eşimle kavgalıyım arkadaşalr...................

biran57

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
27
0
0
Bilecik
mrb arkadaşlar,benim derdim eşim. bir kızım var ve iki sene ücretsiz izin aldım kıızımı büyütmek için.eşimle 1-2 gündür zaten limoniydik dün akşam da yemekten sonra çay koydun mu falan dedi ben de yok dedim tam çocuğu uyuttum geldim sorduğu soru bu.bugünde sallama çay iç dedim niye içeyim dedi bi ton söylendi durdu sonra duşa girdim ve uyudum beni banyodan sonra kendi demlemiş içiyodu beni çağırdı içmek istemedim bende sinir oldum ya tamam çalışmıyorum ama arkadaşlar inanırmısınız keşke çalışsam bebek bakmaktan daha kolay o kadar yoruluyorum ki akşama kadar ya bir günde dün bi de hafta sonu sabah 11 e kadar uyumuşsun bide sen bana çay demle ya gönlümü almak için o akşama kadar evde yattığımı düşünüyor ve bana hiç yardımcı olmuyor zaten çalışırken de etmezdi arkadaşlar yanlış mıyım ben çalışırken demiyodum ki eve para getirmek senin görevin bende maaşımı veriyodum yani
ya biraz yardım etsen ölür müsün yap deyince yapar onu da ben istemiyorum kendi düşünsün istiyorum haksız mıyım acaba arkadaşlar
fikirlerinizi paylaşın benimle lütfen

arkadasım erkekler böyle işte hep armut piş agzıma düş misali herşeyi senden beklerler biz kadınlar hem çalışıyoruz hem çocuk bakıyoruz hemde ev işleriyle ugrasıyoruz ama sorsan onlar daha çok yoruluyolar bence kafana takma bu sorun tek sende yok emin ol eşinle bu konuyu konuş uygun bi dille anlat anlar umarım canım

erkekler pek anlamıyorlar,makina zannediyorlar kadını,yoruldumu,dinlendimi bugün acaba diye hiiç akıllarına gelmez

anlamaz odun nerde anlayacak kaç kere söyledim benim yetiştirilme tarzına tersmiş ama bekarken herşeyi kendisi yapıyodu çünkü tek başına kalıyodu bu bahane
işine gelince vallahi billahi benden iyi yapıyor

Elbette istisna erkeklerde vardi ama sanirim nesilleri tukendi :52:
Bizimkini de ben simdiden alissin diye her aksam eve geldiginde mutfaga sokuyorum hemen.
Benimle beraber yemegi hazirliyor, masayi kuruyor ve kaldiriyor.
Nasil alisirsa oyle gider, diye bekarken cok uyardilar.
Rabbim vicdan versin biraz iclerine.
Bebegim yok ama neler yasadigini tahmin etmek hicte zor degil.
Insan hic degilse esinin sana ve bebegine yardimci olmasini bekliyor.
Nolur yani biraz anlayisli olsalar.
Tum gun bebisimizle ilgilenmissin yorgunsundur, sen dinlen hayatim bu aksamda caylar benden olsun, deseler olecekler sanki.
Esinle bu durumdan rahatsiz oldugunu acik acik konus bence.

bir de geçenlerde yine kk ya yazmıştım bulaşık çamaşır bıktım kadın olmaktan bekarlık sultanlıkmış diye onu görmüş ben sana yardım etmiyo muyum ediyorum diyo benim niye haberim yoksa

mrb arkadaşlar,benim derdim eşim. bir kızım var ve iki sene ücretsiz izin aldım kıızımı büyütmek için.eşimle 1-2 gündür zaten limoniydik dün akşam da yemekten sonra çay koydun mu falan dedi ben de yok dedim tam çocuğu uyuttum geldim sorduğu soru bu.bugünde sallama çay iç dedim niye içeyim dedi bi ton söylendi durdu sonra duşa girdim ve uyudum beni banyodan sonra kendi demlemiş içiyodu beni çağırdı içmek istemedim bende sinir oldum ya tamam çalışmıyorum ama arkadaşlar inanırmısınız keşke çalışsam bebek bakmaktan daha kolay o kadar yoruluyorum ki akşama kadar ya bir günde dün bi de hafta sonu sabah 11 e kadar uyumuşsun bide sen bana çay demle ya gönlümü almak için o akşama kadar evde yattığımı düşünüyor ve bana hiç yardımcı olmuyor zaten çalışırken de etmezdi arkadaşlar yanlış mıyım ben çalışırken demiyodum ki eve para getirmek senin görevin bende maaşımı veriyodum yani
ya biraz yardım etsen ölür müsün yap deyince yapar onu da ben istemiyorum kendi düşünsün istiyorum haksız mıyım acaba arkadaşlar
fikirlerinizi paylaşın benimle lütfen

Serzenişlerinizde cok haklısınız fakat kendinizi haklı iken haksız duruma düşürmeyin kurdugunuz cümlelerle. Erkekler bizim kadar duyarlı değiller söylemeden bir işin ucundan tutmazlar.

Sizden çay istediğinde "sallama iç" yerine " çok yorgunum, duş alıp uzanmayı planlıyorum, istersen sallama ic" demeniz olası kavgaların önüne geçer. Sonuçta çay demlenmiş ve sizi çağırmış, "eline sağlık ama inan o kadar yorgunum ki çay içecek dermanım bile yok"..... Her zaman söylerim, ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz önemli. Yorgunluklarla, birikmişlerle durduk yerde evimizdeki huzurumuzdan oluruz.

Yap deyince yapıyorlar bnu kabullenmek lazım. Öyle yetiştirilmemişler ki, 30 yaşına kadar öyle yaşamış bir adamı değiştirmek cok zor. Söylemekten bıkmayın, söyleyin yapsın, bir bardağı makinaya koysa sizin icin kar. Bir süre sonra alışkanlıkla bardaklarını yerleştirmeye başlayacaktır. Tecrübeyle sabit :1:

Türk erkeklerin çoğunluğu böyle anasından alışkın ,oğluşu şımartıyorlar evlendikten sonrada değiştirmek mümkün değil,arkamı kaşı dediğimde dahi erkeğe garip bu durumda dahi söylediği şey senin yaşlılığın kötü olacak

anlamaz odun nerde anlayacak kaç kere söyledim benim yetiştirilme tarzına tersmiş ama bekarken herşeyi kendisi yapıyodu çünkü tek başına kalıyodu bu bahane
işine gelince vallahi billahi benden iyi yapıyor

:52: :52: :52:
Hepsi boyle hayatim bunlarin.
Vala bizimkide hem yoresinden hemde ailesi bakimindan erkek! olarak yetirtirilmis.
Ne demek istedigimi anlamissinizdir.
Bekarken bu yaptiklari onada ters geliyordu.
Pasa pasa yapiyor simdi.
Yoksa ne yemegi helaliyle yer ne de zerre huzur birakirim alim Allah.
Saka bir yanada kesin tavirlar ortaya koymak gerekiyor herhalde.
Baska turlu anlamiyorlar yoksa.

diyorum ya konuşuyom anlamıyo odun çay demlemek 5 dk işmiş çok büyütüyormuşum ayrıca kendi demlediği çaydan zevk almıyormuş bir sürü bahane
sabahta kalktı neyse bebek 5te kalkmıştı yorgundum 10 gibi tekrar uyudu bebek bende gittim yattım beyefendi kahvaltı bekliyor benim yattığımı fark edince çekmiş kapıyı çıkmış hala da dönmedi odun

Bebeginle nasil seni evde yalniz birakir ki?
Bizimki kovsanda gitmiyor.
Eve gelince de bir dunya surat yapar simdi.
Rabbim sabir versin.

vallahi acayip canım sıkıldı bekarlık sultanlıkmış diyorum bazen içim yanıyor ya bunun için mi evlendim ben ya diyorum
biraz üzerine gitsem beyefendinin bi hafta sonu varmış bende benim hafta sonumda yok dedim odun

vallahi acayip canım sıkıldı bekarlık sultanlıkmış diyorum bazen içim yanıyor ya bunun için mi evlendim ben ya diyorum
biraz üzerine gitsem beyefendinin bi hafta sonu varmış bende benim hafta sonumda yok dedim odun

sen yine şanslısın hafta sonları ben kaynanalarda olurdum evde b....götürürdü çalışmama rağmen kaynana duygu sömürüsü yaptı evlenir,evlenmez hafta sonları bende olacaksınız diye o vakit kk yoktu

senden ilgi bekliyo anlasılan sende biraz huyuna git anlıyorum çok yoruluyosundur ama erkeklerde ilgiyi severler bide bebeginiz olmuş belki eskisi gibi olmanı istiyodur

bence siz biraz evde olmaktan ve cocuk bakmaktan yoruldugunuz ıcın sınırlerınız yıpranmıs.ılk cocuklar boyle oluyor.tecrubesız oldugumuz ıcın kendımızı cok yoruyoruz bıde ev ıslerı eklenınce ıyıce bunalıyoruz.bıde sız calısıyormussunuz o sosyal ortamdakı alıskanlıklarınız özgurluklerınızde yok .bu yuzden esınızden ılgı ve anlayıs beklıyorsunuz ama soyle usunun onun hayatında degısen bısey yokkı.sadece kucuk bır cadı gırdı hayatına.o yıne ııne gıdıyor herzamankı gıbı sorumluluklarıyla ılgılenıyor.hayatı degısen sızsınız. o yuzden onun sızı anlamasını beklemeyın.cunku aynı seylerı calısan her anne yasadı bende tabıkı.
bu konuda yapacagınız en guzel sey evden bıraz uzaklasın..mesela arkadaslarınıza gıdın evı dusunmeyın.camasırlar kaldı,utu yapılmadı gıbı kasmayın kendınızı.zaman ayırın kendınıze ,kewndınızı doyurursanız tahammulunuzde zaman ıcınde genısleyecektır.
esınızede cok yuklenmemıs olursunuz ve tartısmasınız kucuk seylerden.

ya oda var tabiii çocuk olduğundan beri yatak odasında bile yatmıyorum oda yanımda uyumanı istiyorum diyo ama ne yapıyım
bana kızdığı için sabah sevgililer gününde aldığı çiçekleri parçalamış sabah ben uyurken en çok ona sinir oldum odunnn......

ya oda var tabiii çocuk olduğundan beri yatak odasında bile yatmıyorum oda yanımda uyumanı istiyorum diyo ama ne yapıyım
bana kızdığı için sabah sevgililer gününde aldığı çiçekleri parçalamış sabah ben uyurken en çok ona sinir oldum odunnn......

bebek bakiminda yardimci olmyuor mu size?

Serzenişlerinizde cok haklısınız fakat kendinizi haklı iken haksız duruma düşürmeyin kurdugunuz cümlelerle. Erkekler bizim kadar duyarlı değiller söylemeden bir işin ucundan tutmazlar.

Sizden çay istediğinde "sallama iç" yerine " çok yorgunum, duş alıp uzanmayı planlıyorum, istersen sallama ic" demeniz olası kavgaların önüne geçer. Sonuçta çay demlenmiş ve sizi çağırmış, "eline sağlık ama inan o kadar yorgunum ki çay içecek dermanım bile yok"..... Her zaman söylerim, ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz önemli. Yorgunluklarla, birikmişlerle durduk yerde evimizdeki huzurumuzdan oluruz.

Yap deyince yapıyorlar bnu kabullenmek lazım. Öyle yetiştirilmemişler ki, 30 yaşına kadar öyle yaşamış bir adamı değiştirmek cok zor. Söylemekten bıkmayın, söyleyin yapsın, bir bardağı makinaya koysa sizin icin kar. Bir süre sonra alışkanlıkla bardaklarını yerleştirmeye başlayacaktır. Tecrübeyle sabit :1:

Dogru söylüyorsun arkadasim.bazen ne söyledigimiz degil,nasil söyledigimizin önemi olabiliyor kavgalri önlemek istedigimizde.

neden eşinle yatmıyorsun,neden eşinle aranı soğutuyorsun ki,çocukla yatmak hiç sağlıklı değil:34:

Back
X