Eşimle anlaşmazlığımız

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21.747
Puanlar
923
Çok uzun zamandır ev sahibi olmanın hayalini kuruyorduk. Nihayet kısmetse önümüzdeki ay tasarruf finansman şirketlerinden birinin aracılığıyla ev alacağız. Firmadan alacağımız para 4 milyon. İstanbul'da yaşıyoruz,nezih diyebileceğimiz bir semtte kiradayız şu an.burası benim büyüdüğüm yer aynı zamanda, annemin burda evi var ona yakınım. Kendim devlette öğretmenim, şu anda site içinde güzel bir evde oturuyoruz ve ben okuluma yürüyerek gidip geliyorum. Oğlumun okulu servisle 15 dk.Şu anda oturduğumuz eve taşınalı 2 yıl oldu. İçine tadilat yaptırdım istediğim gibi döşedim, severek oturuyorum.Hem muhit olarak hem evin kendisi tamgönlüme göre. Gönül ister ki bu evi satın alayım ama ev fiyatları çok yüksek burada, bizim bütçemiz devede kulak kalıyor. Şu anda hatırı sayılır bir kira veriyorum, hatta bu ay çıkmadan zam yapacak ev sahibi ve geçen yıl olduğu gibi en üst sınırdan isteyecek. Ben bu evde oturmaya devam etmek istiyorum çünkü bütçemizi sarsmıyor şu anda kirası, artıları çok. satın alacağımız ev yatırımlık olsun istiyorum.

Biz Anadolu yakasındayız, evi de Sancaktepe, Ümraniye, veya Çekmeköy ün metro ya yakın bölgelerinden 1+1 veya 2+1 bakalım, kiraya verelim, borcu bitince de satalım kendi oturacağımız eve geçerken peşinat olsun diye düşünüyorum. Borç 2028 de bitecek. Eşim ise üzerine biraz daha koyalım 5 milyon bandına çıkalım ve alacağımız evde oturalım istiyor çünkü oğlumuz da özel okulda okuyor.Gelirimiz iyi ama gider de çok, yatırımlık evin borcu bizi zorlayacak, alacağımız kira hiçbir şekilde bizi rahatlatmayacak düşük kalacak diyor. Ancak bu bütçeyle bahsettiğim yerlerde evler genelde bahçe katı , yüksek giriş ve site içi değil. Çoğu ters dubleks. Okuluma ve oğlumun okuluna uzak kalacak. Ne eşyam sığacak ne bir şey. Tabii ki maddi olarak bizi çok rahatlatacak, ciddi bir kira yükünden kurtulup kendi evimize taşınacağız. Şu anda ev bakmaya başladık eylüle bir şey kalmadı ama oturumluk ev bakasım gelmiyor, yatırımlık bakabiliyorum ben. Eşim standartlarını hiç düşürmüyorsun, ben oturmayacağım eve bakmam deyip sinirlendi, o ev bile bakmıyor kaç gündür. Siz yerimde olsanız her şekilde içinize sinen ve daha taşınalı 2 yıl olan bu evden sırf kendi eviniz olsun diye küçük bir eve taşınır mısınız? Fikirlerinizi bekliyorum.

2 yıl olan bu evden sırf kendi eviniz olsun diye küçük bir eve taşınır mısınız? Fikirlerinizi bekliyorum.
Tabii ki evet ? Mevzu şu an içime sinmesi şu bu değil maddi olarak zorlanacaksam yatırımlık ev tutacak yerde değilsem kocan haklı 1-2 m tek seferde zorlanıp kirasız yaşamak çok çok daha mantıklı

Tabii ki evet ? Mevzu şu an içime sinmesi şu bu değil maddi olarak zorlanacaksam yatırımlık ev tutacak yerde değilsem kocan haklı 1-2 m tek seferde zorlanıp kirasız yaşamak çok çok daha mantıklı
Tek biz olsak neyse ama çocuğun okulu arabayla 30 35 dk gibi bir mesafeye çıkıyor, servisle kimbilir kaç saat. 3.sınıf olacak bu yıl.

Eski konularınızı hatırlıyorum hatta yorum yapmışlığımda var eger siz benim dediğim olsun derseniz o Muhittin çıkamazsınız .

Hatırladım kadarıyla o muhitte evler çok eski kirası çok yüksek ve deprem riskide var muhit olarak, kira olarak zaten yüksek bir rakam veriyorsunuz neden yüksek rakam veresiniz ki kendi evinizde oturmak varken geliriniz yüksek zaten o eve vereceğiniz parayı kendi evinize ödersiniz.

Eski konularınızı hatırlamıyorum hatta yorum yapmışlığımda var eger siz benim dediğim olsun derseniz o Muhittin çıkamazsınız .

Hatırladım kadarıyla o muhitte evler çok eski kirası çok yüksek ve deprem riskide var muhit olarak, kira olarak zaten yüksek bir rakam veriyorsunuz neden yüksek rakam veresiniz ki kendi evinizde oturmak varken geliriniz yüksek zaten o eve vereceğiniz parayı kendi evinize ödersiniz.
Muhit çok güzel, zemin sağlam ama evler eski. Şu anda oturduğum site de kentsel dönüşüme girecek eninde sonunda. Tabii daha çok zaman var. En büyük artısı konumu şu anda.

Benim kafama gore kirada oturan biri yatirimlik ev alip 3-5 sene kredi borcu odememeli. O noktada ese hak verdim. Biraz daha pesinat biriktirip girseydiniz keske.
Peşinat birikmiyor maalesef. Bu sisteme girmesek daha çok beklerdik bir yerden başlamak istedik.

Muhit çok güzel, zemin sağlam ama evler eski. Şu anda oturduğum site de kentsel dönüşüme girecek eninde sonunda. Tabii daha çok zaman var. En büyük artısı konumu şu anda.
Anladım ama eşiniz haklı yüksek kira ödemeyin kendi evinize geçin derim kentsel dönüşüme gitse yaptığınız masraf çöp olacak kiracı olarak 30-35 dk mesafe uzak sayılmaz arabada varmış.

Eşinize hak veriyorum, bizde Şehir olarak güzel ve şehrin nezih yerinde kirada kaldık evimizin kirası ortalamaya göre iyiydi genişti site içiydi, ev alalım 2+1 olsun yada apart alalım kirası yetsin fikriyle 2 yıla yakın nerdeyse ev baktık sonunda sıfır bir daire denk geldi aynı mahalledeyiz fakat bizim aldığımız ev biraz daha aşşağıda kalıyor, olsun dedik küçük olsun bizim olsun yoksa birşey sahibi olamayacağız dedik. Eşinizin dediği gibi yatırımlık evin kirası artık ödemesini karşılamıyor hem kira vermezsiniz hem kendi evinizde oturursunuz.

Çok uzun zamandır ev sahibi olmanın hayalini kuruyorduk. Nihayet kısmetse önümüzdeki ay tasarruf finansman şirketlerinden birinin aracılığıyla ev alacağız. Firmadan alacağımız para 4 milyon. İstanbul'da yaşıyoruz,nezih diyebileceğimiz bir semtte kiradayız şu an.burası benim büyüdüğüm yer aynı zamanda, annemin burda evi var ona yakınım. Kendim devlette öğretmenim, şu anda site içinde güzel bir evde oturuyoruz ve ben okuluma yürüyerek gidip geliyorum. Oğlumun okulu servisle 15 dk.Şu anda oturduğumuz eve taşınalı 2 yıl oldu. İçine tadilat yaptırdım istediğim gibi döşedim, severek oturuyorum.Hem muhit olarak hem evin kendisi tamgönlüme göre. Gönül ister ki bu evi satın alayım ama ev fiyatları çok yüksek burada, bizim bütçemiz devede kulak kalıyor. Şu anda hatırı sayılır bir kira veriyorum, hatta bu ay çıkmadan zam yapacak ev sahibi ve geçen yıl olduğu gibi en üst sınırdan isteyecek. Ben bu evde oturmaya devam etmek istiyorum çünkü bütçemizi sarsmıyor şu anda kirası, artıları çok. satın alacağımız ev yatırımlık olsun istiyorum.

Biz Anadolu yakasındayız, evi de Sancaktepe, Ümraniye, veya Çekmeköy ün metro ya yakın bölgelerinden 1+1 veya 2+1 bakalım, kiraya verelim, borcu bitince de satalım kendi oturacağımız eve geçerken peşinat olsun diye düşünüyorum. Borç 2028 de bitecek. Eşim ise üzerine biraz daha koyalım 5 milyon bandına çıkalım ve alacağımız evde oturalım istiyor çünkü oğlumuz da özel okulda okuyor.Gelirimiz iyi ama gider de çok, yatırımlık evin borcu bizi zorlayacak, alacağımız kira hiçbir şekilde bizi rahatlatmayacak düşük kalacak diyor. Ancak bu bütçeyle bahsettiğim yerlerde evler genelde bahçe katı , yüksek giriş ve site içi değil. Çoğu ters dubleks. Okuluma ve oğlumun okuluna uzak kalacak. Ne eşyam sığacak ne bir şey. Tabii ki maddi olarak bizi çok rahatlatacak, ciddi bir kira yükünden kurtulup kendi evimize taşınacağız. Şu anda ev bakmaya başladık eylüle bir şey kalmadı ama oturumluk ev bakasım gelmiyor, yatırımlık bakabiliyorum ben. Eşim standartlarını hiç düşürmüyorsun, ben oturmayacağım eve bakmam deyip sinirlendi, o ev bile bakmıyor kaç gündür. Siz yerimde olsanız her şekilde içinize sinen ve daha taşınalı 2 yıl olan bu evden sırf kendi eviniz olsun diye küçük bir eve taşınır mısınız? Fikirlerinizi bekliyorum.
Ne kadarlık birikiminiz var? Kiranız ne kadar ev alıp kiraya verirseniz ne kadar kira getirir?

Bi de aynı durumda sayılırız oturduğumuz evin değeri 15-16 milyon. Semti de seviyoruz başka yerde yaşamayız. Başka semtten küçük bir ev aldık kiramızın yarısını karşılıyor. Bir arsa aldık 1+1 ofis bekliyoruz. Şimdi de birikimimizle yatırımlık bir ev daha almayı düşünüyoruz. Üstüne koyup oturacağımız evi mi alsak dedim ama işime gelmedi.

Eşiniz haklı ,ben evim yokken kiracıya ev alma mantığını anlamıyorum,kiralık eve tadilat yapıp oturma mantığınıda.Düzen önemli tabi ama insan her düzene alışıyor.Siz daha çok annenize yakın diye istiyorsunuz diğer faktörler pastanın süsü

Ya biz de benzer bir anlaşmazlıkta olduğumuz için merak ediyorum gelecek cevapları takipteyim🤓
Çocuğunuz ilkokulu bitirdikten sonra devlette mi devam edecek özelde mi? Ben biraz bu konuda eski kafalıyım annem gibi düşünüyorum muhit önemli bence. Biz daha küçük bir şehirde yaşıyorduk ve oturduğumuz muhit bizim gittiğimiz okulu, bulunduğumuz sosyal çevreyi ve arkadaşlarımızı etkiledi. Belki rakamları verseniz daha mantıklı bir çıkarım yaparız. Bu arada insanın kendi evinde oturmasının duygusal rahatlığı da çok ayrı ama yine de muhit beni çok etkiliyor. İstanbul’u hiç bilmiyorum ama Ankarada asla yaşamak istemeyeceğim semtler vardı😅

Aile evinde de sürekli taşındık, şu an kendi evimdeyim, bir evde en fazla 2 yıl kalabiliyorum. Sizin daha 2 yıl dediğiniz süre bana fazla oluyor. 😄

Eşinizi daha haklı buldum.

Neden herkes eşe haklı demiş anlamadım ev almanın finansal olarak hiçbir mantığı yok.
Bu demek değil ki yatırım yapmayın. Ev arsa alabildiğiniz kadar zaten alın.

Ben lüks semtte yaşıyorum çocuğumu da burada yetiştirmek isterim.
Çayyolu’ndan Bağlıca’ya ya da Batıkent’e taşınmak istemem mesela. Burada devlet okuluna bile rahatça gönderebilirim çocuğumu.

Tabi ev sahibi kötüyse sık ev değiştirmek zorunda kalırsanız falan filan kirada olmak dezavantajlı.

Back
X