eşimle 2 gündür konuşmuyoruz

bugün çok sevdiğim bir ark. la görüştüm henüz iki aylık evli ve aklından boşanmakda dahil bir dünya şey geçiyor. bana sordu - sizde ilk zamanlar kavga ediyormuydunuz? diye ki olayları öyle böyle değil adam resmen öküz başka tanımı yok bunun neyse
bu soruya normalde ki etrafındaki herkes böyle söylemiş. evet canım her evlilikte olur, ay kavgamı tabi canım etmezmiyiz hep ediyoruz ..gibii bi cevap vermedim.hani ateşe körükle gitmemek adına söylenir ama öyle değil bence , yani benim gözümde bu şu oluyor
alttan al, ne diyosa yap , kendi isteklerini önemseme,kişiliğini ez geç..kendine saygını yitir ,,niye peki
ee çünkü evlilik zor şeydir yuvayı dişi kuş yapar gibi söylemler.kadın alttan aldıkça erkek yaptıklarının normal olduğunu düşünmeye başlar nasıl geldiyse öyle davranmaya devam eder. bu bir çözüm değil. çözüm her ilişkiye göre değişir malum herkesin karakteri farklı yani her adamın(!) düzelme yolu farklıdır. ama bu tavırlarla olmaz ki olmuyor zaten bi yerden patlak veriyor işte
herkes mutlu olmak için evleniyor, o zaman tek taraf değil iki tarafında çabası olmalı ..
ben , aman alttan alayım aman susmam lazımm ay onu mutlu etmek için kendimi nasıl paralasam savsatalarınada inanmıyorum. bu durum sadece karşı tarafın egosunu şişirmesine neden olur başkada bi halta yaramaz. çözüm bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu yada bu şekilde gitmeyeceği sinyalini vermektir. insanlar kaybetmekten korkarlarsa daha özenli olurlar diye düşünüyorum bazen bunu hatırlatmak gerekebilir.

:46:
teşekkür ederim bu kadar şeyi benim yazmama gerek bırakmadığın için.
ben de mutlu olmak için evlendim. evlilik, hep bir tarafın alttan almasıyla gelen mutluluk olacaksa aslında tek taraflı bir mutluluk bence.
ben mutlu olmayı o kadar çok istiyorum ki, eşimin beni sevmesini, bunu göstermesini.

ama o ne zaman bunları söylesem, ben de istiyorum düzelelim diyeceği yerde.
mutlu olmak istiyorsan, beni dinle, istediklerimi yap diyor.
neden karşılıklı adım atmıyoruz dediğimde
yine saygısızlık yaptığımı, yine onunla yarıştığımı, yine onu dinlemediğimi söyleyip. soğuk davranma ayinine başlıyor.

bugün saat 7 de çıktı evden, ve saat 10 şu anda, 1 kez bile aramadı. normal bir zamanda telefonuma ulaşılmasa, şarjım bitse falan fena azarlar beni. merak edeceğimi düşünmüyorsun diye.

sevgiliyken 50 kez seni seviyorum diyen adam şu an ben beni seviyor musun dediğimde
beklediğim cevabın ne olduğunu bildiği halde, verdiği cevabın beni ne kadar kıracağından emin olduğu halde,
evet ama sen şöylesin, böylesin, şunu yapıyorsun vs diyor.

bugün çok sevdiğim bir ark. la görüştüm henüz iki aylık evli ve aklından boşanmakda dahil bir dünya şey geçiyor. bana sordu - sizde ilk zamanlar kavga ediyormuydunuz? diye ki olayları öyle böyle değil adam resmen öküz başka tanımı yok bunun neyse
bu soruya normalde ki etrafındaki herkes böyle söylemiş. evet canım her evlilikte olur, ay kavgamı tabi canım etmezmiyiz hep ediyoruz ..gibii bi cevap vermedim.hani ateşe körükle gitmemek adına söylenir ama öyle değil bence , yani benim gözümde bu şu oluyor
alttan al, ne diyosa yap , kendi isteklerini önemseme,kişiliğini ez geç..kendine saygını yitir ,,niye peki
ee çünkü evlilik zor şeydir yuvayı dişi kuş yapar gibi söylemler.kadın alttan aldıkça erkek yaptıklarının normal olduğunu düşünmeye başlar nasıl geldiyse öyle davranmaya devam eder. bu bir çözüm değil. çözüm her ilişkiye göre değişir malum herkesin karakteri farklı yani her adamın(!) düzelme yolu farklıdır. ama bu tavırlarla olmaz ki olmuyor zaten bi yerden patlak veriyor işte
herkes mutlu olmak için evleniyor, o zaman tek taraf değil iki tarafında çabası olmalı ..
ben , aman alttan alayım aman susmam lazımm ay onu mutlu etmek için kendimi nasıl paralasam savsatalarınada inanmıyorum. bu durum sadece karşı tarafın egosunu şişirmesine neden olur başkada bi halta yaramaz. çözüm bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu yada bu şekilde gitmeyeceği sinyalini vermektir. insanlar kaybetmekten korkarlarsa daha özenli olurlar diye düşünüyorum bazen bunu hatırlatmak gerekebilir.

1.)tartışma ve kavgayla başlayan evlilikler pes edilmez, gerekli sabır ve tahamül gösterilip iyi yönetilirse imrenilecek seviyede mutlu evliliklere dönüşebiliyor.sakın son noktayı koymayın!sadece ilk geri adım atan olup beklemeyi bilin!
2.)aranızda ne geçerse geçsin ,eşiniz sizi yine de seviyordur,bundan emin olun.yani her şeye rağmen size bu kişiden başkası hakkıyla yar olmaz!

kocam geldi arkadaşlar, yüzüne bakmadım. o da selam sabah vermedi. :86:
ama deli gibi heyecanlandım, kalbim güm güm attı :60:
sanırım bu gece de suskun gececek. :50:

1.)tartışma ve kavgayla başlayan evlilikler pes edilmez, gerekli sabır ve tahamül gösterilip iyi yönetilirse imrenilecek seviyede mutlu evliliklere dönüşebiliyor.sakın son noktayı koymayın!sadece ilk geri adım atan olup beklemeyi bilin!
2.)aranızda ne geçerse geçsin ,eşiniz sizi yine de seviyordur,bundan emin olun.yani her şeye rağmen size bu kişiden başkası hakkıyla yar olmaz!

sabır tahammül ve geri adım atması gereken kadın olmamalı sadece. evlilik iki kişilik değilmi? öyleyse fedakarlıklarda bu şekilde olmalı. son noktadan bahsetmedim zaten. ama geri adım atma konusunda aynı fikirde değilim. yine dediğim gibi taraflardan biri hep geri adım atacak diye birşey yok. zaman gelir biri atar zaman gelir öbürü atar.
bu arada 2. maddede bahsi geçen kişi ben isem şayet ( benden alıntı yaptığınız için öyle düşündüm yanılıyorda olabilirm ) biz çok şükür iyi bir çiftiz çok mutluyuz kısacası. :1:

Genelde her konuda aynı yorum yapıyorum çünkü çoğu aynı konuların aslında ortak noktaları şu
Hiçkimse sonradan değişmiyor ve asla sadece sevmekle aşkla herşey çözülmüyor!
Delicesine sevdiğin adam hayatını zindan edincede sevgi falan kalmıyor.

Ama mademki ortada bir yuva var elinizden geleni yapın, sonuçta "Ben düzeltmek için herşeyi yaptım içim rahat "diyebilirsiniz.
Birde erkeklerin ortak sorunu hiçbi sorun yokken sorun çıkarıp huzursuzluk yaratmak.Böylelerini görünce bırakın evlenmeyi ardınıza bakmadan kaçmak gerek!:10:

yanlış yapıyorsun canım uzun süreli soğukluklar erkeği uzaklaştırır. sonra çok pişman olursun . erkekler erkekliği hissetmek ister neden çok güzel kadınlar çirkin kadınlarla aldatılıyor biliyor musun . çirkin kadınlar erkeklerini pohpohlamayı beceriyor bu eksiklik değil aksine biraz da kurnazlık işi. onu övmeyi denesene biraz da . nedir yani seni bu kadar sıkan istekleri. açık mı giyiniyorsun veya inatçı mısın. somut bir olay anlatırsan daha iyi yardımcı olabiliriz. şeytanın en sevdiği günah eşleri birbirine soğutmaktır. böyle hayırlı bir günde buna müsade etme. sen adam ederim sanıyorsun ama daha da itersin onu. yapacağını güzel dille sevimli tavırlarla yap
o sana yaklaşmıyorsa sen yaklaş kocan yahu o senin. başka kimin var ki. erkeklerin hepsinde vardır sözümüzü dinleyin şöyle yapın böyle yapın bu onların geninde var bunlar olmadan erkek olduklarını hissetmezler sende onayla evet kocacım haklısın de bak nasıl değişiyor nasıl yüceltiyor seni gönlünde. bir evde bir erkek yeter canım. eminim seni çok seviyordur böyle yaparak yuvanı zedeleme. kavga et bağır çağır ağla ama küsmeee küsmee uzak durma sen bir adım uzaklaşırsın o on adım uzaklaşır sen bir adım yaklaşırsın o on adım yaklaşır. biraz pohpohla onay ver ne olacak yani.

ben de konuşmayı adım atmayı falan düşünmüyorum.
gece ona sarılmamak için kendimi zor tutuyorum.
zaten mutluyken de bana vermediği sevgiyi, mutsuzken neden bekliyorsam.
artık hiç gücüm yok. konuşmak da istemiyorum.
kanser falan olsam sanırım memnun olacağım. ailemle falan vedalaşır şu hayattan mutlu mesut göç ederim belki. :58:

Bu son söylediğiniz cümleyi bir daha düşünün.. ASLA AMA ASLA hastalık dilemeyin kendinize.

İnanın ellerin titredi bu cümleyi okuyunca..
Siz sağlığınızın kıymetini bilmiyor neye sahip olduğunuzun farkında değilsiniz..

Adı bile kötü olan bu hastalığa kapılanlar bu yaşadığınız dertlerin on katını yaşamak ister bu hastalık yerine..

.....................................

Bu depresif cümleler bir önceki konunuzda da vardı..
Toparlanın ve hayatın bu kadar da kötü olmadığını düşünün..
Bu tartışmalar olmasa daha iyiydi, ama oluyor ve hayatın sonu değil..Konuşabilen ve düşünebilen varlıklarız..
ÇOK BÜYÜK SORUNLAR olmadığı sürece ( şiddet, aldatılma) evlilikler kurtarılabilir.

Sizin eşinizden daha çok çaba etmeniz gerekiyor ben bunu sezinledim yazdıklarınızdan..
Bu arada herkesin bildiği gibi ILK BIR YIL çok zor geçer; az sabır.

Yok ben kendime ve evliliğime güvenmıyorum artık dıyorsanız kesın dılle; konuşun ve ayrılın o zaman geç olmadan.

AMA ASLA kendinize kötü dileklerde bulunmayın ve asla kendinizi çaresiz görmeyin.. Böyle düşüncelerle devaö ederseniz psikolojınızde ciddi tahribatlar oluşacaktır..

Allah sizi birbirinize hayırlı kılsın.

Bu son söylediğiniz cümleyi bir daha düşünün.. ASLA AMA ASLA hastalık dilemeyin kendinize.

İnanın ellerin titredi bu cümleyi okuyunca..
Siz sağlığınızın kıymetini bilmiyor neye sahip olduğunuzun farkında değilsiniz..

Adı bile kötü olan bu hastalığa kapılanlar bu yaşadığınız dertlerin on katını yaşamak ister bu hastalık yerine..

.....................................

Bu depresif cümleler bir önceki konunuzda da vardı..
Toparlanın ve hayatın bu kadar da kötü olmadığını düşünün..
Bu tartışmalar olmasa daha iyiydi, ama oluyor ve hayatın sonu değil..Konuşabilen ve düşünebilen varlıklarız..
ÇOK BÜYÜK SORUNLAR olmadığı sürece ( şiddet, aldatılma) evlilikler kurtarılabilir.

Sizin eşinizden daha çok çaba etmeniz gerekiyor ben bunu sezinledim yazdıklarınızdan..
Bu arada herkesin bildiği gibi ILK BIR YIL çok zor geçer; az sabır.

Yok ben kendime ve evliliğime güvenmıyorum artık dıyorsanız kesın dılle; konuşun ve ayrılın o zaman geç olmadan.

AMA ASLA kendinize kötü dileklerde bulunmayın ve asla kendinizi çaresiz görmeyin.. Böyle düşüncelerle devaö ederseniz psikolojınızde ciddi tahribatlar oluşacaktır..

Allah sizi birbirinize hayırlı kılsın.

hastalık değil de ölüm istiyorum ben aslında,
çünkü ne onunla ne onsuz yapabiliyorum.
çıkmazdayım. allahım affet boyle duşunduğum için.
araba falan çarpmasını istiyorum bazen.
gerçekten kapris falan değil yaptıklarım. çok çaresiz ve umutsuzum.
umut gerçekten çok önemli.

Biraz önce bir başka konuda çok net bir yorum yaptınız.. Bu yorumu kendinizde düşünün.: ''Sevmiyorsanız ayrılın..'' Yok seviyorsanız mücadele edin..

Ölümü değil, çareyi ve huzuru dileyin..

Biraz önce bir başka konuda çok net bir yorum yaptınız.. Bu yorumu kendinizde düşünün.: ''Sevmiyorsanız ayrılın..'' Yok seviyorsanız mücadele edin..

Ölümü değil, çareyi ve huzuru dileyin..

seviyorum. yoksa zaten 1 gün katlanmam bu sevgisiz, otoriter, diktator adama :51:

[otoriterlik
kıyafetlere karışma
evişlerine karışma
ilgisizlik
soğukluk
aileye para gönderme
annenin lafını dinleme
herşeyi eleştirme
sosyal olarak arkadaşlarına ev oturmaya gitmek dışında bi aktivitemiz yok. şu yazdıklarınızı okudmm ve tebesümm etimm knedi kendimee arkdaşımm hangi erkek böyle deilkiii süten çıkmış ak kaşık kalmadı artık eşlerde tahamüssüzlük boşanma arrtı sabır ve biraz daha ılımlı oll konuşmucaksan gene konuşma kararlı olkii oda hata yaptysa vaz geçsin........................
vs vs[/QUOTE]:37:

Evet bende bazen olsem dıyorum acaba uzulurmu dıe ama goruyorum kı cevremde karısı olup arkasından uzulen okadar az insan varkı sen olsen dıyorum kendıme bu adam uzulur ama ne kadar zaman uzulur veya ne zaman unutur evet malesef ole 1 aymı 2aymı hadı 1 sene üzülsün ama emın ol daha fazla dııl o nlar kadınsız yapamaz ben dıyorumkı hayatımda benı onun kadar mutlu eden ve edecek kımse yok ama onun kadar uzecek kahredecek kımsede yok 7 yıl cıktık cehennem azabı bazende cennette gıbı evlenelı 3.5 yıl oldu onun ıçın ne fedakarlıklar yaptım oda benım ıçın sımdı 11 yıldır tanısıyoruz sunu cok ıyı anladım onu cok sevıyorum oda benı ama bazen işte şarteller atıyor e sevgı kalıyor ne aşk çok uzuluyor aglıyor ınsan sunu gordum ogrendım su 11 yıl ıcınde adamın basta kotu bı huyu mu vardı ne yaptıysam degıstıremedım sevdım olmadı sevmedım uzdum olmadı huy aynı kalıyor ama fıkırlerı cok degıstı ınan adama sevgı gostere gostere fedakarlık ede ede senın su anlattıgın durumu degıstırdım inat etme o an ıstedıgını yap sonra onun en mutlu oldugu anı yakala ve ıstedıgın herseyı yaptır ben artık ınatcı dıılım aklımı kullanıyorum hersey onun dedıgı gbı oluyor ama benım dedıgım gıbı de oluyor ilk yıl cok kotuydu sımdı cok super hersey :9:

Evet bende bazen olsem dıyorum acaba uzulurmu dıe ama goruyorum kı cevremde karısı olup arkasından uzulen okadar az insan varkı sen olsen dıyorum kendıme bu adam uzulur ama ne kadar zaman uzulur veya ne zaman unutur evet malesef ole 1 aymı 2aymı hadı 1 sene üzülsün ama emın ol daha fazla dııl o nlar kadınsız yapamaz ben dıyorumkı hayatımda benı onun kadar mutlu eden ve edecek kımse yok ama onun kadar uzecek kahredecek kımsede yok 7 yıl cıktık cehennem azabı bazende cennette gıbı evlenelı 3.5 yıl oldu onun ıçın ne fedakarlıklar yaptım oda benım ıçın sımdı 11 yıldır tanısıyoruz sunu cok ıyı anladım onu cok sevıyorum oda benı ama bazen işte şarteller atıyor e sevgı kalıyor ne aşk çok uzuluyor aglıyor ınsan sunu gordum ogrendım su 11 yıl ıcınde adamın basta kotu bı huyu mu vardı ne yaptıysam degıstıremedım sevdım olmadı sevmedım uzdum olmadı huy aynı kalıyor ama fıkırlerı cok degıstı ınan adama sevgı gostere gostere fedakarlık ede ede senın su anlattıgın durumu degıstırdım inat etme o an ıstedıgını yap sonra onun en mutlu oldugu anı yakala ve ıstedıgın herseyı yaptır ben artık ınatcı dıılım aklımı kullanıyorum hersey onun dedıgı gbı oluyor ama benım dedıgım gıbı de oluyor ilk yıl cok kotuydu sımdı cok super hersey

yanımda horul horul uyuyor şu anda, tam 52 saattir konuşmuyoruz bu bir rekor.
onun konuşmaması normal de ben nasıl tutuyorum kendimi inanılır gibi değil.
allahıma şükürler olsun sabrımı verdi.
pes etmek yok :65:

sızınkısı oyun gıbı olmuş.. konusmama oyunu...
bu germıyormu sızı esın patlamasın daha buyuk kavgalar olmasın bence cocukluktan vazgecıp normale donun...karı koca arasında soğukluk şakayken kaka olmasın..
kocan nasıl tahammum edıyor boyle rahatsız olmuyor senın hareketınede.neyse toparlanın bence fazla surdurme canım..saçma yani...hem nete gırmede bu saatte karısmıyormu.bunlar sakıncalı ya.bu oyunlar ıyı oyunlar degıl vazgecın bence.

sızınkısı oyun gıbı olmuş.. konusmama oyunu...
bu germıyormu sızı esın patlamasın daha buyuk kavgalar olmasın bence cocukluktan vazgecıp normale donun...karı koca arasında soğukluk şakayken kaka olmasın..
kocan nasıl tahammum edıyor boyle rahatsız olmuyor senın hareketınede.neyse toparlanın bence fazla surdurme canım..saçma yani...hem nete gırmede bu saatte karısmıyormu.bunlar sakıncalı ya.bu oyunlar ıyı oyunlar degıl vazgecın bence.

arkadaşım sen neden bahsediyorsun? ne oyunu? sanki sadece ben konuşmuyorum. soru soruyor da cevap mı vermiyorum?
bir de nete girmeme de karışsın.
ortada bir şaka falan yok. gayet ciddi bir mevzu, sonu nereye varırsa varsın. ben şakaya vuruyorum, yoksa delirebilirim.
eşimin fazla taktığını düşünmüyorum, zaten konuşmaya can atan bi insan değildi, şimdi tam rahatlamıştır. ister soğukluk girsin ister buzdağı girsin, ben çabamı gösterdim, artık sıra onda. :68:

a aaa anlamıyor kızım sımdı sız kus dururken tatlı gelıyor ama neyse boşver sen bıldıgın gıbı davran canım ben boşuna nefes tuketmıyım sen yıne bıldıgını okuyacaksın...bosuna yormıyım kendımı ...yanlıs algılıyosun.:58:

sen oyle kus durmaktan memnunsun sanırım senı huzursuz etmıyor..bız yardımcı olalım dıye yazıyoruz.dogruyu yazdım evcılık oynuyorsun sankı.neyse madem çözume ıhtıyacın yok ozaman ağlanma burda.sen ısteyerek yapıyorsun.bennıye burda yorayım ozaman kendımı...yaranılmaz ınsanoğluna..sen bıldıgını oku...

Sanırım en büyük sorun eşinin vurdum duymazlığı ,kendini haklı görme bu kadar konuşmamak eşler arasında nasıl birşey şaşırıyorum ,genel eşime ben küserim ki eşim kesinlikle ne yapar eder gönlümü alır hiç 2 gün küs kaldığımı bilmem, şimdiki erkek sanki odun mu? Bir kadına küs kalmak ,erkeğe yakışmıyor bu nasıl aşık erkek ?

Back
X