- Konu Sahibi Meryemyasin
-
Babanız tabiki hatalı bir tutum içinde ve o tutumu tehditle arttırarak devam etmiş belli ki ego meselesi yapmış açıkçası babanızın böyle bi olaydan sonra el opturme derdi de tuhaf sizin bunun için eşinize ricacı olmanız da tuhaf. Ben olsam gidip oturup bi çay içip kalkalım derdim. Anneniz de babanızın bu tehdidine boyun egerse hatalıdır. Bayramda gitseniz bile el öpmek bana doğru gelmedi .açıkçası şuan çok haklı durumdasinjz bayramda gidin bi çaylarını için yine kötü tavır takınırsa o ona yakışanı yapmış olur siz de yine kalkar gidersiniz. Bayramda gitmemek de bir seçenek ama bayramda siz gitmeyecekseniz bile her ikisini de arayın telefonu açıp açmamak yine onlara kalmış. Onlar kendi hayatlarına pişman olacakları anılar katıyor. Kv nasıl biri bilmiyorum ama doğumunuza onun gelmesini teklif edin . Tek başına kalan insanlar da var Rabbim kimseyi zorda bırakmasın inşallah kolay bir doğum gecirirsiniz . Şunu da asla unutmayın evet aile bağları önemlidir ama eğer aileniz sizin ailenizin huzurunu etkiliyorsa uzak durmanızda da fayda olabiliresimle 2 senedir evliyiz 1 senede nisanli kaldik babamin tanidiklari vesilesiyle görucu usulu evlendik. Bu sure icerisinde esim aileme hic karsi gelmedi. Her islerine kostu. Esim cekingen bi insan aileme karsi yakin olamadi hic cunku ailem hep elin oglu diye bakti ona hic ilgi alaka göstermediler. Biz Allaha sukur esimle aramiz cook iyi kavga gurultu asla olmadi 3 yil icerisinde birbirimize sesimizi bile yukseltmedik. Ne o benim sozumden cikar nede Ben onun. Gecen yil kurbandan once annemlere gittik babam esime sordu kurbaninizi kesmiyorsaniz nereye verceksiniz diye (cemaat olarak kurban hissemizi hangi cemaate verdigimizi sordu) esimde ××× cemaatine verdik dedi babamda baska cemaatte ve yillardir orada görevlerde. Babam kizdi bizim cemaate neden vermedin diye esime bende baba bu sefer oraya vermek istedik dedim babam cok usteledi Neden kendi kafana göre is yapiyorsun felan diye esime. Esimde ben 30 yasinda adamim istedigim yere veririm sen karisma baba dedi. ( esime kendi babasi bile asla karismiyor ama babam her defasinda hep bi islerine karismisti bu zamana kadar) babamda karisirim ben dedi ne demek bu felan deyip neden basinin dikine gidiyorsun sen demek ki senin eski kayinbabanin dedikleri dogruymus dedi esimeesimin eski nisanlisinin babasiyla konusmus biz evlenmeden önce babam. Ve o tartisma arasinda babam esimin yuzune vurdu bunu. Esim sinirlendi ne diyorsun sen dedi kalk gidiyoruz dedi bana ben kalktim tabi bagirdim felan babama kizdim ama babam evden kovdu bizi defolun ikinizde dedi. Babamin gözunde hic bi degerim yokmus meger resmen evliligimi bi hice sayip yuvami önemsemeyip gözumun onunde sacma sapan bi sebebten esimi cok incitti ve evden kovdu bizi. Ben 3 ay gorusmedim ne annemle nede babamla sonra esim gitmek istersen git dedi ben yine anneme dayanamadim gittim esim gelmedi benimle. Zaten babamla hic anlasamazdim ben cok soguk babam bana karsi ve önemsemezdi yani beni bekarkende basimdan cok olay gecti babamdan cok cektim.o yuzden o 3 ay boyunca babamda beni arayip sormadi hic. Simdi hamileyim ve bi bayram daha geliyor babam kocasi gelmezse ne sen onun evine gidebilirsin nede dogumuna diyormus anneme. Esimi ikna edemiyorum bayramda babamin elini öpmeye gitmeye. Napcagimi bilmiyorum hep aglayip uzuluyorum. Annem ve ben kaldik arada.esime cook hak veriyorum o tartismadan sonra yuzumde yok zorla babamin elini öpmeye göturmeye. Lutfen cevremdekilerle de konusamiyorum bu olayi. Bana akil verin. Cok uzun oldu hakkinizi helal edin.
Ne?Eşin sonuna kadar haklı. Dua Etsinn eşin ağız burun dalmamış. Ne demek koskoca adama benim dediğimi yapacaksın demek, Ne demek eski nişanlısı bimemnesinin söylediği doğruydu demek. Baban kendini köy ağası zannediyor heralde. Bak ben babamla alevi sünni meselesinden 7 sene konuşmamış bu yollardan geçmiş bir ablan olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Iyıkı eşin kalk deyince hemen kalkmışsın. Eline destek ver, arkasında dur.
Buyuk olup öneri vermeninde bir üslübü bir edebi var. Öneri dinlenir. Ama damadı karışsın yanı da aşağılamış kayınpeder...Ne?
Koskoca adama baba ne yapcagini söyleyemiyor ama eş kişisi dua etmeli ki kocası babasina ağız burun dalmamis.
Tabiki kimse kimseye ne yapcagini soyleyemez ama alttan almaktan da kimse ölmez velev ki almamis ama eşin dovmemis dua et demek ne biliyim bu yaşa kadar bak büyüt sonra dayağı mustehak gör
Üslup hatalı olabilir dedim zaten hatalı diye de dövme kısmı beni çok şaşırttı hangi evlat onun dogmasina vesile olup yetistireni böyle agzini burnunu kirmamis iyi ki diyebilir hala aklım almiyor kusura bakmayın. Birde ufak bir ego catismasi yüzünden.Buyuk olup öneri vermeninde bir üslübü bir edebi var. Öneri dinlenir. Ama damadı karışsın yanı da aşağılamış kayınpeder...
Bazen esler bile birbirine böyle niye yaptin şöyle yapsana diyor akil veriyor bu duruma gelince esiniz kizdiginda babaniz dua et dovmemis derse ne tepki verirdiniz merak ettim empati açısından?Buyuk olup öneri vermeninde bir üslübü bir edebi var. Öneri dinlenir. Ama damadı karışsın yanı da aşağılamış kayınpeder...
Bazen esler bile birbirine böyle niye yaptin şöyle yapsana diyor akil veriyor bu duruma gelince esiniz kizdiginda babaniz dua et dovmemis derse ne tepki verirdiniz merak ettim empati açısından?
Yada herhangi hatanizda dua et kızım kocan dovememis dese
Şöyle soyleyeyim evlendikten sonra aileler çok farkli yada kisilikler farklı olabiliyor orada baba ya seneye belki bakariz ama bizde yillardir buraya veriyoruz napalım alışkanlık deyip en azindan birazda alttan alıp konussaydi belki böyle olmazdi. Hic alttan almiyor muyuz kv. Kp i. He diyelim ki tartistilar bam teli adam için o yinede hangi kosul olursa olsun siddete çok karşıyım namus mevzu olmadığı sürece. Sadece bir kizin baba için bunu düşünmesi beni çok üzdü fkir sizin tabiki.Babam kizdi bizim cemaate neden vermedin diye esime bende baba bu sefer oraya vermek istedik dedim babam cok usteledi Neden kendi kafana göre is yapiyorsun felan diye esime. Esimde ben 30 yasinda adamim istedigim yere veririm sen karisma baba dedi. ( esime kendi babasi bile asla karismiyor ama babam her defasinda hep bi islerine karismisti bu zamana kadar) babamda karisirim ben dedi ne demek bu felan deyip neden basinin dikine gidiyorsun sen demek ki senin eski kayinbabanin dedikleri dogruymus dedi esime
Yukarıda olayın akışı var. Damat öncelikle bu sefer böyle verdim deyip kibarca konuyu kapatmış. Baba hızını alamamış, damadı ayarlamış oda yetmemiş eski defterleri açarak karısının yanında damadı azarlamış. Sizce bu bam teli değilmi...
Ben kız yada erkek gibi düşünmüyorum. O sözlü şiddete maruz kalan taraf gibi düşünüyorum. Birisi bana kalksa senin kocandan yada eski nişanlından neden ayrıldığın belli diyerek yermeye bel altı vurmaya çalışa diye bakıyorum. Kaldıki ortada gerçekten elle tutulur bir mevzuda yok. Minnacık bir fikir ayrıcalığında böyle belaltı vurursa evlilik sınırsız deniz daha çok sorunlar tartışmalar fikir ayrıcalıkları olacak., daha büyük anlaşmaxlıklarda bu babanın neler söyleyebileceğini düşünmek istemiyorum.Şöyle soyleyeyim evlendikten sonra aileler çok farkli yada kisilikler farklı olabiliyor orada baba ya seneye belki bakariz ama bizde yillardir buraya veriyoruz napalım alışkanlık deyip en azindan birazda alttan alıp konussaydi belki böyle olmazdi. Hic alttan almiyor muyuz kv. Kp i. He diyelim ki tartistilar bam teli adam için o yinede hangi kosul olursa olsun siddete çok karşıyım namus mevzu olmadığı sürece. Sadece bir kizin baba için bunu düşünmesi beni çok üzdü fkir sizin tabiki.
Büyük büyüklüğünü bilmiyor genelde egosu varsa hele ki hiiiiic olmaz o iş. Tek yol alttan almak ay sevdigi için alıyor insan be napcan valla he bir yere kadar tabi de damat coooook erken fora vermiş az daha buyugunu bekleyeymis. Kp de vurmuş topu 90 a umarim kp haklı degildir bazen böyle de oluyor yaBen kız yada erkek gibi düşünmüyorum. O sözlü şiddete maruz kalan taraf gibi düşünüyorum. Birisi bana kalksa senin kocandan yada eski nişanlından neden ayrıldığın belli diyerek yermeye bel altı vurmaya çalışa diye bakıyorum. Kaldıki ortada gerçekten elle tutulur bir mevzuda yok. Minnacık bir fikir ayrıcalığında böyle belaltı vurursa evlilik sınırsız deniz daha çok sorunlar tartışmalar fikir ayrıcalıkları olacak., daha büyük anlaşmaxlıklarda bu babanın neler söyleyebileceğini düşünmek istemiyorum.
Büyük büyüklüğünü bilecek ki küçükte baksın örnek alsın...
Gece gece Ne konuştuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?