4 yıllık evliyim 26 yasımdayım işi çok çok yoğun havalımanında çalışıyor dışarı çıkıp uzun süre gelmemezlik yapmadı hiç. Oğlum otizmli onun için Ankara’da bir doktora geldim randevular vs derken 1 buçuk aydır burdayım normalde İstanbul’da yaşıyoruz şimdi bana eve gelme seni istemiyorum diyordu şimdi onları söylemeyi bıraktı gel ama benden kocalık bekleme çocuklarıma babalık yaparım diyor birden bire ne olduğunu kestiremiyorum
Sizi istememesinin dışında en büyük vefasızlığı da yapmış. Siz ikinizden olan evladınızın sağlığı için koştururken bu zor zamanınızda bile tutamamış çenesini.
İnsan boşanmak istiyorsa bile zor dönemin geçmesini bekler. Senelerdir hayat arkadaşlığı yapmışsınız sonuçta.
Böyle bir adama neden sormak, ısrar etmek yerine daha gururlu davranmalısınız.
Siz yuvanızı kurtarmak için ısrar ettikçe onun kendini sorgulamasına izin vermemiş oluyorsunuz.
Pohpohlandıkça bir tarafları kalkıyor insanoğlu işte.
Adam düzenini bozmadan bekar hayatı yaşamak istiyor. Ohh ne güzel evdeki kadın çamaşırını yıkasın, evi temizlesin, yemeğini yapsın, çocuklara baksın. Ama kocalık beklemesin. Peki neden, ne işi var o zaman o evde? Size hayat arkadaşı olmayacaksa sadece hizmetini yapmak için mi birlikte yaşayacaksınız?
Adam gibi adam olsaydı sizinle evli kalmak istemiyorsa bile, eve gelme, gelsen de benden kocalık bekleme demek yerine, "Boşanmak istiyorum, bu ev senin ve çocuklarımızın ben evden gideceğim. Bütün maddi imkanlarınızı sağlayacağım" tarzında konuşur ceketini alıp çıkardı. Sonuçta engelli bir çocuğunuz var ve çalışamayacağınızı biliyor. Daha gencecikmişsiniz bu kadar merhametsiz bir adamla ömür çürütmeyi kendinize hak görüyor musunuz?
Babalık zaten onun görevi, ayrılsanız da yapmak zorunda, bu haliyle iyilik yapmış olmuyor yani.
Ankara'da ailenizin yanında mısınız?
Beni istemeyen adamla aynı evde olmayı bende istemiyorum, dönmüyorum deyin.
Yada "sen çık evden, mevcut evimizde çocuklarım ve ben yaşayacağım. Beni istemeyen adamın hayatımda olmasını bende istemem. Engelli çocuğumuz var çalışamam, geçimimizi sağlayacak şartları oluştur. Sonuçta boşanmak isteyen düzeni bozan sensin, tazminat da ödeyeceksin bana" deyin.
Eviniz size aitse tazminat yerine evden feragat etmesini isteyin. Şu saatten sonra bekar hayatı yaşayacaksa ceketini alıp çıksın evden. Şartları kabul ederse anlşamalı boşanmayı kabul ettiğinizi yoksa çekişmeliye gideceğinizi söyleyin.
Siz kararlı davranırsanız yan çizmeye başlayacaktır.
O zaman ya tam anlamıyla düzeltir yada haklarınızı alarak boşanmış olursunuz.