Herpes ve genital siğil farklı şeyler. Maalesef herpesin siğil gibi tedavisi yok. Aynı dudağınızda çıkan uçuk gibi düşünün. Çıktığı zaman sadece kremle hafifletebilirsiniz. Tekrar çıkmasını azaltmak içinse bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekiyor. Fakat eşinizden bulaştığı için her seferinde tetikliyor olabilir. Çok geçmiş olsun, ilişkiye girmeseniz bile bundan böyle ara ara çıkabilir. Kalıcı bir hasarı ya da ilerleyen bir durumu da yok. Dudakta çıkan uçuğun da tıptaki adı herpes, direkt onun gibi düşünebilirsiniz. Cinsel yolla bulaşır, size eşinizden ona da sizden önce beraber olduğu başka birinden geçmiş olmalı.
Ayrıca Herpres'ten daha tehlikeli olan HPV'nin farklı bir türü rahim ağzı kanserine yol açabilir erken teşhis edilmezse. Lütfen 6 ayda bir smear yaptırmayı ihmal etmeyin. Evli hanımlar ihmal edebiliyor tek bir kişiyle birlikte oldukları için ama bu virüsler bulaştıktan uzun yıllar sonra hastalık yapabiliyor. Bir akrabamızı hayatı boyu tek eşli olmasına rağmen rahim ağzı kanserine kaybettik, oysa erken teşhiste tedavisi o kadar kolay ki..
Cinsellik konusunda ise ten uyumunuz hiç yok gibi görünüyor. Herkesin konuya bakışı farklıdır ama ben bu durumda biriyle birlikteliğimi sürdüremezdim. Fakat dini olarak bu konuda duruşunuz farklı olabilir ben bu konuda tavsiyede bulunamayacağım.
Geçmiş olsun...