eşimle anlaşamadığımız konu

canım zor ama sebebi de var.
bir birbirimizi biz gaza getiriyoruz bazen. burada işte veya günde vs.
iki daha aileler kızlarını evlendirirken bu öğütleri vererek evlendiriyorlar, aman kendi paranı kimselere yedirme gibisinden.

hatta kızanlar var bu konuda ama Adem Güneş, bir kız çocuğuna verilecek en kötü öğütlerden biri demişti bu tavır için.

adem güneş sevmem, muhtemelen bu cümlesinin altında da başka amaç vardır ama bence de kötü öğüt

eşitliği bilmiyoruz ki biz bir de ben salağım diyorum ya hep burada

bir gün aklıma gelmedi köşeye iki kuruş atayım diye ki hep de kötü biten evliliklerle iç içeyim

hala da kenarda bana ait hiçbir şeyim yok

şimdi taşlanacağım ama düğünden kalan altınlar bile bankada kasada ve eşimin adına pek bir şey kalmadı ama olan o

anam da öğretmemiş eşten para gizlemeyi ne bileyim ben de öğrenemem artık galiba

Yiyemeyeceğim parayı neden kazanıyorum o zaman evde oturayım diyin ona. Saçmalık ya kartın ekstresine bakıp her şeyi sorguluyor mu böyle?

Anamin babamin bana emeği cok, tabii ki yemekte ismarlarim, hediyede alirim. 2 gunluk insanlar degil, hayatimin merkezinde olan, canimdan kanimdan insanlar de. Ve trip attiginda da gonlunu almaya calisma. Cunku bi ay aile geldiginde yine aynisini yasayacaksin

adem güneş sevmem, muhtemelen bu cümlesinin altında da başka amaç vardır ama bence de kötü öğüt

eşitliği bilmiyoruz ki biz bir de ben salağım diyorum ya hep burada

bir gün aklıma gelmedi köşeye iki kuruş atayım diye ki hep de kötü biten evliliklerle iç içeyim

hala da kenarda bana ait hiçbir şeyim yok

şimdi taşlanacağım ama düğünden kalan altınlar bile bankada kasada ve eşimin adına pek bir şey kalmadı ama olan o

anam da öğretmemiş eşten para gizlemeyi ne bileyim ben de öğrenemem artık galiba

ben burada bazı arkadaşlara bunu öğütledim, eşlerinizden paranızı ayırın diye.
doğru olduğunu düşünerek bu öğüdü verdim, kendi evliliğimde asla düşünmeyeceğim bir şey belki ama eğer ki eş (kadın ya da erkek) kazanılan tüm paranın hakimi olmak istiyorsa bence buna izin vermemek gerek.

kızlar ben bir yıllık evliyim eşimide seviyorum yalnız bir sıkıntımız var.... ben kendi ailemle görüşünce özellikle annem babam çarsıdaysak yemek ısmarlamak isterim onların üzerimdeki emeği gelir gönüllerini almak isterim.. çok nadiren aile ferlerimden diğerlerinede bunu yaptıgım olur gecen abimin eşi ve çoçugu hastaneden sonra (hastane çalştıgım yere yakın) ziyaretime geldi öğlen arası bende yemeğe götürdüm.. kredi kartından çektirdim. şimdi beyfendı görmüş özetimi ben enayimiyim hafta sonu bile çalışıyorum deyip trip attı oysa bende çalışyıorum ortalama ayda biri bulmuyordur oda en fazla 50 lira sizce napmalıyım
Cimri Ada'm:63: ıyy nelet gelsin öyle adamlara.:KK59:

kızlar ben bir yıllık evliyim eşimide seviyorum yalnız bir sıkıntımız var.... ben kendi ailemle görüşünce özellikle annem babam çarsıdaysak yemek ısmarlamak isterim onların üzerimdeki emeği gelir gönüllerini almak isterim.. çok nadiren aile ferlerimden diğerlerinede bunu yaptıgım olur gecen abimin eşi ve çoçugu hastaneden sonra (hastane çalştıgım yere yakın) ziyaretime geldi öğlen arası bende yemeğe götürdüm.. kredi kartından çektirdim. şimdi beyfendı görmüş özetimi ben enayimiyim hafta sonu bile çalışıyorum deyip trip attı oysa bende çalışyıorum ortalama ayda biri bulmuyordur oda en fazla 50 lira sizce napmalıyım
ona bu hissettiklerini anlat ılımlı bir şekilde. onun bu tavrının seni nasıl kırdıgınıda anlat. kendini enayi gibi hissetme sebebini de dinle.

ben burada bazı arkadaşlara bunu öğütledim, eşlerinizden paranızı ayırın diye.
doğru olduğunu düşünerek bu öğüdü verdim, kendi evliliğimde asla düşünmeyeceğim bir şey belki ama eğer ki eş (kadın ya da erkek) kazanılan tüm paranın hakimi olmak istiyorsa bence buna izin vermemek gerek.

Yazdıktan sonra düşündüm kenarda param yok dedim diye ama ev araba ve banka hesabı benim üstünme

Ben onları ortak gördüğüm için baba ait bir şey yok diyorum ama hepsi kayıtlarda benim adıma fakat edinilmiş mallara katılma rejimi var

Fabrikatör müvekkillere mal ayrılığı yaptık vs ama küçük işletme evliliklerde belki kötü gün parası ayrılır ama adam bana baksın olmamalı

Tabii din tandanslı dayanaklar ile ister veririm ister vermem bana ne bize baksın deyip adamı iki işte çalıştırıp kendi bankadaki parasından kuruş vermeyeni de gördü bu gözler

Konu sahibi kusura bakma bu arada kadın ekonomi vs konunu da mahvettik ama sonuç itibari ile ay sonuna elinizde sadece 5 tl kalmıyorsa sen haklısın eşin abartmasın

Ayrıca da onlarla yemeğe gidersin ama beğendiğin hırkayı almazsın mesela dengelemiş olursun bu kadar karışmamalı

Çağımızın en bilindik sorunu ''kadınların parası ''. Paylaşılamadı, hesaplar üstüne hesaplar yapıldı , paralı kadınlar üstüne evlilikler tasarlandı , çalışan kadın özgürlüğünü elde etmiş güçlü kadın değilde direk banknot olarak görüldü erkekler tarafından ve görülmeye devam ediliyor. Kadınlar artık acaba benimle param yüzümden mi veya mesleğim yüzümden mi evleniyor soru işaretlei ile geçiriyor ömrünü . Gerçek sevgi mi o da neymiş ? O ancak 40 yıl öncesinde kaldı. Hayat şartları zorlaştı gelişen teknoloji beraberinde para içerikli evlilikleri getirdi.

Sen ailene 50 TL harcadın ve kocan sana surat astı öyle mi ? Ve daha bir yıllık evlisiniz ...Diyecek ya da söyleyecek söz bulamıyorum, Ömrüm boyunca bu hesapları yapan erkekle nasıl geçecek diye düşünmeden edemez insan . Umarım sesini çıkarır ve düzeltirsin yoksa evliliğin akıbeti pek vahim...

Bütün ay çalışıp maaşımdan 50 lira bile harcamayıp, tüm kazandığımı sana gömeceğim yani enayi benim öyle mi diye lafı tıksaydın ağzına
Noluyor bu erkeklere anlamıyorum, valla çok sinirlendim
Bir yıl öncesine kadar hiç bir şeyin olan adam şimdi aile fertlerinle yenecek yemeği mi hesap edecek, bu ne hadsizlik yaa

öyle arkadaşım ortak hedefimiz var aylık o şeye ulaşıyoruz. evlennice arabasını saattı benımkıne biniyor eyvallah evimizde var.. banada tamahkar biri gibi geliyor kulağına gitmesin ama ... haberi oluncada böyle oluyor.. habersiz sıkıntı yok bide islamı noktada haram olmuyor kendi kazancım sonuçta anlatamaıyorum anlatıcam inşaallah
Aynj benim kocam ben alirim fiyat miyat arastirmam o marketlerden indirimleri takip ediyor bana garip geliyo yemin ederim ikimiz de calisiyoruz ama onunmus gibi davranıyor ne alirsam alim kendimi kotu hissediyorim ona karsi

ben eşinize hak verdim açıkçası.. böyle tepki göstermesi sizin bunun daha devamını getireceğinizi hissettiğini gösterir.
aynı şeyi o yapsa sizin de gözünüze batardı.. bence bir düşünün.

Abisine 75 tl verdi diye eşine kızan hamile bir bayan ve 21 sayfa yorum alan konusu var az yukarda
evet benim ama sen hala anlamadın sanırım konu 75 tl flan deıl bnu nden hala anlamak ıstemıyosun anlamıyorum yaaa sorun 75 tl deil dha ayrıntılı okursan eger anlarsın

EE burada bütün gün kocasının cebinde ki paranın hesabına yapan kadınlar konu açıp, eşim ailesine para verdi ,eşim abisi için 75 tl harcadı diye şikayet ediyor. O zaman da "siz bir ailesiniz, sana sormadan harcayamaz, veremez" diye ahkam kesiyor bazı arkadaşlar. Sanki bu işte bir çifte standart var gibi geldi bana. Lakin bugün tamda bu para ve maaş mevzusu yüzünden 2 konu vardı.
ordakı konu benım eşimin abisine 75 tl vermesı deıldı o sadece bır ornektı konu eşimın benım paramıda alıp her ay abısıne destek olması benım cebımde 10 lırayla gezıyor olmamdı konuyu kuıyup anlamadan YORUM YAPMAAAAAAAAAAAA

Yok başka birinin bu abisine yemek ısmarladın ne var diyor öbüründe de adam abisine 75 tl vermiş olay çıkmış

Askında olaylar aynı sadece cinsiyetler farklı
HALA YAZMIŞSIN ANLAMIYOSUN ANLAMAK ISTEMIYOSUN BENIM EŞİM 75 TL VERDİ DYE KONU AÇMADIM BEN SADECE BIR ORNEKTI BEN CEBIMDE 10 LIRAYLA HASTANEYE GDYORUM O ABISININ BORCUNU ODYOR VE BEN MAAŞIMI VERYORUM AMA HESABINI BANA VERMIYOR KONU BU SEN NYE ANLAMADAN KONUSUYOSUN

Ama o bayanın derdi 75 lira değildi eşi 1900 kendisi de 1300 lira para alıyomuş.. eşi tüm maaşını elinden alıp 20 li ra ya da 30 lira harçlık veriyomuş sadece.. bi de bu bayan 31 haftalık mı ne hamile.. benden sakınıp neden abisine veriyo hem de onların da durumu iyi sadece ben çalıştığım için bizim biraz daha iyi demiş.. kadıncağız haklıydı.. burdaki konu sahibi hanım siz de haklısınız.. nedir bu eşinin harcadığı parayı kıskanmak hem de hanımlar da çalışırken.. erkekler de hata var her iki konuda da
AY CNM ÇOK SAĞOL ŞUAN BENIM HAKKIMDA BURAYA YAZDIĞI YORUMLARI OKUYUNCA KAN BEYNIME SIÇRADI RESMEN KONUYU NASIL ANLAMIŞ YORUMLAMIŞ COOK SAGOL ANLATMIŞSIN

Çok saçma eşinizin tepkisi. Calısmasaniz dahi çok sikintıda degilseniz bunun lafını etmemeli eşiniz.
Şahsen kendi annemede eşimin annesine de hesap ödetmem,eşimde bunu destekler kesinlikle. Kendi söyler dısarda yiyin,sen öde vs diye.
Olmasi gerekende budur zaten.

Aynj benim kocam ben alirim fiyat miyat arastirmam o marketlerden indirimleri takip ediyor bana garip geliyo yemin ederim ikimiz de calisiyoruz ama onunmus gibi davranıyor ne alirsam alim kendimi kotu hissediyorim ona karsi
ay evet bnımde öyle ama aileme yemek ısmarlamama kızmazda. mesela fıncan varken fıncan takımı alamam. cantam varken canta lamam . yanı bseyı begendım dyıp alamam ihtyac olması lazım... yaa resmen kendımı suç işlemiş gbı hissettiriyo bna

ordakı konu benım eşimin abisine 75 tl vermesı deıldı o sadece bır ornektı konu eşimın benım paramıda alıp her ay abısıne destek olması benım cebımde 10 lırayla gezıyor olmamdı konuyu kuıyup anlamadan YORUM YAPMAAAAAAAAAAAA

Gerçekten çok kibar bayansınız!!! Siz 75 TL ile başladınız sonradan bazı detayları anlattınız, hatırlarsanız bende size yazmıştım orada. Ayrıca, sizde ezdirmeyin kendinizi vermeyin maaşınızı burada insanlara büyük harflerle bağıracağınıza, azcık eşinize büyük harf kullanın.

Gerçekten çok kibar bayansınız!!! Siz 75 TL ile başladınız sonradan bazı detayları anlattınız, hatırlarsanız bende size yazmıştım orada. Ayrıca, sizde ezdirmeyin kendinizi vermeyin maaşınızı burada insanlara büyük harflerle bağıracağınıza, azcık eşinize büyük harf kullanın.
kibarlığımla ilgli kmseyle sorun yaşamadı. sonradan anlattgım detaylar dha net ama konumdada cebımde 10 lırayla gezdgım yazıyor.. eşime bgrıp bagırmamam senı ılgılendırmez çünkü ben saygımı bozup eşime bgıramam bagırablıyo olsaydım belkı bu duruma düşmezdim. ama konumun sızın tarafınızdan bu şekilde yalnış yorumlanması beni snir etti anladınmı çünkü konu cook farklı ben 75 tlnın peşinde olcak bi insan asla olmadım olmadığım halde bu şekilde yargılamam neyse yaa kıme ne anlatyorum.. ınsan ay sonunda 5 lırayla kalıyosa evet 50 tl ye deıl 10 tl ye bıle kızablır

Back
X