- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
bugün çok sevdiğim bir ark. la görüştüm henüz iki aylık evli ve aklından boşanmakda dahil bir dünya şey geçiyor. bana sordu - sizde ilk zamanlar kavga ediyormuydunuz? diye ki olayları öyle böyle değil adam resmen öküz başka tanımı yok bunun neyse
bu soruya normalde ki etrafındaki herkes böyle söylemiş. evet canım her evlilikte olur, ay kavgamı tabi canım etmezmiyiz hep ediyoruz ..gibii bi cevap vermedim.hani ateşe körükle gitmemek adına söylenir ama öyle değil bence , yani benim gözümde bu şu oluyor
alttan al, ne diyosa yap , kendi isteklerini önemseme,kişiliğini ez geç..kendine saygını yitir ,,niye peki
ee çünkü evlilik zor şeydir yuvayı dişi kuş yapar gibi söylemler.kadın alttan aldıkça erkek yaptıklarının normal olduğunu düşünmeye başlar nasıl geldiyse öyle davranmaya devam eder. bu bir çözüm değil. çözüm her ilişkiye göre değişir malum herkesin karakteri farklı yani her adamın(!) düzelme yolu farklıdır. ama bu tavırlarla olmaz ki olmuyor zaten bi yerden patlak veriyor işte
herkes mutlu olmak için evleniyor, o zaman tek taraf değil iki tarafında çabası olmalı ..
ben , aman alttan alayım aman susmam lazımm ay onu mutlu etmek için kendimi nasıl paralasam savsatalarınada inanmıyorum. bu durum sadece karşı tarafın egosunu şişirmesine neden olur başkada bi halta yaramaz. çözüm bazen karşı tarafa kaybetme korkusunu yada bu şekilde gitmeyeceği sinyalini vermektir. insanlar kaybetmekten korkarlarsa daha özenli olurlar diye düşünüyorum bazen bunu hatırlatmak gerekebilir.

teşekkür ederim bu kadar şeyi benim yazmama gerek bırakmadığın için.
ben de mutlu olmak için evlendim. evlilik, hep bir tarafın alttan almasıyla gelen mutluluk olacaksa aslında tek taraflı bir mutluluk bence.
ben mutlu olmayı o kadar çok istiyorum ki, eşimin beni sevmesini, bunu göstermesini.
ama o ne zaman bunları söylesem, ben de istiyorum düzelelim diyeceği yerde.
mutlu olmak istiyorsan, beni dinle, istediklerimi yap diyor.
neden karşılıklı adım atmıyoruz dediğimde
yine saygısızlık yaptığımı, yine onunla yarıştığımı, yine onu dinlemediğimi söyleyip. soğuk davranma ayinine başlıyor.
bugün saat 7 de çıktı evden, ve saat 10 şu anda, 1 kez bile aramadı. normal bir zamanda telefonuma ulaşılmasa, şarjım bitse falan fena azarlar beni. merak edeceğimi düşünmüyorsun diye.
sevgiliyken 50 kez seni seviyorum diyen adam şu an ben beni seviyor musun dediğimde
beklediğim cevabın ne olduğunu bildiği halde, verdiği cevabın beni ne kadar kıracağından emin olduğu halde,
evet ama sen şöylesin, böylesin, şunu yapıyorsun vs diyor.