Esimle kavga ettik :(

Sahmaran_

KıR ÇiÇeĞi
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2010
27
0
36
Sinop
Ben esimin 2.esiyim ilk esinden de bir oglu var.ilk esi trafik kazasında vefat etmiş.Esimbenden yaslıdır ama genc gosterir.Oglu 20yasında falan.
Neyse biz evlenmeden once esim butun parasını oglunun üzerine yaptı.100bintl kadar.birde son model araba aldı.esime eski esinden memur maası kaldıgı icin bende bisey demedim annesinin parası olsun diye.Oglunun evi ayrı antalyada calısıyor parasını kazanıyor Baktım esimin kredi kartında oglunun ceptelefonu faturaları bize geliyor.
Esime kızdım biz neden oduyoruz kendisi calısıyor kazanıyor parasıda var diye.Bizim kenarda 5kurus paramız yoktu evlendigimizde hatta borc yaptık 1 senedir de oduyoruz

bu yaz bujiteri dukkanımızda 6bin tl para kazandık benim adıma bankaya yatırdı esim Allah var yukarda ortak hesap bile acmadı.Ama bizim bujiteri sezonluk oldugundan kısın kapalı.Dukkanı kapattıgımızdan beri esim calısmıyor.sabahtan aksama kadar evde oturuyor.Hep hazırparayı harcıyoruz suan.Bende bankadaki parayı ne olur ne olmaz diye ellemek istemiyorum.O yuzden bu aksam kavga ettik arkadasının dugunu vardı tek basına gitti.Simdi küsüz

Küs kalmak da istemiyorum ama calısmasını istiyorum esiminmafoldumben

bu sekılde bunları sorunları yanı oturup konusmayı denedın mı canım esınle hıc sadece tek taraflı bakıp yargılamak yerıne karsılıklı konusmayı ve beklentılerını ona soylesen daha ıyı olmazmı
Av.Nur Ocak

Oğlu olunca yardım etmesi gayet doğal tabi ki.
Tabi bütün parasını onun üstüne yatırıp, bir de durumu iyi ise oğlunun,
sizin durumunuz iyi değilse, herşeyini karşılaması pek hoş değil.
Ama sanırım sadece telefon faturasını karşılıyor.
Her iki tarafı da dengede götürmek lazım.
Hassas bir konu, sizin durumunuzda hassas tabi.
Eşinizin çalışmıyor olmasının yaşla bir alakası var mı,
yaşı var bayağı yazmışsınız, yaşla ilgili olabilir mi?

Bilemiyorum bazı seyleri dogru durust oturup konusamıyoruz.Hele o sinirliyken hic konusamıyoruz hemen kızıp sinirleniyor.Benim onu maddi acıdan sevdigimi dusunmesini istemiyorum.

Esim serbes meslek esnaf yani.isi var aslında burda kucuk bir tezgahıda var ama calısmıyor.Bende buna kızıyorum.Hazır parayı cekelim yiyelim diyor.

Bilemiyorum bazı seyleri dogru durust oturup konusamıyoruz.Hele o sinirliyken hic konusamıyoruz hemen kızıp sinirleniyor.Benim onu maddi acıdan sevdigimi dusunmesini istemiyorum.

Ben 29 yaşındayım evlenecek olsam maddiyatı dikkate alırım ki siz en az 45-50 ye yakınsınız daha aşağı ya da yukarı dahi olsa neden biri yaşarken diğeri sıkıntı çeksin ki.Adam yüklü miktar para vermiş arabada var daha ne.Bence bu saatten sonra kendinizi eşinizden daha çok düşünün.Az küs kalmakta iyidir.
Adam yanlış düşünmesin diye herşeye katlanıyoruz
Kendimden bile sıkıldım artık

eşiniz belki de arada denge kurmaya çalışıyordur bir tek faturaysa onu öne sürmeyin kurmaya çalıştığı denge bozulur.

hazır yeme olayı kötü... insanı moral olarak bozabilir. bunu eşinize doğru şekilde ifade edin bence. gerekirse küslüğü siz ele alın. sorumluluklarını tam anlamıyla üstlenmesi lazım.

Bence arkadaş sorun yaptığına göre hiçte azımsanacak bir faturaya benzemiyor yoksa 30-40 TL için insan huzurunu bozmazdır
Benim eski patronum trilyoner o bile 100 TL üstü gelince rahatsız oluyor
Bence arkadaşın da rahatsız olması ve sorun yapması normaldir.Eşide herşeyi bişeylerin üzerine yıkıp işten sıyrılıyor heralde

resmi nikahlısınız değilmi?
eğer öyle ise maaş kesilmiştir.

sizinilk evliliğiniz ve çocuğunuz yok sanırım.
bence ağırdan alın. az ve öz konuşun.

oğlu ile aranız nasıl?

Sunu diyim ben yaslı biri deilim 24 yasındayım.esim 48 yasında.severek evlendik.esim bana oglunun evlenecegimizi bildigini soyledi ama evlendikten sonra ogluyla bilmedigim bir sebepten kus olduklarını ogrendim.Ve hala da oglu ne babasını arar nede gorusurler.Esime neden küstünüz diye sorunca cvp vermiyor.Benimle evlendigin icin mi diyorum hayır senle alakası yok diyor.Ogluyla da hic gorusmedik.Biz resmi nikahlıyız ve kacarak evlendik.Ailemler sonra bizimle barıstı babam annem harika insanlardır esime karsı.Bende esime karsı bazı seyleri alttan alıyorum acaba hata mı yapıyorum.

Aslında esim normalde cok merhametli duygusal beni seven biridir ama tartıstıgımızda cok asabi oluyor ve gec barısıyor.boshayallersmile

Çocuğunun durumu ne olursa olsun ona destek olmasından daha doğal ne olabilir ki?

Tabi ki de destek olacak.

Yemicek yedirecek.

Kusura bakmayın ama siz kaç seneliksiniz onu hayatında oğlu kaç senelik.

Bile bile evlendiniz sonuçta.

Çocuk olduğu zaman illa yardım edilceği belli bişey.

Siz aynı durumda olsanız siz de aynısını yapardınız.

Çalışmaması sorun olur bakın haklısınız orda ama o da konuşarak hallolabilir

Ben parayı vermesine de hicbirsey soylemedim tabiki ogludur ve yardım edecek ama biz yeni ev kurup borcun altına girmisiz isimiz kurulmamıs evimiz kurulmamıs.Oglunun kendine ait evi var son model araba alındı bilmemkac milyarlık.Cep tel faturalarını bu durumumuza ragmen biz oduyoruz ve onun oglu yine de antalyada cok luks bir otelde calısıp para biriktiriyor bu normal mi sizce?

sorununuz oğlu değil eşinizin çalışmıyor olması bence...
sonuçta altı üstü bi telefon faturası ödenen... sizin asıl çözmeniz gereken oğlu değil eşinizin çalışmıyor olması...

Aranızda oldukça büyük yaş farkı war . Siz hayat karşı daha heyecanlısınız , eşiniz ise daha yorgundur sanırım . Siz çalışmak istediğinizi belirtseniz , belki de sizden etkilenerek o da çalışmak isteyebilir .

Tabi bunun aksi de mümkün . Size , sen çalış ben iyiyim de diyebilir . Ne desem bilemedim :bbo:

Evet normal.

Allah gecinden versin annem vefat etse babam tekrar evlense benim faturamı durumum ne olursa olsun ödemek zorunda. Bana destek olmak zorunda.

Ki ben babamla hep konuşurum bunu. Eğer ki böyle bir durum başımıza gelirse- ki ölüm haktır gelebilir - 2. evliliğini yapmak istersen evlilik sözleşmesi olmadan o masaya oturamazsın diye. Ki babam da hep bunu der öyle bir durum başımıza gelirse herşeyimi sizlerin üstüne yaparım kardeşinle senin hakkını yedirmem diye.

Siz bunları bilerek evlendiniz o adamla. O yüzden ya katlanacaksınız ya da boşanacaksınız.

Annem babamla evlendiğinde ne evimiz ne arabamız varmış.

Borç almışlar,sıkmışlar biriktirmişler beraber annem yeri gelmiş üstüne beğendiği kazağı almamıi fedakarlık etmiş ama şu anda Allah'a şükür rahat bir geçimimiz var.

Sıkmadan olmaz hanımefendi.

Bunlar geçer zamanla. Siz eşinizin oğluna kızacağınıza, eşinize kızın onla halledin probleminizi bence

Ne olursa olsun o çocuk eşinizin çocuğu.benim de babam annemle boşandı ve şu an başkasıyla evli. Kadını sevmiyorum evet nedeni de babamla benim aramdaki maddi konulara hep karışması.Annemle evlilerken ortak yapılan mallarda gözü olmas vs. Bana doğum hediyesi aldığında bile babama etkide bulunup ucuz bir şey aldırmıştı.Oğluyla eşiniz arasındaki maddi konulara karışmayın derim. Kötü olan siz olursunuz. Çalışmaması hususunda ise haklısınız. Ek iş bulması yönünde konuşun. Şimdiye kadar konuştunuz da istemedi mi???

bence eşiniz oğluna karşı yapması gereken herşeyi yapmış,ne yani annesi öldü babası yeniden evlendi diye maddi sıkıntısı bile olmayan oğluna ömrü billah bakacak hali yok dimilmaz: He oğlu çalışmaz durumu kötü olur tamam o zaman zaten yapmak zorunda ama çocuk şu anda çalışıyor maddi durumu iyiyse artık eşinizinde kendi ailesini geçindirmeye yoğunlaşmalı. Sezon dışında başka bi şi yapsın,ikna edin sevebileceği zevk alacağı bi iş olursa çalışır belki

Türkiye'de yanlış bi kanı var bence .
Şahsi fikrim ama anne ya da baba'nın malını çocuklar kendi hakları olarak görüyor.
Kendi kuzenim bile anne babasına siz ölürseniz maaşınız var nasıl olsa bana yeter çalışmama gerek yok diyor.
Ben 18 yaşını geçtiğinde kişilerin kendi ayakları üstünde durmalarından yanayım.
Ben mesela 36 yaşındayım düşünün 50 yaşımda bi sürü malım mülküm oldu diyelim çocuğum bana annem durmadan çalışmış biriktirmiş ben bunu yiyeyim mi diyecek ben onu yetiştirip bi meslek edindirip görevimi yaptıysam eğer kendi paramı kendim harcarım.
Şahmarana gelince senin sorunun bence eşinle ..
Oğlu ile daha tanıştırmamış bil eşin seni.
Telefon parasını ödemeye meraklı değildir bence başka bi türlü ezikliği vardır oğluna karşı .
Oğluna düşkün olsa görüşmeden edemez maddiyatla herşey çözülmüyor ..
Sen bize nasıl anlatıyorsan eşine de anlat çalışmalı pek tabi ne demek evde oturmak.
Sen 24 yaşında olduğuna göre o senin üstüne titremeli sen değil ,
Erkek hele ki 48 yaşına gelmiş daha olgun olmalı sen küssen anlıcam da
Dünya tersine döndü resmen artık

Bu yaştaki bir bayan neden 2 kat büyük birine kaçarak evlenir ki.Madem çok sevdi aileni ikna etseydin
Umarım buda sahte bir kimlik değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…