Eşimle çıkmaz yola girmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Baloglusunannesiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.180
789
123
34
Merhaba arkadaşlar . 29 yaşındayım bir oğlum ve ikizlerim var . Üniversite mezunuyum yüksek lisans yaptım ancak çalışmıyorum . Çocuklara annemle bakıyoruz yanı sıra bir kitabım çıkacak. Tüm bunları anlatıyorum sadece gördüğüm muameleyi anlayın diye. Eşimin ailesiyle sürekli sıkıntı halindeyiz. Eşimin işi gereği doğudayız. Eşimle sıkıntı yaşıyoruz ve ailesi de oğullarına akıl versin diye ailesini aradım açmadılar . Eşim wc ye gittiğinde ben telefonunu alıp aradım ve açtılar telefonu neden ben aradığımda açmıyorsunuz dediğimde seninle mi konuşacağız dediler Annemle çocuklara bakıyoruz ancak ailesi annemi sürekli istemem durumunda ve en sonunda annen defolup gitsin arkasından da sen de git dediler telefonda. Ben de bunu duyunca ağzıma geleni saydım ve kapattım . Konuşmuyorum onlarla ancak eşim arıyor konuşuyor yalnız bu insanlara ağırlığını koymuyor . Tüm bunları da geçtim eşimle 1 senedir birlikte olmuyoruz . Sürekli söylenme havasında . Ailesini konu etmiyorum sormuyorum evde başının etini yemem gerekecek bir durum yok . Kusura bakmayın konu olarak büyü muska belki yasaktır ancak telefonla biri aradı beni . Senin eşine Muska yapıldı dendi buna da bir anlam veremedim . Arkadaş vari bir evlilik gibi bizimkisi. Eş olarak görmüyorum artık çünkü hissiyat kalmadı . Koluna giriyorum kolundan çıkarmışlığı bile vardır . Sizce bunun sonu nereye gidiyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim dikkatimi çeken neden anneniz ile bakiyorsunuz çocuklara?berabermi kaliyorusnuz?kusura bakmayinda evde surekli biri varken o iş zaten olamiyor.belki kocaniz rahatsiz oluyordur oyuzden boyle agresif davraniyordur bana oyle geldi.ayrica esinizle olan sorununuzu esinizle çozun neden illa ailesine haber edip duyurma pesindesiniz?

Benim dikkatimi çeken neden anneniz ile bakiyorsunuz çocuklara?berabermi kaliyorusnuz?kusura bakmayinda evde surekli biri varken o iş zaten olamiyor.belki kocaniz rahatsiz oluyordur oyuzden boyle agresif davraniyordur bana oyle geldi
Bebeklerim çok küçük olduğu için beraber bakıyoruz belli süre böyle olacak çünkü bakmam imkansız . Evimiz gayet büyük ve annem çok anlayışlı bir insan . Annem yanımıza gelmeden de bu durum bu şekildeydi . Yani eşim beni eşi olarak görmüyor

Yanlış anlamayın ama kitap yazmaya zaman ayırmaktan önce, evliliğinizden sorunları düzeltmeye çalışsanız olmaz mıydı? Ben bu durumda olsam kitap falan yazamazdım. Siz biraz çocuklarınıza fazla mı odaklandınız acaba? Evde olmanıza rağmen neden çocuklara annenizle bakıyorsunuz? Anladığım kadarıyla uzun bir süredir annenizle yaşıyorsunuz. Bence bu normal değil.

Oğlum 3 yaşında ve ikizlerim bir yaşındalar.Çok zor bir dönem inanın. Zaten prematüre doğdular beslenme konusu emdirmek mama beni fazlasıyla yıprattı. Kitap yazmamın nedeni eşimle iletişimimizin minimum Seviyeye inmesinden kaynaklı. Ben sürekli yaklaşıyorum ancak o telefonuna benden daha çok önem veriyor

Bebeklerim çok küçük olduğu için beraber bakıyoruz belli süre böyle olacak çünkü bakmam imkansız . Evimiz gayet büyük ve annem çok anlayışlı bir insan . Annem yanımıza gelmeden de bu durum bu şekildeydi . Yani eşim beni eşi olarak görmüyor
Ne kadar küçuk olurlarsa olsunlar bence kendiniz bakmalisiniz cocuklariniza.anne olmaya adapte olmaniz icin.ayrica bide cocukla ilgili kitap yazmakda ilginc daha kendi sorununuza cozum bulmadan.cunku sorununuz anneniz evdeyken cozulmeyecek dahada artacak.yukarda da yazdimda esinizle olan sorunlarinizi sadece onunla cozmelisiniz.baskalarina anlattiginizda aksine daha fazla artar.oturup guzelce konusun o sizin sorunlariniz siz onun sorunlarini anlatin konusun.baska turlu esinizin babasi kulagini cekince duzelmeyecekya bu adam

Oğlum 3 yaşında ve ikizlerim bir yaşında. Çok zor bir dönem inanın. Zaten prematüre doğdular beslenme konusu emdirmek mama beni fazlasıyla yıprattı. Kitap yazmamın nedeni eşimle iletişimimizin minimum Seviyeye inmesinden kaynaklı. Ben sürekli yaklaşıyorum ancak o telefonuna benden daha çok önem veriyor
Tamam ama çözüm bu değil ki? Sorunun üzerine gitmemişsiniz. Bakın benim iki çocuğum var ikiz gibiler. Evde yalnızım çok zor ama idare etmek zorundayım. Evinizin geniş olması, bu yaşadığınızın tasvip edilebilir olduğunu göstermiyor. Tamam bir yoğun bakım dönemi yaşamışsınız anladığım kadarıyla bebeklerle. Ama en azından durumu atlatana kadar sizinle kalıp sonra gitmeliydi. Eşinizin rolü ne burda? Evde bir anneanne varken, eşiniz çocuk bakmayla ilgili olmaz, elinden telefon da düşmez. Ben kendi annem bile olsa, özel hayatımı istediğim gibi yaşayamam aylarca aynı evde. Kendi annemin evinde, 2 çocuğumla 1 hafta bile kalamıyorum. Aynı şekilde o da bende kalsa rahat edemem. Bir düzenimiz var. Siz bir an önce annenizi gönderin

Merhaba arkadaşlar . 29 yaşındayım bir oğlum ve ikizlerim var . Üniversite mezunuyum yüksek lisans yaptım ancak çalışmıyorum . Çocuklara annemle bakıyoruz yanı sıra bir kitabım çıkacak. ^Annelikte Sabır, Ama Nasıl ? Adında. Tüm bunları anlatıyorum sadece gördüğüm muameleyi anlayın diye. Eşimin ailesiyle sürekli sıkıntı halindeyiz. Eşimin işi gereği doğudayız. Eşimle sıkıntı yaşıyoruz ve ailesi de oğullarına akıl versin diye ailesini aradım açmadılar . Eşim wc ye gittiğinde ben telefonunu alıp aradım ve açtılar telefonu neden ben aradığımda açmıyorsunuz dediğimde seninle mi konuşacağız dediler Annemle çocuklara bakıyoruz ancak ailesi annemi sürekli istemem durumunda ve en sonunda annen defolup gitsin arkasından da sen de git dediler telefonda. Ben de bunu duyunca ağzıma geleni saydım ve kapattım . Konuşmuyorum onlarla ancak eşim arıyor konuşuyor yalnız bu insanlara ağırlığını koymuyor . Tüm bunları da geçtim eşimle 1 senedir birlikte olmuyoruz . Sürekli söylenme havasında . Ailesini konu etmiyorum sormuyorum evde başının etini yemem gerekecek bir durum yok . Kusura bakmayın konu olarak büyü muska belki yasaktır ancak telefonla biri aradı beni . Senin eşine Muska yapıldı dendi buna da bir anlam veremedim . Arkadaş vari bir evlilik gibi bizimkisi. Eş olarak görmüyorum artık çünkü hissiyat kalmadı . Koluna giriyorum kolundan çıkarmışlığı bile vardır . Sizce bunun sonu nereye gidiyor ?

Sevgili konu sahibi ikizlerim doğduğunda kızım üç buçuk yaşında filandi. İki küçük pre. Bebek birde ilgi bekleyen çocuk çok zor. Hoş bizim başka sağlık sıkıntılarımız da çıktı. Ama şu an iyiyiz.
ikizlerden biri annemde kalıyor. Değiş tokuş yapıyoruz. (İki dakika mesafede evlerimiz.) Her gün üç beş saat görsem yetiyor valla üçü bi
arada. Ucu aynı evde tek başına çok zor. Gerçekten bakmazsın. Yasamayan bilemez.

Kusura bakmayın ama eğitimli, kitap yazacak kadar donanımlı bir kadının evliliğini yoluna sokamayışını, üstelik bu konuda 'kocama akıl verin' diye eşinin ailesini aramasını ben anlayamıyorum.
Şu mesajı veriyorsunuz onlara:
Ben kocamla ilişkimi sağlıklı yürütmeyi beceremiyorum siz bir el atın da bana koca olsun.
Verdikleri cevaptan ve telefonlarınıza çıkmayışlarından belli ki duyarsız insanlar
veya sizden hoşlanmıyorlar.
Bu insanları dün tanımadınız, huylarını biliyor olmalısınız.
İyice oturmamış evlilikte, ardarda çocuklar olunca bu tip sorunlar kaçınılmaz.

Size tavsiyem eş ailesini bir tarafa bırakın, asgari ilişki sürdürün.
Eşinizi çift terapisine ikna etmeye çalışın.
Ortada üç küçük çocuk var, fiziksel, psikolojik,ekonomik şiddet veya aldatma yoksa evliliği kurtarmaya çalışmak lazım.

Kusura bakmayın ama eğitimli, kitap yazacak kadar donanımlı bir kadının evliliğini yoluna sokamayışını, üstelik bu konuda 'kocama akıl verin' diye eşinin ailesini aramasını ben anlayamıyorum.
Ben kocamla ilişkimi sağlıklı yürütmeyi beceremiyorum siz bir el atın da bana koca olsun.
Verdikleri cevaptan ve telefonlarınıza çıkmayışlarından belli ki duyarsız insanlar

Ortada üç küçük çocuk var, fiziksel, psikolojik,ekonomik şiddet veya aldatma yoksa evliliği kurtarmaya çalışmak lazım.
Aile ilişkilerinin hepsinde lisans/yüksek lisans geçerli olmuyor . Kocama akıl verinden ziyade anne vanasısınız tecrübelerinizi aktarın ortamı sitabil hale getirmek için sadece bir yardımdı.

Aldatma ve ekonomik sıkıntı yok .

10 saniyede falan sizi buldum, anonim kalmak istiyorsanız mesajı duzenleyin derim.

Anneniz sizinle sürekli yaşıyorsa önce ona bir çözüm bulun.
Sürekli kayınvalide ile ayni evde olmak kadın için hoş olmadığı gibi, erkek için de sıkıntılı.
Bakıcı seçeneğini değerlendirin maddi durumunuz el veriyorsa.

Kayinvalidenizi eşinizle aranızdaki sorunları anlatmaya aramanız cok çocukça.
Işler yolunda gitmediginde muhatabiniz eşiniz, velisi değil
Siz Böyle yaparsanız, onlar da hayatiniza müdahele etme hakkını kendilerinde görür.

Evlilik terapisi deneyin.
Daha çocuklarınız çok küçük, bocalamaniz normal.
Kaç yıllık evliyken çocuk sahibi oldunuz?

Aile ilişkilerinin hepsinde lisans/yüksek lisans geçerli olmuyor . Kocama akıl verinden ziyade anne vanasısınız tecrübelerinizi aktarın ortamı sitabil hale getirmek için sadece bir yardımdı.
Asıl anlatmak istediğim şuydu.
Yüksek lisans yapacak kadar eğitimli bir insan,
insan ilişkileri ve sorun çözmede belli bir düzeye erişmiş demektir.
En azından benim algım bu yönde.
Aynı evde yaşadığınız, kendisinden üç çocuk dünyaya getirdiğiniz, hayat arkadaşım dediğiniz biriyle sorunlarınızı çözmek için üçüncü şahıslara hele de eşinizin ailesine başvurmanıza gerek yok.
Üstelik bu durum farklı riskler de taşıyor.

Ayrıca evlilik çok dinamik, sürekli değişime uğrayan, sarsılmaya da kuvvetlenmeye de çok müsait bir yapı.
Bu dengeyi asıl kuracak ve koruyacak kişiler de eşler.
26 yıldır mutlu bir evliliği ve psikoloji eğitimi olan bir kadın olarak evliliğinizdeki sorunları çözmek için üçüncü şahıslardan değil kendinizden güç almanızı tavsiye ederim.
Kendi gücünüz yetersiz kalıyorsa,
bu işin profesyonelleri yani çift/aile terapistleri size yardımcı olur.

Aile danışmanlığı üzerine de eğitim aldınız ya da alıyorsunuz sanırım, sizin daha iyi bilmeniz gerekmez mi?
3 küçük çocukla annenizin yanında olması bana normal geldi, ilişkiler elbette sekteye uğrayabilir böyle şartlarda ama sizin ilişkinizin sebebi anneniz olamaz.
Eşinizle aranız bayağı açılmış ama sizce sebebi ne?

Merhaba arkadaşlar . 29 yaşındayım bir oğlum ve ikizlerim var . Üniversite mezunuyum yüksek lisans yaptım ancak çalışmıyorum . Çocuklara annemle bakıyoruz yanı sıra bir kitabım çıkacak. ^Annelikte Sabır, Ama Nasıl ? Adında. Tüm bunları anlatıyorum sadece gördüğüm muameleyi anlayın diye. Eşimin ailesiyle sürekli sıkıntı halindeyiz. Eşimin işi gereği doğudayız. Eşimle sıkıntı yaşıyoruz ve ailesi de oğullarına akıl versin diye ailesini aradım açmadılar . Eşim wc ye gittiğinde ben telefonunu alıp aradım ve açtılar telefonu neden ben aradığımda açmıyorsunuz dediğimde seninle mi konuşacağız dediler Annemle çocuklara bakıyoruz ancak ailesi annemi sürekli istemem durumunda ve en sonunda annen defolup gitsin arkasından da sen de git dediler telefonda. Ben de bunu duyunca ağzıma geleni saydım ve kapattım . Konuşmuyorum onlarla ancak eşim arıyor konuşuyor yalnız bu insanlara ağırlığını koymuyor . Tüm bunları da geçtim eşimle 1 senedir birlikte olmuyoruz . Sürekli söylenme havasında . Ailesini konu etmiyorum sormuyorum evde başının etini yemem gerekecek bir durum yok . Kusura bakmayın konu olarak büyü muska belki yasaktır ancak telefonla biri aradı beni . Senin eşine Muska yapıldı dendi buna da bir anlam veremedim . Arkadaş vari bir evlilik gibi bizimkisi. Eş olarak görmüyorum artık çünkü hissiyat kalmadı . Koluna giriyorum kolundan çıkarmışlığı bile vardır . Sizce bunun sonu nereye gidiyor ?
Ne diyeceğimi bilemedim.Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Yanlış anlamayın ama kitap yazmaya zaman ayırmaktan önce, evliliğinizden sorunları düzeltmeye çalışsanız olmaz mıydı? Ben bu durumda olsam kitap falan yazamazdım. Siz biraz çocuklarınıza fazla mı odaklandınız acaba? Evde olmanıza rağmen neden çocuklara annenizle bakıyorsunuz? Anladığım kadarıyla uzun bir süredir annenizle yaşıyorsunuz. Bence bu normal değil.

Kitap yazmasıyla kocasının öküzlüğü ne alaka ,belli ki adam uzak duruyor kadında kavga edip başka şeylerle uğraşacağına katap yazmaya yoğunlaşmış ne yapsın hergün kocasına mı çemkirsin kavga mı etsin ala ala ya.
Kitabınız hayırlı olsun canım ,bebekler ikiz ve anne ya da başkasının yardımı bazen gerekebiliyor .Ben bu muskadan büyüden ölen biliyorum sabun büyüsüymüş, Allah korusun ,Rabbim uzak tutsun büyü ile uğraşanları da uzak tutsun.
Valla eşinizi seviyorsanız uğraşmanız gerekecek ama artık sevmiyorsanız ki ailesi de büyücü diyorsunuz boşanıp onlardan uzaklaşmak en güzeli .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X