Eşimle anlaşamazken çocuk istemek ?

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
Eşime karşı tahammülüm çok amaçok azaldı , bir çok sıkıntı yaşadık şu an ailesi ile görüşmüyorum ama eşimle bu konu hakkında hiç oturup da konuşamıyoruz , haksızlıkları beynimi kemirmesinlnson noktasına geldiğinde patlıyorum bi şekilde , eşim de o zamanlar hep ailesini savunduğundan eşimi De çok suçlu buluyorum ve sürekli savunma modu suçluluk psikolojisi ndeyim , ailesi ike asla görüşmek istemiyorum artık , ama bu eşimde bi süre sonra çok ters tepebilir , bu defa ben adım atmak istemiyorum , çok haksızlık yapıldı çok ciddi sorunlar yaşadık eşimle , artık bi Çocuğum olsun istiyorum ama korkularımı ve öfkemi yaşananları yok edemiyorum , boşanmak için şu Ab yeterli sebep yok gibi görünüyor ama sık sık kendi kendime öfke nöbetleri yaşıyorum , çocuk da istiyorum , nasıl yapacağımı neye karar vereceğimi şaşırdım , eşim de istiyor çocuk

Biz hepimiz şimdi "sorunlu evliliğe çocuk yapmayın"diye çığ çığ çığıracağız sayfalarca.
Ama sizin konumunuz için bu biraz otomatik bir yorum oluyor gibi.
Ben söylediklerinizden tam olarak durumunuz ne, sorunlu bi evliliğiniz gerçekten var mı yok mu, çözemedim. Çözebilen berigelsin.

Eşime karşı tahammülüm çok amaçok azaldı , bir çok sıkıntı yaşadık şu an ailesi ile görüşmüyorum ama eşimle bu konu hakkında hiç oturup da konuşamıyoruz , haksızlıkları beynimi kemirmesinlnson noktasına geldiğinde patlıyorum bi şekilde , eşim de o zamanlar hep ailesini savunduğundan eşimi De çok suçlu buluyorum ve sürekli savunma modu suçluluk psikolojisi ndeyim , ailesi ike asla görüşmek istemiyorum artık , ama bu eşimde bi süre sonra çok ters tepebilir , bu defa ben adım atmak istemiyorum , çok haksızlık yapıldı çok ciddi sorunlar yaşadık eşimle , artık bi Çocuğum olsun istiyorum ama korkularımı ve öfkemi yaşananları yok edemiyorum , boşanmak için şu Ab yeterli sebep yok gibi görünüyor ama sık sık kendi kendime öfke nöbetleri yaşıyorum , çocuk da istiyorum , nasıl yapacağımı neye karar vereceğimi şaşırdım , eşim de istiyor çocuk
eşine tahammulun yoksa yapma cocuk falan. öyle cocuk yapmak kolay degıl. bak 8 haftalık hamıleyım 2 haftadır allahın her gunu mıdem bulantı halınde, sabah aksam devam.. belkı ben nazlıyım bılemem! eşimde yardımcı olmasaydı zordu yani. kahvaltımdan tut, ev temızlıgıne kadar o yapıyor suan. şimdiden böyleysen işin zor dıyeceksın belkı, ama bu durumların sebebı bulantılar. ve bu bulantılar varken hayat zehır :KK66:
o yuzden eşinden emin olmadıgın sürece çocugu unut. yazık edersın kendıne
bu işler anlayıs işleri. ailesiye de konusmuyorsun hamıleleıgın cok zor, kavgalı gecer
yazık olur sana

Ne bileyim hanımlar hani hamilelik psikolojisi ile daha sakin olabilir miyim ya da eşim çok istediği için bana karşı daha hassas ve anlayışlı olur mu ? Yani ben de istiyorum tabi ki evliliğim kurtulsun diye çocuk asla istemiyorum fakat boşanacak bariz sebepler de yok üç yılınaştık ama illa aşamadığımız bir kaç konu var ciddi tartıştığımız , çocuk Olunca dikkatim enerjim çocuğuma gider kafam sürekli sorunlarla meşgul olmaz mı acaba siye düşünüyorum , yok mu arkadaşlar çocuk olduktan sonra tatlılaştığı evlilikler ? Lütfen yorumlarınuzı esirgemeyin , çok bunaldım bu kararsızlıktan ötürü ;(

Eski konularini hatirliyorum eşinin ilgisizliğinden çok şikayetciydin.
Bu durumda çocuk işini iyi düşün hamilelik zor bir süreç bebek doğduktan sonra bu zorluk kaça katlanir Allah bilir.
İyi düşün

siz en dogru olani dusunuyorsunuz ,mutsuz bi evlilik cocuk ile taclanirsa ,er yada gec o tac duser ...

siz en dogru olani dusunuyorsunuz ,mutsuz bi evlilik cocuk ile taclanirsa ,er yada gec o tac duser ...
Yani?? Bu Araf beni delirtecek artık sanki ? Bilmiyorum derdimi tam anlatabiliyor muyum ? Mutsuzken çocuk yapan yok mu hiç ? Mutluluk diye bişey var mı artık bunu gerçekten çok merak ediyorum ;((

Ne bileyim hanımlar hani hamilelik psikolojisi ile daha sakin olabilir miyim ya da eşim çok istediği için bana karşı daha hassas ve anlayışlı olur mu ? Yani ben de istiyorum tabi ki evliliğim kurtulsun diye çocuk asla istemiyorum fakat boşanacak bariz sebepler de yok üç yılınaştık ama illa aşamadığımız bir kaç konu var ciddi tartıştığımız , çocuk Olunca dikkatim enerjim çocuğuma gider kafam sürekli sorunlarla meşgul olmaz mı acaba siye düşünüyorum , yok mu arkadaşlar çocuk olduktan sonra tatlılaştığı evlilikler ? Lütfen yorumlarınuzı esirgemeyin , çok bunaldım bu kararsızlıktan ötürü ;(
Sorunları görmezden geleyim diyorsunuz net olarak. Sorunların önüne çocuğumu getireyim görmeyeyim onları. Ama sorunlar gitgide büyüyüp çocuğunuzun boyunu aştığı zaman ne yapacaksınız düşündünüzmü

Eski konularini hatirliyorum eşinin ilgisizliğinden çok şikayetciydin.
Bu durumda çocuk işini iyi düşün hamilelik zor bir süreç bebek doğduktan sonra bu zorluk kaça katlanir Allah bilir.
İyi düşün
Sen hamilesin mesela eşinle hiç mi sorunun yoktu mesela bebek isterken ? Yanlış anlama sorumu lütfen ....

Yani?? Bu Araf beni delirtecek artık sanki ? Bilmiyorum derdimi tam anlatabiliyor muyum ? Mutsuzken çocuk yapan yok mu hiç ? Mutluluk diye bişey var mı artık bunu gerçekten çok merak ediyorum ;((
Mutsuzken çocuk olayını sadece kendi pencerenizden bakmayın. Doğacak çocuğun gözündende bakın. ''Mutsuz bir anne babanın çocuğu olmak istiyor muyum acaba'' diye o çocuğa sorun bence bi.

Ya özel ihtiyaç sahibi çocuğunuz olursa? Hesaplar mükemmel, ama gerçek hayat hesaplandığı gibi gitmeyebiliyor. Sorunların üstünü örtsün diye çocuk yapılmaz. O çocuk da kendi derdiyle geliyor. Ana-baba birbiriyle sorunlu, çocuğa kim destek verecek? Kör gözüm parmağına çocuk yapılmaz. Çocuktan medet umarak da.

O doğunca mutluluk getirir mi bana hayata daha pozitif bağlanır miyim sorusu aslında benimki biraz da .....yeğenlerimi severken çok değişiyorum

Ya özel ihtiyaç sahibi çocuğunuz olursa? Hesaplar mükemmel, ama gerçek hayat hesaplandığı gibi gitmeyebiliyor. Sorunların üstünü örtsün diye çocuk yapılmaz. O çocuk da kendi derdiyle geliyor. Ana-baba birbiriyle sorunlu, çocuğa kim destek verecek? Kör gözüm parmağına çocuk yapılmaz. Çocuktan medet umarak da.
Napıcam peki ? Boşanmıyorum da çocuk da yapamıyorum sorunları da çözemiyorum , sık sık öfke nöbetleri geçiriyorum bu kararsızlık Artık .....

Çocuğum sorumluluğunu tek başınıza taşımayı planlıyorsunuz sanırım yazdıklarınızdan bunu anladım ben , tüm ilginiz niçin çocuğa gitsin ki ? Bence en büyük hata bu oluyor evliliklerde. Çocuk sahibi olunca kadın kendini tamamen anneliğe adıyor , bir eş bir kadın sıfatından kendini soyutluyor. Kocalarınızın aşık olduğu kadın bir anneye dönüşmüş oluyor , kim ister Allahasen böyle bir şeyi ? Bunu söylemeyi sevmesem de kadın kendini tamamen anneliğe adadığı vakit de eş kendine dışarıda tatmin araçları arıyor. Benden söylemesi. Çocuk sahibi olmak istediği için çocuk sahibi olunmamalı bence , şu anda boşanmak için yeterli sebebim yok diyorsunuz , yani bi iki parça daha sorununuz olsa boşanacaksınız. Ama çocuk olunca öyle olmuyor , seneler boyu o sorunları çocuğunuza da kendinize de çektiriyorsunuz , sonunda boşanınca da çocuklar iki ev arasında gidip geliyor sürekli. Boşanmayınca da keşke boşansaydılar da bunları yaşamasaydım diyorlar velhasıl kelam benim nacizane fikrim kesinlikle şu vaziyette çocuk yapmayın.

Napıcam peki ? Boşanmıyorum da çocuk da yapamıyorum sorunları da çözemiyorum , sık sık öfke nöbetleri geçiriyorum bu kararsızlık Artık .....
Ömür boyu böyle yaşayacaksınız yani?
Çözülemeyecek ne var? İletişim eksikliği mi? İlle çözülemeyecek ve bu şekilde sürdürülecekse evlilik, gayet de boşanmak için sebep var. Böyle ömür mü geçer...

vallaha canım ne diyeyim Allah hayrlısını nasip etsin ama hamileliğim kötü geçti 7. ayım doluyor hala kusuyorum.gebelik tiroidi,gebelik şekerim de çıktı.bu kadar stresteyken çok fazla eşinle anlaşacağnı pek düşünemedim.ama tabi bu benim hamileliğim.insanın tahammülü azalıyor yeri geldi sabahtan akşama kadar yerimden kalkamadım kusmaktan.su içemediğim için ateşlendim.serumlar yedim 2 gün acilde pinekledim soğuk küvete girdim de 4 saat öyle ateşim düştü.şimdi bir düşün Allah korusun böyle bir hamilelik yaşarsan eşine ne kadar tahammül edersin ya da o sana ne kadar dayanır?benim eşimle sorunum hiç olmadı çok şükür ailesiyle de öyle.o nedenle destek olanm çoktu.ama sizde durumlar biraz farklı anladığım kadarıyla iyi düşünmen gereken bir durum bu.hayat boyu sorumluluk alacaksın üzerine acaba evliliğim tatlı olur mu diye çocuk düşünme bana kalırsa.

Hayır çocuk yapmak sorunlu bir evliliği mükemmel evliliğe dönüştürmez aksine sorunlu evliliklerde çocuk bir dinamit etkisi yapar üzgünüm ama gerçek bu. Boşanmayacaksanız sorunlarınızı çözmeye çalışın öfke kontRolünüzü sağlamak için yardım alın, bunlar olmadan çocuk sahibi olmayın

Ömür boyu böyle yaşayacaksınız yani?
Çözülemeyecek ne var? İletişim eksikliği mi? İlle çözülemeyecek ve bu şekilde sürdürülecekse evlilik, gayet de boşanmak için sebep var. Böyle ömür mü geçer...
İletişim eksik evet , birde ailesinin avukatl ığını yapıp da bana yaşattıkları travmalar aile si ve kendisinin, şu an görüşmüyorum ailesi ile eşime olan öfkem de dinmiyor çünkü benle hiç tatmin edici konuşmuyor bu konuda , yarın birgün ne yapacağını kestiremiyorum eşimin

Önce sorunları aşmalısınız. .
daha sonra huzurlu bir eve evlat. .
Rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın. .

X