Eşimle konuşamyoruz

pamira_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
88
3
48
35
Kayseri
Beni dinlemiyor. Neden üzgün ya da kırgın olduğumu söylediğim zamanlarda başka şeylerle ilgilenip saçma sapan cevaplar veriyor.

Pazar gününden beri küsüz. Günlük sadece üç dört cümlelik bir iletişimimiz var o günden beri. Bu gece de nöbetçi evde değil. Normalde aradı ama bu akşam aramadı. Çok zoruma gitti.

En son iki gün önce çok kötü kavga ettik ben sinir krizi geçirdim ağlamaktan helak oldum. Yalandan ilgilendi biraz sonra açtı PCyi oyun oynadı saatlerce. Ne bir üzgünlük ifadesi ne de özür teşebüsünde bulundu.
Olayın en başından alırsam pazar günü alt komşumla poğaça yapalım diye kararlaştırmıştık. Bende öğleden sonra telefonla arayıp emri vaki yapmayayım hem halini hatrını sorayım hem de ne zaman yaparız nasıl yaparız vs halledelim diye gideyim geleyim hemen kapıdan sorup gelirim diye aşağıya ineyim dedim. Bu arada komşumun eşide evdeydi. Ben aşağıya indim zile bastım ama komşum yemek sofrasında olduğu için kapıya gelmedi. İçeri gir dedi. Ayaküstü üç beş dakikayı geçmeyen bir muhabbet ettim sonra eve çıktım.
Eve gelince eşim başladı işte ben niye aramamışımda niye zorla evine girmeye çalışmışımda vs vs epey konuştu. Ben anlatıyorum dinlemiyor bile. Sanki arkadaşımın eşiyle karşılıklı oturup sohbet etmişimde şuh yaklaşımlar içine girmişim, namussuzluk yapmışım gibi konuştuda konuştu. Ben o gün eğer öyle düşünüyorsan yazıklar olsun sana dedim sonra bir daha konuşmadım.
İki gün öncede hiç hatalı olduğunu kabullenme gibi bir düşüncen olmaz senin değil mi diye yine konuşmayı başlattın. O beyefendi de bana çok titiz olduğu için yaptığımı aklının bir türlü almadığını söyledi. Bende eğer aklında ve kalbinde bana karşı bir şüphe varsa ben daha sana birşey yapamam dedim ve bir daha konuşmadım. Yanında da yatmamaya başladım. Çok kırıldım öyle böyle değil ama.

Canim benden sana nacizane bi tavsiye sadece...ne kadar kirgin olsanda esinden ayri yatma...umarim hersey yoluna girer..

Bence hiçbir şekılde ayrı yatmamalısınız. özür dıleyene kadar aynı evın ıcınde küs kalamazsınız ve daha da uzaklaşır. haklı olmayabılır sakın yanlıs anlamayın ama bu tarz erkekler hep kendını haklı görur ve karsı taraf bı adım attıgı an gerıde duramazlar.. konusmayı tartsma seklınde değil de üzüldüğünüzü bellı eder bı sekılde başlatın.. mesela' böyle olmak cok zoruma gidiyor sen bana ınanır güvenırdın cok üzülüyorum' dyin. konusma devam ettıkce o da yumusayacak belkı de özür bıle dıleyecektr.Rabbım kötu etmesın en kısa zamanda düzelir ınsallah

eşin komşunun kocasıyla aranızda bişeyler oldugu kanısına nerden vardı
daha öncede hiç bişey demişmiydi:44:
bi insan eşine bunu yakıştıramaz bile

Küslüklerle, surat yapmayla, ayrı yatmayla, "hatalısın kabul et!" yaklaşımıyla hiçbir yere varamasınız. Sürekli "beni kırdın, üzdün, ağlattın" tavırları erkekleri itiyor. Bunu yaptığınızda gelip sizinle konuşsa tavrınızı ödüllendirmiş olacak, siz de her sorunu böyle çözmeye çalışmaya devam edeceksiniz. Sonra sürekli küslük... Böyle olmaz. Yanına gidin, surat asmadan, suçlamadan, uzatmadan konuşun. Bir konu ertesi güne kalmasın. Her konuyu da uzun uzun konuşarak çözmeye de kalkmayın, ufak şeyleri unutun gitsin.

Son düzenleme:
Daha öncesinde kendimi anlatmaya neler hissettiğimi anlasın diye hep kendi tarafımdan anlatmaya çalıştım. Onu tek kelime bile suçlamayan mektuplar yazdım. Ne okuduğunda ne de konuştuğumuzda tepki verdi. Sabrım kalmadı. Kendimi anlatmaktan bıktım. Yoruldum.
İyilik meleği daha öncesinde de kıskançlık krizleri yaşadık. Benden 15 yaş küçük amcamın oğlunu kıskandığı için saçmalamıştı. Komşunun eşiyle bir düşünceye kapılmasına sebep olacak ne bir durum oldu ne de adamla yüz yüze oturup sohbet ettik. Aile ortamında eşiminde olduğu toplam 3 kez bir aradaydık. Onun dışında apartman girişinde bile karşılaşmadık adamla.

Sayın Mairuj dediğiniz gibi yapmayı çok denedim ama en son yaptığı çok zoruma gitti. Ufak birşey gibi gelebilir size ama inanın bunu hakedecek ne tavrım ne de şüphe uyandıran bir halim oldu. Unutamıyorum. Kanıma dokunuyor. Demek ki diyorum hiç tanımayan üçüncü bir insan benim namusuma laf etse bana inanmaz bile gibi geliyor artık.

İnsan eşini kıskanır ama sizin eşiniz fazla ileri gitmiş. Namusa laf etmek ağır bir durum, kırgınlığınızda haklısınız. Buzları o eritene kadar yanaşmayın bence, kırmızı çizgileri bilsin, Allah sabır versin

canım sürekli eşinin yanında ağlıyorsan yada trip atıyorsan bunu hiç bir erkek çekmez..
ve başka uğraşlar bulur oyun gibi evden çıkma gibi..
bu seni umursamadığı anlamına gelmez..sadece bu halinden bıkmış olabilir..
ayrıca alt komşuna inmen ve içeri girmen eşini rahatsız etmiş olabilir..
evet hayatım haklısın kıramadım girdim diye cevap verebilirdiniz..
ayrıca yatağınızıda ayırmayın eşiniz ayırsa bile gidip sarılıp yatın..
küslük yatakta bitmeli..
bunlar ileride alışkanlık olabilir..en ufak bir sorunda bunu yapma alışknlığına sahip olabilirsiniz..

Hafta içleri torbayamı girdi pazar günü puaça kararı almanız ve komşunuzun evine gitmenizi bende yanlış buldum pazar günü sonuçta.. Eşinizin size söylediği sözler çok kırıcı olmuş sonrasında aldığı tavır ise yazdıklarınızdan algıladığım şey ise eşinizin sizin davranışlarınızdan sıkılmış olması ve bu yüzden de umursamaması Bir şeyleri tepkileri , ağlamayı, tartışmayı , küslüğü çok tekrarlarsanız karşı tarafı da bir o kadar bezdirir ve ilgisizliğe yönlendirirsiniz..

Esinin yaptigi buyuk sacmalik,ama senin yaptiginda yanlis.neolursa olsun yatak ayirma.araya sogukluk girer.esine gelince dusuncesi cok yipratici.evet kiskanmis olabilir ama namusuna laf edecek kadar bisey yok ortada.tavrini koy,yatagini ayirma don sirtini yat,yatagini ayiricagina.taviz verme hatasini anlar elbet.

Hafta içi torbaya girmedi ama ben çalışıyorum ancak vakit buluyorum. Hafta içi konuştuğumda arkadaşıma söylediğimde o bana pazar olabileceğini söyledi. Keyfimden değil yani.

İnanın oyun oynama alışkanlığı benle problem yaşadığı için olan bir durum değil. Evlenmeden öncede oynadığını söylerdi ama ben görmediğim için makul ölçülerde olduğunu sanırdım. Hiç problemimiz olmasa dahi hergün en az iki saat oyun oynar. Bu arada sarılma olayında da pazar günü tartıştıktan sonra uzatmamak adına yanına gittim öptüm, sarıldım ama zerre kadar tepki vermedi gerilip kendini geri attı. Bilgisayara bakıcam dedi. Yatakta ayırmadım en başta ama salı günü bana yaptıklarımı kafasında anlamlandıramadığını kalbinde kafasında sorular olduğunu söyleyince artık dayanamadım. Sen kafandakileri hallet dedim gittim.

Kıskanç erkekle işiniz çok zor.
Allah yardımcınız olsun diyecek bir şey bulamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…