Eşimle konuşamıyoruz

Tek tavsiyem nasıl davranıyorsa aynı davran 👍👍
Ben hiç bu yoldan gitmedim ilişkimde hep nasıl davranıyorsa aksine ben öyle davranmayıp ona doğru şekilde örnek olmaya ve yanlışlarını konuşarak düzeltmesini sağlamaya çalıştım.aslında sağlıklı olan yol bu ama bazı konularda anlaşılmıyorsa evet aynı davranmak gerekebilir

Neden mi böyle çünkü adamın sana saygısı kalmamış...Muhtemelen çok fazla ezilip büzüldüğün için karşısında, destek olucam iyi eş olucam derken kendini zayıf karakterli göstermişsin...
Sen de insansın , neden hep onum dertleri ve senin ona destek olman üzerine ilişki?
Daha güçlü durmadıkça daha da kötüye gider bu saygısızlıklar...

Ama adamın karakteri zaten fos çıkmış...
Sana saygı duymayan adamdan her sey beklenir...

Sizi insan yerıne koymuyor.nasıl bk tavır bu. neden bu tavırlara maruz kaldıgımız halde ısrarla aynı sekılde davranıyorsjnuz kı. Karsımızdakı kocamız anamız arkadasımız kım olursa olsjn. Eger size yanlıs davranıyorsa bu davranısın karsılıgını gormelı.iletişimi azaltin tavrınızı gosterin bır sekılde. Yanı esiniz her sey desin terslesin siz de hep adım atın. Ee nereden anlayacak bu adam yanlıs yaptigini
Biraz abartı olmuş bunlar sanki. insan yerine koymuyor, karakteri kötü vs.o kadar en uç noktada değil sorun bence.ama evet ciddi bi sorun var, fikirlerime saygı göstermeme konusunda alttan almaya devam eder önüne geçmezsem ilerde sizin dedikleriniz olabilir.
Öyle yapıcam iletişimi azaltıp adım atmaktansa (bişeyler izleyelim mi, kahve içelim mi...) kendinin bana gelmesini beklicem

Yüklenmek için söylemedim. Sorununuzun düşündüğünüz kadar basit bir şey olmadığını, yıllar içinde verilen tepkilerin, alttan almaların, eyvallah etmelerin sizi bu noktaya getirdiğini söylüyorum.
Çünkü eşinizin durumu "kafam çok dolu, çok stresliyim, içime kapandım" gibi bir durum değil. Adam sizi küçümsüyor. Bunun altında yatan şey ise hem eşinizin kişiliği hem de sizin verdiğiniz tavizler.
Size çözüm yolunu söylüyorum aslında. Boşanırsınız boşanmazsınız sizin bileceğiniz iş. Ama asıl sorunu görün ve ipleri kendi elinize alın biraz.
Bu noktaya gelmekte payım büyük evet, inş düzeltmek için elimden geleni yapabilirim

Bence kendi haline birakin. Ilgilendikce daha beter olurlar. Benim de esim zaman zaman boyle olurdu,hic sallamiyorum artik. Kimsenin stres topu degilim,ayrica kimse kimseyi cekmek zorunda da degil. Kosulsuz sevmek ve saygi duymak zorunda degilim ki her sey karsilikli diye dusunuyorum artik. Ailevi problemi varsa Kalk git anana babana yap tribini deyip cikiyorum isin icinden. Ben mi kalmisim eziyet cekecek?

Beni biraz havalı bulur, hep öyle der laf arasında senin gibiler işte öyle sever yada zaten benden zeki olduğun belli ki vs.çok güzelsin de der canı istediğinde.yani hep ezici konuşmaz ama muhabbet akışı akmıyor. Sanırım son zamanlarda insanın insana tahamülü çok azaldı eşler de dahil
insanların, eşiniz de dahil, neler söylediklerinden ziyade size nasıl davrandıklarına dikkat ederseniz gerçek fikirlerini daha rahat öğrenebilirsiniz, insanlar hep bir şey konuşur, herkesin her kurduğu cümle gerçekten doğru veya gerçek fikri olsa dünyada iletişim sorunu kalmazdı. ayrıca anladığım kadarıyla üyelerin eleştirdiği şey "boşanmıyor olmanız değil" sanırım eşinize sınır çizmeyi en başından bilmemişsiniz, bu yüzden sizin söylediğiniz gibi canı isteyince nazik, beyefendi oluyor canı istemediğinde sizi yıkıp döküyor. muhtemelen kimsenin sizi boşamaya çalıştığı yok fakat sevgi diye tanımladığınız şey keyfi yerinde olunca gelen nezaket demek mi düşünmenizi öneririm. bence eşinizin üzerine düşmek yerine, kendinizi ayağa kaldırın önce, o evlilikte onun da sizi mutlu etme sorumluluğu var neden her şeyi siz yükleniyorsunuz kendisi üst mertebeymiş gibi?

tüm konuyu okudum eşinizden önde özellikleriniz olduğunu düşünüyorum, size karşı üstünlük kurma çabasında, sizi kendinize karşı değersizleştirmeye çabalıyor gibi hissettim. bir noktaya dek de bunu başarmış, "hala ne yapabilirim" diye size kendinizi sorgulatıyor. keşke eşiniz psikoloğa gitse ve destek alsa, bu sizin düzeltebileceğiniz bir şey gibi gelmedi bana.

Son düzenleme:
Bazen bi konuda konuştuğumda şakayla karışık çok biliyosun sen herşeyi der, aşağılar gibi tavırla söyler ama bence bunu gerçekten çok bildiğime inanarak söylüyo.

Geçmis konularini bilmiyorum ve sadece bu konuyu okudum ve bence sen bir hayal dünyasinda yasiyorsun. Hatta ilk yorumda acaba görücü olarakmi evlendi diye düsündüm. Aranizda sevgi, ilgi yok. Iltifat sandigin seyler iltifat degil. Bir önceki yorumunda "ben geri çekildigimde pervane oluyor" demistin. Eminim ki degil. Adam sana o kadar kötü davraniyor, azicik bir iyiye benzeyen lafi söylediginde, pervane oldugunu düsünüyorsun.

Ki degil. Aranizda iletisim yok, senin dertlerini dert saymiyor. O halde sen niye onun dertlerini dert sayiyorsun? Sürekli onu mutlu etmek pesindesin? Cocugun degil o. Kendini ve onuda rahat birak ve izle. Kendi hayatini kurman lazim. Hobilerin olsun, arkadaslar ile gezmek olsun, kendi kitaplarin olsun.

Anlattiklarina bakilirsa, hayatin ondan ibaret. Bunu degistirmen lazim. Ve kendine deger vermen lazim. Vermedigin için duygularini belli edemiyorsun, küstügünde hemen bir iki laf ile küslügü unutuyorsun.

5 kardesiz, annem babam sag, evliyim ama adam zirt birt goreve gidiyor 2 cocukla yalnizim.
Bekar olsam yalniz olsam en azindan sadece kendimden sorumlu olurdum.
Her seyin hayirlisini istemek lazim

Kızlar selam bu ara beni çok huzursuz eden bi konu bu, eşimle muhabbet edemiyoruz.
İşleri çok yoğun, ailevi sıkıntıları var, elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum ama beni hep tersliyor. Mesela birşey paylaşıyor benimle, bende soru soruyorum muhabbeti ilerletmek için, sorduğum soruyu küçümsüyor, ses tonunu yükselterek “ yok şöyle olcaktı, tabi böyle olcak” diyor aşağılar gibi.bende muhabbetim açmıyorsa konuşma benimle dedim ki saçma sorular soran bi insan değilim herkes çoğu konuda benden fikir alır.
Onun kafasındaki insan olmadığımda direk tersliyor beni.
Film izliyoruz mesela ayda yılda 1,muhabbet etmek istiyorum o kadar ihtiyacım var ki, ama yaptığım yoruma bile tahamülü yok, off diyor bi cümle kurduğumda, ne alakası var vs diye tersliyor.tabi bende ne heves kalıyo ne bişey.o kadar özeniyorumki fikir alışverşi yapıp birşeyler izleyen çiftlere.
Sanırım hatam çok üstüne düşmem. sürekli neye ihtiyacı olduğunu düşünüp ona vermeye çalışıyorum.onu mutlu etmek için didinip duruyorum. böyle yaptığım için ben yok oldum, kendi kendimi önemsizleştirdim.
Ama şu da var o da benim dediklerimi elinden geldiğince hep yapar şunu yiyelim şuraya gidelim şunu alalım vs.kırmaz mutlu etmek için çabalar ama bu ters konuşma olayını halledemiyorum.işlere siniri bozuk, 1 günlük şehir dışında kalması gerekiyor, benimle gitme planı yapıyor buraya kadar güzel, ama arabaya bindiğim an terslemeye başlıyor dur bak bana bişey sorma konuşma şu an vs.hep gergin.böyle olcaksa ben gelmek istemiyorum artık dedim ama o kadar arada kalıyorum ki.ne yapabilirim sizce yalnız bırakmak araya mesafe koymak doğru mu yoksa daha da mı muhabbeti kesmiş olurum?
Konuşmayı denedim offlayıp puffluyor ben nelerle uğraşıyorum senin takıldığına bak diyor ciddiye almıyor duygularımı
Belki agor gelecek soyleyecegim ama esiniz sizi sevmiyor gibi geldi bi sorun varsa sizinle cozmesi gerekmezmi size tahammulu yokmus gibi oncedende mi boyleydi

Back
X