Eşimle kan uyuşmazlığımız var

acayi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
116
9
96
Bursa
Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edermisiniz haziran ayında ilk tüp bebekle hamile kaldım çook sevinmiştim ama sonu hüsranla bitti 8 haftalık bebeğimi kalp atışları duyulmadığı için aldırmak zorunda kaldım ve 1 hafta önce kürtaş oldum ama beni çok düşündüren bişey var eşimle bende kan uyuşmazlığı var ilk bebeklerde doğum sonrası ve kürtaşdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyomuş ve bize bişey demediler yaptırmadık aranızda böyle bişey yaşayan varmı 2. bebeğime bişey olurmu bilgisi olan varsa lütfen cevap yazın çok endişeliyim çok korkuyorum

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar lütfen bana yardım edermisiniz haziran ayında ilk tüp bebekle hamile kaldım çook sevinmiştim ama sonu hüsranla bitti 8 haftalık bebeğimi kalp atışları duyulmadığı için aldırmak zorunda kaldım ve 1 hafta önce kürtaş oldum ama beni çok düşündüren bişey var eşimle bende kan uyuşmazlığı var ilk bebeklerde doğum sonrası ve kürtaşdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi yapılıyomuş ve bize bişey demediler yaptırmadık aranızda böyle bişey yaşayan varmı 2. bebeğime bişey olurmu bilgisi olan varsa lütfen cevap yazın çok endişeliyim çok korkuyorum

merhaba canım
çok geçmiş olsun.,
bildiğim kadarıyla gebelik düşükle ya da kürtajla sonuçlansa da bu iğnenın yapılması gerekiyor.
bizde de kan uyuşmazlığı var ama ben hiç gebe kalmadım.
bence birilerine daha sor ve hemen doktorunla görüş
allah tez zamanda versin bebeğini sana

benim teyzeminde ilk bebeği düştü eşiyle aralarında kan uyuşmazlığı varmış 1 iğne yapmışlar hastanede kürtaj sonrası. şimdi 2 oğlu var.

inşallah çok yakında tekrar hamıle kalıp sağlıkla kucağına alırsın. kan uyuşmazlığı çok ciddi bir konu hemen uzman bir doktor ile konuş bence

öncelikle geçmiş olsun daha dün bu konuyla ilgili araştırma yaptım aynen sana nakletmek isterim 1. gebelik ne şekilde sonuclanırsa sonuclansın iğne yapılmadığı takdirde diğer gebelikler hep düşükle sonuçlanıyormuş cocuk sağlıklı olmuyormuş. bence hemen bir doktor araştır ve iğneni yaptır tekrardan böyle bir acı yaşatmasın Allah'ım

Sanırım ilk 72 saat içinde yapılmalıydı, ama sonraki gebelik sırasında da yapılabilir.Bence endişelenme ama doktoruna mutlaka danış.

tatlım biraz acı olucak ama,ben ilk kan uyuşmazlığımız oldugunu sağlık ocagında öğrendim ve aanında fenalık geçirdim. ilk çocuklarda bile olma payı yüzde 10 felan buna bile korkmuştuk doktorumuz yüzde 80 yüzde 90 ilk çocukta birşey görülmez üzülmeyin ama doğumdan yada kürtajdan 72 saat sonrasına kadar iğnesini yaptırmazsanız ikincisi muhtemelen olur dedi.biz yaptırdık allaha şükür vurdular doğumumdan sonra ben kendim gördüm..eğer ilk çocugumda benm kanımdan olsaydı kanı değişecekti tümden okadar önemli yani.yada 2.çocukmu idi tam hatrlıyamıcam ama bi şekilde kanını değiştiriyorlar tamamen zorunlu olunca çocugun..allah kolaylık versin vardır bir yolu merak etme

:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:
kizkardesimdede oldu igne olmasina ragmen 3 düsük yapti ama sürekli doktor gözetiminde tekrar hamile kaldi ve simdi 2 yasina basti kizi

Benim teyzemdede kan uyuşmazlığı var her doğum sonrası iğne oluyor.Kürtaj sonrasıda bu iğne yapılmalı.
Sizdeki bebeğin kalbinin durması denilince;bende aynı sıkıntyıyı yaşadım hemde iki defa 8.-9. hamileliklerimde bebeğimin kalbi durdu ve kürtajla alındı.Eşimle kan uyuşmazlıgı yoktu ama test yaptrıkdık ve kan pıtılaşması çıktı bunun için gebe kalınca günlük kan sulandırıcı iğne oluyorsun.. Elhm şimdi 24 haftalık hamileyim ve her gün cleaxan diye iğneden oluyorum ve çok şükür herşey yolunda..Belki bu sıkıntı sizdede olabilir bilginiz olsun yinede bu test ve tahliler tıp fakultelerinde yapılabiliyor.İnşaallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalırsınız tekrar geçmiş olsun..

canım eşim ve bendede var kan uyuşmazlıgı daha önce iki defa kürtaj oldum ikisindede bu iğne yapıldı bence bir dr a danış ne olur ne olmaz...

doktoruna danış bunun için yapılan bir test var.
yani şöyle anlatayım;
bebeğin kanı eğer pozitif ise rh faktörü sana geçmiş olabilir. vücudun bu faktörü bir tür düşman olarak algıladığı için bu faktöre karşı bağışıklık kazanmış olabilir.bundan sonra oluşabilecek gebeliklerde bebeğin kanı pozitif olursa vücut bebeği düşman olarak algılayıp bebeğin kan hücrelerini yok etmeye çalışacaktır. eğer ilk 72 saatte yaptırmış olsaydın senin vücudun daha bağışıklık kazanamadan rh yok olacaktı. senin durumunda bebeğin kalbi oluştuğuna göre bebekte kan oluşumu başlamış. ama şöyle iyi olasılıklarda var. sana rh faktörü bulaşmamış olabilir, bebeğin kanı rh negatif olabilir. ki bunlarda düşük ihtimaller değil.
bende seninle aynı durumu yaşadığım için doktoruma danıştım oda bana bunlardan söz etti, ve bunun içinde istersen test yapabileceğimi söylemişti. ben yaptırmaya gerek duymadım. benim şartlarım biraz daha farklı. sende gönlünü ferah tut arkadasım ama testini yaptır için rahat etsin.

Back
X