Eşimle anlaşmazlığımız

Sistem güvenilir mi? Bu sistemle ev ve araba almak istiyorum ama el atamadım. Her ev satıcısı da bu sistemlerle alana ev satmıyormuş. Son anda ev bulamayıp, ortada kalabilirsiniz diyen de oldu
Biz evimizi bu sekilde sattik. Ama bu kadar bekleyecegimi bilseydim satmazdim. Durgunluk var diye , evi uyguna koyduk. Uzerine 1 hafta da hallolur denen sure 1 ay oldu.
Biraz alici kaynakli da uzadi bizim. Kefil istiyorlar bulamadi. Bulamayinca tamamina ipotek konuluyormus. Sonradan kefil bulmus onun imzasi falan derken. Uzadi surek. Ekstra olarak eksper fiyati sanirim 35 40 civari alici oduyor.
Tapu masraflari var.
Ev bulamazsan bor sonraki aya devrediyor didye biliyorum.
Erken bulursan ,satanin bu sureci kabul etmesi gerek. Benim esim sozunden donmedi ama bu sartlarda satici vazgecebilir , sureci bilmeli.
Tam tapu gunu de , katilim firmasinin subesi kapaliydi. Tamam dedik dolandiriliyoruz heralde. Biz neye gore devredicez. Neyse ertesi gune aldi esim randevuyu.
Bu arada ustune durmasaydin daha da uzatacaklardi sureyi. Tabi onlar da isletiyor parayi.
Alici dedi, satan vazgeciyor vs . Kac kere subeye gitmek zorunda kaldılar.
Boyle bir yere girecekseniz , bunlari net olarak konusun. Iyi bir temsilci de gerekiyor

Bebiş sen yorumla halimizi: sabit giderimiz çok tatil matil masrafı asla bitmiyor zaten. senede 1,8 milyon kenara koymuşuz oturduğum ev 10,5 falandı geçen yıl şimdi 15 milyon :kızgın:
Valla beybi çocuk falan da düşünüyorsan çocuktan önce bence biraz sık dişini. Sizin için pek de uzak bir hedef değil böyle bir ev almak. Hatta seçim öncesi ucuz kredi falan olursa ailelerden de destek alıp ben olsam girerdim o işe.
Tatil anlayışınız ne bilemediğim için yorum yapmayacağım ben mesela skor tutmayı bıraktığımdan beri birinin beni yerimden kazıması gerekiyor Avrupa tatili için😂 Öyle olunca ev ekonomisi baya düze çıktı😂 Hele çocuktan sonra bir yaz bir kış tatili yeterli diyorum enerjim kalmadı zaten.

Aynı fikirdeyim işte. Bana kalsa bu okuldan emekli olacağım o kadar huzurluyum yani. Oğlumun sitede arkadaşları var güvenli bir şekilde sitenin parkında oynuyorlar. Çevrede çoğu kişi eş dost tanıdık. Ben bu semtte büyüdüm eşim evlendikten sonra geldi. Ona kalsa o her yerde yaşar ama benim için önemli şeyler bunlar
şu şartlarda ben gitmem
bu durumda masrafları kısıp ordan ev alabilecek kadar birikim yapmanız mümkünse yapın
olmuyorsa başka yerden alın kiraya verin bence
sırf mevkii yüzünden maaşımın yarısından fazlasını kiraya veriyorum şu an ben
ama karda kışta acil durumda siyasi olayda yol kapandığında evime on dakikada yürüyorum
arkadaşlar üç beş saatte gidiyor
bu benim için nimet

Bu evimli firmalarda kredi anlaşması varken üstüne banka kredisi çekilebiliyor mu? Böyle bir imkan varsa sanirim üstüne biraz daha koyar beğendiğim semtte site ici olmasa da kendime alırdım. Eski konulardan kiraya baya yüklü miktar gittigini hatırlıyorum, o miktar krediye gitse hic mi bulunamaz? Bir de ilandaki evlerin fiyatlarına ciddi pazarlık payi olabilir, herkes ordan burdan gördüğüne göre yüksek yazıp aylarca satamiyor.

Bu evimli firmalarda kredi anlaşması varken üstüne banka kredisi çekilebiliyor mu? Böyle bir imkan varsa sanirim üstüne biraz daha koyar beğendiğim semtte site ici olmasa da kendime alırdım. Eski konulardan kiraya baya yüklü miktar gittigini hatırlıyorum, o miktar krediye gitse hic mi bulunamaz? Bir de ilandaki evlerin fiyatlarına ciddi pazarlık payi olabilir, herkes ordan burdan gördüğüne göre yüksek yazıp aylarca satamiyor.
Biz de öyle yapalım diyor eşim. 4m alacağız ama 1500 civarı çekip Ümraniye atakent ten veya Çekmeköy çamlık taraflarından 2+1 alıp oturalım diyor. Pazarlık payı da olur elbette. Ama bu yerleri hiç bilmiyorum ben yaşamak nasıl olur bir fikrim yok. Metroya yakın oluşları artı

Biz de öyle yapalım diyor eşim. 4m alacağız ama 1500 civarı çekip Ümraniye atakent ten veya Çekmeköy çamlık taraflarından 2+1 alıp oturalım diyor. Pazarlık payı da olur elbette. Ama bu yerleri hiç bilmiyorum ben yaşamak nasıl olur bir fikrim yok. Metroya yakın oluşları artı
Atakentte dogdum buyudum, annem hala orda yasiyor. Eski site icerisinde bir ev almayi planlamiyorsaniz, cok ciddi bir otopark sorunu sizi bekliyor. Alemdag caddesinin trafigini hafife alma eger o yolu sabah aksam kullanmak zounda kalavaksan simdiden gecmis olsun. Mapsin su an gosterdigi surelere en az 20 dk ekle.
Eski sitelerde cok ev sahibi ve yasli insanlar var, kenstel donusumden cikacak maliyetlerden kaciyorlar.
E5 veya teme biraz kolay erismek istiyorsan benim onerim. Senol gunes bulvarini baz al ona mumkun oldugunca yakin olmaya calis bence. Goztepe metrosuda acilacak gibi metroya, atasehire ve otoyollara yakin olursun.

Benim onerim armaganevlerin alt taraflari, site mahallesi, bulabilirsen kesinlikle soyak sitelerine bak, finanskent mahallesinin sinpas tarafi olmaz ama diger taraflari olabilir. Camlik mahallesi, (ikbal cd ve elalmis cd ) iyidir. Biraz metrodan uzaklasanda tatlisu mahallesi de iyidir. Bunlar umraniye olsa da cokda umraniye degiller
En onemli nokta telefonda emlakci ile konusurken evin yokusda olup olmadigini sor, cok ciddi yokuslar var.

Atakentte dogdum buyudum, annem hala orda yasiyor. Eski site icerisinde bir ev almayi planlamiyorsaniz, cok ciddi bir otopark sorunu sizi bekliyor. Alemdag caddesinin trafigini hafife alma eger o yolu sabah aksam kullanmak zounda kalavaksan simdiden gecmis olsun. Mapsin su an gosterdigi surelere en az 20 dk ekle.
Eski sitelerde cok ev sahibi ve yasli insanlar var, kenstel donusumden cikacak maliyetlerden kaciyorlar.
E5 veya teme biraz kolay erismek istiyorsan benim onerim. Senol gunes bulvarini baz al ona mumkun oldugunca yakin olmaya calis bence. Goztepe metrosuda acilacak gibi metroya, atasehire ve otoyollara yakin olursun.

Benim onerim armaganevlerin alt taraflari, site mahallesi, bulabilirsen kesinlikle soyak sitelerine bak, finanskent mahallesinin sinpas tarafi olmaz ama diger taraflari olabilir. Camlik mahallesi, (ikbal cd ve elalmis cd ) iyidir. Biraz metrodan uzaklasanda tatlisu mahallesi de iyidir. Bunlar umraniye olsa da cokda umraniye degiller
En onemli nokta telefonda emlakci ile konusurken evin yokusda olup olmadigini sor, cok ciddi yokuslar var.
hepsi çok değerli bilgiler, teşekkür ederim.

Biz 2 sene önce kirada oturduğumuz evi alamadığımız için aynı siteden daha küçük bir ev satın aldık. Konforumuzu değiştirmedik. Ama bizim aldığımız ev kiramızı karşılıyor. Biz sadece evin kalan kredisini ödüyoruz. Sizin durum farklı ama alacağınız ev krediniz karşılamayacaksa bence gerek yok. Eşinizin önerisi daha mantıklı. Ev borcunu bitince daha iyi bir yere taşınırsınız. Ama hem ev kredisi hem kira ödemek kolay değil

Çok uzun zamandır ev sahibi olmanın hayalini kuruyorduk. Nihayet kısmetse önümüzdeki ay tasarruf finansman şirketlerinden birinin aracılığıyla ev alacağız. Firmadan alacağımız para 4 milyon. İstanbul'da yaşıyoruz,nezih diyebileceğimiz bir semtte kiradayız şu an.burası benim büyüdüğüm yer aynı zamanda, annemin burda evi var ona yakınım. Kendim devlette öğretmenim, şu anda site içinde güzel bir evde oturuyoruz ve ben okuluma yürüyerek gidip geliyorum. Oğlumun okulu servisle 15 dk.Şu anda oturduğumuz eve taşınalı 2 yıl oldu. İçine tadilat yaptırdım istediğim gibi döşedim, severek oturuyorum.Hem muhit olarak hem evin kendisi tamgönlüme göre. Gönül ister ki bu evi satın alayım ama ev fiyatları çok yüksek burada, bizim bütçemiz devede kulak kalıyor. Şu anda hatırı sayılır bir kira veriyorum, hatta bu ay çıkmadan zam yapacak ev sahibi ve geçen yıl olduğu gibi en üst sınırdan isteyecek. Ben bu evde oturmaya devam etmek istiyorum çünkü bütçemizi sarsmıyor şu anda kirası, artıları çok. satın alacağımız ev yatırımlık olsun istiyorum.

Biz Anadolu yakasındayız, evi de Sancaktepe, Ümraniye, veya Çekmeköy ün metro ya yakın bölgelerinden 1+1 veya 2+1 bakalım, kiraya verelim, borcu bitince de satalım kendi oturacağımız eve geçerken peşinat olsun diye düşünüyorum. Borç 2028 de bitecek. Eşim ise üzerine biraz daha koyalım 5 milyon bandına çıkalım ve alacağımız evde oturalım istiyor çünkü oğlumuz da özel okulda okuyor.Gelirimiz iyi ama gider de çok, yatırımlık evin borcu bizi zorlayacak, alacağımız kira hiçbir şekilde bizi rahatlatmayacak düşük kalacak diyor. Ancak bu bütçeyle bahsettiğim yerlerde evler genelde bahçe katı , yüksek giriş ve site içi değil. Çoğu ters dubleks. Okuluma ve oğlumun okuluna uzak kalacak. Ne eşyam sığacak ne bir şey. Tabii ki maddi olarak bizi çok rahatlatacak, ciddi bir kira yükünden kurtulup kendi evimize taşınacağız. Şu anda ev bakmaya başladık eylüle bir şey kalmadı ama oturumluk ev bakasım gelmiyor, yatırımlık bakabiliyorum ben. Eşim standartlarını hiç düşürmüyorsun, ben oturmayacağım eve bakmam deyip sinirlendi, o ev bile bakmıyor kaç gündür. Siz yerimde olsanız her şekilde içinize sinen ve daha taşınalı 2 yıl olan bu evden sırf kendi eviniz olsun diye küçük bir eve taşınır mısınız? Fikirlerinizi bekliyorum.
bence siz haklısınız, bence düşündüğünüz gibi yapın, düzeninizi bozmayın ben sırf benim olsun diye konforumdan taviz vermezdim. maddi olarak biraz zorlansamda dünyaya bikere geliyoz eşyam sığmaz şu bu derken çok çile.

Çok uzun zamandır ev sahibi olmanın hayalini kuruyorduk. Nihayet kısmetse önümüzdeki ay tasarruf finansman şirketlerinden birinin aracılığıyla ev alacağız. Firmadan alacağımız para 4 milyon. İstanbul'da yaşıyoruz,nezih diyebileceğimiz bir semtte kiradayız şu an.burası benim büyüdüğüm yer aynı zamanda, annemin burda evi var ona yakınım. Kendim devlette öğretmenim, şu anda site içinde güzel bir evde oturuyoruz ve ben okuluma yürüyerek gidip geliyorum. Oğlumun okulu servisle 15 dk.Şu anda oturduğumuz eve taşınalı 2 yıl oldu. İçine tadilat yaptırdım istediğim gibi döşedim, severek oturuyorum.Hem muhit olarak hem evin kendisi tamgönlüme göre. Gönül ister ki bu evi satın alayım ama ev fiyatları çok yüksek burada, bizim bütçemiz devede kulak kalıyor. Şu anda hatırı sayılır bir kira veriyorum, hatta bu ay çıkmadan zam yapacak ev sahibi ve geçen yıl olduğu gibi en üst sınırdan isteyecek. Ben bu evde oturmaya devam etmek istiyorum çünkü bütçemizi sarsmıyor şu anda kirası, artıları çok. satın alacağımız ev yatırımlık olsun istiyorum.

Biz Anadolu yakasındayız, evi de Sancaktepe, Ümraniye, veya Çekmeköy ün metro ya yakın bölgelerinden 1+1 veya 2+1 bakalım, kiraya verelim, borcu bitince de satalım kendi oturacağımız eve geçerken peşinat olsun diye düşünüyorum. Borç 2028 de bitecek. Eşim ise üzerine biraz daha koyalım 5 milyon bandına çıkalım ve alacağımız evde oturalım istiyor çünkü oğlumuz da özel okulda okuyor.Gelirimiz iyi ama gider de çok, yatırımlık evin borcu bizi zorlayacak, alacağımız kira hiçbir şekilde bizi rahatlatmayacak düşük kalacak diyor. Ancak bu bütçeyle bahsettiğim yerlerde evler genelde bahçe katı , yüksek giriş ve site içi değil. Çoğu ters dubleks. Okuluma ve oğlumun okuluna uzak kalacak. Ne eşyam sığacak ne bir şey. Tabii ki maddi olarak bizi çok rahatlatacak, ciddi bir kira yükünden kurtulup kendi evimize taşınacağız. Şu anda ev bakmaya başladık eylüle bir şey kalmadı ama oturumluk ev bakasım gelmiyor, yatırımlık bakabiliyorum ben. Eşim standartlarını hiç düşürmüyorsun, ben oturmayacağım eve bakmam deyip sinirlendi, o ev bile bakmıyor kaç gündür. Siz yerimde olsanız her şekilde içinize sinen ve daha taşınalı 2 yıl olan bu evden sırf kendi eviniz olsun diye küçük bir eve taşınır mısınız? Fikirlerinizi bekliyorum.
Merhabalarr.. Bende kiradayım, eşimle kurduğumuz bir iş yerimiz var. Bende 5. Sınıfa geçen kızımı özele yazdırdım 4. Sınıfa geçen oğlumuda devletten alıp özele yazdırdım. Benimde e.evim gibi şirketlerde 5 ayrı sözleşmem var. 1 i ev diğerleri araba. 3 araba aldım daha önce, tabi sattım başka aldım vs. Bende 4 m ye girdim ama çekilişli o. Banada çıkarsa dediğiniz gibi yatırımlık almak istiyorum. Kazancımız çok gibi duruyor ama bizde istediğimiz evi alamıyoruz. Eğer ki imkanlarımız kötü olursa çaresizlikten gider otururum. Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğim, kötü gün gelecek diye para biriktiren bir kişiyi bile ,gülerken o parayı yediğini görmedim. En önemli nokta, eşinize lütfen prenses olduğunuzu hatırlatın. Harcanan para lüks değil ihtiyaç.Eğer taviz verirseniz gerisi gelir. Herkesin standartı farklı. 5 milyona ev alsanız, apartmanda ayakkabı kokusu, çöp kokusu laftan anlamayan alt/üst komşu sıkıntısı, araç park sorunu vs yaşayacaksınız. Eşinizle lütfen olabildiğince kibar konuşun zaten size uyacaktır.

BANA GELİRİNİZE GÖRE ALINIR GİBİ GELDİ YA GİDERLER Mİ ÇOCUK ÇOCUKTA YOKMUS KREDİ ÖDER GİBİ HER AY BİRİKİM YAPMAYI DENEDNİZ Mİ?
Kız neden bağırıyosun🤣🤣

Alınır mı sence, çok geziyoruz ama. Standartlarımız yükseldi. 7-8 milyon peşinat lazım

Back
X