eşimle isim konusunda anlaşamıyoruz

teşekkür ederim kızlar gönlünüzü açtığınız için valla benim eşim takmış tek isme tam ikna ettim diyodum yok neymiş 4 göbektir geliyormuş isim yok artık sanki saltanat soyuuu bakalım zorlayacam zorlayabildiğimcee yoksa kayınvaldemlerede belli etçem niyetimi destek olmayacaklarını bilsem de işin kötü tarafı benim ailem koy gitsin diyor hiç akıl yok zaten bana babannemin adını koymuşlar ne mantık varsaaa

Lusnica o zaman illa öyle olacaksa sende kusura bakma kocacım deyip kendi istediğin ismi de koyacaksn 2 isim olacak
aanne babanın ortak kararı olmalı.
Bırak onlar kendi koydukları isimle çağırsınlar.Sen kendi ismiyle çağırırsın.
En kötü ihtimalle böyle yaparsın.
sen o ismi kabul ediyorsan onlarda 2. ismi kabul edecekler kusura bakmasınlar annesin sen senin de hakkın var hemde çok
Bak sinirlendim yaaaa!!!!!

Son düzenleme:
ben daha hamile bile değilim ama bu konu benimde canımı sıkıyo daha şimdiden
kayınvalidem kız olursa annesinin ismini vermek istiyomuş (erkek konusu açılmadı bakalım onda ne çıkacak)
kayınvalidemi seviyorum onların ailede illaki eskilerden birnin adsı da koyulurmuş
ama bizde öyle bi durum yok hatta özellikle koyulmaz hoş karşılanmaz herkesin isimleri çok modern
eşim de yabancı bi isimi turkçeleştirip koymak istiyo oda saçma bişey
ben onu da kabul etmiyorum ama güya ilk ismi o koycaktı ikinci ismi ben ama şimdi de kv nin annesinin ismi çıktı :S
kadıncağızında 2 ismi varmış biri benim ölen teyzemin ismi,yle aynı hadi ilk isim olmaz ama bari teyzemin ismi olanı koyarız dedim, o an için geçiştirdim konuyu ama gönlüm biliyo ya onu da ,stemiyorum bi ölünün ismini çocuğuma vermek
çocuk 3 isimli de olamıycak ama hani olurda bi kızım olursa orta yolu nasıl bulucaz bilmiyorum
ya eşimle kv 2 isim vercekler ve ben ikisiylede hitap edemiycem hadi aşkım canım diye severim de biri sorduğunda nasıl söylicem
biri manasız yabancı bi isim biri de ölmüş birinin ismi
çok uzattım ama şimdiden kafaya takıyorum bu isim konusunu

bende eşimle bu isim konusunda anlaşamıyorum. benim seçtiğim bir isim var yalnız onunda benim kadar bebeğimize bulduğum ismi sevmesini istiyorum.uzun zamandır çeşitli şaklabanlıklarla istemediğini belirtiyor yokuşa sürüyor

1. madem sen bu ismi istiyorsun yanına babamın isiminide ekleyelım.
2. 6'cı aya kadar bana muhlet ver eğer seni cezbedecek başka bir isim bulamassam istediğini koyarız.

gibi yokuşa sürmee çabaları var . ama ben birlikte sevelim ve sectiğimiz isim ile ona huzurlu seslenelim istiyorum ben diretir ikna eder yine o ismi koyarım ama bu beni huzursuz eder. karşıklı karar verilmesi gerekn bir durum. iki isimede karşıyız ıkımızde sevmıyoruz tek isimden yanayız . yani ben anlamıyorum eşinizin sen ne dersen de sen loğusayken ben kımlıgını çıkarttıırırm deyip bencilce bir davranıs sergileyip heleki siz hamileyken sizi huzursuz etmesine anlam veremıyorum. sizin ne kadar incindiğinizin farkında değil işi dalagaya vurup şu anki çaresizliğinizden zevk alıyor gibi . daha ciddi bir tavırla konuşup bu durumun çözüme kavuşturulması gerek.

en önemliside bebeğinizi sağlıklı sıhhatlı kucağınıza almak .

Slm arkadaslar yazdiklarinizi teker teker okudum. Bizde isim konusunda anlasamadik . Ben 14 yil evlat hasreti cektim ve cok sukur ikiz evlatlarim oldu. Kiz ismini seneler once esimle konusurken kizimiz olursa o ismi koyalim demisti koyduk. Ona tepki vermedim. Oglumun ismini hamileyken hic babasinin isminden bahsedilmedi baska bir isim arayisindaydik ama o hic bir seyi kimseyi begenmedi gibi bir isimde begenemedi ben hangi ismi soylediysem retdetti. Ben dogum yapinca esim benim ailemi arar benim canimdan cok sevdigim babam benle konusmadan etmeden esime babasinin ismini koymamizi soyler ben babama cook kirginim onla konuscam cok sey var canimi cok acitti ben yurtdisindayim kayinbabam vefat etti kendisi enistemdi. Onun ismini tasiyan baska torunu var saten. Ama esim diretti ille onun ismini koycam diye ben ne kadar yok desemde beni mullete rezilmi etcen yok lafini gecirtenedimi diycen ne bilim birsuru sey. Aramizda buyuk kavgalar oldu ama sonunda dedigini yapti pislik insan. İki isim olarak anlastik sonunda ilk ismi benimistedigim isim ikinci ismi babasinin ismi. Ben o ismi gormeye duymaya tahammul edemiyorum malesef esimle aram bozuk isim konusundan bebeklerimiz 11 aylik olcaklar.

Kızlar bu sorunun çözümü yok mu Allah aşkına. 16 aydır evliligimizdeki tek tartışma konumuz bu oldu. Hiç bir konuda inat etmeyen eşim baba ismi koycam diye tutturdu. Ama ben hiç istemiyorum . Sindiremiyorum bir türlü. Iki isim koyalım diğerini de sen koy dedi ama hitap ederken ikisi bir kullanılacakmis. Inanin bu konu yüzünden herseye hevesim kacti. Ömür boyu çocuğuma hiç istemediğim bir isimle hitap etmek zorunda kalcam. Yokmu bunun bi yolu bi duasi ikna etme şekli.

tek çaren iki isim ve birbiriyle uyumlu olsun mecbur kalsınlarr

hee bırde o kocana söyle benımle isim için böyle alay edersen birdaha sana bok çocuk dogururum de

gözunu korkut,

Bende şuan aynı olayı yasıyorm eşim babasınn adını koymak istyr bnde koy dıyrö ama yanına güzel bir isimde bn koyayım diyrm ıkımzn dedıgıde olmş olur dıyrm kabul etmiyor sadece kendı dedıgı ve tek isim olcakmş cok cnm sıkılıyor nasıl ıkna edecm bılmıyorm

Bence garip bir isim olmadıkça sorun yok babasının adını koymasında, ama karşılıklı olarak anlaşarak koyulmalı. Eğer eşiniz çok ısrarcı ise birdahaki çocuğunuza ismi sizin koyacağınızı söyleyin veya bir daha çocuk yapmamakla tehdit edin. Bu şekilde anlayışsız bir eş için kafa yormaya gerek yok. Çocuk ikinizinde çocuğu kafasına göre tutturup istediği ismi koymaya hakkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…