısı ıcın olsede kurtulsam yazmıs sevgılısıne :47:yanı neler var :31:

merhaba
bı arkadas yazmıs ya hoslanmadıgımız kısı hakkında bu tarz konusabılırız arkadas arasında fılan dıye bencede dogru yanı eısn pek bsıey dememıs annenden hoslanmadıgı bellı ve bunu soylemlerınde dıle getırıyo o kadar
benım esımde sevmez annemı ama oyle baskasına soylemesıne bıel gerek yok dırek gun ıcınde bana her fırsat buldugunda soyler annem hakkındakı düşüncelerinizi yada ımalarını işi bu kadar yüzsüzleştirdi malesef:19:
bende dıyorum kı artık annem sayende cennete gırecek ona bıel laf soyledı benımıcın bu dunya onemlı yanı burdakı halı demek ıstıyo:20:
bend eanlamıyorum annem bıraz cok konusur ıcındekını dırek soyler ama esım hep herseye karısıyo anlar bunu nedense hem karıssa nolcak anlamadım gül gec yanı yapmak zorunda deılsın kı:19:

bence kadınların kayınvaldelerıyle derdı var dıye bosa laf cıkmıs asıl kayınvaldelerıyle sorunu olan erkekler bence:1:

allah bu kocalara akıl fıkır versın ne dıyım hayır olan arada bzıe oluyo yanı:50:

Back
X