Eşimle kavga konusuna bakar mısınız? Nerede yanlış yapiyorum?

Valla bence normal olan böyle biriyle evlenmemek zaten
Ama nasıl oluyorsa asosyal olduğunu filan fark edemeden evlenmişsiniz
Konuyu eşinizin görüşmediği kuzenleri için açtığınız için onlar için cevap yazdım
Kusura bakmayın kardeşinizle, arkadaşlarınızla da görüştürmediğini tahmin edip de onlara değinmediğim için
Siz kusura bakmayin, onceleri a sosyaldi ama benim sosyalligime karismazdi, hatta ben ona biri icin ara sor sen kimseyi aramiyorsun dedigimds beni dusuruyorsun diyor mesela ben onu insanlara karsi düsürüyormuşum, birini arayip sorunca nasil oldun diye sorunca mesela o kendini kötü hissediyor yani ben ona bunlari söyleyince ben onu ezikliyormusum , insanlar onu farkli dusunuyormus , ezik goruyormus, insan arayip.sormak eziklik midir ya

Siz kusura bakmayin, onceleri a sosyaldi ama benim sosyalligime karismazdi, hatta ben ona biri icin ara sor sen kimseyi aramiyorsun dedigimds beni dusuruyorsun diyor mesela ben onu insanlara karsi düsürüyormuşum, birini arayip sorunca nasil oldun diye sorunca mesela o kendini kötü hissediyor yani ben ona bunlari söyleyince ben onu ezikliyormusum , insanlar onu farkli dusunuyormus , ezik goruyormus, insan arayip.sormak eziklik midir ya
Hiç sormamak eziklik
Kendi ezikliğini bildiğinden sizin yanınızda göze batmak istemiyor
Ailece tuhaf kalın istiyor sanırım

Kizlar merhaba , esimle kendisinin cok fazla gorusmedigi kuzenleri yuzunden kavga ettik, kendisinin kuzenlerinin esleri ile aramin iyi olmasini yadirgiyor, kimseyle iyi olmayacakmisim, esleri ile problem yasarmis...
Ben kizlarin kimisiyle ecliyken , kimisiyle nisanliyken tanistim oyle cok gidip gelmemiz yok hepsiyle arkadas olduk anlasiyoruzda, telefonda hal hatir soruyoruz , birbirimize hediyeler gonderiyoruz bazen, olay surdan patladi ( bu arada eltim ile ayni binadayiz ben kayin validemle oturuyotum, eltimde inip cikiyor ve surekli yuzyuze bakip hergun her dakika beraberdik, eltimle bile ayni sekilde samimi olmamami istedi) eltim bu gelinlerin birine benim evim olmadigini evim olmadan cocuk yaptigimi dile getirmis boyle bir konusma yasanmis ve bu kulagimiza geldi eltimle konusmuyorum 2 aydir. Konu burdan acildi, ben gorusuyormusum ve ben yiz veriyor musum gercekten ben yanlismi yapiyorum, esimin gorusmedigi kuzenlerinin esleri ile gorusmem hata mi? Anlamadim
Eşin görüşme dediyse vardır bir bildiği, akıllı ol eş ailesinden uzak dur, bak bizim gelinle de böyle bir sorun oldu , abim uyardı dedi uzak dur dinlemedi sonra bizim gelinin ağzından laf aldılar her yere rezil ettiler , bizim gelin kötü duruma düştü vs, esin bence seni düşünüyor kendine eş ailesinden bağımsız bir çevre kur , sen zararlı çıkarsın sonra demedi deme

esım bazı akrabalarıyla gorusmek ıstemıyor
ben bır kotuluklerını gormedım ama benım esım kendı akrabasıyla gorusmek ıstemıyorsa ben gorusmem zorla adamı muhattap etmek zorunda bırakmam
benımde gorusmedıgım bazı akrabalarım var resmı kalmak ıstedıgım
esım tutupda bende ınsan sevgısı var deyıp onlarla gorusse rahatsız olurdum ben uzak kalmak ıstedıkce sen ıclerıne gırıyorsun ne gerek var derdım

bunun dısında esım arkadaslarıma kımınle gorustugume karısmaz
bende onunkıne karısmam

ama bır arkadasımın bır lafından rahatsız olmustu benı o konuda uyardı boyle dusunen bırının ılerıde sana zararı olabılır bana dokunmayan yılan bın yasasın deme o yılan senı de zehırler dedı
yok o oyle degıl ya dedım
ama esım haklı cıktı
o yuzden onun goruslerını de goz ardı etmem

bu sebeple sızde esınız kendı akrabasıyla gorusmek ıstemıyorsa ona saygı duymalısınız
sızın de gorustugunuz ınsanlara eger aıle ılıskınıze bır zararları yoksa karısamaz yanı kendı aılenızle gorusmenıze arkadaslarınızla gorusmenıze karısmamalı
Ben esimi gorusturmuyorum ki gidip gelmiyorum bile telefonda konusuyorum yani esimi.mecbur birakmiyorum, o gorusmuyor, konusmuyor, zaten muhattap.degil, onu soran olursada iyi ise gidip.geliyor diyorum bu kadar, ayrica esimede sadece selami var diyorum , konustuk bugun diyorum bu kadar yani bunuda yapamayacak miyim aytica gorustugum kisi esi , yani onun konusmadigi kuzeni degil, ama esim herkese boyle yani sadece kendi kuzenleri degil, esim komsuya da ayni benim kardesime de ayni anneme de ayni herkesten uzak dur diyor, yani bu mumkunmu sorun bende mi annemle 3 gun konusayim kardesimle konusayim ne var bu kadar konusacak diyor , ne bileyim bi arakadasimla konusayim ayni sekilde, onlar seni ariyormu diye kiyaslama yapiyor, kimin aradiginin bi onemi var mi ben anbemle konustuktan sonra beklemelimiyim mesela o beni arasin diye yada kardesimi yada arkadasimi ki beni de ariyorlar hep ben aramiyorum yani

Eşin görüşme dediyse vardır bir bildiği, akıllı ol eş ailesinden uzak dur, bak bizim gelinle de böyle bir sorun oldu , abim uyardı dedi uzak dur dinlemedi sonra bizim gelinin ağzından laf aldılar her yere rezil ettiler , bizim gelin kötü duruma düştü vs, esin bence seni düşünüyor kendine eş ailesinden bağımsız bir çevre kur , sen zararlı çıkarsın sonra demedi deme
Oyle bir cevre de kuramiyorum. Musade yok . Kursam onlarada yapiyor aynisini.

Ben esimi gorusturmuyorum ki gidip gelmiyorum bile telefonda konusuyorum yani esimi.mecbur birakmiyorum, o gorusmuyor, konusmuyor, zaten muhattap.degil, onu soran olursada iyi ise gidip.geliyor diyorum bu kadar, ayrica esimede sadece selami var diyorum , konustuk bugun diyorum bu kadar yani bunuda yapamayacak miyim aytica gorustugum kisi esi , yani onun konusmadigi kuzeni degil, ama esim herkese boyle yani sadece kendi kuzenleri degil, esim komsuya da ayni benim kardesime de ayni anneme de ayni herkesten uzak dur diyor, yani bu mumkunmu sorun bende mi annemle 3 gun konusayim kardesimle konusayim ne var bu kadar konusacak diyor , ne bileyim bi arakadasimla konusayim ayni sekilde, onlar seni ariyormu diye kiyaslama yapiyor, kimin aradiginin bi onemi var mi ben anbemle konustuktan sonra beklemelimiyim mesela o beni arasin diye yada kardesimi yada arkadasimi ki beni de ariyorlar hep ben aramiyorum yani
bellıkı esınızde kompleks var
sız sevgılıyken sızı sık sık ararmıydı
hanı ınsan deger verdıgı kısıyı arar sorar ya
kendısı sıze ne var kardesle anneyle konusacak bu kadar dıyormus ya
telefon konusmalarınız cok uzun degılse gunluk yasantınızı etkılemıyorsa anneyle kardesle konusmanıza da karısamaz destursun bır once kendısı

yok artik esinizin isi gucu yok mu bunlari nasil bu kadar ayrintili biliyor. her adiminizi hesap vermeyin siz de. istediginizi ararsiniz istediginizin yaninda olursunuz. ilk zamanlar herseyi kabul ettiginiz icin simdi kafaniza cikmak istiyor heralde o kadar da degil
Samimiyet kurmak istemek degil, seviyorum sevdigim insanlar onemsiyorum gorusuyorum, cunku tanimadigi arkadaslarima yada tanisa bile kendincce sevmedigi istemedigi insanlara izin vermiyor zaten , saygi duydum ilk zmanlar mantikli gibi geliyordu, mesela sen onu 2 kere aradin o seni 1 kere aradi, mesela sen onun dogum gunununde aradin o sana mesaj atti mesela sen o evlenirken yanindaydin elinden geleni yaptin o sana gelmedi bu sekil karsilastirmalar yapiyor benim arkadaslarima karsi, mesela o evlenirken ben musaittim evet yaninda oldum, benim arkadasim ben evlenirken bosanma arifesindeydi, hatta kinamdan 2 gun once bosanma davasina bende gittim onunla , 2 gum sonra kinama gelmeedi onun lafini yapiyor, mesela ben onu anliyorum, kiz cok kotuydu ayrilmak istemiyirken ayrildi bunalimdaydi gelipte kinamda benim le gobek atmasini bekleyemezdim mesela ben mi yanlis dusunuyorum

bellıkı esınızde kompleks var
sız sevgılıyken sızı sık sık ararmıydı
hanı ınsan deger verdıgı kısıyı arar sorar ya
kendısı sıze ne var kardesle anneyle konusacak bu kadar dıyormus ya
telefon konusmalarınız cok uzun degılse gunluk yasantınızı etkılemıyorsa anneyle kardesle konusmanıza da karısamaz destursun bır once kendısı
Arardi halla oyle , kendiyle saatlerce konustugumuzda olur mesajlastigimizda , calisirken konusamayiz ama eve geldiginde bazi gunle 5 6 saat mujabbet bile ederiz . Yani onu dinlerim o beni dinler konusuruz bana boyle degil hic olmadida benim disimda herkese boyle ama

yok artik esinizin isi gucu yok mu bunlari nasil bu kadar ayrintili biliyor. her adiminizi hesap vermeyin siz de. istediginizi ararsiniz istediginizin yaninda olursunuz. ilk zamanlar herseyi kabul ettiginiz icin simdi kafaniza cikmak istiyor heralde o kadar da degil
Hesap vermiyorum, ama arama kaydini silmek yada mesajlarimi silmek bana gore degil hic yapmadim ama silmeye basladim artik yani huzursuzluk yasamamak adina son zmaanlarda, ama hepsinide silemiyirum unutuyorum yani

Arardi halla oyle , kendiyle saatlerce konustugumuzda olur mesajlastigimizda , calisirken konusamayiz ama eve geldiginde bazi gunle 5 6 saat mujabbet bile ederiz . Yani onu dinlerim o beni dinler konusuruz bana boyle degil hic olmadida benim disimda herkese boyle ama
Eşiniz '' Kadına bak, bir de yanındaki adama bak. '' daki adam. Bunun farkında ve zoruna gidiyor.

Bu denli kimse ile "mıç mıç olmanızı" istemeyen adamın sizi kardeşi ile aynı binada ,anası ile aynı evde oturtması da tezat değil mi? Siz kimse ile doğru düzgün görüşmeyin,konuşmayın,bir sosyal çevreniz olmasın anca beyefendiyi hoş tutun ,anasının gönlünü yapın istiyor belli ki!

Bu denli kimse ile "mıç mıç olmanızı" istemeyen adamın sizi kardeşi ile aynı binada ,anası ile aynı evde oturtması da tezat değil mi? Siz kimse ile doğru düzgün görüşmeyin,konuşmayın,bir sosyal çevreniz olmasın anca beyefendiyi hoş tutun ,anasının gönlünü yapın istiyor belli ki!
Aynilarini soyluyorum suclu oluyorum

Hiç boyle dusunmemistim, ben ona da saygi duyuyorum oda bana duysun istiyorum insan iliskileri olunca konu . Bu kadar aslinda
Ben merak ettim bir de, tek eşiniz mi bütün sülalesine düşman yoksa ailecek mi?

Aynilarini soyluyorum suclu oluyorum
Eşinin düşünce biçimi sıkıntılı..tek tip düşünüyor ve aşırı kuşkucu .. senin söylediğin cümleler ,açıklamalar onun zihninde karşılığı olan ikna olacağı şeyler de değil.Belli ki insanlarla iletişim kurmak (aralarında senin de olduğun 3-5 kişi hariç)onda gerginliğe sebep oluyor bu yüzden bundan kaçmak için senin de kimseyle iletişim halinde olmanı istemiyor. O bundan mutlu olabilir ,konforlu alanı bu olabilir ama burada senin düşünmen gereken şey "eşinin mutlu olması için bu denli yalnızlaşıp insanlarla iletişimden kaçınmanın senden götüreceklerinin ,uzun vadede (kendi ailende dahil etrafında insan kalmaz güzelim) sana kaybettireceklerinin muhasebesi senin canını sıkıyor mu ? Sen ne şekilde mutlu oluyorsun ?" Bir insanı sevmek demek koşulsuz şartsız onun her istediğini yapmak değildir ..o mutlu olsun ,huzursuz olmasın diye kendi kimliğini,kişiliğini ,mutluluğunu yok saymak hiç değildir.Sen olmak istediğin gibi yine ol sadece tavsiyem sürekli" şunu ara,neden aramıyorsun ..bak ben arıyorum " gibi eşini küçük bir çocukmuş gibi yönlendirmeye çalışma..ailenle yaptığın görüşme içeriği eşin hakkında gereksiz ayrıntıları içermediği sürece eşine bu konuda müdahalede de bulundurma , hatta yorum hakkı bile verme çünkü senin telefonunu kurcalayıp arama kaydına filan bakması çok normal değil

Back
X