• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

unseltll

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
214
92
18
30
Bugün bı haber izlerken eşime ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım. Hiddetlendi agresif tavırlar sergiledi. Ben de çok sinirlendim. Seninle aynı görüşte olacağım diye bir şey yok ben senden önce de böyleydim dedim. Karşılıklı bagirdik birbirimize. 4 yıllık evliyim. O kadar çok üzgünüm ve içimi neden evlendim diye bir pişmanlık çöktü ki.. Kendi görüşlerine her zaman saygılıyım. Ama kadın olarak bana hiç saygısı olmadı. Yazıklar olsun diyorum... Ve yazımı okuyan genç kızlar evleneceğiniz kişinin boyuna posuna yakışıklılığına bakmayın. Her şeyden öte size saygısı var mı ona bakın.

Bugün bı haber izlerken eşime ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım. Hiddetlendi agresif tavırlar sergiledi. Ben de çok sinirlendim. Seninle aynı görüşte olacağım diye bir şey yok ben senden önce de böyleydim dedim. Karşılıklı bagirdik birbirimize. 4 yıllık evliyim. O kadar çok üzgünüm ve içimi neden evlendim diye bir pişmanlık çöktü ki.. Kendi görüşlerine her zaman saygılıyım. Ama kadın olarak bana hiç saygısı olmadı. Yazıklar olsun diyorum... Ve yazımı okuyan genç kızlar evleneceğiniz kişinin boyuna posuna yakışıklılığına bakmayın. Her şeyden öte size saygısı var mı ona bakın.
Evlenmeden önce siyasi görüşünüzü bilmiyor muydu?

Siz neden siyasi görüşünüz için açıklama yaptınız ki o sizin özgür görüşünüz onu ilgilendirmez onu ve nedenlerinizi bilmesede olur
ondan farklı bir siyasi partiye oy verecegimi söyledim. Kendimce nedenlerimi saydım.

Benim tanidigim bir cift var. Kadin koyu CHPli, adam koyu akpli. Cözümü evde siyaseti tartismayarak buldular. Aksi takdirde huzur zor kalir😅 Siyaset icin birbirini kirmak mantiksiz cünkü hepsi koltuk sevdasi icin orda. Ekonomik teori de bu yönde
Sorun kimin ne partisi olduğu değil sorun bana saygı duyması.

Vallahi iki parti var o partiye hala oy verenleri çevremde barındırmam. Selamlaşma ötesine geçmem. Sinirim fe kaldırmaz. Böyle zıt iki partiyse evlilik zor. İnsan nasıl katlanır bilemedim. Direkt yaşam tarzına, hayata bakışa kadar uzanan bir şey siyasi görüş. Ben yapamazdım

Siz neden siyasi görüşünüz için açıklama yaptınız ki o sizin özgür görüşünüz onu ilgilendirmez onu ve nedenlerinizi bilmesede olur
Öyle muhabbet ediyorduk. Sonraki halleri beni çok sinirlendirdi. Ne hakla yargılar beni. Kendisine benim bu konuda hiç bir baskım olmadığı halde

Ha eşim de mesela ayrı bir partiye oy verecek. Benden daha radikaldir çünkü o. Ama hayata bakışımız benzer siyasi görüşte. Ondan sorun olmuyorum. Beyaz ve kara kadar zıt olanlar nasıl evli kalabiliyor şaşırıyorum vallahi ben Samimi arkadaş bile kalamıyorum

Öyle muhabbet ediyorduk. Sonraki halleri beni çok sinirlendirdi. Ne hakla yargılar beni. Kendisine benim bu konuda hiç bir baskım olmadığı halde
Siz ona nedenini açıklama gereği duyunca oda güç alıp saygısızlık yapmış size 🤦🏻‍♀️ keşke hiç renk vermeseydiniz sonuçta istediğimiz kadar bize karşıt görüşlü kişilerle tartışalım olacak olan şeyleri bizim kavgamız degistiremeyecek. Eşiniz de bunun farkına varır gönlünüzü alır belki 🙏🏻

Ben de bunu yazmaya geldim. Kime oy vericeksen vericeksin konu sahibesi, senin hayatın, senin düşüncelerin karşı tarafa düşen bir şey yok ki. hele ki bağırmak manyakça, öküz gibi böğürdüyse de hiççççç çekilmez.

Son düzenleme:
Valla içeriği o kadar önemli ki. Hayatımı belirleyen bı durum akrabalarım suratına düm düz yürüyorum bile açıkcasi kimse ses edemiyo. Özür dilerim bu kibirli yorum için ama ömründe bir prim günü olmayan insan ömrünü çalışmaya adayan insanların koşullarına, haklarina karar verecek liderleri seçiyor bilmeden etmeden.

Maalesef bizim insanlarla cogunlukla farkli siyasi görüsler hakkinda kavga etmeden konusamiyorsun. Insanlar futbol takimi tutar gibi parti tutuyor. Cok cabuk bir sekilde saygi kenara birakiliyor. Esinizle bu durumu kavga etmeden tekrar konusun. Düsüncelerinizi sevmek zorunda degil, ama saygi duymak zorunda

Ha eşim de mesela ayrı bir partiye oy verecek. Benden daha radikaldir çünkü o. Ama hayata bakışımız benzer siyasi görüşte. Ondan sorun olmuyorum. Beyaz ve kara kadar zıt olanlar nasıl evli kalabiliyor şaşırıyorum vallahi ben Samimi arkadaş bile kalamıyorum

Siz ona nedenini açıklama gereği duyunca oda güç alıp saygısızlık yapmış size 🤦🏻‍♀️ keşke hiç renk vermeseydiniz sonuçta istediğimiz kadar bize karşıt görüşlü kişilerle tartışalım olacak olan şeyleri bizim kavgamız degistiremeyecek. Eşiniz de bunun farkına varır gönlünüzü alır belki 🙏🏻
Belki de.. Ama beni böyle bastiramaz buna izin vermem

Eş ile yakın arkadaşlarla asla siyaset konuşulup tartışılmaz.Bu net bir kuraldır.Bir daha böyle tartışmalara girmeyin.Siyasette mutlak dost ve düşman yoktur.o yüzden evinizde tartışmayın .Futbolda da karşı takım futbolcuları maç sonrası birbiriyle eğlenmeye gider bizim insanimiz kavga eder birlikte hastanelik olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X