Eşimle kavga konusuna bakar mısınız? Nerede yanlış yapiyorum?

Aynen oyle. Benim kizdigimda bu . Bu kisinin bunu yaprigini oncesinde farkedip eltimi uyarmistim. Ve o buna ragmen bu lafi yapmis. Yani bu laf bana gelsin diye konusmus oluyor . Benim kizdigim nokta bu laf tasidigini soylemistim ona . O benim hakkimda agzina laf vermis bu insanin

Kizlar merhaba , esimle kendisinin cok fazla gorusmedigi kuzenleri yuzunden kavga ettik, kendisinin kuzenlerinin esleri ile aramin iyi olmasini yadirgiyor, kimseyle iyi olmayacakmisim, esleri ile problem yasarmis...
Ben kizlarin kimisiyle ecliyken , kimisiyle nisanliyken tanistim oyle cok gidip gelmemiz yok hepsiyle arkadas olduk anlasiyoruzda, telefonda hal hatir soruyoruz , birbirimize hediyeler gonderiyoruz bazen, olay surdan patladi ( bu arada eltim ile ayni binadayiz ben kayin validemle oturuyotum, eltimde inip cikiyor ve surekli yuzyuze bakip hergun her dakika beraberdik, eltimle bile ayni sekilde samimi olmamami istedi) eltim bu gelinlerin birine benim evim olmadigini evim olmadan cocuk yaptigimi dile getirmis boyle bir konusma yasanmis ve bu kulagimiza geldi eltimle konusmuyorum 2 aydir. Konu burdan acildi, ben gorusuyormusum ve ben yiz veriyor musum gercekten ben yanlismi yapiyorum, esimin gorusmedigi kuzenlerinin esleri ile gorusmem hata mi? Anlamadim
Eşimin gorusmedigi biriyle gorusmezdim bu biraz eşi yok saymak banane senden der gibi olmuş. Bir kere gorumcem ortak bir arkadaşımıza saç boyatiyordu eşimde görüşme abla nilulle araları bozuldu dedi oda onun sorunu beni ilgilendirmez dedi tamam dedik snra yine gorumcemin dayısının kızıyla arası bozuldu ama ben gorusuyordum snra bana anlattı bende o senin sorunun dedim yani hadi benmki görümce ben sallamam istedigiyle gorussun ama eş bu yani gorumcem bozulmuştu ben görüştüm diye

Elti boş yapıp üstüne vazife olmayan şeye yorum yapmış, daha beterini bu lafı size taşıyan yapmış. Bu ara bozucular laf taşıyocılar var ya bir bilseler akıbetlerini daha konuşmazlar.

Eşiniz de bu sebepten mesafeli ol demiştir. Zannediyorum benden epey küçüksünüz, yaş ve tecrübe olarak naçizane şu tavsiyeyi yapayım size; birinin size lafını aktaracaklarını anladığınız an lafı ağzına tıkayın, size gelen laf kimbilir kaç yeri daha geziyor ve sizden çıkan laf da kimbilir nerelere gidiyordur. Buna imkan vermeyin.

O kuzene söyleyeceğiniz şey sizin yanınızda bu yorum yapılırken cevabını veremediniz mi? Ben hoşlanmıyorum dedikodudan ilişkileri bozmaktan başka bir işe yaramıyor deyip sınır çizmelisiniz. Unutmayın gün gelir onlarla kötü olursunuz sizin anlattıklarınız başka türlü dökülür ortalığa. Laf getirip götüren insandan korkarım ben, eşinize hak verdim o yüzden.

Kocanız kendi akrabalarını daha iyi tanır sonuçta, bir bildiği vardır. Görüşün ama samimi olmayın mesafe her zaman en iyisi.

Kizlar merhaba , esimle kendisinin cok fazla gorusmedigi kuzenleri yuzunden kavga ettik, kendisinin kuzenlerinin esleri ile aramin iyi olmasini yadirgiyor, kimseyle iyi olmayacakmisim, esleri ile problem yasarmis...
Ben kizlarin kimisiyle ecliyken , kimisiyle nisanliyken tanistim oyle cok gidip gelmemiz yok hepsiyle arkadas olduk anlasiyoruzda, telefonda hal hatir soruyoruz , birbirimize hediyeler gonderiyoruz bazen, olay surdan patladi ( bu arada eltim ile ayni binadayiz ben kayin validemle oturuyotum, eltimde inip cikiyor ve surekli yuzyuze bakip hergun her dakika beraberdik, eltimle bile ayni sekilde samimi olmamami istedi) eltim bu gelinlerin birine benim evim olmadigini evim olmadan cocuk yaptigimi dile getirmis boyle bir konusma yasanmis ve bu kulagimiza geldi eltimle konusmuyorum 2 aydir. Konu burdan acildi, ben gorusuyormusum ve ben yiz veriyor musum gercekten ben yanlismi yapiyorum, esimin gorusmedigi kuzenlerinin esleri ile gorusmem hata mi? Anlamadim
Sanımı olmak ıstemıyor demekki büyük bir fırsat işte :):) Ne guzel az ınsan çok huzur :)

Eşimin gorusmedigi biriyle gorusmezdim bu biraz eşi yok saymak banane senden der gibi olmuş. Bir kere gorumcem ortak bir arkadaşımıza saç boyatiyordu eşimde görüşme abla nilulle araları bozuldu dedi oda onun sorunu beni ilgilendirmez dedi tamam dedik snra yine gorumcemin dayısının kızıyla arası bozuldu ama ben gorusuyordum snra bana anlattı bende o senin sorunun dedim yani hadi benmki görümce ben sallamam istedigiyle gorussun ama eş bu yani gorumcem bozulmuştu ben görüştüm diye
Anladim cnm . Benimki girusmuyor yada kus degil. Yani biz kadinlae daha ilgiliyiz. Erkekler birbitini arayip sormuyor. Ama benim esim herkese boyle. Ben oyle degilim. Ayni konu ailem icinde gecerli arkadaslarim icinde kimseyle arayip sormami istemiyor, samimi olmami hal.hatir sormami istemiyor esim. Sadece onlarla degil.

Elti boş yapıp üstüne vazife olmayan şeye yorum yapmış, daha beterini bu lafı size taşıyan yapmış. Bu ara bozucular laf taşıyocılar var ya bir bilseler akıbetlerini daha konuşmazlar.

Eşiniz de bu sebepten mesafeli ol demiştir. Zannediyorum benden epey küçüksünüz, yaş ve tecrübe olarak naçizane şu tavsiyeyi yapayım size; birinin size lafını aktaracaklarını anladığınız an lafı ağzına tıkayın, size gelen laf kimbilir kaç yeri daha geziyor ve sizden çıkan laf da kimbilir nerelere gidiyordur. Buna imkan vermeyin.

O kuzene söyleyeceğiniz şey sizin yanınızda bu yorum yapılırken cevabını veremediniz mi? Ben hoşlanmıyorum dedikodudan ilişkileri bozmaktan başka bir işe yaramıyor deyip sınır çizmelisiniz. Unutmayın gün gelir onlarla kötü olursunuz sizin anlattıklarınız başka türlü dökülür ortalığa. Laf getirip götüren insandan korkarım ben, eşinize hak verdim o yüzden.
Aynen konuyu bu sekilde kapattim ben canim. Birdaha duymak istemedigimi ve bu tarz konular konusmak istemedigimi belirttim. Esim benim kendi aileme arkadaslarima da ayni sekilde davraniyor, herlesten soguk , ilgisiz. Kendi oyle olabilir saygi duyuyorum. Ama ben oylr bi insan degilim. Ki cok daha soyitlandim. Ben sosyal bi insanim , esim oyle degil. Problemlerim hepsi burdan cikiyor. Ki bu laf tasiyan kisinin laf tasidigini eltim ve kyvaldm ile otururken hepsinin yaninda dile getirdim onlari dikkat etmeleri konusunda uyardim. Bilmedikleri icin takilmadim oncekilere, ama bu ben uyardiktan sonra olan bir mevzu ve ben bunu bilincli yapildigini dusunuyorum. Tepkim bu yuzden. bu kisinin bana laf getirecegini bile bile bunu kullanmak . Bu kotuluk degilde nedir? Bu hamile bir kadini uzmek degilde nedir? Ben hicbir zamn kotu kalpli olamadim. Olanida sevmedim. Hayatimda da tutmadim.

Sanımı olmak ıstemıyor demekki büyük bir fırsat işte :):) Ne guzel az ınsan çok huzur :)
Evet ama kendi annem kendi kiz kardesim icinde ayni, yani secili bir kac kisi icin olsa ben neden huzurumu bozayim. Bi arkadasimla girussemde ayni. Hic kimseyle samimi olmami istemiyor. Kiz kardesimle annemle 3 gun ustuste konusayim arama artik konusma diyor

Eşini dinle derimm.bende bi kac kuzenim için eşimi uyardım. Samimî olma cok diye..ilk bas anlamadi ama şimdi anladı neden uyardığımı. Esimde halasi icin beni uyarmisti. Cok samimi olursan canın sıkılır, tartışmadan duramazsın diye, bende evlendigim gunden beri hep mesafemi korudum. Aile icine girip tanidikca da esimin haklı olduğunu Anladim. Sonuçta senelerdir o kişileri tanıyoruz, huylarını,karakterlerini biliyoruz. Bi kuzen eşi için esimle aramı bozmazdım

Evet . Yani kadini destekleyen yoksa , onu desteklemek icin , cocuk yapmamalimiydin diyirsun
Kadın dısardan desteklenebilir diyorum ben, rica ederim okuduğunuzu anladığınız halde polemik adına anlamıyor gibi yapıp tansiyon yükseltmeyin... Son kez söylüyorum; bir ; ev ev üstüne olmaz buradaki tüm kadınlara sorun size bunu söyler, buradaki tüm dram hikayeleri kaynana ile yasayanlardan yada altlı üstlü oturanlardan cıkmıstır, iki kendi kanatlarınla ucmadıysan kendi yasam alanını kurmadıysan insanlar bunu her zaman konuşur, üc; bunu etik buluyorum demiyorum ama konusulur kira vermekten kacınıp baskasına gebe olan insanlar her zaman elestirilir. Dört ve en sonuncusu herkesin hayali vardır ama doğru zamanda doğru yerde olursa ala👌 Bunun kararını kisi verir elbette
Umarım artık anlamıssınızdır anlamadıysanız da daha anlatmaya uğrasamayacağım

Ben buradan sizinle neden polemik yaratmak isteyeyim, neden böyle bir amacım olsun? Herkesin fikrine tabikide saygı duyarim, benimde fikrime saygi duyulduğu sürece, benim amacım sizi anlamadiğımı, yada söylediklerinizden anladığımı açığa çıkartmaktı. Sizin anlattığınızdan ne anladığımı belirttim, neden zaten anlatmaya uğraşmanız gerektiğini düşündünüz ki, bakın ben size anladığımı yansıtınca ne kadar güzel anlatmissiniz. Tabikide ev ev ustüne olmaz, ama insanları bu sekilde yargılamamanız gerektiğini düşünüyorum. evet kayinvalidelerden tabikide yanyana altli ustlu oturanlar problrm yazacak cunku problem yasamak icin cok vakitleri var , her saniye beraberler bunlarin aksini soylemiyorum. Ben şikayet amacli zaten yazmadim. Burada baslikta da belirttigim gibi kendimde hata ariyorum zaten, ne yapmaliyim yanlismi yapiyorum diyorum? Gecmiste olanlari ve verdigim tepkileri anlatiyorum, nerede hata yaptigimi anlayabilmek icin. Gecmiste olanlar yada oldugum durum icin suan yapilacak birsey yok, benim gayem gelecegi duzeltebilmek, gecmis ve olanlar icin sizlerden yorum istemedim. Sizlerden istegim gelecek icin yapilacak yorumlar ve benim yaptigim hatalar.yaasamak zorunda olsugum insanlar. Siz diyorsunuzki beraber yasamasaydin, cocuk yapmasaydin, disaridan soylemeniz herseyi cok kolay. Mevzu bunlar degil. Ben beklerdimki suan bunlara yapicak bisey yok. Senin soyle yapman lazim... gibi gibi benimle ilgili fikriniz. Yoksa baskalari ile ilgili konusacaksak yani benim disimdakiler icin burada konusmalarimiz eltimin yaptigindan farkli olmuyir. Bundan sikayet ederken, eltim gibi.olmak.istemem tabiki. Karsimda boyle kisiler var , bende bunlari yasiyip boyle boyle tepkiler verdim nerede yanlis yapiyorum? Ne yapmaliyim? Mevzu bu konu bu. Yorumlarinizda insanlara yardimci olmak yerine insanlari yargilayacaksaniz, konu dışina çikicaksaniz forumlarda kimseye yazmayin derim ben. Sizin icin soyluyorum. Kesinlikle bana bunlari yazdiniz diye degil. Yanlis anlamayin. Çözümcü olmayip , yargilayici da olmayin. Bi cözümünüz yoksa yorumunuzda olmasin. Yoksa insanlar sizi sadece dinlerler ama duymazlar. Anlamazlar. Anlamak istemezler. Cunku arkadasim zaten gecmisi degistiremem, ben senden gecmis ile ilgili bise istemedimki, sadece ben mi tepki fazla veriyorum. Ben hep kendimi hakli goruyorum, haklimiyim haksizmiyim? Ben nasil tepki vermeliyim. Ben bunun pesimdeyim. Kendimi duzeltmenin pesindeyim. Yani kv. Ile oturuyorum diye , esim bu kadar kisitlayici diye yada ne bileyim eltim dedikodu yapti diye, yada ne bileyim daha bircok ornek verebilirim. Bunlar boyle yasandi diye omur boyu ben birlikte oturuyorum, birlikte oturmamam gerekirdi, yada ev ev ustune olmaz diye bunlari sürekli sineye çekip oturup, herseye susmali miyim yani dediginiz buraya gididyor eger gecmisime konusursaniz . Sizi duymama. Ama mesele benim tavrima konusmaniz ben bunu istedim.

Eşinizi haklı buldum , fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Mesafeli olmak en iyisidir, bakın daha şimdiden laf taşıma yüzünden kavga tartışma olmuş.O konuşmayı kulağınıza fısıldayan kişi ile samimi olmasaydınız duymazsınız, ya da eltiniz onunla içli dışlı olmasaydı söylemezdi .
Bu böyle uzayıp gidebilir.

Back
X