Anlamaya calisip tavsiye verenler kadar sacma sapan yorumlar yapip baska yerlere cekmeye calisanlar da olmus her zamanki gibi. Birincisi ben esimi seviyorum elbette ama cok yoruldum, surekli boyle hususlar konusunda didismekten, bazen insan caresiz kaliyor. Bu, yani kisisel tenizlik bence bir saygi meselesidir, esiniz dislerini fircalamiyorsa onunla ayni yatakta yatmayi, opmeyi vs. istemezsiniz, bu da ona benzer. El yikama konusunda yalan soyledigimi abarttigimi soyleyenler olmus, hikaye yazmak istesem yazar olurdum, bu zamanda cok zor degil malum. Esim bunu evliligimizin ilk yillarinda cok yapiyordu, dogru duzgun sabunlamqdan elinizi suya 3 sn. Tutun ve havluya silin, el yikama sekliniz bu olsun surekli, sonra bakin bakalim havlunuzun rengine, dedigimi anlayacaksiniz. Havluyu degistiriyorum, yok yine ayni.. bunun icin kotorcu, insaatci, tesisatci vs. Olmaniza luzum yok, ki esim de memurdu.
Temizlik aileden gelen bir sey, ben yikamadan ne kendim ne de baskasina bir sey vermem, ailemden boyle gordum, hatta ilkokul bile okuduysaniz hayat bilgisi kitaplarimizda da yazardi. Disarida paketi temizlemesini beklemiyorum, marketten ciktigi gibi, ellerini temizlemeden direkt agzina goturdugukuru yenis gibi bir yiyecek virusle yasamaya calistigimiz bu gunlerde beni rahwtsiz ediyor, siz sallamiyorsaniz o sizin sorununuz. İsin ucunda bir hastalik varsa, hem de ölümlü bir hastalik, eslerin bu konuda hassasiyet gostermeleri gerekir benim ahlak dusuncemde. Elinden geleni yaparsin, el temizligine mesafene dikkat edersin sonra yine bir sekilde olursan, yapacak bir sey yokrur, sen elinden geleni yapnissindir. Benim dikkatsizligim yuzunden, pasakliligim yuzunden esim ya da baska birileri hastalansa inanin ben cok uzulurum.
Tatli dille aoylemedigimi dusunenler mesajlarin tamamini okuammis sanirim. Defalarca bunu soyledim ve ondan kendi temizligi haricinde hic bir sey beklemedim, beklemiyorum. Mutfaga girip bir bardagini kaldirmis degildir. Meyvesini her seyini yikayip onune geriririm. Bilmem anlatabildim mi?
Ha bir de bu kadar atarli insanlarin eslerine karsi mukemmel olduklarini, evliliklerinin sahane oldugunu asla dusunmuyorum. Bunu da belirteyim.