• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle bir süre ayrı kalmamız gerekiyor

neye inanacagımı şaşırdım bazen neden ben neden.evlene kadar kendimi hep eşime sakladım.kimseyle gezip tozmadım.neden ben mutlu bir yuvadan başka ne istedim....dua etttimm çokk ama neye yaradııı......

oyle icimi yaktın ki su sozlerinle...Ya adam vuruyor, hakaret ediyor...Ayrilirsan kotu gozle bakarmis, elalem ne dermis..Peki elalem senin icin ne yapiyor? Baskalari senin mutlu olman icin ne yapiyor? Lutfen cikar at kafandan boyle dusunceleri, en basta sen boyle dusunme herkesten once...Esin resmen hasta, katlanmak zorunda degilsin bence. Tamam yuva yıkmak kolay degil ama bir taraf elinden geleni yapiyor obut taraf siddet uyguluyorsa, icip icip ustelik o zaman ayrilik farzdir bence..

O dualarini ettigin mutlulugu bu adamla yakalayamazsın ki, mutlu olmayi hakediyorsun, kendine bunu yapma

akannehirinsan eşine nasıl o... diyebiliyor ya ne kadar pislik bi adammış o hiç koca sıfatını haketmiyor.:oklava:

eşiniz bir U dönüşü yapmazsa üzülmeye mahkumsunuz.. bakın negüzel mesleğiniz varmış,neden onun bunun lafına bakıyorsunuz ki.. ayrılın rahatlayın.. çok yazık böyle konuşmalar,olaylar.. daha dazarar verir evliliğe..

kızlar kendime ve eşime son bi şans vermeye karar verdim herşeyi unutmaya çalışacam .biliyorum bu mümkün dedil. eşime her baktıgımda ilk önce kötü günler gelecek aklıma.bunu kendime yapmaya borçluyum çünkü bende geçmişte hatalar yaptım.benim hiç sosyal hayatım olmadı evkızıydım ilk defa eşimde gözümü açtım yanlışı dogruyu onda ögrendim.evlendigimizde evliligin ne oldugunu bile bilmiyordum.
nezaman idrak ettin diceksiniz son 1 yıldır gerçekten eşimin benden beklentilerine cevap veriyorum.alttan alıyorum.
ikimizede şans verdigim bu süre zarfında eşimin begenmedigim yönlerini deişmesini istedigim yönleri yılmadan söyleyecem.
umarım deişir ve umarım bu yuvayı yıkmak zorunda kalmam.hepinize çok teşekkür ederim.

Ne karar alırsanız alın ama kesinlikle etraf ne der diye düşünmeyin.
Zorluk çekersiniz belki, yaşadığınız toplum yapısını, çevre baskısını bilemiyorum,
ancak kadınların bu durumlarındaki tabuların yıkılması lazım..
Empati yapmaya çalışıyorum da hiçbir zor koşul, küfüre, rencide edilmeye, şiddete katlanmamı gerektiremez diye düşünüyorum..

Aileniz yaşadıklarınızdan ne kadar haberdar ve tepkileri nedir?

kızlar kendime ve eşime son bi şans vermeye karar verdim herşeyi unutmaya çalışacam .biliyorum bu mümkün dedil. eşime her baktıgımda ilk önce kötü günler gelecek aklıma.bunu kendime yapmaya borçluyum çünkü bende geçmişte hatalar yaptım.benim hiç sosyal hayatım olmadı evkızıydım ilk defa eşimde gözümü açtım yanlışı dogruyu onda ögrendim.evlendigimizde evliligin ne oldugunu bile bilmiyordum.
nezaman idrak ettin diceksiniz son 1 yıldır gerçekten eşimin benden beklentilerine cevap veriyorum.alttan alıyorum.
ikimizede şans verdigim bu süre zarfında eşimin begenmedigim yönlerini deişmesini istedigim yönleri yılmadan söyleyecem.
umarım deişir ve umarım bu yuvayı yıkmak zorunda kalmam.hepinize çok teşekkür ederim.

Seçiminizi yapmışsınız.
Bu seçimin doğru tercih olması için eşinizin çok değişmesi gerekecek.
Eşine saygı duyan biri olmayı öğretmek zor ama imkansız değil.

Sormadan edemeyeceğim.Tamam seviyorsunuz,sevdiğiniz içinde katlanıyorsunuz.
Küfürlerini,tokatını,hakaretlerinide unutabilirsiniz.Çünkü muhtemelen özür dileyip,sinirliyken yapıyorum diyor.
Peki size attığı iftira?
Birine hırsız demek,sen çaldın demek?
Ben başında olmazsam sen o...olursun demek?
Lütfen,eşinizi affedip barışmış olmanızı anlayabilirim ama bir kadın olarak bunların özürünü nasıl yaptı,telafisi ne olacak merak ediyorum.

bir arkadasa yazmissin bakayim dedim konuna.son durumun ne arkadasim.

umarim iyisindir.

merhaba kızlar üzerinden aylar geçti deilmi bende sizi merakta bırakmayım o zor günlerimde hep yanımda oldunuz şimdide yanımda olmanızı istiyorum....
yine bir yol ayrımındayım kızlarr...çok korkuyorum korktugum ayrılmak hayata tek başıma gögüs germek deil ilerde yaptıgım seçimin yanlış oldugu görmem beni yıkar kızlar.
eşim pazar günü beni sevmedigini ve ayrılmak istedigini söyledi...bende tamam dedim tabbiki...
ama sanki şimdi ayrılmak istemiyor gibi davranıyor sizlere gelişmeleri yazacagım canlarım.
en azından birbirimize girmeden saygı çerçevesinde birbirimizin yüzüne bakacak durumda ayrılalım bu hikayenin sonunun olmadıgı belliydi zaten...

merhaba kızlar üzerinden aylar geçti deilmi bende sizi merakta bırakmayım o zor günlerimde hep yanımda oldunuz şimdide yanımda olmanızı istiyorum....
yine bir yol ayrımındayım kızlarr...çok korkuyorum korktugum ayrılmak hayata tek başıma gögüs germek deil ilerde yaptıgım seçimin yanlış oldugu görmem beni yıkar kızlar.
eşim pazar günü beni sevmedigini ve ayrılmak istedigini söyledi...bende tamam dedim tabbiki...
ama sanki şimdi ayrılmak istemiyor gibi davranıyor sizlere gelişmeleri yazacagım canlarım.
en azından birbirimize girmeden saygı çerçevesinde birbirimizin yüzüne bakacak durumda ayrılalım bu hikayenin sonunun olmadıgı belliydi zaten...

üzüldüm canım eşinin sözlerini okuyunca :((İleride yaptığım seçimin yanlış olması beni yıkar demişin canım ama,bence şu sözlerden sonra ve geçmişte yaşadıklarınızdan yola çıkarak doğru bir karar verdiğini düşünüyorum..Hakkında hayırlısı olsun canım..

bu sozun ustune artik ne soylenebilirki...
hakinizda hayirlisi olsun.

amin kızlar aminn ne diyebilirimki.annemle dün yüzyüze konuştum ama eşimin beni sevmedigini istemedigi söylemedim nasıl denirki nasıl... o biricik kızının mutsuz olduguna içinde ne fırtınalar koptuguna ama sessiz çığlıklarda boguldugunu nerden bilebilirki....
annem içimi okudu kızlar ben demeden kızım mutsuzsan baban gelsin kapım herzaman açık ayrılmak suç deil kabahat deil dedi mutsuz bir ömür geçmez dedi...
bende henüz eşimle son noktayı koymadan aileme diyemedim anne bittii herşey diyemedim...
bugün yine aradı uzun uzun konuştuk babam çalışmamı istemiyor neden tahmin edin bakalım...
neyse kızlar ben çok ısrar edecem gerekirse herkesi karşıma alırım ama artık hayatıma kimseyi karıştırmam böyle bir karar aldım adeta gözüm döndü..
ne kadar boş ve anlamsız yaşamışım ailem ihtiyacınmı var çalışmaya dedi bu para meselesi deilkii..
benim kafamı dagıtmaya ayaklarım üstünde durmaya kendime kendi gücümü irademi kararlılıgı yapabiliyorum demeyi ıspatlamaya çalışıyorum ama ailem beni anlamıyorr.sizce başka türlü nasıl analtılır ki...

arkadaşım hiçbir şey yapamazsın o kadar büyütüyoruz ki biz erkekleri her şeyi biz yapıyoruz aslında kendilerini bir şey zanediyorlar hiç bir şey yapma bırak kendi ne yapmak istiyorsa onu yapsın aaaah birde dediğimi ben yapabilsem daha ne isterim

ne oldu canım seninde bir derdin var sanırım sıkıntını paylaşmak istersen belki çözüm buluruz.yada sıkıntın azalır.

Çekiceksin anneni babanı karşına sakin sakin siz çalışmamı istemiyorsunuz ev kızıyım diye ama eşimle aramızdaki fark bizi zaten yıprattı diyeceksin..
ben kendimi artık bi hiç gibi hissediyorum hep onun karşısında eziliyorum ona yetişemiyorum diyeceksin..
benimde kendimi ispatlamam lazım..
hem evet ihtiyacım var kendi kazandığım parayı elimde hissetmeye diyeceksin,
kendime güvenip bunu ben kazandım demeye kimseden harçlık almamaya diyeceksin,
hem ilerde ayrılırsak bana yinemi o bakacak bu yaştan sonra sizmi bakacaksınız diyeceksin,
üstelik yıllar sonra hiç çalışmamış biri olup tökezlemektense daha genç yaşta iş tecrübesi kazanmak istediğini yapamazsan zaten bırakacağını söyleyeceksin,
Ama birileri tarafından aşağıda görülmekten bıktığını söyleyeceksin,
sürekli evde oturup düşünerek kafamı iyice sıyırdığımda mı hoşunuza gidecek az insan içine çıkıp değişik yerler görüp kafamı toparladığımda mı hoşunuza gidecek diyeceksin,
çalıştığım zaman namusum elimden mi gider onca çalışan insan var diyeceksin,
bukadar laftan sonra beni 1 gram anlamıyorsanız takdiri size bırakıyorum diyeceksin,
Okumuş kocam beni böyle ezdi yabancı oldu benim canım ailemde beni böyle ezip körlerse benim zaten kimsem yokmuş diyeceksin ve susacaksın
sen bunları deyipte ailen hala seni anlayamıyorsa yapacak bişeyin yok inat edeceksin ısrar edeceksin ama bence bundan sonra seni anlayacaklardır umarım...

canım teşşekkür ederim yorumun için aynen böyle aileme direnmek istiyorum.fikir verdigin yol gösterdigin içinde çok teşekkürler canım.eşim nedense bugün kanatsız melek sürekli ayrılık konuşmaktan kaçınıyor ama konuşmamız lazım....eger devam edeceksek bir daha ayrılmamasına ayrılık lafı etmemesine sevgimizin saygımızın devam edecegine söz vererek eskiyaşananları konuşmayarak yapmamız gerekiyor.
eger yok ben yapamam devam ediyorsan böyle derse sen sag ben selamet dicem.çok kararlıyım canım

lütfen bana bir akıl verin arkadaşıma söyledim sende alttan alsaydın dedi bana.çokmu ters konuşmuşum. :((

cnm benm ya sen ne demişsinkii... tabiki ayrılma olur böyle şeyler ama senn yaptığın bişey yokk.. ailesnn önünde seni küçük düşürüyorr...

şimdi birzamanlar gülüşlerin uçuşdugu kahkahaların gezdigi bu evde kasvetli bir hava var... gülemiyoruz.
ne olacagını ikimizde bilmiyoruz bu saatten sonra istesekte eskisi gibi olamayacagımızı biliyoruz.halen işten haber yok sabırla onu bekliyorum :(

Son düzenleme:
Back
X