Elektrik sirketlerinin gece 22.00'dan sonra indirimli tarife duyurusundan sonra basladi bu gece makine çalıştırma aliskanligi ne yazik ki ustune kagittan duvarlarda eklenince sorun olmaya basladi. Halbuki cogu insan bu tarifeye hic gecmedi ama o tarifede oldugunu zannederek bu saygisizligi yapiyor.
Camasir makinem 1400 devirde 80 db ses cikariyor, 800 devirde çalıştırirsam da 56 db, yani takili oldugu banyonun onunden gecsek dahi duyulmuyor. Buna ragmen onceden kiraciyken böyle duvarlari kagittan bir evdeydik, ama alt ve ust komsumla tasinir tasinmaz tanisip karsilikli tolere edebileceğimiz seyleri konusmustuk ve hicbir sorun yasamadik, acil durumlarda da telefon edip izin aliyordum, "komsum 10 dk supurge calistirmaliyim bardak kirildi" gibi. Binada biz 3 daire haric herkes birbiriyle ses sebebiyle kavgaliydi, site yönetimi bir sizden sikayet almiyorum diye toplantilarda hep anlatirdi.
Simdi mustakil evde oturuyorum yapisik ikiz. Komsumla ortak olan duvara tv vb. ses cikartacak aletleri asmama konusunda anlastik ve bu kurala riayet ediyoruz.
Yine mecburi durumlar icin iletisim halindeyiz.
Yani mustakil eve taşınmak yan komşun iyi biri degilse yine cozum olmazdi.
Komsunuz camasir kurutma makinasi "bozuk" bahanesini gece 12.00'dan sonra çalıştırmak icin uyduruyor bana kalirsa, ne yani makine ev aydinlikken kurutmami yapmiyormus, sacmaliga bak.