• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklı şehirlerdeyiz :(

Gerçekten iyi sabredip dayanıyorsunuz.
Ben böyle sürekli ayrı kalınacaksa evliliğin anlamı olmadığını düşünenlerdenim.
Çok şükür ki eşim öyle bir işte çalışmıyor.
Ne alakası var.Evliliğin anlamı dip dibe oturunca mı oluyor.Eş eş olmadıktan sonra hergün aynı eve gelse neolur.
İnsanların eşleri yurtdışına seminerlere,araştırma yapmaya,doktora master yapmaya veya işinin bir ayağı ordadır gidiyor.Veya ekmek parası evlatları için gidiyor (ben daha çok saygı duyuyorum böyle insanlara.)Evliliğin anlamı onlarda aslında.Yarın önümüze neler getireceğini bilemeyiz.Çok şükür ki,hangi şartlarda olursa olsun,evliliğin anlamaının sadakat ve saygı ve sevgi olduğuna inananlardanım.

Ne alakası var.Evliliğin anlamı dip dibe oturunca mı oluyor.Eş eş olmadıktan sonra hergün aynı eve gelse neolur.
İnsanların eşleri yurtdışına seminerlere,araştırma yapmaya,doktora master yapmaya veya işinin bir ayağı ordadır gidiyor.Veya ekmek parası evlatları için gidiyor (ben daha çok saygı duyuyorum böyle insanlara.)Evliliğin anlamı onlarda aslında.Yarın önümüze neler getireceğini bilemeyiz.Çok şükür ki,hangi şartlarda olursa olsun,evliliğin anlamaının sadakat ve saygı ve sevgi olduğuna inananlardanım.

Eş eş olmadıktan sonra derken?
Bizim şartlarımız da bu ve çok şükür böyle.
Dip dibe oturamayacaksam neden evleniyorum? Bekarken ayrıydık nasılsa.

Yaa xderin bir şey dememiş ki sadece durumunuz zor iyi ki benim eşimin işi öyle değil diye kendi haline şükretmiş ne alakası var başına gelir bilmem ne allah allah yaaa :110:

Eş eş olmadıktan sonra derken?
Bizim şartlarımız da bu ve çok şükür böyle.
Dip dibe oturamayacaksam neden evleniyorum? Bekarken ayrıydık nasılsa.
Evet insnaın eşi eş olmadıktan sonra dipdibe otursa ne uzakta otursa ne?Senin eşinden bahsetmiyorum.
Evliliğin anlamı bu değildir.
Yeri gelir ayrılıklar olur,yeri gelir iş değişikliği olur...böyle zamanlarda evliliğin anlamı değişmez.
Onun dışlında tabiki halimize her zaman şükredeceğiz.Kimse kimseyi sevdiğinden ayrı koymasın.

ben eşim bi kaç gün üstüste eve geç geldiğinde ve çocuğumun onu özlediğini hissettiğimde bile kötü oluyorum eşime kıziyorum. tabi kendi işi diye. siizn durumunuz gerçekten zor. ama yinede başka bi iş bulamazmı sonuçta kolunda altın bileziği var.

Yaa xderin bir şey dememiş ki sadece durumunuz zor iyi ki benim eşimin işi öyle değil diye kendi haline şükretmiş ne alakası var başına gelir bilmem ne allah allah yaaa :110:
Haline şükretmek ayrı birşey,evliliğin anlamı yok demek ayrı birşey.Konu sahibi zaten ayrılığın acısını yaşıyor.Kalkıpta bana göre evliliğin anlamı yok demek iyi bir laf mı oluyor.

valla konu sahibi, hayatta her zaman hayal ettiğimiz gibi yaşayamıyoruz.. hadi çocuk yokken dip dibe de olursun, yan yana da ama ortada bir- iki çocuk varsa onların eğitimi, güzel yaşaması için tavizler vermen gerekir.. başka bir ülkeye de yerleşebilirsin, bir kaç ay ayrı da kalabilirsin.. benim için evlilik bir aileyi en güzel şekilde ayakta tutabilmektir, ne güzel eşin de tutmaya çalışıyor..

Evet insnaın eşi eş olmadıktan sonra dipdibe otursa ne uzakta otursa ne?Senin eşinden bahsetmiyorum.
Evliliğin anlamı bu değildir.
Yeri gelir ayrılıklar olur,yeri gelir iş değişikliği olur...böyle zamanlarda evliliğin anlamı değişmez.
Onun dışlında tabiki halimize her zaman şükredeceğiz.Kimse kimseyi sevdiğinden ayrı koymasın.

Amin.
Ben eş eş olmadıktan sonra durumundan bahsetmiyorum.
İnsanlar iş değiştirebilir.
Ben kendi adıma kendi fikrimi söylüyorum.
Eşimin sürekli benden ayrı kalmasını gerektirecek bir iş yapmasını istemem.
Bu bunu yapanların yanlış yaptığı ya da onlara saygı duymadığım anlamına gelmiyor.
Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Haline şükretmek ayrı birşey,evliliğin anlamı yok demek ayrı birşey.Konu sahibi zaten ayrılığın acısını yaşıyor.Kalkıpta bana göre evliliğin anlamı yok demek iyi bir laf mı oluyor.

Adı üstünde "bence" dedim zaten.
Burada fikrimizi söylemekte özgürüz. Bu da benim fikrim ve beni bağlıyor bence.

Bizde eşimle benim tayinim başka şehre çıktığından 14 ay ayrıydık şükür bitti kavuştuk ama şimdide eşim iş gereği toplantı ihale fuar gibi sebeplerle 1 hafta gibi süreyle bazen şehir dışına hatta yurt dışına çıkıyor ama 14 ayı düşündükçe o bir hafta hiçççç gözümde büyümüyor...Allahım sonsuz ayrılıklar vermesin.... geçici ayrılıklar olsun onları bize bağışlasın.....

Bende ayrıyım bana göre de böyle evliliğin anlamı olmuyor ..Her şeyden bir şekilde uzak kalıyorsun ,bir arada olduğu gibi olmuyor ki .Ayrı evlilikler zor tabii doğru sözlerle ifade edilse imiş iyiymiş ama ..Ev geçindirmekte kolay değil ,herkes aynı şansa sahip olmuyor ..Konu sahibine Allah yardım etsin ..Küçücük bebekle zor iş ..

Himm esiniz de bir şekilde bu kadar cok kalmasin. 1 ay çok uzun bir süre. Sonucta sadece para kazanmakla olmuyor ki bu iş. Manevi boyutu da var...
Allah sabır versin ne zor bi durum. eşim akşam 1 saat geç gelse mahzun oluyorum ben.
çocuk olunca da işin boyutu değişiyor. onun da babaya ihtiyacı var, evde varlığının hissedilmesi gerek.
hele de eğitimi ve terbiyesi için en önemli yıllar bunlar..
yakın bi akrabam aynı durumda. hoş onunki marmara bölgesinde ama aynı iş, aynı tempo.
kız sürekli babasının evinde bir de küçük bebeği var. benim eşim aynı şekilde çalışıyor olsa;
tepki koyarım. bir yere kadar tamam. ama benim eşime, çocuğumun babaya ihtiyacı var.
herkes düzenli bi ev ve hayat istiyor. en güzel yıllarımı neden göçebe gibi ve eşimden ayrı geçireyim?
bir yolunu bulup işlerini düzene sokmalı. kademeli olarak iş yükünü azaltmalı. paradan ziyade ihtiyaçtır bu.
yani işler bitinçe şantiyeleri kapatır gelir, bir daha oralardaki işlere teklif vermez.
ya da çok güvendiği bi ortak alır yanına
veyahut aynı şekilde paralı bi eleman, uzak yerlere onu gönderir.
evli ve çocuklu erkek için zor bi çalışma bu. eşin bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum.
ama güzellikle konuşarak, ihtiyaçlarını anlatırsan özellikle çocuğun için bir orta yol bulunur inş..

Benimde eşim iş açtı başka şehirde.Benim yaşadığım şehirde çalışma saatlerim iyi şartlarım iyi maddi olarak sürekli yapılan harcmalarımız var .Birimizin sürekli maaşı olması lazım .Eşimin işleri çok yeni evi taşıyacak kendini çevirecek kadar para kazanamıyor.Bu sebepten ayrıyız.Ayda 1 , 15 günde bir geliyor.Ama çok zor oluyor ki benim çocugum yok.Kız kardeşim geldi yanımda kalıyor 3 aydır.Of hayat çok zor ya :(

Adı üstünde "bence" dedim zaten.
Burada fikrimizi söylemekte özgürüz. Bu da benim fikrim ve beni bağlıyor bence.
Şştttt sakin ol.Biz de sana evliliğin anlamı onlardan ibaret değil dedik.Ben de evliliğimin ilk yıllarında eşimin,doktorası sebebiyle ayrı kalmıştım.Sonra annemin hastalığı sebebiyle ayrı kalmıştım.Evliliğim anlam olarak sevgi olarak değişmedi.Bunu anlatmaya çalıştım.Bazen bazı şeylerr "bence" demekle kalmamalı.Dışardaki tecrübelere yaşanmışlıklara kulak vermek gerek.Yksa hayat hep "bence"nin için de hapsolur.

Bende ayrıyım bana göre de böyle evliliğin anlamı olmuyor ..Her şeyden bir şekilde uzak kalıyorsun ,bir arada olduğu gibi olmuyor ki .Ayrı evlilikler zor tabii doğru sözlerle ifade edilse imiş iyiymiş ama ..Ev geçindirmekte kolay değil ,herkes aynı şansa sahip olmuyor ..Konu sahibine Allah yardım etsin ..Küçücük bebekle zor iş ..
Böyle bakarsan daha çok zorlanırsın.Evliliğinizin imtihanı olarak,zor günleri olarak düşün ayrılığı.Bazen ayrılıklar,özlemler,birlikteyken anlamının ne çok kıymetli olduğunu hissettiriyor insana.

Şştttt sakin ol.Biz de sana evliliğin anlamı onlardan ibaret değil dedik.Ben de evliliğimin ilk yıllarında eşimin,doktorası sebebiyle ayrı kalmıştım.Sonra annemin hastalığı sebebiyle ayrı kalmıştım.Evliliğim anlam olarak sevgi olarak değişmedi.Bunu anlatmaya çalıştım.Bazen bazı şeylerr "bence" demekle kalmamalı.Dışardaki tecrübelere yaşanmışlıklara kulak vermek gerek.Yksa hayat hep "bence"nin için de hapsolur.

İyi de zaten sakinim ben.
Sevgiliyken yeteri kadar ayrı kaldık ve bir araya gelebilmek için evlendik biz de.
"Bence" olmasının nedeni de bu zaten.
Ben ayrı kalınca sevgi azalır demedim ayrıca.

İyi de zaten sakinim ben.
Sevgiliyken yeteri kadar ayrı kaldık ve bir araya gelebilmek için evlendik biz de.
"Bence" olmasının nedeni de bu zaten.
Ben ayrı kalınca sevgi azalır demedim ayrıca.

Benim anlatmaya çalıştığım farklı birşey.Hayat bu herşey olabilir.Ben de eşimle sayrı kaldığımda,herkes amaaann kariyer yapacak diye ayrı kalınır mı,böyle evliliğin anlamı mı olur,ben çekmem,çok şükür kocam hergün eve geliyor gibi söylemler ayrılığımın acısına acı katıyordu.Şmdi baktığım zaman,o ayrılıklar bizi daha çok pekiştirdi.Evliliğin birlikte olmanın ne demek olduğunu anladık.İnşallah konu sahibi de bu sabrının mükafatını alır.Bugünler gelir geçer.
Off neyse tatlım yaa,benim söylemek istediğim farklı birşeydi.sence öyleyse öyle.Allah ayırmasın.

Back
X